Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Hoppa till innehåll
Sverige
 
Månadsavgift: 3 485 kr/mån
Anmäl intresse
Robert Radev, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Robert Radev
Reg. Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Månadsavgift: 3 485 kr/mån
Anmäl intresse
Robert Radev, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Robert Radev
Reg. Fastighetsmäklare

Igeldammsgatan 22, 6/6tr, Stockholm

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 54 kvm
  • Lägenhetsnummer: 13506
  • Månadsavgift: 3 485 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 6 av 6
  • Hiss: Ja

Mycket unik 2a med terass och sjöutsikt!

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 54 kvm
Lägenhetsnummer: 13506
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 6 av 6
Hiss: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Kungsholmen

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,44449
Andel av månadsavgift: 1,44
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Brf Cigarrfabriken bildades 2015 och omfattar adresserna Igeldammsgatan 22 D-E. Föreningen omfattar 50 bostadsrätter och är en äkta föreningen som äger marken.

FASTIGHETEN
Fastigheten är belägen på Kungsholmen i Stockholm och omfattar en byggnad som består av sju våningar och innehåller två trapphus. I byggnaden kommer även en förskola vara belägen. Denna del av byggnaden är dock 3D-avstyckad och utgör således en del av grannfastigheten.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det kommer att finnas gemensamma anordningar i byggnaden i form av cykelförråd samt soprum för hushållssopor. Varje lägenhet kommer att ha ett tillhörande förråd i eller utanför lägenheten.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Cigarrfabriken
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1602
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Kommun: Stockholm

Visa all fakta

Övrigt

Filosofin bakom Cigarrfabrikens materialval är vackra, sobra, som tillsammans skapar en lugn och behaglig kontrast mot byggnadens industriella karaktär och känsla.

Bostäderna i Cigarrfabriken har genomgående, vitpigmenterande ekgolv av breda tiljor. En fin kontrast mot fönsterpartierna som är målade i en mörk kulör som ramar in de stora ljusinsläppen på ett vackert och effektfullt sätt.

Det är nu många decenier sedan fabriker i Stockholms innerstad stäckte ner och tystade för gott. Kvar står ett antal fantastiska byggnader vars goda kvaliteter och egenskaper lämpar sig perfekt som moderna bostäder med välbyggda genuina och vackert robusta med öppna planlösningar. Dessutom ofta med stora fönster som både ger rymd och ett riktigt ljusinsläpp. Under ledning av Oscar Properties omvandlades nu tre av dessa före detta industrifastigheter till moderna bostäder. Det råa och robusta kompletteras med smarta funktionella lösningar och taktila material. Unka detaljer som ger husen karaktär och personlighet bevaras. Det gamla tar plats bredvid det nya. Bryggeriet, Radiofabriken och Cigarrfabriken går från industrier till industriell elegans.

Industriverkets tre hus
Industriverket, beläget i kvarteret mellan Igeldammsgatan och Svarvargatan på Kungsholmen är samlingsnamnet för de tre fabrikshusen Bryggeriet, Radiofabriken och Cigarrfabriken. Huset som heter Bryggeriet har adress Igeldammsgatan 22 vars fasad vetter mot det stora grönområdet S:t Göransparken. Längs med Svarvargatan står det som kallas Radiofabriken och mellan dessa två byggnader ligger Cigarrfabriken. Det sistnämnda huset får ett helt nytt uttryck genom den nya fasaden som vetter mot söder.

Huset med namnet Bryggeriet uppfördes 1897 av AB centrator som tillverkade centrifugmaskiner samt ägnade sig åt mejeriverksamhet. Ritningarna signerades av den ofta anlitade industriella arkitekten Fritz Söderberg. Fabriken byggdes som gathus i en våningshöjd med tegelfasader och takfönster. Den öppna verkstadslokalen fick därför både sido - och överljus. En tacksam lösning när byggnaden nu omvandlas till modernt bostadshus.
I takt med att verksamheten växte köpte AB Centrator även upp gårdshuset samt grannfastighjeten på Svarvargatan - namnet Cigarrfabriken kommer av tobakstillverkningen som fanns här.
Över decenierna föränddrades industriverkets byggnader med fler våningar, tillbyggnader och nya fasader. Mest betydelsefulla är kanske ombyggnaden av Cigarrfabriken 1937 då exteriören fick ny utformning i funktionalistisk stil av Ragnar Östberg - en av Sveriges genom tiderna främsta arkitekter, mest känd för att vara kreatören bakom Stockholms stadshus.

Ekonomi

Månadsavgift

3 485 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration ej utförd

Alla bilder

Planritningar

Karta & område

Igeldammsgatan 22, 6/6tr, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy