Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lovisa Schölin, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lovisa Schölin
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Allerum

Ljunghusvägen 3

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lovisa Schölin, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lovisa Schölin
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Stor fastighet med uthyrningspotential- i Allerum!

  • Typ: Övrigt, 1,5 plan
  • Rum: 11, varav 8 sovrum
  • Boarea: 228 m2
  • Tomtarea: 3 836 m2
  • Byggnadsår: 1909
  • Driftkostnad: 142 433 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Strax norr om Helsingborg, omgärdad av åkrar, finner vi denna dolda pärla med gårdskänsla på Ljunghusvägen 3. Där livet på landet möter stadens puls på ett perfekt sätt.

Med en tomt på strax över 3800 kvm är möjligheterna minst sagt oändliga. Här kan drömmen om ett generationsboende förverkligas, eller varför inte driva din egna verksamhet. Fastigheten har tidigare varit föremål för uthyrning, vilket visat sig framgångsrikt med intäkter på som mest på 54 000 kr/månaden. Bo i ett av husen och renovera successivt för pengarna som uthyrningen drar in.

Här kan man garanterat trivas året om! På vår- och sommarhalvåret skapas en lummig oas där soldyrkaren kan njuta hela dagen runt om på den väl tilltagna tomten. Under vinterhalvåret bjuder snötäckta landskap in till fantastiska vyer och kyliga kvällar spenderas framför en öppen brasa.

Fastigheten har sina anor från 1800-talet och erbjuder två stycken separata boende, båda fördelade på två plan. För den hästintresserade finns även ett äldre stall/ladugård och hage. Som en bonus finns även en lägenhet i en del av det äldre stallet!

Först och främst har vi vinkelhuset – ett charmigt gårdshus med karaktär. Synliga bjälkar, högt i takt och en helt fantastisk trappa med kamin. Här finns även golvvärme.
Utöver vinkelhuset finns även det som i planritning benämns som boningshuset, vilket är en villa som troligen är från år 1940. Boningshuset är fördelad på tre sovrum, kök, tvättstuga och badrum. Flera träddäck finns på tomten och binder bland annat ihop vinkelhuset och boningshuset. Här utlovas många trevliga stunder. På senare tid har även byggnaderna sammanlänkats genom en tillbyggnad där möjligheten finns att riva ner en vägg för att på så vis möjliggöra åtkomst till både byggnaderna inifrån.

Som om detta inte vore nog har även den ena delen av det äldre stallet gjorts om till en lägenhet, vilket blir en bonus. På dess ovanvåningen återfinns en helt underbar fransk balkong med utsikt över öppna landskap. Stallet/ladugården används idag som ett förråd, garage och verkstad men har tidigare använts för bland annat hästar med hage i direkt anslutning. I stallet finns även en vind åt förslagsvis hö eller annat som önskas att förvaras. På fastigheten finns en väl tilltagen yta med plats åt flera bilar, såväl som släp, båtar eller dylikt.

Allerum kännetecknas av varierad natur med skogar, ängar och vattendrag, vilket gör det till en attraktiv plats för friluftsliv. Här kan du njuta av vacker natur och utomhusaktiviteter precis runt hörnet. Allerums historia avspeglas i dess arkitektur och kulturella arv, med historiska platser och en vacker kyrka som pryder orten. För den sportintresserade finns det även en idrottsplats samt fotbollsplan för fritidsaktiviteter. Med goda kommunikationsmöjligheter, både via vägnätet och kollektivtrafik, är det enkelt att ta sig till och från området samt till närliggande städer och sevärdheter. Med 10 minuters bilväg landar du vid stadens puls i centrala Helsingborg eller havet nere i Viken. På en kort bilfärd nås även Väla centrum. I byn finns en omtyckt förskola och skola upp till årskurs 6, samt Allerum golfklubb för de som föredrar en dag på greenen.

Vinkelhuset och boningshuset är varudeklarerat, det vill säga förbesiktigat och försäkrat via Anticimex.

Denna fastighet måste bara upplevas på plats - Välkommen att kontakta ansvarig mäklare!

Bli en stark köpare!
Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan, dvs ha alla frågor och förutsättningar rörandes er finansiering av eventuellt köp klart innan budgivningen sätter igång;
* Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga oss; Jag/vi ber gärna våra bankkontakter att ringa upp dig med ett bra erbjudande!
* Äger du ditt nuvarande boende / Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller att lägga upp en plan för din försäljning!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Övrigt, 1,5 plan
Rum: 11, varav 8 sovrum
Boarea: 228 m2
Tomtarea: 3 836 m2
Byggnadsår: 1909
Driftkostnad: 142 433 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Bergvärme, ytjordvärme, luft/luft, öppen spis

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Enskilt avlopp
Grund: Platta på mark
Stomme: Tegel
Fasad: Puts
Fönster: 2-glasfönster/3-glasfönster
Takbeklädnad: Tegelpannor/eternit
Ventilation: Självdrag
Allmän information: Fastigheten har sina anor från 1800-talet och har därav renoverats i olika omgångar av olika ägare. Vinkelhuset, även kallat gårdshuset, är den äldsta bostaden på fastigheten och sträcker sig troligen längre tillbaka i tiden än år 1909. Det som i planritning benämns som boningshus är troligen från år 1940, varvid tillbyggnaden som sammanlänkar de två byggnaderna troligen tillkom under år 2010. På tomten finns parkslide.

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 1940/2010

Tomt/balkong/uteplats

Trädäck finns på fastigheten som binder samma vinkelhuset och boningshuset, detta löper fortsatt ut i trädgården

Övriga byggnader

Utöver fastighetens tre boende återfinns ett äldre stall

Parkering

Finns uppfart för minst 3 bilar

Tv/Internetanslutning

Trådlös uppkoppling har använts och fungerat väl. Fiberanslutning precis utanför tomtgräns möjliggör enkel inkoppling om behov finns

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Helsingborg
Fastighetsbeteckning: HELSINGBORG ALLERUM 11:40

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: HELSINGBORG ALLERUM GA:2
Rättigheter last: Officialservitut: RÄTT ATT ANVÄNDA, UNDERHÅLLA OCH FÖRNYA BEFINTLIG VATTENLEDNING OCH BRUNN - VATTENTÄKT

Ekonomi

Driftkostnader

142 433 kr/år
Årlig elförbrukning: 46000 kWh/år
Antal i hushållet: 10

Fördelas enligt följande

El: 109 787 kr
Vatten och avlopp: 5 000 kr
Försäkring: 13 146 kr
Renhållning: 11 500 kr
Sotning: 3 000 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 525 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 2 544 000 kr
Mark: 810 000 kr
Totalt: 3 354 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1970
Standardpoäng: 48
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 1 pantbrev uttaget om sammanlagt 4 050 000 kr.

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 22 Visa alla 28 bilder
 

Karta och område

Ljunghusvägen 3, Allerum

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 794 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Helsingborg
Ljunghusvägen 3
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning