Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Jonas Ericsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jonas Ericsson
Fastighetsmäklare, Ekonom, Certifierad Nyproduktion, Kommersiellt
Furusund

Vretsudden 39

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Jonas Ericsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jonas Ericsson
Fastighetsmäklare, Ekonom, Certifierad Nyproduktion, Kommersiellt

Rymligt hus på Högmarsö med båt- bad- och sovplats

  • Typ: Villa
  • Rum: 4, varav 2 sovrum
  • Boarea: 160 kvm
  • Tomtarea: 2 274 kvm
  • Byggnadsår: 2011
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Välkommen till Högmarsö och den rymliga villan med fantastiska möjligheter. Kanske för entreprenören som funderar på att driva en egen rörelse i skärgården, eller hemmajobbaren som behöver utrymme både fysiskt och psykiskt. Med sina 160 kvadratmeter boningshus plus en gästlägenhet om cirka 40 kvadrat samt ett rymligt garage med stor yta framför finns det många alternativ för både den som vill bo här permanent eller för den fritidsboende med höga krav.
Huset är modernt utrustad med hög standard för ett bekvämt liv i skärgården. På nedervåningen finns ett stort vardagsrum som är i öppen planlösning med det funktionella köket med matplats vilket ger en härlig luftig känsla av utrymme för social samvaro med familj, vänner och bekanta. Från det generösa rummet hittar du utgången till altanen som sträcker sig runt i stort sett hela huset där du också hittar både bubbelpool och en mysig bastu nästan bland trädtopparna. Mysfaktorn och funktionaliteten är hög i huset med både braskamin och vedspis för värme och lyst som bidrar till trivseln. Annars är det vattenburen golvvärme i båda husen. Det är dessutom modernt och generöst med fina val av maskiner och lösningar och är utrustat med ett utomordentligt badrum med plats för två i duschen. Trappen upp till övervåningen smyger sig snyggt upp utmed ena väggen och du kommer upp till en möblerbar hall, kanske som tv- eller sällskapsrum. Här upp hittar du två mysiga sovrum samt en balkong med utsikt ut över gästhuset och gårdsplanen så man kan ha lite koll på tillvaron.
Till gästhuset och garaget kommer man till genom att gå över en "bro" mellan husen. Hur coolt är inte det?
Gästlägenheten är på cirka 40 kvadrat och har eget kök och toalett där gästerna eller familjens tonåringar kan husera, eller kanske att man vill hyra ut? Möjligheten finns.
Under gästlägenheten finns garaget som är välordnat och i gott skick och bredvid finns också bra med förvaringsutrymme i både inne- och uteförråd. Gårdsplanen utanför garaget finns det många möjligheter för; uppställningsplats för båtar, värsta gräsmattan eller kanske en boulebana? Du bestämmer.
Apropå båtplats så vill jag berätta att till den här fastigheten finns det en vid Blomdalens samfällighets brygga. Dessutom finns det en bra upptagningsplats vid Högmarsö brygga som är lätt att handskas med. En annan unik sak är att då fastigheten är del i Blomdalens samfällighet finns det också ett badhus med bastu nere vid badviken på ön så man kan löga sig vinter som sommar.

Högmarsö är ön som har allt! Här är det lätt att hitta en lugn plats för sig själv utmed den cirka en mil långa kustlinjen. En inte allt för lång promenad från fastigheten ligger sommartid den mysiga mataffären och det lilla Caféet. Här kan du köpa nybakat bröd till frukost, njuta av en glass, ta en kopp kaffe och betrakta de som kommer för att handla eller kanske tanka i båtmacken. En bit bort hittar du också en av skärgårdens mest omtalade restauranger, Varvet!

En bra sak med att bo på en ö är att man faktiskt lämnar vardagen på land. Färjeturen på cirka fem minuter gör axlarna åker ner till normalläge och man börjar känna igen sig själv igen.
En annan fördel är att det inte är så mycket trafik vilket gör att joggingrundan runt ön blir väldigt gemytlig på både asfalt, skogsstigar och berghällar om man så vill. En liten anekdot om ön är att det en gång i tiden strandade en val på ön, därav skapades öns slogan ”Högmarsö, ett bra val”.

Välkommen till Högmarsö i Roslagens vackra skärgård!

Om Bostaden

Beskrivning

HALL
Hall i direkt anslutning till det stora rummet på nedervåningen. Gott om plats för jackor och skor. Ljusa väggar, vitt tak med infällda spotlights och träparkett.

VARDAGSRUM
Stort rum i öppen planlösning med plats för det man i stort sett behöver. Fönster och dörr ut mot trädäck i öster. Ljusa väggar, vitt tak med infällda spotlights och träparkett som faktiskt är sömlös i hela nedervåningen.

KÖK
Kök med bra förvaring, arbetsbänkar i lackat trä, modern maskinpark med mikro, diskmaskin, ugn och häll samt vedspis. Fönster mot söder öster och väster.

KLÄDVÅRDSRUM
En annan ingång till huset har man genom groventrén där man hittar tvättmaskin, torktumlare arbetsbänk med ho och bra förvaringsutrymmen. Ljusa väggar, vitt tak med infällda spotlights och klinker på golvet.

BADRUM
Ett generöst badrum med en dubbeldusch för två, vägghängd toalettstol, mosaikplattor på väggen och avställningsytor och sittbänk i trä. Fönster mot norr och väster, vitt tak med infällda spotlights och klinker på golvet med komfortvärmeslingor.

ÖVRE HALL
Härligt rum med vinklar och vrår med plats för möblemang. Här finns också utgång till balkong i norrläge med utsikt över garage/gästhus. Ljusa väggar med vitt tak och infällda spotlights med träparkett på golvet.

SOVRUM
Sovrum i västerläge med gott om utrymme för både säng, skrivbord och annat. Ljusa behagliga väggar, fönster mot väster, vitt tak och parkettgolv.

SOVRUM
Det andra rummet ligger mot söder och har också plats för både dubbelsäng och andra möbler. Ljusa väggar, vitt tak och parkett på golvet.

TOALETT
På övervåningen finns en toalett med handfat. Ljusa väggar och ett fint trägolv.

GÄSTVÅNING
Ovanpå garaget med en egen bro från boningshuset hittar man en mysig gästlägenhet. Här finns ett eget kök och en toalett. Bra med plats för både sängar, matbord och sittgrupp. En egen oas kanske för familjens tonåringar.

GARAGE
Ett varmbonat garage där ordning och reda råder.

Sammanfattning

Typ: Villa
Rum: 4, varav 2 sovrum, möjlighet till 3 sovrum
Boarea: 160 kvm
Tomtarea: 2 274 kvm
Byggnadsår: 2011
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Bergvärmepump med vattenburen golvvärme i båda husen, braskamin och vedspis

Byggnadssätt

Vatten: Samfällt åretrunt vatten
Avlopp: Bdt med infiltration och septitank om 3 kbm
Grund: Källare med gjuten betongsockel på berg
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Liggande och stående träpanel
Fönster: 3-glasfönster isoler
Takbeklädnad: Betongpannor med fotränna i plåt
Utvändiga plåtarbeten: Stuprör, hängrännor och fotränna i plåt
Ventilation: Självdrag
El: Fastigheten har fem el-centraler och jordfelsbrytare
Jordat/ojordat: Jordat
Murstock: Skorsten av plåt
Fel och brister: Se besiktningsprotokoll från Anticimex Varudeklarerat
Allmän information: Styckebyggt hus med härlig känsla

Tomt/balkong/uteplats

Härlig altan utmed huset med bubbelpool och bastu samt plats för utekök.

Övriga byggnader

Stort garage med en lägenhet om 40 kvadratmeter ovanpå
Förrådsbyggnad
Utedass

Parkering

Garage, samt stor plats för uppställning

Tv/Internetanslutning

Ingen fiber indraget, men fiberanslutningsmöjlighet finns vid tomtgräns

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Norrtälje
Område: Furusund
Fastighetsbeteckning: NORRTÄLJE HÖGMARSÖ 2:172

Omgivning

Högmarsö är ön som har allt! Här är det lätt att hitta en lugn plats för sig själv utmed den cirka en mil långa kustlinjen. En lätt cykeltur från fastigheten ligger den mysiga mataffären och det gulliga Caféet under sommaren. Här kan du köpa nybakat bröd till frukost, njuta av en glass, ta en kopp kaffe och betrakta de som kommer för att handla eller kanske tanka i båtmacken. En bit bort hittar du också en av skärgårdens mest omtalade restauranger, Varvet!

Kommunikationer

Buss 632 eller 634 från Norrtälje till hållplats Högmarsö färja, ta sedan färjan över till Högmarsö, gå ca 2 kilometer till Vretsudden 39

Vägbeskrivning

Kustvägen mot Furusund, ta av mot Högmarsö och ta sedan färjan över. Kör cirka två kilometermeter till avtag Vretsudden till höger och kör längst in till nummer 39.

Planbestämmelser

Högmarsö 2:8 Mfl, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19650604)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Norrtälje Högmarsö Ga:7 - GRÖNOMRÅDE
Norrtälje Högmarsö Ga:8 - VATTENANLÄGGNING MED BRUNN, SKYDDSOMRÅDE, PUMPHUS, SOMMAR-, VINTERVATTENLEDNINGAR
Norrtälje Högmarsö Ga:13 - VÄG
Norrtälje Högmarsö Ga:6 - HAMNOMRÅDE MED BRYGGA, TILLFARTSVÄG

Ekonomi

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 874 kr.

Taxering

Byggnad: 2 231 000 kr
Mark: 1 226 000 kr
Totalt: 3 457 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 2011
Standardpoäng: 25
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 2 st pantbrev uttaget om sammanlagt 60 000 kr.
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Varudeklarerad bostad
Den här bostaden är försedd med Varudeklarerat – marknadens mest omfattande paket för besiktning och försäkring.
Läs mer om Varudeklarerat

Alla bilder

+ 53 Visa alla 59 bilder
 

Karta & område

Vretsudden 39, Furusund

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Den här bostaden saknar pris. Du kan justera siffrorna i kalkylen och räkna på hur en månadskostnad skulle se ut.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 740 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Jonas Ericsson

Fastighetsmäklare, Ekonom, Certifierad Nyproduktion, Kommersiellt

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning