Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
8 500 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Maria Celion, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maria Celion
Franchisetagare/Reg. Fastighetsmäklare
Kristin Vramsten, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Kristin Vramsten
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Vallda

Lunnavägen 80

Utgångspris: 
8 500 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Maria Celion, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maria Celion
Franchisetagare/Reg. Fastighetsmäklare
Kristin Vramsten, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Kristin Vramsten
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Vacker villa från tidigt 1900-tal med en totalarea om ca 479 kvm!

  • Typ: Villa, 1,5-planshus med förhöjt väggliv samt källare
  • Rum: 12, varav 9-11 sovrum
  • Boarea: 350 m2
  • Biarea: 129 m2
  • Tomtarea: 5 260 m2
  • Byggnadsår: 1929
  • Driftkostnad: 76 390 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

På kort avstånd från såväl Vallda som Kungsbacka och med naturen som närmsta granne ligger denna stora fastigheten som stoltserar med ett unikt hus ifrån tidigt 1900-tal!

För närvarande är huset uppdelat i två stora lägenheter. En på entréplan och en på övre plan. Trappan upp till den övre lägenheten är belägen i svalen och utgör ett avskilt trapphus. Den invändiga trappan finns kvar men har satts igen provisoriskt, det kan enkelt öppnas upp mellan våningsplanen igenom om man önskar använda hela huset som ett enfamiljshus.

Huset omges av en grönskande och uppvuxen trädgård och vackra vyer över åkrar och ängar. Huset präglas av genuin och välbevarad originalcharm.

Huset har tre våningsplan, två bostadsplan och ett källarplan. På entréplan finns idag en lägenhet bestående av 5 sovrum, 2 allrum, ett badrum samt ett stort kök med platsbyggda köksskåp och ett charmigt gammeldags skafferi, en dröm för många. Man når även enkelt ut på den härliga altanen som är belägen åt sydväst. På altanen har ni en otrolig utsikt över de omgivande åkrarna och här har ni sol tills den går ner om kvällarna och färgar himlen i ett färgsprakande konstverk, perfekt för umgänge, grillning och långa ljumma sommarkvällar. Allrummen, det stora köket och altanen blir en given plats för att samla familj och vänner för trevliga middagar och festligheter. Hela lägenheten har genomgående vackra originalträgolv, hög takhöjd, höga listverk, spegeldörrar och höga vackra kopplade och spröjsade fönster med munblåst glas. Originaldetaljerna är många och väldigt dekorativa.

En trappa upp finns lika mycket yta och här består stora delar av våningsplanet av sociala ytor där kök och vardagsrummet möts i öppen planlösning som hjärtat i lägenheten. Förutom sällskapsytor finns tre sovrum, en kammare, ett badrum, en tvättstuga, som skulle utgöra ett perfekt fjärde sovrum. Dessutom finns en hall, förråd och utgång till en balkong. Denna lägenhet har underbara detaljer såsom synliga takstolar, gjutjärnskamin och öppningsbara takfönster.

Källarplanet erbjuder stora praktiska ytor av hobbyrum, förråd, pannrum, tvättstuga och torkrum.

Runt huset finns en frodig och grönskande trädgårdstomt med gott om plats för lek och odling.

Här samsas den äldre charmen i bostaden med det moderna behovet.
Låter detta som er dröm? Välkomna att visa intresse redan idag, detta hus som måste upplevas!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 1,5-planshus med förhöjt väggliv samt källare
Rum: 12, varav 9 sovrum, möjlighet till 11 sovrum
Boarea: 350 m2
Biarea: 129 m2
Tomtarea: 5 260 m2
Utgångspris: 8 500 000 kr
Byggnadsår: 1929
Driftkostnad: 76 390 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet samt ritningar och enklare uppmätning
Enl. taxeringsinformationen är huset 350 kvm i boarea och ingen biarea finns angiven. Men enl. enklare uppmätning med lasermätare och med stöd även i ritningar bedöms biarean uppgå till 129 kvm. Är det av stor vikt gällande exakt area uppmanas man att kontrollmäta ytorna.

Uppvärmning

Värmepump luft-vatten samt en braskamin på respektive bostadsplan

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten (en djupborrad brunn, ca 80 meter djup, finns för bevattning)
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Källare stenväggar och grundsula av betong
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä och eternit
Fönster: Kopplade fönster med spröjs
Takbeklädnad: Taktegel
Ventilation: Självdrag
Jordat/ojordat: Delvis jordat
Allmän information: För närvarande är huset uppdelat i två stora lägenheter. En på entréplan och en på övre plan. Trappan upp till den övre lägenheten är belägen i svalen och utgör ett avskilt trapphus. Den invändiga trappan finns kvar men har satts igen provisoriskt, det kan enkelt öppnas upp mellan våningsplanen igenom om man önskar använda hela huset som ett enfamiljshus.
Fastigheten har tilldelats två adresser pga. de två lägenheterna. Lunnavägen 80A och B.

Husets byggår enl. taxeringsinformationen är 1929, men uppgifter som säljaren har tyder på att huset fanns 1910, exakt byggår kan inte uppges.

Renoveringar

2022 Braskamin installerades på entréplan
2020 Altanen som vetter åt sydväst byggdes, i samband med detta sattes en ny ytterdörr in på entréplanets huvudingång som är via altanen
2020 Tre markiser sattes upp vid fönster som vetter åt sydost
2016 Slipat och behandlat många av originalträgolven på entréplan
2015 Balkong till lägenheten på övervåningen byggdes
2013 Trappa till entré byggdes (Till svalen vid trapphuset)
2008/2009 Takomläggning

Tomt/balkong/uteplats

Stor lummig och uppvuxen tomt med buskar, träd och planteringar. Blandat med detta finns också stora gräsytor för barnen med spring i benen att leka på. Runt huset följer ni solens alla timmar, varför inte ta morgonkaffet eller lunchen på den soldränkta, gruslagda, uteplatsen som vetter åt trädgården. Här vilar ni ögonen på vad naturen har skapat i trädgården och kanske gror nya odlingsplaner. Middagen och dagens sista timmar spenderar ni med fördel på altanen som vetter åt sydväst. Den vackra vyn över åkrar och öppna fält blir bara vackrare ju lägre solen sjunker om kvällarna - i takt med att den färgar himlen i solnedgångens alla möjliga färger.

Parkering

Stor grusad uppfart ger parkeringsmöjlighet för många bilar.

Tv/Internetanslutning

Fiber finns via Telias öppna fibernät.

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Kungsbacka
Fastighetsbeteckning: KUNGSBACKA LUNNA 12:5

Omgivning

Grundskola (enl. upptagningsområde): Toråsskolan ÅK F-6 och Varlaskolan ÅK 6-9.
Förskola: Flera förskolor och dagbarnvårdare finns i Vallda.

Vallda/Lerkil
Intill fantastiska naturområden i havsmiljö, ett riktigt "Paradis".

Västerhavet och Lerkils hamn med fina badplatser, en hamnmiljö som erbjuder restaurang, affär under sommartid, havsdelikatesser som bl.a. nykokta kräftor direkt från "trålen". Lerkil har mycket rikt hamnliv med bl.a. en aktiv fiskehamn. Här anordnas även kappseglingar och seglarskolor för både vuxna och barn. Ett populärt ställe om somrarna är Lerkilsbaren som periodvis haft livespelningar. Här finns även en välsorterad båtaffär. Korshamn som bjuder på en pittoresk hamnmiljö med mindre båtar och ev. möjlighet till båtplats.
Även charmiga Nälleviken har otroligt fin badplats och även bryggor för mindre båtar. Har man större båt rekommenderas Lerkil (eller Vallda Sandö inte långt ifrån). Småbåtshamnen i Vallda Sandö har också mycket rikt hamnliv och fantastiska bad.

I närheten finner vi även fantastiska naturskyddsområden för dem som gillar att ta härliga promenader i naturen. På fritiden går det bra att utöva t.ex. golf, bara i Vallda finner vi tre golfbanor. Även mycket populärt med ridning, fotboll och tennis inom närområdet.

I Vallda samhälle finner vi bra service med välsorterad mataffär Ica Supermarket, vårdcentral, blomsterhandel, gym, idrottshall och diverse övriga butiker och verksamheter.

Mycket fint och praktiskt läge, geografiskt sett med bra pendelavstånd till Kungsbacka på ca 12 min, till Göteborg på ca 30 min med bil. Bussförbindelser både till Göteborg och Kungsbacka. Från Kungsbacka med pendeltåg till Göteborg tar ca 25 min. Mycket populärt när man bor i området är att pendla via 158:an som leder direkt till västra delarna av Göteborg och spar mycket tid.

Bröndome
Bröndome ligger naturskönt och avskiljt intill Vallda. Här består omgivningen till stor del av gårdar, åkrar och skog. På Bröndomevägen finner ni bl.a. Naturgården som har gårdsförsäljning och håller öppet ons-lör.

Kungsbacka
Inom 10-15 min kör man till Kungsbacka stad som erbjuder allt. Här finner ni större idrottsanläggningar som simhall och ishall. Både Aranäs handboll och Hanhalls Kings med ishockey är mycket populära idrottsklubbar som satsar mycket på ungdomarna. Flera gymnasieskolor, teater, bio och ett flertal restauranger. Kungsbacka erbjuder stor variation av affärer och affärsområden som livsmedel, byggvaruhandel, bilar, möbler och vitvaror - här finns allt!

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter last: Avtalsservitut: VATTENLEDNING MM - SE BESKRIVNING

Ekonomi

Utgångspris

8 500 000 kr

Driftkostnader

76 390 kr/år
Årlig elförbrukning: 34000 kWh/år
Antal i hushållet: 7
Kommentar: Driftskostnaderna innefattar båda lägenheterna. Ingen separat avläsning finns.
I elkostnaderna innefattas både uppvärmning och hushållsel. Driftskostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, vanor och elavtal.

Fördelas enligt följande

El: 63 000 kr
Vatten och avlopp: 9 000 kr
Renhållning: 3 990 kr
Sotning sker vartannat år och kostar vid dessa tillfällen ca 800 kr.: 400 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 287 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 3 729 000 kr
Mark: 1 212 000 kr
Totalt: 4 941 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1929
Standardpoäng: 33
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 17 pantbrev uttaget om sammanlagt 3 562 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

Alla bilder

+ 24 Visa alla 30 bilder
 

Planritning

Karta och område

Lunnavägen 80, Vallda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 774 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Kungsbacka
Lunnavägen 80
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning