Hoppa till innehåll
Sverige
 
Pris (Utgångspris): 
11 500 000 kr
Anmäl till visning
 • Söndag
   24/10
 • 15:00-16:00
  Anmälan krävs  
 • Boka
Ulrika Bernhardsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Ulrika Bernhardsson
Reg. Fastighetsmäklare
Västra Frölunda

Ekorregatan 14

Pris (Utgångspris): 
11 500 000 kr
Anmäl till visning
 • Söndag
   24/10
 • 15:00-16:00
  Anmälan krävs  
 • Boka
Ulrika Bernhardsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Ulrika Bernhardsson
Reg. Fastighetsmäklare

Unik 2-familjsvilla i tre plan samt källare med en totalyta på 511 kvm.

 • Typ: Villa, 2½-plan med källare
 • Rum: 14, varav 6 sovrum
 • Boarea: 333 kvm
 • Biarea: 178 kvm
 • Tomtarea: 941 kvm
 • Byggnadsår: 1909
 • Driftkostnad: 69 953 kr/år
 • Upplåtelseform: Äganderätt

Välkomna till denna alldeles unika fastighet på Ekorregatan 14. Nästan längst in på gatan stoltserar denna vackra fastighet i hela tre plan samt källarplan. Fastigheten är belägen på en underbar lummig och insynsskyddad plan trädgårdstomt om ca 940 kvm där det finns plats för mycket lek och spel samt studsmatta och även möjlighet att anlägga pool. Känslan när man befinner sig på tomten är att man är på landet. Man ser ingen bilväg och det är lugnt och fridfullt. Att njuta av en bok och höra fåglarna kvittra är sinnesfrid för själen. Därutöver finns service och kommunikationer samt bad och båtliv i närområdet. Flera skolor ligger i närområdet såsom Engelska skolan, Hagenskolan och Nyavarvetskolan.
Fastigheten har många fina originaldetaljer bevarade såsom plankgolv i hela fastigheten, vackra lister, höga fotlister, fina originalfönster, vackra spegeldörrar mm. Fastigheten rymmer idag 14 rum på tre plan med två lägenheter och ytterligare två bostäder med två rum i varje som har wc i hallen. Lämpligt för uthyrning eller generationsboende.
Källaren rymmer separat utrymme för garaget, tvättstuga, torkrum, pannrum samt mycket utrymme för förvaring.
Ett mycket bra boende för generationsboende, bo i delar av fastigheten själv och hyr ut resterande eller kanske göra fler lägenheter i fastigheten?

Säljarnas ord om området: Att bo på Ekorregatan är att bo i ett lugnt område. En stillsam återvändsgata utan någon genomfart. Tre grannfastigheter som ligger avskilt från nummer 14.

Men service och kommunikationer gör att området känns levande, välsorterad livsmedelsbutik i ICA-kedjan inom gångavstånd. En delikatessbutik i toppklass strax intill. I Kungsstensområdet finns bageri och konditori, tandläkare, guldsmed och frisersalonger. Fem minuters bilväg bort ligger en färg- och tapetbutik. Två blomsteraffärer finns i närområdet.

För den som vill äta gott finns det många möjligheter. Restaurang Portofino vid ICA-butiken erbjuder god mat och skön miljö. För take-away finns två pizzerior, två thairestauranger och en indisk restaurang. Nere vid vattnet i Nya Varvet-parken ligger Dockyard Hotel med servering och uteterrass. Campus Bar och Park, med utsikt över hamnen, ligger strax intill.

Även om det känns som att bo på landet så är det nära till centrum. Busshållplats finns alldeles i närheten, och spårvagnen kan man nå på 10 minuter. Med bil tar det inte många minuter in till city.

För den riktigt shoppingglada finns Frölunda Torg 10 minuter bort, och där hittar man också flertalet med kaféer och matställen.

Båtintresserade kan ta en snabb promenad ner till småbåtshamnen Tångudden. En promenad från Tångudden på gångvägen längs vattnet är förstås ett uppfriskande komplement.

Säljarnas egna ord om fastigheten: Ekorregatan 14 är ett stort blått tvåfamiljshus som dominerar i kvarteret. Hela 333 kvadratmeter boyta gör huset till ett av de allra rymligaste i stadsdelen. Takhöjden på båda våningsplanen är imponerande.
Att bo på Ekorregatan 14 har varit som att bo på landet – fastän i stan.
Grönt runtom hela tomten. Härliga promenadområden tvärs över gatan. En glimt av havet när löven faller av.
Lugnt och tyst. Trafiken från gatan där bussen går, hörs nästan inte alls.

Att bo på Ekorregatan 14 är också som att bo sig igenom i hela 1900-talets historia. Ett pampigt hus som stolt reser sig över omgivningen. Hopfogat år 1909 av hantverkare och hantlangare bit för bit med dåtidens yrkesstolthet.

Ett spännande hus, fullt av vinklar och vrår. Stora generösa rumsytor, rymliga nog att låta även två stora familjer bo bekvämt.
Genuina trägolv med rejäla plankor ger en tyngd åt rummen. Alla spegeldörrar ger den rätta atmosfären.
Många gammaldags fönster - med innanfönster. Känslan av att lägga bomull mellan rutorna och dekorera med små torkade blommor eller snäckor.
En tomt som mest liknar en park. Hörn att sitta ostört i. Plats för flera utemöbler.

När man flyttat in och packlådorna är tömda är det dags att bekanta sig med omgivningarna.
Roligast är förstås att börja med den egna tomten. Här finns gott om utrymme för att starta nya odlingar, anlägga nya rabatter och plantera.
Tomten har också gott om plats för t ex altan, friggebod, swimmingpool eller andra trevligheter.
Vid Påvelunds motionscentrum finns en upplyst löpslinga. Där hittar man också en tennis- och badmintonhall.
Spännande är att prova Hälsans Stig, en promenadslinga som går över berget Billingen.

För att komma ner till stranden går man bara den lilla gångstigen rakt över gatan så är man strax nere vid en liten sandstrand vid hamninloppet. Trevlig picknickplats, och man kan mata svanarna och ejdrarna.
Mer fågelliv finns i den idylliska Toredammen inne i skogen nedanför hyreshusen. Där simmar änderna runt och väntar på extra förtäring,
För barnfamiljer blir det troligen dags för skolbyte. Två låg- och mellanstadieskolor ligger inom gångavstånd. Till högstadieskolan Nya Påvelund kan man ta sig med buss eller cykel.

Varudeklarerat
Grattis! Du tittar just nu på ett Varudeklarerat hus.
Läs mer

Om Bostaden

Beskrivning

Välkommen in i denna trevliga och charmiga fastighet med oändliga möjligheter att skapa sig ett hemtrevligt boende för flera familjer.
I hela fastigheten finns det gamla träplankgolv bevarade. Även där det finns äldre plastmattor finns det trägolv under.

Trapphus med egen entréhall utanför varje våningsplan tre våningar upp.
Det finns två entrédörrar på de två första våningsplanen. Vi stiger in i högra entrédörren på första våningen. Till höger innanför entrén finns en liten hall med vitmålade väggar, panelvägg samt delvis bröstpanel. Förvaringsskåp med överskåp.

Vidare har vi det mysiga köket med vit bröstpanel och ljus tapet. Här finns spis, spisfläkt, diskmaskin -14, kyl, frys och städskåp. Köksskåp med vita luckor, bänkskivor i trä med vitt kakel ovan. Fönster i två väderstreck och härligt stor plats för matbord.

Helkaklat badrum, renoverat -15, med grå mönstrat klinker med skön golvvärme (el) och vitt kakel. Här finns toalett, handfat, dusch med takdusch och handdukstork (el).

Förråd/klädkammare för god förvaring (har tidigare varit ett badrum).

Vidare kommer vi ut i salongen med plats även för matsalsmöbeln naturligt placerad i det trivsamma ”burspråket” där man även kan komma ut till trädgården.
Sovrum med ljusgrå tapet.

Vardagsrum där plankgolven är vitlaserade och det finns en ljus tapet.

Sovrum 2 med två platsbyggda garderober och ljusblårandig tapet.

Kontor/barnrum med ljus tapet, linneskåp med överskåp samt entrédörr finns kvar i väggen men är idag stängd.

Våningsplan två: Här finns en liknande lägenhet som på våning ett men den är för närvarande delad i två lägenheter.
Hall där plankgolvet naturligt har slitits till att bli vintagegolv, bröstpanel i vinrött/grönt. Plats att hänga av sig ytterkläder.

Kök med svart/beige linoleumplattor och gulmålade väggar och vit bröstpanel. Köksskåp med träluckor och god förvaring. Här finns spis med två ugnar, spisfläkt -12, diskmaskin -12, samt kyl/frys och städskåp. Snygg diskho i porslin, laminatbänkskiva med blått kakel ovan.

Badrum med grön plastmatta och våtrumstapet. Här finns toalett, handfat och badkar.

Sovrum med blåmålade väggar samt två platsbyggda garderober med överskåp.

Den härliga salongen erbjuder ett stort ljust rum med plats för stor soffa och även på detta våningsplan en matsalsmöbel placerad i ”burspråket” där man på detta plan även kommer ut till balkongen där man kan få en liten havsglimt långt bort mot Göteborgs hamn.

Allrum/sovrum med en härligt värmande brasspis med kassett (bör kontrolleras innan användning). Grönmålade väggar samt fondvägg med tigermotiv.

Separat lägenhet på samma våningsplan som kan öppnas åter och sammanföras med den stora lägenheten: Rum vid entrén med handmålat rutigt golv i grönt och vitt. Gul/grön bröstpanel och ljus tapet. Platsbyggt skafferi och en spis.
Badrum med blå plastmatta, vitmålad vävtapet, toalett, handfat och dusch med grå kakel.
Sovrum med loftsäng som frigör yta i rummet. Här finns även en klädkammare. Tapet med mönstrad fondvägg.

Översta planet: Här finns goda förvaringsutrymmen med flera sidovindar och utrymmen.
Separat toalett med WC, handfat och badrumsskåp. Rödmålade väggar och gul/beige mosaikgolv.
I lägenheten till höger finns ett sovrum/allrum med två platsbyggda garderober. Vid entrén finns möjlighet till ett litet kök med matplats.
Lägenheten till vänster är likadan som den till höger men spegelvänd. Öppnar man dock dörren till vindsutrymmet så finns det där ett fantastiskt fint halvmåneformat fönster.
Inbyggt garage med separat port.

Källare med tvättstuga, torkrum, pannrum och mycket förvaringsutrymme.
I denna spännande fastighet finns oändliga möjligheter att forma om planlösningarna eller givetvis behålla den som den är.

Sammanfattning

Typ: Villa, 2½-plan med källare
Rum: 14, varav 6 sovrum, möjlighet till 8 sovrum
Boarea: 333 kvm
Biarea: 178 kvm
Tomtarea: 941 kvm
Pris (Utgångspris): 11 500 000 kr
Byggnadsår: 1909
Driftkostnad: 69 953 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Värmepump luft-vatten, elgolvvärme i dusch/wc på entréplan
Ålder: 2017

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 1-2 glasfönster samt några 2-glas isoler på plan 2
Grundmur: Naturstensgrund , delar med betongsten och tegelsten
Takbeklädnad: Plåt
Ventilation: Självdrag
Fel och brister: Fasaden i behov av målning.

Renoveringar

1987 Merparten av elsystemet byts
1990 Nytt tak, hängrännor och stuprör byts
1993 Badrum renoveras på plan 2
2000 Ytterdörr byts
2001 Två fönster och en balkongdörr byts på plan 2, ett fönster byts på plan 3, dusch/wc på plan 2 renoveras, målning av trapphus interiört, målat köks och hallfönster plan 2
2002 Ny trappa från altandörr till trädgård
2003 Ombyggnad av rum på plan 3
2006 Balkongräcke byggs om, fasad målas
2007 Nytt kakel i kök plan 1
2009 Köksluckor plan 1+ 2 målas, tapetsering och målning av tak vardagsrum plan 1
2012 Kök renoveras plan 2
2014 Fönster renoveras i trapphus samt mot norr plan 2
2015 Dusch/wc plan 1 renoveras, målning av hallväggar plan 1
2017 Luftvärmepump installerad
Löpande slipning av golv plan 1

Tomt/balkong/uteplats

Flera sköna uteplatser i trädgården.

Parkering

Garage samt möjlighet till att parkera bilar utanför muren vid tomten.

Tv/Internetanslutning

Mobilt bredband

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Hagen
Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG ÄLVSBORG 280:7

Planbestämmelser

280-Kuttersmycket I Älvsborg, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19721229)
Stadsplan (Beslutsdatum: 19690114)

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter last: Avtalsservitut: Ledning mm - Se beskrivning
Rättigheter förmån: Avtalsservitut: Servisledning mm - Se beskrivning
Officialservitut: Väg avloppsledning
Samfällighet: GÖTEBORG ÄLVSBORG S:60
GÖTEBORG ÄLVSBORG S:63
GÖTEBORG ÄLVSBORG S:64
GÖTEBORG ÄLVSBORG S:71
GÖTEBORG ÄLVSBORG S:62

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

11 500 000 kr

Driftkostnader

69 953 kr/år
Årlig elförbrukning: 27780 kWh/år
Antal i hushållet: 6

Fördelas enligt följande

Uppvärmning: 41 390 kr
Vatten och avlopp: 6 000 kr
Försäkring: 20 163 kr
Försäkringskommentar: Trygg-Hansa
Renhållning: 2 400 kr
Beskrivning: I uppvärmningskostnaderna ingår även hushållsel och elnätavgift.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 524 kr.

Taxering

Byggnad: 5 200 000 kr
Mark: 3 134 000 kr
Totalt: 8 334 000 kr
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1929
Standardpoäng: 33
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 11 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 671 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 99 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 50 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2021-09-28

Alla bilder

+ 48 Visa alla 54 bilder
 

Planritning

Karta & område

Ekorregatan 14, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Fastighetsskatt/-avgift + 710 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.
Läs om våra Coronaregler för visning.

24
okt
Anmälan krävs
Sön 15:00-16:00
Välj tid
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning