Hoppa till innehåll
 
Budgivning pågår
Månadsavgift: 5 477 kr/månad

På denna bostad visas inga aktuella bud. Kontakta mäklaren för mer information. Läs mer om budgivning.

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Vincent Henriquez, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Vincent Henriquez
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Malmö

Östergårdsgatan 1 U8

Budgivning pågår
Månadsavgift: 5 477 kr/månad

På denna bostad visas inga aktuella bud. Kontakta mäklaren för mer information. Läs mer om budgivning.

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Vincent Henriquez, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Vincent Henriquez
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Rofullt boende högst upp i huset anno 1917

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 71,5 m2
  • Lägenhetsnummer: 43
  • Byggnadsår: 1917
  • Månadsavgift: 5 477 kr
  • Driftkostnad: 691 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3 av 3
  • Hiss: Nej

Välkommen till charmiga Kvarteret Östergård! Här, i en pastellfärgad fastighet från 1917, finner du denna förtjusande trea, belägen högst upp i huset från den grönskande innergården. Denna bostad erbjuder en genomgående planlösning med väldisponerade ytor och spröjsade fönster som skapar ett fantastiskt ljusflöde.

Lägenheten bjuder på ett rymligt vardagsrum med högt i tak och vackra takrosetter som skapar en elegant atmosfär. Det praktiska köket är utrustat med diskmaskin och generösa förvaringsutrymmen, vilket gör matlagningen till en fröjd. Sovrummen är båda belägna på rofyllt läge och erbjuder en underbar utsikt över den lummiga innergården, vilket ger en harmonisk start på varje dag. Badrummet är stilrent helkaklat i vitt och blått.

Förvaringsmöjligheterna är goda med flera garderober och ett väl tilltaget förråd. Detta är ett ypperligt boende för den som vill njuta av ett grönskande och lugnt område, men ändå ha stadens puls inom räckhåll.

Den gemensamma innergården är en oas med lummiga bersåer, köksträdgård och blommande rabatter. Här finns både privata uteplatser och stora umgängesytor, samt faciliteter som boulebana och grillplats. Föreningen, som grundades 1981, erbjuder en social gemenskap med odlingsgrupp, festkommitté och gemensamma faciliteter som målarrum, snickeri, vävstuga, bokskåp, pingisrum, bastu, gym och övernattningslägenhet. Flera gånger om året anordnas gemensamma och uppskattade aktiviteter.

Här har du närhet till flera matbutiker, mysiga caféer, Beijers Park och sportanläggningar. Goda kommunikationer finns i området med bussar, tågstation, väl utbyggda cykelbanor samt Malmö by bike i närheten. För den som pendlar med bil är läget utmärkt med gott om parkeringsplatser längs gatorna samt smidig access till motorvägen utan att behöva köra genom stan.

Missade inte chansen att förvärva denna unika pärla i hjärtat av Kvarteret Östergård – en perfekt kombination av sekelskiftescharm och modern livskvalitet. Kontakta oss idag för att boka en visning!

Om Bostaden

Beskrivning

Hall:
Vitmålade väggar med ljust brädgolv. Här ifrån nås smidigt lägenhetens alla rum samt klädkammare.

Badrum:
Helkaklat utförande i toner av vitt och blått. I badrummet finns tvättställ, WC, spegel med avställningsyta. I egen del av badrummet finns duschytan

Kök:
Ljust kök med ljusa luckor, överskåp för förvaring samt diskmaskin. Bänkytan är uppdelad i slitstark plåt vid arbetsyta och charmig träskiva. Stänkskydd av vita kakelplattor. Väl tilltagen storlek med plats för matbord såväl som mycket mer. Här finns även Halv- kyl/frys samt skafferi och charmiga brädgolv. Ljusinsläpp från höga fönster med spröjs.

Vardagsrum:
Ett rejält rum med plats för soffgrupp och sällskapsyta. Väggarna har en behaglig gul ton och på golvet ligger parkett. Ljusinsläpp från höga fönster med spröjs

Sovrum 1:
Plats för dubbelsäng och med goda förvaringsmöjligheter i höga garderober. Ljusinsläpp från spröjsade fönster mot föreningens innergård. Charmiga brädgolv följer med in från hall till sovrum

Sovrum 2:
Plats för säng och skrivbord samt förvaring i rymliga garderober. Även här med brädgolv och fönster med spröjs mot föreningens innergård.

Övrigt:
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 71,5 m2
Lägenhetsnummer: 43
Byggnadsår: 1917
Driftkostnad: 691 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Bredband via Bredband2. Kabel-TV via Tele2 (grundutbud).

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Malmö
Område: Kirseberg

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,01519
Andel av månadsavgift: 0,0102928

Pantsättningsavgift

573 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

580 921 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Brf Kvarteret Östergård är en äkta förening med totalt 80 lägenheter, samtliga är upplåtna med bostadsrätt om totalt 7 381 kvm. I föreningen finns även 1 hyresrättslokal om 446 kvm . Föreningen äger fastigheten Östergård 1, Malmö kommun med gatuadresser på södra bulltoftavägen,
Östergårdsgatan samt Österhagsgatan.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo och den tekniska förvaltningen utav SBC.

Föreningen har köpt loss tomten av Malmö kommun under 2022.

Föreningen håller på att undersöka möjligheten att sälja råvindarna till bostadsrättsinnehavarna. Föreningen har hämtat in offerter på vad det skulle kunna kosta att få köpa loss vindsutrymmet men inget är för närvarande fastslaget.

Ekonomi:
Föreningen höjde avgifterna 2023 med 25% till följd av höjda räntenivåer på föreningens lån. Marken köptes loss för 42 miljoner kronor.

Övrigt
Trappstädning sköts av engagerade ungdomar i föreningen som får ansöka om detta extrajobb från att de fyllt 15år. Det fungerar mycket bra och är uppskattat av alla.

Gårdens ungdomar erbjuds även anställning som sommarjobbare på gården för t.ex. gårdsskötsel, städning och uppfräschning av trapphus, källare och gemensamma utrymmen, planering av gemensam sommarfest. Ungdomarna får avtalsenlig lön och frivilliga vuxna på gården hjälps åt och ställer upp som handledare under sommarjobbsperioden.

Informationen om föreningen är hämtad från representant från styrelsen, årsredovisning samt tidigare försäljning. Mäklaren ansvarar inte för att samtliga uppgifter är korrekta utan köparen uppmanas att kontrollera de bitar som är av extra stor betydelse med styrelsen. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://www.kvarteretostergard.se/

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2023 - Projekt med källare gällande översvämningar är slutfört.
2022 - Byte av värmeväxlare.
2019 - Renovering av motionsrum
2017 - Innergårdsdörrarna reparerades och målades
2017 - Bytt ut cykelskjulen
2017 - Fått igång redan installerade porttelefoner
2016 - Fönster reparerades och målades
2016 - Tilläggsisolerat ett par vindar på prov
2016 - Installerat rörelseaktiverad trapphusbelysning
2016 - Renovering av sophus
2016 - Gemensam el infördes
2010 - Injustering värmesystem
2009 - Taket lades om
2009 - Fasad renoverades och målades om
2008/-2009 - Trapphusen målades
2006/-2007 - Samtliga fönster målades
1980/-1982 - Fastigheten totalrenoverades, I samband med att föreningen bildades gjordes en omfattande renovering av fastigheten.
Kommande renoveringar: Sedvanligt underhåll och renoveringar sker löpande.
Föreningen håller på att uppdatera sin underhållsplan. Föreningen undersöker även avloppsstammarna som antaglien kommer behövas relinas framöver.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga: I föreningen finns tio tvättstugor med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum/torkskåp. Bokning sker med tvättkolvar.

Gemensamhetsutrymmen: I föreningen finns bastu, gym, vävstuga, snickeri och pingisrum för medlemmar att nyttja.

Parkering

Det råder boende parkering i området. På Östergårdsgatan finns det gott om parkeringsplatser. I närområdet finns flera parkeringar där det går att hyra egen plats.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

5 477 kr
I avgiften ingår värme och vatten
Föreningen har individuell mätning av el och varje bostadsrättsinnehavare debiteras för faktisk förbrukning. Föreningen har haft bekymmer med sina elmätare, vilket har lett till att de inte har kunnat läsa av förbrukningen. Tillkommer gör obligatoriska tillägg för Kabel-tv (60 kr) samt bredband (69 kr)

Driftkostnader

691 kr/månad
Årlig elförbrukning: 2500 kWh/år
Antal i hushållet: 1

Fördelas enligt följande

El: 500 kr
Försäkring: 191 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 17 Visa alla 23 bilder
 

Planritning

Karta och område

Östergårdsgatan 1 U8, Malmö

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 5477 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Budgivning pågår

Just nu pågår budgivningen men du har fortfarande chans att kontakta mäklare.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Kirseberg, Malmö
Östergårdsgatan 1 U8
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning