Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
8 500 000 kr
Vreta Kloster

Härna Askegård 1

Pris (Utgångspris): 
8 500 000 kr

Hästgård med magiska vyer!

  • Typ: Lantbruk/Hästgård
  • Inriktning: Hästgård
  • Rum: 8
  • Rum: 8
  • Boarea: 177 kvm
  • Boarea: 177 kvm
  • Tomtarea: 30 083 kvm
  • Totalarea: 30 083 kvm
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Välkommen till ett ljuvligt läge på den östgötska slätten med kort avstånd till stadskärnan. Omgivningarna utgörs av böljande fält, kyrktorn och fantastiska landskap vars uttryck och färg växlar med årstid och väderlek. I en levande landsbygd bor man här nära mysiga gårdsbutiker och med läge nära Roxen och Berg som erbjuder natursköna utflyktsmål och upplevelser vid Göta kanal eller bad och fiske vid Svartån.

Denna mindre gård omfattar 3 ha och passar ypperligt för att ha hästar med otroligt välskötta ytor och lyx i både boningshus som såväl utvändiga ytor. Idag används fastigheten till bilintresse vilket med fördel kan även kombineras då det finns påkostat garage och plats för flera bilar med ytor i toppklass.

Härna Askegård 1 ligger med ungefär tio minuters bilresa från Linköping, med nära access till handelsutbud vid Tornby samt även serviceutbud i Berg. I lantlig miljö kombineras ett nybyggt hem med vacker trädgård och utemiljö tillsammans med fina beteshagar, belyst paddock och gårdsplaner.

En tjusig allé kantad av hagar och ridbana som inramas av de vita staketen ger fastigheten ett välkomnande och elegant intryck. Gårdsplanen mot garaget delvis stensatt, i övrigt en generös asfalterad yta som rymmer plats för fordonsparken och parkering. Garagedelen i den renoverade ladugården har tre portar varav två dubbelportar med access in till en dröm för den motorintresserade. Slipade betonggolv, spotlights i tak och gott om plats med snygg uppställningsyta.

Stalldelen är nedmonterad på inredning men hade tidigare fyra boxar. Här finns också en trivsam sadelkammare och höskulle med fin yta för hästlivet som har bra beteshagar med belyst ridbana.

Utöver den fint iordninggjorda ladugården finns ytterligare uthus med förrådsdelar och jordkällare, det ger även möjligheter för ytterligare djur eller kreativa hemmaprojekt. Fastighetens grönytor är parkliknande och välskötta med prydliga rabatter och grönska. Huset ligger fint placerat med vyer över såväl omgivande landskap som den egna fastighetens tilltalande gårdsplan.

Trädgårdsdelen rymmer plan gräsyta med access via stensatta gångar. Entrésidan har en fantastiskt fin uteplats i magnifikt solläge med skydd från vind av tät grönska och pergola. Huset är uppfört 1998 i ett plan med bra funktion och trivsamma, sociala ytor med vackra utblickar över landskapet från alla håll. Nuvarande utförande har tillvaratagit en del av huset och skapat en egen lägenhet med separat ingång, duschrum, sovrum samt kök och vardagsrum med möjlighet till uthyrning eller generationsboende. Denna yta kan givetvis återställas och införlivas med övrig yta vid behov.

I övrig yta ges en välkomnande entré via en ljus hall med garderob och klädkammare. Tre bra sovrum finns fördelade till vänster där man även finner ett fräscht, nyrenoverat badrum med dusch.

Rakt fram från hallen finns en enorm social sällskapsdel med ett härligt vardagsrum samt del i utbyggnaden med magnifika fönsterpartier och öppenhet i nock. Här ryms braskamin och öppningsbara glasväggar ut mot ”spadelen” med utebad och en stor terrass som löper runt hela trädgårdssidan. Från hallen till höger ryms det härliga köket med gott om ytor och plats för stort matbord vid burspråksfönster. Via köket når man också en separat och praktisk tvättstuga med bra förvaringsutrymmen. Totalt sett genomgående fräscha, moderna ytor med härliga vyer och rymd.

Väder, vind och årstider ger ständig variation till detta exceptionellt fina läge. Stjärnklara nätter växlas mot färgsprakande sommarhimlar och närheten till Linköping ger både stadsliv och lantlighet till denna vackra miljö. Trädgården ger alla möjligheter till lek eller odlingsintresse med stora ytor och sällskaplig inramning. Vill man söka sig på upptäcktsfärd i närmiljö så finns växthuset i Rökinge med sina populära tomater, Bostället Vedugnsbageri med bakverk och Hantverksgården i Ledberg som populära besöksmål.

Om Lantbruket

Sammanfattning

Typ: Lantbruk/Hästgård
Inriktning: Hästgård
Rum: 8
Boarea: 177 kvm
Tomtarea: 30 083 kvm
Totalarea: 30 083 kvm
Pris (Utgångspris): 8 500 000 kr
Upplåtelseform: Äganderätt
Tomtareauppgift enligt: Lantmäteriet

Allmänt

Län: Östergötland
Kommun: Linköping
Område: Vreta Kloster
Fastighetsbeteckning: LINKÖPING HÄRNA 13:3

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter last: Ledningsrätt: Ledningsrätt avseende rätt att bibehålla och underhålla 10 kv luftledningar(ll) och 10 kv underjordiska kablar (jk) med tillhörande transformatorstationer (s175,s176,s310,s511,s512,s513 och 3101 är transformatorstationer med byggnad), styrkablar och anordningar. ledningsrättsområden för luftledning ar (ll) har en bredd av 10 meter och områden för jordledningar (jk) har en bredd av 4 meter. ledningsrättsområdena för transformatorerna utgörs av byggnadsyta och ett område med 2 meters bredd utanför transformator. - Starkström

Om Boningshuset

Sammanfattning

Typ: Småhusbyggnad lantbruk
Rum: 8
Boarea: 177 kvm. Boareauppgift enligt: Energideklaration
Byggnadsår: 1998

Planlösning

(Samtliga rum har vattenburen golvvärme)

Entréhall:
Hall med klinkergolv. Plats för avhängning av ytterkläder samt en garderob.

Klädkammare:
Men direkt access från hallen finner ni klädkammaren med skjutdörrar.

Vardagsrum:
Exklusiv tillbyggt (2016) vardagsrum med plankgolv i ek i nya delen och parkettgolv i gamla delen. I utbyggnaden når ni trädgården via dubbeldörrar i glas eller ett stort skjutparti (Schüco) i glas. Här finns även en värmande kamin.

Kök:
Exklusivt Kvänumkök med bänkskiva i granit. Utrustning: kyl, integrerad diskmaskin, spishäll nedsänkt i bänkskivan helt planmonterad samt fläkt. Gott om plats för matbord. Klinkergolv. Vitvaror i AluTec

Sovrum 1:
Sovrum med parkettgolv och en skjutdörrsgarderob.

Sovrum 2:
Sovrum med parkettgolv och en garderob.

Sovrum 3:
Idag underbar walk in closet. Sovrum med parkettgolv.

Duschrum 1:
Nyrenoverat helkaklat duschrum.

Tvättstuga:
Tvättstuga med klinkergolv. Tvättmaskin och torktumlare i rostfritt stål (Cylinda), tvättho, skåp, arbetsbänk, frånluftsvärmepump samt en frys med is och vattenfunktion.

SEPARAT DEL:

Kök/Vardagsrum:
Kök med kyl/frys, spis och tvättmaskin (ej diskmaskin).

Sovrum:
Sovrum med parkettgolv.

Duschrum 2:
Duschrum med våtrumsmatta och våtrumstapet. Dusch, wc, handfat samt fönster.

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump

Byggnadssätt

Byggnadstyp: Enplanshus
Vatten: Kommunalt via granne
Avlopp: Avloppsbrunn med infiltration (1998)
Grund: Platta på mark (vattenburen golvvärme)
Stomme: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glasfönster isoler
Takbeklädnad: Betongpannor
Ventilation: Mekanisk frånluft (F)

Tomt/uteplats

Stora uteplatser på båda sidor av huset. Framsida altan i teak

Parkering

Utvändig parkering för minst 10 bilar, garage i ladugårdsbyggnad

Taxering

Taxeringsvärde: 2 073 000 kr
Värdeår: 1998

Om Ladugårdsbyggnad

Sammanfattning

Namn: Ladugårdsbyggnad
Typ: Ekonomibyggnad
Beskrivning: Ladugårdsbyggnad (8,2 x 40 meter) (Renoverad mellan 2004-2018):
Enligt konstruktörs (Byggnadsingenjör) instruktioner rätades byggnaden upp med stålstänger som sakta drog ihop byggnaden. tre kraftiga bärande väggar sattes upp. Syllen är ersatt med nytt trä eller betong på de ställen där den var dålig. Fasaden är bytt runt om.

Stalldelen (2004):
201X sattes ett nytt isolerat innertak upp samt installation av luftvärmepump. Takhöjd 3,5m. Tidigare satt det fyra 9 kvm boxar som nu är nedmonterade.
Spolspilta med avlopp och varmvatten. Höskulle i två plan.
Sadelkammaren har element, vatten och avlopp.

Verkstadsdel:
Nytt regelverk med plywoodskivor och gips inklusive 30 cm isolering byggdes upp 2005-2006. Verkstaden färdigställdes 2016. Nytt takbjälklag med gipstak och 30 cm isolering. Takhöjd 3,75. Ett loft på 25 kvm byggdes i ena delen under 2016. Garageport från Hörmann, motorstyrd 5 meter bred.

Stora garaget:
Nytt regelverk med stål i väggarna samt 30 cm isolering, klätt med spontad träpanel. Taket består av tre kraftiga stålbalkar samt träreglar. Innertak med infällda spotlights och Sonos-högtalare. Betonggolv med ytskikt av industrispackel. Motorstyrd garageport 4,5 meter.

Lilla garaget:
Nytt regelverk i trä samt plywoodskivor på väggarna. Motorstyrd garageport 2,7 meter.

Ett stort loft med spånskivegolv löper över hela båtgaraget samt garaget.
Taxeringsvärde: 280 000 kr
Area: 328 kvm

Om Uthus

Sammanfattning

Namn: Uthus
Typ: Ekonomibyggnad
Beskrivning: Uthus (5x10,5 meter):
I vinkel mot boningshuset ligger uthuset om ca 50 kvm i två plan. Delvis renoverad.
Taxeringsvärde: 132 000 kr
Area: 52 kvm

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

8 500 000 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 524 kr.

Taxering

Byggnad: 2 485 000 kr
Mark: 1 196 000 kr
Totalt: 3 681 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Typkod: 120, Lantbruksenhet bebyggd

Pantbrev

Det finns 10 st pantbrev uttaget om sammanlagt 4 760 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiklass: DD
Energideklaration utförd: 2017-09-08
Besiktningsman: Olle Österman, Anticimex

Alla bilder

+ 34 Visa alla 40 bilder
 

Planritning

Karta & område

Härna Askegård 1, Vreta Kloster

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.
Läs om våra Coronaregler för visning.

21
aug
Anmälan krävs
Sön 11:00-11:30
23
aug
Anmälan krävs
Tis 18:00-18:30
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Martin Drotz

Fastighetsmäklare, Civilekonom

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Bilder

Planritning