Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Anna Fernandez, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anna Fernandez
Franchisetagare/Fastighetsmäklare
Farsta

Runsätravägen 55

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Anna Fernandez, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anna Fernandez
Franchisetagare/Fastighetsmäklare

Enastående villa med närhet till sjö och natur

  • Typ: Villa, 3 plan
  • Rum: 7, varav 4 sovrum
  • Boarea: 223 kvm
  • Biarea: 94 kvm
  • Tomtarea: 959 kvm
  • Byggnadsår: 1930
  • Driftkostnad: 39 897 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Välkommen till en mycket omsorgsfullt renoverad generationsvilla belägen i en attraktiv del i Stortorp med närhet till allt! Fastighet har ett fantastisk läge, och underbar vy över sjön Drevviken. Huset ligger ett stenkast från badplatsen vid Runsätra äng där man som boende har lyxen med en egen sandstrand från vilket man kan starta dagen med ett härligt morgondopp eller kanske en rogivande paddeltur på det spegelblanka vattnet i tidig soluppgång.

Ett inbjudande hus med genomgående ljusa och påkostade materialval med flera tidstypiska detaljer som bevarats från husets ursprung och 30-talet såsom; högt i tak, djupa fönsternischer och vackra trägolv. Huset har genomgått en totalrenovering där större investeringar utförts; nytt tak, ny fasad (dränerat, isolerat och putsat), nya fönster, nya stammar, ny el, ventilation, genomgående vattenburen värme via bergvärme, välutrustat och påkostat kök samt tre helkaklade våtutrymmen. Huset är gediget och har en totalyta om hela 317 kvm .

Entréplanet erbjuder en attraktiv planlösning med kök och vardagsrum i öppen planlösning och matplatsdel. Köket är modernt med bra arbetsytor med angränsande matplats. Stor köksö med gott om plats att samlas kring för matlagning och för att umgås tillsammans med familj och vänner. Från det öppna och ljusa sällskapsrummet slås man av den hänförande utsikten och flödande ljusinsläppet från det större fönsterpartiet. Här är bostadens centrala plats med öppna och sammanhängande sociala ytor och braskaminen som förhöjer mysfaktorn. På samma våningsplan finns två rymliga sovrum, från det större sovrummet är blickfånget från sängen den rogivande vyn ut genom fönsterpartiet och den franska balkongen. I anslutning finns ett helkaklat duschrum.

Övre plan, med utsikt över sjön, har med sitt extra kök framgångsrikt använts som uthyrningsdel, här finns två sovrum, badrum samt ett stort härligt sällskapsrum med framtagna takbjälkar.

Nedre plan erbjuder flera ytor och används idag som ateljé och arbetsplats. Här finns en relaxdel med bastu samt förråd och rejält garage.
Fastigheten passar både den stora familjen, egna företagaren eller konstnären som behöver utrymme eller varför inte en uthyrningsdel eller generationsboende.

Den generösa terrassen som går längs huset entré med utsikt över sjö och natur gör att gränsen mellan ute och inne suddas ut. Här sitter du på första parkett med sjöutsikt och förtrollande vyer och ljuvliga solnedgångar. Terrassen bjuder på stora ytor med flera möblemang och gott om utrymme för större sammankomster. Trädgården är välordnad och tomten har plana och fina ytor för lek och spel. För den trädgårdsintresserade så finns flera perenna växter, äppelträd, och buskar. På tomten finns tillgång till sommarvatten från Drevviken för bevattning av trädgården.

Samfällighetsföreningen Runsätra äng har en egen sandstrand och garanterar båtplats för den som flyttar in. Samfällighetsföreningen är en aktiv förening för de boende i området och anordnar vår- och höststädning, majbrasa vid Valborg, midsommarfirande, kräftskiva och boulekvällar. Stilla och lugn samfällighet, som en stabil oas i Söderort med god grannsamverkan.

Stortorp är ett attraktivt villaområde beläget endast 20 min från Stockholm city med naturskönt läge och ändå nära till både kommunikationer och det mesta man behöver för ett bekvämt vardagsliv inom kort avstånd. Från fastigheten är det endast ett par minuter till kommunikationer med buss och gångavstånd till förskolor/skola.

Fastigheten har en spännande historia och sträcker sig tillbaka till 1928, då detta var ett spirande villaområdet. Då öppnades en affär av Uno Karlsson, mittemot nuvarande entrén till Stortorps äldreboende. 1932 upphörde Karlssons affär och istället öppnades en ny affär i hörnet Runsätravägen/Stortorpsvägen (Runsätravägen 55), kallad Johanssons affär. Affären hade tre avdelningar: en köttavdelning, en mjölk- och bageriavdelning samt övriga specerier. På helgerna kunde man hämta sin tidning och lägga betalningen i trappen till övervåningen. På baksidan låg en stor isstack som servade affären långt in på sommaren. Isen hämtades från sjön. Fastigheten är idag något av ett landmärke i området och bör upplevas på plats.

Välkomna att anmäla ert intresse!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 3 plan
Rum: 7, varav 4 sovrum
Boarea: 223 kvm
Biarea: 94 kvm
Tomtarea: 959 kvm
Byggnadsår: 1930
Driftkostnad: 39 897 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Mätning

Uppvärmning

Bergvärmepump, vattenburen

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 3-glasfönster isoler
Takbeklädnad: Tegel
Ventilation: Mekanisk frånluft
Allmän information: RUNSÄTRAÄNGS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING
Området tillika samfällighetsföreningen består av 54 villor och tre gator: Runsätravägen som går runt hela området samt de mindre gatorna Vallpojksvägen och Vålmvägen. I föreningen ingår även en liten skaftväg söder om Stortorpsvägen och fastigheten på ön Kaninholmen. Badplats med bryggor och kringliggande natur ingår också i samfällighetsföreningen. Notera att inom området är all motortrafik förbjuden förutom för medlemmar och deras gäster.

Runsätra äng ligger på en udde i sjön Drevviken. Ett litet villaområde i stadsdelen Larsboda, Stockholms kommun. Närmaste större knutpunkt är Farsta med sin galleria, tunnelbana och pendeltåg (Farsta strand). Ett mindre centrum finns i Trångsund. Till oss tar man sig med bil (15 min från city utan köer), kommunalt (t-bana, pendeltåg samt buss), cykel eller varför inte med båt eller skridskor vintertid.

Parkering

Stort garage samt infart med plats för flera bilar.

Tv/Internetanslutning

Via fiber.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Trångsund
Fastighetsbeteckning: STOCKHOLM LARSBODA 1:21

Omgivning

HISTORIEN OM RUNSÄTRA ÄNG
Det var 1926 som Runsätra äng avstyckades till tomtmark i samband med försäljningen av Stortorps herrgård med dåvarande ägare advokat Carl Norström. Affären skedde genom en ombudsman vid namn Flink. Tidigare hade marken utnyttjats som beteshage för arrendebonden i Stortorp (därav namnet Runsätra äng, från början Rundsätra äng). Om denna tid vittnar en grind som gick över vägen vid Forsån. Grinden var en tid uppsatt på nuvarande tomt nr 5 och 7 på Runsätravägen. Vid åmynningen låg också en tvättstuga som man idag ännu kan se grundstenar från. Den sista som bodde i den stugan var en vägingenjör vid namn Hjort. Hjort var med och byggde gamla Nynäsvägen som hade sin sträckning väster om nuvarande Perstorpsvägen.

Vid tiden för avstyckningen bedrevs fortfarande jordbruk och gården bestod av 15 hektar åkermark. Djurbesättningen utgjordes av tre hästar, 18 kor, ungdjur, grisar och höns. De först sålda tomterna bebyggdes med både permanent- och sommarbostäder, till en början i ringa utsträckning. Först på 1940-talet blev villabebyggelsen mera omfattande och jordbruket lades ner. År 1953 förvärvade Huddinge kommun resterande mark och osålda tomter, allmänningar, vägar och liknande av advokat Carl Norström. Herrgårdens huvudbyggnad såldes till Föreningen Stockholms Konvalescenthem i Stortorp.

STORTORP/TRÅNGSUND
Denna fastighet ligger i Stockholms kommun i populära del i Stortorp som är ett äldre villaområde i södra delen av Farsta med en del som ligger i Stockholms kommun och den norra delen i Trångsund och tillhör Huddinge kommun.

Närhet till ett trevligt skogsområde kring Trångsundsskogens Naturreservat som leder fram till Sjöängen med badplats och stor gräsplan med utegym.
I folkparken Stortorpsparken anordnas många evenemang och underhållning i samarbete med Huddinge Kommuns Fritidsförvaltning och danskvällar med orkestrar, line dance mm. Fasta evenemang är valborgsmässofirandet och julmarknad, båda brukar vara mycket välbesökta.

Två bra grundskolor finns inom promenadavstånd, Trångsundsskolan (åk F-9) samt Edboskolan (F-6). Trångsund har åtta kommunala förskolor, en öppen förskola och de två fristående förskolorna Trollhyddan och Hälsoförskolan Friskus. Trångsund centrum ligger nära och där finns ett torg med vårdcentral, bibliotek, bank, café, blomsterhandel, frisörer samt olika restauranger mm. I närliggande Sköndal/Farsta finns flera förskolor/skolor inom Stockholms kommun.

FRITID
I närområdet finns gott om fritidsaktiviteter både för stora och små. Området är rikt på skog och natur och närheten till de båda sjöarna Drevviken och Magelungen erbjuder många fina badplatser och plogade banor för långfärdsskridsko vintertid.
I närbelägna Nytorps Mosse finns en stor konstgräsplan för fotboll, motionsspår och utegym.
I Stortorpshallen huserar hockey- och konståkningsföreningen. Här anordnas skridskoskolor för de minsta och hallen har också öppet för allmänhetens åkning. Nytorps Mosse
I övrigt är föreningslivet rikt och omfattar bland annat innebandy, basket, handboll, badminton, padel och fotboll.
Mellan Trångsund och Farsta ligger Ågesta Friluftsområde med flera olika spår - allt från den enkla promenaden till det lite tuffare milspåret i skogen. Under vintern görs flera skidspår i ordning både i skogen och ute på golfbanan. Elljus finns på slingorna som är 1, 3,3 och 6 kilometer långa. Ågesta golfklubb erbjuder både en 18-hålsbana och en 9-håls-bana. Här finns också Ågesta ridklubb och ridskola.
Drevvikens segelsällskap verkar för att främja båtlivet i Drevviken och erbjuder seglarskolor och aktiviteter knutna till sjön och naturen kring Drevviken.

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Stockholm Larsboda Ga:3 - VÄG, BADSTRAND, BADBRYGGA, FÖRRÅDSBYGGNAD, GRÖNYTOR
Rättigheter last: Avtalsservitut: Villa - Se beskrivning
Kommentar: Samfällighetsföreningen b

Ekonomi

Driftkostnader

39 897 kr/år
Årlig elförbrukning: 16300 kWh/år
Antal i hushållet: 4

Fördelas enligt följande

El: 29 459 kr
Vatten och avlopp: 3 400 kr
Renhållning: 2 038 kr
Samfällighet: 5 000 kr
Beskrivning: I posten för uppvärmning ingår kostnaden för hushållsström.
Driftkostnaden är beräknad med nuvarande ägares förhållanden med 2 vuxna och 2 barn i hushållet.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 874 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 2 814 000 kr
Mark: 2 650 000 kr
Totalt: 5 464 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1930
Standardpoäng: 33
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 10 st pantbrev uttaget om sammanlagt 7 600 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 63 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2016-02-12
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 28 Visa alla 34 bilder
 

Planritning

Karta & område

Runsätravägen 55, Farsta

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Den här bostaden saknar pris. Du kan justera siffrorna i kalkylen och räkna på hur en månadskostnad skulle se ut.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 740 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Anna Fernandez

Franchisetagare/Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning