Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
6 950 000 kr
Anmäl till visning
Lena Andersson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lena Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
Tommy Nordström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Tommy Nordström
Reg. Fastighetsmäklare / Certifierad Nyproduktion
Frillesås

Frillesås Ängsväg 19

Pris (Utgångspris): 
6 950 000 kr
Anmäl till visning
Lena Andersson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lena Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
Tommy Nordström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Tommy Nordström
Reg. Fastighetsmäklare / Certifierad Nyproduktion

Ett underbart hem för familjen nära havet

  • Typ: Villa, Enplan med delvis källare
  • Rum: 7, varav 4 sovrum
  • Boarea: 185 kvm
  • Tomtarea: 1 037 kvm
  • Byggnadsår: 1951/ 2017
  • Driftkostnad: 38 159 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Nära havet på en lugn återvändsgata finner du denna underbara familjevilla om 185 kvm som ligger i ett mycket attraktivt och barnvänligt område i centrala Frillesås. Välkommen till Frillesås Ängsväg 19! Under de senaste åren har den ursprungliga villan blivit både tillbyggd och uppdaterad med bland annat nytt tak, ny dränering, renoverade badrum och kök samt fått en helt ny rejäl tvättstuga vilket blivit en dröm för familjen. Här erbjuds också ett rymligt vardagsrum med tak upp till nock som ligger i en öppen social planlösning mot köket och den öppna spisen samt fyra generösa sovrum varav en har en rymlig klädkammare. På framsidan av huset har man byggt ett uterum och en rejäl altan vilket skapar en härlig miljö med plats för många, både familj och vänner. Omringad av en lättskött trädgårdstomt med bra gräsytor för lek och spring samt plats till egen odling och en sandlåda med utekök för de små. På tomten står också en användbar friggebod/ gästhus och under huset finns en källare om ca 50 kvm för extra förvaring. Stor asfalterad uppfart med plats till flera bilar. Resultatet har blivit en fantastiskt villa för hela familjen som önskar bo nära havet och som bara vill flytta in! Bra besiktningsprotokoll!

Här bor du i ett barnvänligt och mycket trivsamt område nära havet och Frillesås fina badvikar. Området bjuder på lugnt trafikerade gator och en härlig grannsämja. Här finns också ett rikt föreningsliv med fotboll, innebandy, ridning och scoutverksamhet samt ett nybyggt gym och en padelhall som är otroligt uppskattat! Promenadavstånd till Frillesås centrum där du finner det mesta du behöver så som matbutik, butiker, café , restauranger och en stor inredningsbutik. Cykelvägar till Frillesåsskolan som har barn från förskoleklass till årskurs 9. Skolan har även fyra fritidshem. I närheten ligger också Sjögärde Golfklubb, ridskola och flera gårdsbutiker samt Tjolöholms slott med egen köttbutik. Bra pendlingsmöjligheter med snabb åtkomst till E6 och påfarten mot Varberg/Kungsbacka samt bussar till pendelstationen i Åsa.

Om Bostaden

Beskrivning

Med ett härligt läge nära havet i attraktiva Frillesås välkomnar vi er till detta fina hus. Huset är tillbyggt och har renoverats under de senaste åren, allt genomtänkt i minsta detalj för att bevara husets charm och karaktär. Framsidan har en fantastisk uteplats som ger plats till både familj och vänner. Här njuter familjen under de varma sommarmånaderna, grillar, solar eller tar ett skönt dopp i det fina spabadet med uteduschen. Detta är ett hus som gjord för umgänge och trivsel.

Välkommen in!

Hall
Du välkomnas in i hallen med klinkers och golvvärme samt plats för ytterkläder. I anslutning ligger en stilren renoverad gästtoalett. I hallen finns också en större skjutdörrsgarderob för förvaring av säsongens kläder.

Kök
Till vänster om hallen ligger husets charmiga och stilrena kök som renoverades 2010. Köket har vita köksluckor i trä och svarta bänkskivor i sten och emellan sitter ett stänkskydd av vitt blankt kakel. Vid ena sidan sitter maskinparken med vitvaror i rostfri design. Utrustningen består av; Dubbla kyl och frys, varmluftsugn, mikro, spishäll, fläkt och diskmaskin (-14). I köket finns även en fin gammal vedspis (används ej). Köket byggdes ut år -97 vilket skapade en mysig och rymlig matplats intill de stora fönsterpartierna som ger både ljusinsläpp och en fin utsikt mot grönskan utanför. Här finns gott om plats för matbordet samt en platsbyggd soffa med extra förvaringslådor undertill. Köket blir med ljuset från matplatsen och öppningen mot vardagsrummet mycket luftigt och det finns bra med bänkyta samt gott om förvaring. Öppningen gör också att kocken aldrig behöver känna sig ensam vid spisen utan kan få sällskap över bardisken.

Vardagsrum
Mellan köket och vardagsrummet står den öppna spisen som har en inbyggd kamin som skänker skön mysvärme under den kalla årstiden. Framför finns plats för en mysig läshörna. Vardagsrummet blev tillbyggd 2007 och resultatet blev ett rymligt och härligt vardagsrum som ger plats till mysiga familjekvällar och stora kalas med många gäster och vänner. Tak upp till nock med spotlights och de fantastiska fönsterpartierna ger ett fint ljusinsläpp och utsikt mot grönskan och trädgården utanför. Från matplatsen finns en utgång till det härliga uterummet Uterummet är rymligt och har plats för stort matbord. De öppningsbara glasdörrar kan öppnas upp runt om och då får du en riktig indoor/ourdoor känsla. Altanen har också plats till flera sittgrupper, solstolar, grill och utespabad med utedusch. Så här behöver du inte resa bort utan kan njuta av en riktig härlig hemsemester i ditt egna hem.

Sovrum 1
I den nya delen ligger även husets master sovrum med plats för både dubbelsäng och möblemang. Stor klädkammare med gott om förvaring. Ekparkett, målade väggar med fondvägg av panel vilket gör att rummet känns ombonat.

Sovrum 2
Har plats till större säng och övrigt möblemang. Ljusa väggar med en söt mönstrad rosa fondtapet och fönster för ljusinsläpp.

Sovrum 3
Ligger i anslutning till köket och har plats till större säng och skrivbord. Betongfärgade/mönstrade väggar och fönster för ljusinsläpp.

Sovrum 4
Är också ett större sovrum med tak upp till nock. Här finns plats till dubbelsäng, alternativ större säng och övrigt möblemang. Ljusa väggar och en diskret mönstrad fondtapet. Stor skjutdörrsgarderob för förvaring.

Allrum
Allrummet mellan kök och sovrum 4 används idag till läs och musikhörna. Denna del passar även som ett tv-rum om så önskas alternativt göras om till ytterligare ett sovrum.

Badrum
Badrummet renoverades 2007 är rymligt och väldisponerat för familjelivet med både dusch och spabad. Snygg inredning med extra bred kommod med lådor undertill och flera skåp i samma stil för extra förvaring av alla toalettsaker.

Tvättstugan
Tvättstugan är tillbyggd 2016 och väldigt välplanerad och har en av husets två duschar samt en extra frys. Här döljs tvättkorgarna som en del i inredningen och de smarta torkställningar sitter på ett sätt så att tvättstugan aldrig behöver se rörig ut. Här finns tvättho, tvättmaskin och torktumlare, båda från 2016. Tak upp till nock gör att rummet känns mycket luftigt och ger även extra förvaringsplats ovanför skåpen. Dörr ut till altanen gör att man på våren kan få känslan av soltorkad tvätt även om den hänger inne. Samt ger lätt access till utespabadet och uteduschen.

Källaren
Under en del av huset så finns en källare. Här är det lägre i tak men mycket gott om plats för förvaring och den gamla tvättstugan. I källaren finns också utrymmet för den gamla toaletten, så om man önskar kan den stättas i bruk igen och användas som en gästtoalett tillhörande friggeboden, tex om gästerna inte vill störa boende i huset.

Tomt/ Trädgård
Huset ligger på en härlig trädgård som inbjuder till lek och fotboll. Här finns också flera odlingslådor (följer med köpet), sandlåda med tillhörande utekök för de små. På tomten står också en friggebod (som idag används till förvaring) med ett fint fönster ger ett härligt ljusinsläpp, gör att den även kan inredas som gäststuga med bra förvaring i form av garderober längs hela ena sidan av rummet. Intill friggeboden har man gjort plats för cyklar m.m. Uppfart med plats till flera bilar.

Varmt välkommen till Frillesås Ängsväg 19! Ditt familjeparadis vid havet!

Sammanfattning

Typ: Villa, Enplan med delvis källare
Rum: 7, varav 4 sovrum
Boarea: 185 kvm
Tomtarea: 1 037 kvm
Pris (Utgångspris): 6 950 000 kr
Byggnadsår: 1951/ 2017
Driftkostnad: 38 159 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Värmepump luft-luft
Ålder: 2003/ 2020

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Källargrund/ Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Träfasad
Fönster: 3-glasfönster
Grundmur: Betonghålsten /Puts
Takbeklädnad: Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Mekanisk frånluft
Jordat/ojordat: Jordat
Murstock: Skorsten av plåt
Kommentar: Planket mellan ena grannen och fastigheten är godkänt muntligt mellan parterna.

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 2017
2017: Byggt uterum
2016: Utbyggnad för tvättstuga + ett sovrum
2016: Renoverat yttertaket
2010: Renoverat kök
2007: Utbyggnad vardagsrum + ett sovrum
2007: Renovering gäst wc
2007: Renoverat badrum (Hällviks Kakel och Marmor)

Övriga byggnader

Friggebod

Parkering

Asfalterad uppfart med plats till 4 bilar

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Kungsbacka
Fastighetsbeteckning: KUNGSBACKA FRILLESÅS-RYA 3:44

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Kulla Ga:1

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

6 950 000 kr

Driftkostnader

38 159 kr/år
Årlig elförbrukning: 22889 kWh/år
Antal i hushållet: 5
Kommentar: Driftkostnaderna är exkl försäkring. Tänk på att familjesammansättning samt vanor kan påverka driftkostnaderna.

Fördelas enligt följande

Uppvärmning: 26 000 kr
Vatten och avlopp: 7 297 kr
Väg: 1 950 kr
Renhållning: 2 472 kr
Sotning: 440 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 874 kr.

Taxering

Byggnad: 2 800 000 kr
Mark: 1 355 000 kr
Totalt: 4 155 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1990
Standardpoäng: 36
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 18 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 148 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 143 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 74 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2022-07-09

Alla bilder

+ 31 Visa alla 37 bilder
 

Planritning

Karta & område

Frillesås Ängsväg 19, Frillesås

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 740 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.
Läs om våra Coronaregler för visning.

14
aug
Anmälan krävs
Sön 12:30-13:30
Välj tid
15
aug
Anmälan krävs
Mån 18:00-19:00
Välj tid
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Lena Andersson

Reg. Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Tommy Nordström

Reg. Fastighetsmäklare / Certifierad Nyproduktion

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning