Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
3 495 000 kr
Månadsavgift: 2 682 kr/mån
Anmäl intresse
Alexandra Jacobsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Alexandra Jacobsson
Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Göteborg

Ostindiefararen 19

Utgångspris: 
3 495 000 kr
Månadsavgift: 2 682 kr/mån
Anmäl intresse
Alexandra Jacobsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Alexandra Jacobsson
Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 59,5 kvm
  • Lägenhetsnummer: 257
  • Byggnadsår: 2013
  • Månadsavgift: 2 682 kr
  • Driftkostnad: 774 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 5
  • Hiss: Ja

Nu finns chansen att köpa en lägenhet i HSB Brf Ängön. En av områdets mest populära föreningen som ger guldkant i vardagens för sin medlemmar. Medlemmarna har nämligen fri tillgång till en stor pool med solstolar, bastu med utsikt över Eriksbergsdockan, festlokal, två gästlägenheter samt tvättstuga.

Bara ett stenkast från vattnet och kajpromenaden ligger denna välplanerade tvårummare med en stor balkong som under sommarhalvåret blir en förlängning av bostaden. Lägenheten har ett högt läge i huset som tillsammans med det fina gavelläget med fönster i tre väderstreck och den generösa takhöjden om hela 2,6 meter gör att lägenheten upplevs mycket ljus och luftig.

Bostaden genomsyras av en mycket högstandard med stilrena färg- och materialval. Vardagsrum och kök är förenat i en öppen planlösning vilket ger en utmärkt yta att bjuda över vänner och familj för umgänge och balkongen går dessutom att glasa in för den som önskar. Det stilrena köket kommer ifrån Marbodal och har vita väggskåp och vitvaror i rotfritt stål. Badrummet är helkaklat med vita kakelplattor på väggarna och ett ljusgrått klinkergolv, här finns en kombinerad tvättmaskin/torktumlare som underlättar vardagsbestyren. Bostadens sovrum har plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord, härifrån har man dessutom fin utsikt ner mot vattnet i Erikbergsdockan. Till lägenheten finns också mycket goda förvaringsmöjligheter genom stora skjutdörrsgarderober samt ett källarförråd.

Ett boende på Västra Eriksberg erbjuder det mesta man kan önska. Den vackra och rogivande omgivningen i kombination med den händelserika kajen skapar en känsla av livfullhet och stämning av det faktum att man här bor i ett av Göteborgs mest eftertraktade kvarter. Ta en promenad längs den träskodda kajen som löper ändå bort till Sannegårdshamnen och Lindholmen med flertalet mysiga caféer och restauranger längs vägen. Vill ni in till city är det bara att ta en kort båttur över med Älvsnabben.

Missa inte denna bostad – kontakta fastighetsmäklaren för mer information!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 59,5 kvm
Lägenhetsnummer: 257
Utgångspris: 3 495 000 kr
Byggnadsår: 2013
Driftkostnad: 774 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 5
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Bostadsarean är hämtad från föreningens lägenhetsregister. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig.

Tv/Internetanslutning

Föreningen har avtal med Telia för TriplePlay innefattande bredband om 100/100 Mbps via fiber in till samtliga lägenheter. Ett basutbud av TV-kanaler samt TV-box ingår i detta abonnemang. Denna tjänst ingår i månadsavgiften! Vill man ha ytterligare kanalpaket, fast telefoni eller utöka sin bredbandsuppkoppling så behöver man på egen hand kontakta Telia och teckna abonnemang

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Eriksberg

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,77948 %
Andel av insats: 1,43650 %
Andel av månadsavgift: 0,92221 %
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt
Pantsättningsavgift: 483 kr

Om föreningen

Hsb Brf Ängön består av 103 lägenheter samt tre lokaler, fördelade på två niovånings lamellhus. Byggår: 2012/2013.
På gården mellan de två husen har föreningens medlemmar tillgång till uppvärmd utomhuspool med soldäck. Där går det att bada från maj till september. Här får man både morgon- och kvällssol.

Individuell mätning tillämpas för el, varm- och kallvatten. Detta debiteras via kvartals-avi.
Vänligen se föreningens informativa hemsida för mer information: http://brfangon.se/

Allmänt

Föreningens namn: HSB Brf Ängön
Lägenhetsnummer skatteverket: 1401
Kommun: Göteborg
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Inga större renoveringar är planerade. Föreningen har en underhållsplan som följs.

Gemensamma utrymmen

På gården mellan de två husen har föreningens medlemmar tillgång till uppvärmd utomhuspool med soldäck. Där går det att bada från maj till september. Här får man både morgon- och kvällssol.
Gemensamma utrymmen

Övernattningsrum 1
Finns i Gårdshuset på innergården. Vid bokning av lokalen kommer du automatiskt in i Gårdshuset med din tagg. Rummet har två enkelsängar samt extra säng. Madrass, täcke och kuddar finns, men du måste ta med dina egna sängkläder! Toaletten med dusch delas med de andra lokalerna i Gårdshuset. Nödvändig städutrustning finns i Gårdshusets toalett. Rummet kostar 200 kr per dygn.

Övernattningsrum 2
Denna finns i västra delen i hus 2 (norra huskroppen) på entréplan. En dubbelsäng och egen toalett finns. Täcke, madrass och kuddar finns, men du måste ta med egna sängkläder! Nödvändig städutrustning finns i rummet. Rummet kostar 200 kr per dygn.

Bastu
Bastun finns i Gårdshuset. I direkt anslutning till bastun finns omklädning och dusch. Toa delas med Gårdshusets övriga lokaler. Bastuaggregatet startas med ett vred med timer utanför omklädningsrummet. Uppvärmningen tar ungefär en halvtimme och temperaturen är fast inställd på vad vår bastuförman tycker är lagom. Använd vatten för att reglera värmen. Den som boka ansvarar för att bastun städas efter besöket! En bokning kostar 20 kr och varar i 3 timmar.

Mötesrum / föreningslokal
I Gårdshuset finns även en möteslokal med pentry till medlemmarnas förfogande. Den går att boka dagtid (7-16) och kvällstid (16-03) för 100 kr respektive 200 kr. Priserna gäller för medlemmar som bokar själva. I pentryt finns en liten kyl, spisplatta och köksutrustning för servering (men ej för tillredning). Det finns även projektor och tillhörande duk som lämpar sig för media eller storbilds-TV. I lokalen ryms 8-12 personer sittande. När vädret tillåter kan man öppna upp mot innergården och ha större tillställningar.

Tvättstuga
I entréplan i ett av husen finns en tvättstuga med 3 stora tvättmaskin, torktumlare, torkskåp samt mangel.
Förråd, cykel och barnvagnsrum

Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Det finns också två cykelförråd och barnvagnsrum.

Pool
Uppvärmd utomhuspool med soldäck runt. Går att bada från maj till september.
Bokning av bastu, övernattningslokaler, mötesrum och tvättstuga sker via Bokningsportalen. Tvättstugan går även att boka på en panel direkt utanför dess lokal.

Parkering

29 garageplatser finns under huset. Till dessa är det lång kö. Utöver huset har föreningen 54 platser i ett garage på Dockans västra sida (Monsungatan 49, Sannegården GA:36). Går att hyra för 1000 kr/mån. Dessa garageplatser hanteras av Apcoa parkering på Tel: 08-556 306 70.

Utanför Ängön finns ca 10 st korttidsparkering för gäster och boende, samtliga är begränsade till 2 timmar och delas med boende i området. För längre tillfällig parkering hänvisas till området vid Hotell 11 samt parkeringarna i norra och södra delen av småbåtshamnen.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen har en plan om att höja avgiften för just driftsdelen runt 10 % år för år detta skedde senaste 2020-01-01- beslut tas varje år om detta för att spara undan pengar för framtida underhåll av huset. Kapitaldelen av avgiften sänktes däremot 2020-01-01 med 17 % och utvecklingen av denna beror på vilka låneavtal som föreningen tecknar framöver och hur mycket amortering man önskar göra.

Ekonomi

Utgångspris

3 495 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

2 682 kr
Inkluderar värme

Månadsavgiften är uppdelad i två delar:
Månadsavgift bostad - kapitaldel 770kr/mån
Månadsavgift bostad - övrig drift 1912kr/mån

Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk kostnad om 224kr för Telia triple play (bredband, tv och ip-telefoni)
Månadsavgiften i föreningen består av två delar, en driftsdel (skötsel av huset, värme etc) samt en kapitaldel (räntekostnad för föreningens lån). När huset var nytt fick förste ägaren välja om man ville betala ett högre pris för bostaden och slippa kapitaldelen. En del bostäder har därför låg månadsavgift som bara inkluderar driftsdelen.

Föreningen har individuell mätning av varm- och kallvatten samt el, detta läggs på månadsavgiften efter egen förbrukning.

Driftkostnader

774 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 200 kr
Försäkring: 150 kr
Telia Triple Play - internet, kabeltv och IP-telefoni (obligatoriskt tillägg): 224 kr
Varm- och kallvatten: 200 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 105 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2015-04-21

Alla bilder

+ 20 Visa alla 26 bilder
 

Planritning

Karta & område

Ostindiefararen 19, Göteborg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 2682 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Alexandra Jacobsson

Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Bilder

Planritning