Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Hoppa till innehåll
Sverige
 
Månadsavgift: 2 414 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Alexandra Jacobsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Alexandra Jacobsson
Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Sammanfattning
Månadsavgift: 2 414 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Alexandra Jacobsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Alexandra Jacobsson
Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Östra Eriksbergsgatan 87, Göteborg

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 1
  • Boarea: 46 kvm
  • Lägenhetsnummer: 11303
  • Byggnadsår: 2014
  • Månadsavgift: 2 414 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 4 av 7
  • Hiss: Ja

Vattennära läge med låg avgift centralt på Eriksberg

Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 1
Boarea: 46 kvm
Lägenhetsnummer: 11303
Byggnadsår: 2014
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 4 av 7
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Ritning(ar)

Tv/Internetanslutning

Bostadsrättsföreningen har tecknat avtal med Telia om Triple Play, vilket innebär att abonnemang för digital-TV, IP-telefoni och bredband FiberLan ingår i månadsavgiften.

Värme- och ventilationsanläggning

Byggnadens uppvärmning sker via Fjärrvärme.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Eriksberg
Visa all fakta

Omgivning

Eriksberg är ett av flera populära bostadsområden längs med Norra Älvstranden. Här är det nära till det mesta och få områden kan stoltsera med så anrik historia som just Eriksberg. Området är ett historiskt industri- och varvsområde som tillhörde Eriksbergs Mekaniska Verkstads AB. Då varven lades ner började området expansivt att bebyggas med bostäder och bebyggelsen utgörs främst av flerfamiljshus, uppförda under olika etapper av olika byggföretag. Kvar från varvstiden finns bland annat den 84 meter höga bockkranen som med sin brandgula färg utgör ett välkänt landmärke för hela Eriksberg.

Området består idag av moderna bostäder med spännande arkitektur och är idag ett av Göteborgs mest attraktiva ställen att bo på. Här kan man promenera längs med älven hela vägen från Lindholmen till Färjenäsparken. Längs med vägen hittar man flertalet caféer, restauranger och små butiker. För den kulturintresserade finns flera skulpturer och statyer längs med Eriksbergsbryggan och vid den gamla rampen/slipen klättrar spännande kvällsbelysning upp mot platån.

Längs med promenaden passerar du Sannegårdshamnen som förr användes till kol-, koks-, och salthamn, men som idag är ett bostadsområde med tillhörande småbåtshamn. Runt Sörhallsberget följer bryggan mot Eriksberg och du kan snart ta sikte på Ostindiefararen Götheborg, som brukar ligga förtöjd vid Pir Fyra. Originalskeppet sjösattes 1738 och gjorde tre resor till Kina innan det förliste utanför Älvsborgs fästning. Längs hela promenaden har du magnifik vy över Älvsborgsbron och flera restauranger och caféer lockar med sina godsaker. Vid Eriksbergsdockan finns flera trevliga restauranger att besöka. Ett par exempel är Piga och Tapas by River som båda ligger längs med kajkanten och sommartid har skönt läge i kvällssolen. Eriksbergs mekaniska verkstad går idag under namnet Eriksbergshallen och där kan du ofta gå på mässor eller evenemang. Vägg i vägg, och alldeles vid färjeläget, ligger även Quality Hotel 11 där hotellets resturang Kök & Bar 67 erbjuder middag med exceptionell utsikt över Göta Älv. Ett stenkast därifrån kan ni äta middag med internationell klass på River Cafè.

Att se stadsdelarna från vattnet är ett måste, så passa gärna på att ta färjan åtminstone en väg. Om du reser från centrum kliver du på antingen i Lilla Bommen eller vid Stenpiren. Kliv av vid Lindholmspiren, Slottsberget eller Eriksberg – eller åk hela vägen tur och retur till Klippan vid Röda Sten för en prisvärd båttur i hamnen.

Utöver den trivsamma miljön och vackra promenadstråk finns självklart även mer praktiska byggnader som förskolor, grundskolor, livsmedelsbutiker, vårdcentraler och tandvård. Här kan man leva och bo oavsett ålder med närhet till det mesta.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,47341%
Andel av insats: Uppgiften saknas i föreningens register
Andel av månadsavgift: 1,47%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Brf Studio 58 består av ett flerbostadshus med en gemensam innergård och är byggd via en tredimensionell fastighetsbildning på parkeringsgaraget Deckshuset. Föreningen upplåter 58 lägenheter med bostadsrätt med storlek mellan 1-3 rok.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Studio 58
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1303
Kommun: Göteborg

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Inga renoveringar har utförts på byggnaden sedan uppförandet 2014.
Kommande renoveringar: Fastigheten är nybyggd 2014 och något behov av underhåll eller reparationsåtgärder har inte identifierats.

Gemensamma utrymmen

Tillgång finns till eget förråd, cykelförråd och barnvagnsförråd i entréplan. Föreningen upplåter även två lokaler med hyresrätt. Båda är idag uthyrda.

Parkering

Föreningens medlemmar har möjlighet att ansöka om parkeringstillstånd till garageplatser i parkeringshuset Deckshuset på Östra Eriksbergsgatan 77. Enkel och smidig parkering i samma byggnad som bostaden.
Platserna kan hyras för ca 865 kr/mån och i dagsläget föreligger kö. För mer information besök deckshuset.se.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga beslutade avgiftshöjningar finns i nuläget. Fr.o.m. 2018 sänktes avgiften med 10%.

Övrigt

Fastighetsutvecklarens egna ord om byggnaderna
Yteffektivt och funktionellt mitt på Eriksberg-Välkommen till Studio 58. Ett av de mest spektakulära husen på Eriksberg. Två huskroppar, den ena spetsig, den andra med terrasser, skapar tillsammans en spännande form. Mellan husen finns plats för en lagom liten innergård, en grön skön lunga. Samtliga lägenheter har inglasade balkonger, som är ett härligt extrarum som kan användas året om. Vissa har dessutom terrasser, som varierar mellan 19 och 24 m2.

Ekonomi

Månadsavgift

2 414 kr
I avgiften ingår värme, vatten och Telia Triple Play.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiklass: CC
Specifik energianvändning: 75 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2017-03-20

Alla bilder

+ 3 Visa alla 9 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Östra Eriksbergsgatan 87, Göteborg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy