Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
17 500 000 kr
Anmäl intresse
Linda Sköld, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Linda Sköld
Fastighetsmäklare, Butiksansvarig
Strängnäs

Västervikstorget 22

Utgångspris: 
17 500 000 kr
Anmäl intresse
Linda Sköld, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Linda Sköld
Fastighetsmäklare, Butiksansvarig

Storslagen fastighet vid Mälarens kant

  • Typ: Villa
  • Boarea: ca 347 kvm
  • Biarea: ca 128 kvm
  • Tomtarea: 579 kvm
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Unikt tillfälle att förvärva denna enastående fastighet belägen precis intill kajkanten och med strålande utsikt över småbåtshamnen och Mälarens glittrande vatten. Här har du närhet till allt den charmiga småstadsidyllen har att erbjuda såsom mysiga restauranger, caféer med uteserveringar och trevliga butiker - allt på bekvämt promenadavstånd! Fastigheten erbjuder onekligen något utöver det vanliga och ger dig oanade möjligheter att förverkliga dina drömmar. Av nuvarande ägare har fastigheten nyttjats som restaurang och bed and breakfast, men den fungerar även utmärkt som generationsboende eller som enfamiljsbostad för den stora familjen som vill ha gott om svängrum. Plats för egen verksamhet, gym, tonårsavdelning, hemmabio, konstnärsateljé eller kanske ett biljardrum finns utöver huvudbyggnadens generösa ytor - här kan kreativiteten flöda! Samtliga byggnader har smakfullt renoverat under senare år och erbjuder idag ett boende med noggrant utvalda material och välkomponerad färgsättning som lyfter fram fastighetens tidsenliga charm på ett utmärkt sätt. Varmt välkommen att kontakta mäklaren för visning och mer information!

Om Bostaden

Beskrivning

ENTRÉPLAN HUVUDBYGGNAD

Ljus och välkomnande HALL med massivt trägolv målat i klassiskt rutigt mönster i vitt och grått - både smakfullt och tidsenligt. Väggarna är målade i en behaglig grön nyans.

Storslaget MATRUM där man kan avnjuta trevliga middagar med nära och kära samtidigt som man har fantastisk utsikt över trädgården och småbåtshamnen. Den öppna spisen adderar ytterligare till rummets gemytliga atmosfär. Här är det lätt att trivas! Målade väggar och målat trägolv i klassiskt rutmönster. Spröjsade pardörrar leder ut till den ljuvliga terrassen där middagen med fördel kan serveras när vädret så tillåter. Här sitter man på första parkett i solen och kan blicka ut över båtarnas infart mot gästhamnen.

I anslutning till matrummet finns den väl tilltagna KÖKET. Köket är idag ett fullt utrustat restaurangkök med slitstarkt golv. Innanför köket finns en groventré och en liten gäst-wc med dusch.

Pardörrar från matrummet leder in till ett inbjudande SOVRUM med vacker utsikt över hamnen - här är det en fröjd att dra upp rullgardinen på morgonen! Massivt trägolv och målade väggar i gul ton. Rummet används idag som sovrum, men fungerar även utmärkt som bibliotek eller sällskapsrum.

Trevligt VARDAGSRUM med hänförande utsikt över Mälarens glittrande vatten även här. Öppen spis sprider trivsel och värme under kylslagna försommarkvällar. Målade väggar i gul ton och massivt trägolv.

Stort SOVRUM som idag används som kontor. Målade väggar i behaglig grön kulör och massivt trägolv.

Stort stilrent BADRUM med generöst ljusinsläpp och exklusiv atmosfär. Mörkt klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Elegant designbadkar. Handdukstork. Wc och stort handfat.

PANNRUM - här finns fjärrvärmeanläggningen.


ÖVRE PLAN HUVUDBYGGNAD

Den gedigna trappan i massivt trä tar dig upp till ett mysigt ALLRUM med charmigt snedtak som med sina fina takfönster ger spektakulär vy mot Strängnäs anrika väderkvarn. Här finns också ett litet pentry.

Två inbjudande SOVRUM med målade väggar i gult och massivt trägolv.

Liten WC med mörkt klinkergolv och delvis kaklade väggar i vitt.


ÖVRE PLAN VÄNSTER SIDOBYGGNAD (tidigare Bed & Breakfast)

Den massiva trappan i trä leder upp till den del som av tidigare ägare nyttjats som Bed & Breakfast. Här finns fyra rymliga sovrum samt ett trevligt allrum. Perfekt för tonårsbarnen, långväga gäster eller för uthyrning. Två av rummen har vacker Mälarutsikt och alla fyra rum har eget fräscht badrum med wc och dusch. Grått klinkergolv och delvis vitkaklade väggar i alla fyra badrum.

ENTRÉPLAN VÄNSTER SIDOBYGGNAD

Vackra pardörrar leder in till den charmiga yta som av nuvarande ägare tidigare använts som hamncafé. Spröjsade fönster mot vattnet skapar fint ljusflöde och härlig sjökontakt. Klinkergolv i klassiskt rutmönster. Vitmålad bröstpanel och i övrigt målade väggar i ljust grön kulör. Rummet innanför inrymmer idag yta för disk, men kan även användas som förråd.

Byggnaden inrymmer även en stor tvättstuga med generöst förrådsutrymme och en handikappanpassad wc, båda med egen ingång från innergården.


HÖGER SIDOBYGGNAD (tidigare restaurang Thai Garden)

Denna byggnad om 128 kvm uppfördes 2012 och har av nuvarande ägare nyttjats som restaurang (Thai Garden). Byggnaden är i två plan och inrymmer huvudsakligen generösa sociala ytor med trevlig utsikt mot hamnen. Smakfull väggpanel i klassisk stil målad i behaglig grön kulör, vilket matchar trevligt med den fina fiskbensparketten. Utöver de väl tilltagna sällskapsytorna inrymmer byggnaden ett restaurangkök med diskavdelning samt gäst-wc, förråd och fläktrum.

Sammanfattning

Typ: Villa
Boarea: ca 347 kvm
Biarea: ca 128 kvm
Tomtarea: 579 kvm
Utgångspris: 17 500 000 kr
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet
Boarean är endast ungefärligen uppmätt.

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp
Fasad: Puts på huvudbyggnaden och liggande träpanel på övriga byggnader
Fönster: 2-glasfönster
Takbeklädnad: Tegel
Ventilation: Ventilationen är anpassad för restaurangverksamhet

Allmänt

Län: Södermanland
Kommun: Strängnäs
Fastighetsbeteckning: STRÄNGNÄS GARVERIET 3

Planbestämmelser

Väderkvarnen M Fl, Stadsplan (Beslutsdatum: 19890228)

Övriga rättigheter och belastningar

Inskrivna övriga rättigheter och belastningar: Fornlämning (Registreringsdatum: 20060919)

Övrigt

Om fastigheten ska användas som bostad kan bygglov för ändrad användning eventuellt krävas. Kontakta Strängnäs kommuns bygglovsenhet vid eventuella frågor (tel 0152-29262).

Ekonomi

Utgångspris

17 500 000 kr

Fördelas enligt följande

Beskrivning: Befintliga driftkostnader baseras på restaurangrörelse och bed & breakfast. Kontakta mäklaren för mer information.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 41 990 kr.

Taxering

Byggnad: 3 239 000 kr
Mark: 960 000 kr
Totalt: 4 199 000 kr
Taxeringsår: 2019
Taxeringsvärdet är: Fastställt

Pantbrev

Det finns 5 st pantbrev uttaget om sammanlagt 950 000 kr.

Alla bilder

+ 98 Visa alla 104 bilder
 

Planritning

Karta & område

Västervikstorget 22, Strängnäs

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 3499 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Linda Sköld

Fastighetsmäklare, Butiksansvarig

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning