Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Ida Söderberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Ida Söderberg
Fastighetsmäklare
Linnea Jacobsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Linnea Jacobsson
Mäklarkoordinator
Ulricehamn

Jägaregatan 48

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Ida Söderberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Ida Söderberg
Fastighetsmäklare
Linnea Jacobsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Linnea Jacobsson
Mäklarkoordinator

Villa med möjligheter

  • Typ: Villa, 2-plan med källare
  • Boarea: 224 kvm
  • Biarea: 56 kvm
  • Tomtarea: 677 kvm
  • Byggnadsår: 1930
  • Driftkostnad: 47 068 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

I södra Ulricehamn på Jägaregatan 48 ges nu möjlighet att förvärva en villa med stor potential och massvis av möjligheter.

Huset skulle kunna bli ett mysigt generationsboende, en stor familjevilla, eller varför inte låta det vara det välplanerade tvåfamiljshus som det just nu är? Kanske vill du själv bo på det ena våningsplanet och hyra ut den andra lägenheten, och på så vis få ner dina boendekostnader avsevärt? Idag finns det alltså två stora, separata lägenheter om ca 112 kvm, fördelat på fyra rum och kök. Lägenheten på entréplan har nyligen renoverats och håller högre standard, medan den övre lägenheten fortfarande är i behov av renovering. En rymlig källare och en vindsvåning med två inredda rum skapar ytterligare möjligheter. På fastigheten finns dessutom ett väl tilltaget dubbelgarage.

Jägaregatan har ett centralt läge, med närhet till allt det bästa som Ulricehamn har att erbjuda. Närliggande Stadsparken erbjuder bus och lek för hela familjen och i närområdet finns härliga promenadstråk i såväl sjö- som skogsatmosfär. Kort nedanför huset finns den milslånga strandpromenaden som sträcker sig längs sjön Åsunden, som även ger goda bad-, båt- och fiskemöjligheter. Inte långt bort finns Lassalyckans friluftsområde, mataffär samt stadskärnan som erbjuder ett härligt utbud av caféer, restauranger och även lite shopping. För pendlaren är det smidigt pendlingsavstånd till större städer så som Borås, Göteborg och Jönköping.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

Om Bostaden

Beskrivning

--Entréplan--

ENTRÉHALL
Välkommen in! Från denna hall tar du dig antingen till trappan som leder dig till lägenhet 2 på andra plan, eller fortsätter du rakt fram till Lägenhet 1. Från denna hall tar du dig även ner till källarvåningen. I hallen finns goda förvaringsmöjligheter.

Lägenhet 1

HALL
Vi går rakt fram och vidare in till Lägenhet 1. Här finns gott om plats för klädförvaring och från denna luftiga hall kan vi nå i princip alla rum i lägenheten.

SOVRUM 1
Till höger om hallen ligger första sovrummet, som inretts med parkettgolv och tapetserade väggar. Från detta sovrum nås uteplatsen som ligger på baksidan av huset.

VARDAGSRUM
Stort och luftigt vardagsrum med ett underbart ljusinsläpp tack vare fönster i två väderstreck. Här ryms en större soffgrupp och tillhörande mediamöbel.

KÖK
Detta kök renoverades så sent som 2023 och är alltså modernt inrett med ljusa luckor och nya, fräscha vitvaror. Köket är utrustat med en spis, en ugn, en kyl och frys samt naturligtvis en diskmaskin. Från köket nås trädgårdens nordvästra sida och i köket blir det fina vyer ner mot sjön och det finns tack vare läget goda chanser till kvällssol.

SOVRUM 2
Intill köket ligger sovrum 2. Här ryms en större säng, tillhörande sängbord och ytterligare förvaringsmöbler. Till förvaring finns dessutom en hel garderobsvägg till förfogande.

SOVRUM 3
Vägg i vägg med sovrum 2 ligger sovrum 3, som är något mindre än de övriga sovrummen.

BADRUM & TVÄTTSTUGA
Detta rymliga badrum har fräschats upp under 2023 och badrummet är utrustat med en toalett, en kommod med tvättställ samt dusch. Intill badrummet ligger tvättstugan, som är utrustad med en tvättmaskin och en torktumlare.

GÄSTTOALETT
I anslutning till badrummet finns en separat toalett som är utrustad med en toalett och ett tvättställ.


--Ovanvåning--

Lägenhet 2

HALL
Entréhallen på entréplan leder oss till ovanvåningen och lägenhet 2. Här ligger en plastmatta på golvet och väggarna är tapetserade. Det finns klädförvaring i den intilliggande klädkammaren. Från hallen nås alla rum på våningsplanet.

KÖK
Ljust och rymligt kök som bevarats från 1960-talet. Ovanför den rostfria diskbänken sitter ett kakel för bra stänkskydd. Köket är utrustat med en spis med ugn, samt ett kombinerat kyl- och frysskåp. Från köket är det ljuvliga vyer ner mot sjön Åsunden.

SOVRUM 1
Det första sovrummet är inrett med en plastmatta och väggarna är tapetserade. Flertalet garderober ger goda förvaringsmöjligheter och från sovrummet nås balkongen på baksidan.

VARDAGSRUM
Stort och ljust vardagsrum med en gedigen ekparkett och tapetserade väggar. Det blir ett stort ljusinsläpp tack vare fönster i två väderstreck.

BADRUM
Detta badrum är inrett med plastmatta och våtrumstapet. Badrummet är utrustat med en toalett, ett handfat samt ett badkar.

SOVRUM 2
Detta sovrum är något mindre, men inrymmer ändå en enkelsäng och ett tillhörande sängbord. På golvet ligger en plastmatta och väggarna är tapetserade. Det finns en platsbyggd garderob för att förvara kläder. Och från detta sovrum är det fin utsikt mot sjön Åsunden.

SOVRUM 3
Detta sovrum är inrett med plastmatta och tapetserade väggar. Rymligt med plats för både dubbelsäng och sängbord samt byrå/skrivbord.


--KÄLLARVÅNING--
Källaren är inte inredd och blir därför en naturlig plats för förråd och förvaring.


--VINDSVÅNING--
Inredd och golvad vind med två stora rum. Kanske kan detta renoveras och bli ytterligare en lägenhet? Eller är det ditt nya hemmakontor eller kanske det perfekta rummet för tonåringen?

Sammanfattning

Typ: Villa, 2-plan med källare
Boarea: 224 kvm
Biarea: 56 kvm
Tomtarea: 677 kvm
Byggnadsår: 1930
Driftkostnad: 47 068 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet
Om boarean anses vara av vikt för köparen, får denne själv ombesörja en annan uppmätning.

Uppvärmning

Luftvärmepump och direktverkande elelement

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Källare
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegelstensfasad
Fönster: 3-glas och 2-glas
Grundmur: Betong
Takbeklädnad: Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten: Målad plåt
Ventilation: Självdrag

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 1966
2022 - Renovering av hela lägenheten på entréplan med bl. a. nytt kök, uppfräschat badrum (med tvättstuga), nya elinstallationer och nya ytskikt
2022 - Ny elcentral med jorfelsbrytare på ovanvåning i lägenhet 2
2014 - Nya 3-glasfönster på södergavel (renoverades av föregående ägare)

Tomt/balkong/uteplats

Trädgård

Övriga byggnader

- Fristående dubbelgarage (ej isolerat och ej uppvärmt)

Parkering

- Asfalterad uppfart
- Dubbelgarage med plats för två bilar

Tv/Internetanslutning

Fastigheten är inte anslutet till fibernätet, det finns dock fiber i gatan. Kontakta UEAB för mer information om möjlighet till anslutning.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Ulricehamn
Fastighetsbeteckning: ULRICEHAMN GÖSEN 10

Planbestämmelser

Ulricehamn Stad, Stadsplan (Beslutsdatum: 19421211)

Ekonomi

Driftkostnader

47 068 kr/år

Fördelas enligt följande

El: 29 076 kr
Vatten och avlopp: 9 542 kr
Försäkring: 6 250 kr
Renhållning: 2 200 kr
Beskrivning: - Observera att driftkostnaderna är baserade på förra ägarens faktiska kostnader, då villan varit obebodd det senaste året. Nuvarande ägare har alltså aldrig bott i villan.
- Driftkostnad är givetvis individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar.
- Hushållsel och uppvärmning går ej att separera.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 287 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 1 944 000 kr
Mark: 641 000 kr
Totalt: 2 585 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1937
Standardpoäng: 29
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 828 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 130 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 79 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2021-11-05
Beskrivning: Energideklarationen i sin helhet finns att läsa och ladda ned i annonsen under "Dokument".
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 1 Visa alla 7 bilder
 

Planritning

Karta & område

Jägaregatan 48, Ulricehamn

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Den här bostaden saknar pris. Du kan justera siffrorna i kalkylen och räkna på hur en månadskostnad skulle se ut.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 774 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Ida Söderberg

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Linnea Jacobsson

Mäklarkoordinator

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Bilder

Planritning