Hoppa till innehåll
 
Accepterat pris: 
6 400 000 kr
Månadsavgift: 3 485 kr/mån
Sammanfattning
Accepterat pris: 
6 400 000 kr
Månadsavgift: 3 485 kr/mån

Igeldammsgatan 22, 6/6tr, Stockholm

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 54 kvm
  • Lägenhetsnummer: 13506
  • Månadsavgift: 3 485 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 6 av 6
  • Hiss: Ja

Kungsholmens bästa tvårummare om 54 kvm med terrass!

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 54 kvm
Lägenhetsnummer: 13506
Accepterat pris: 6 400 000 kr
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 6 av 6
Hiss: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Kungsholmen

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,44449
Andel av månadsavgift: 1,44
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt

Om föreningen

Brf Cigarrfabriken bildades 2015 och omfattar adresserna Igeldammsgatan 22 D-E. Föreningen omfattar 50 bostadsrätter och är en äkta föreningen som äger marken.

FASTIGHETEN
Fastigheten är belägen på Kungsholmen i Stockholm och omfattar en byggnad som består av sju våningar och innehåller två trapphus. I byggnaden kommer även en förskola vara belägen. Denna del av byggnaden är dock 3D-avstyckad och utgör således en del av grannfastigheten. Preliminär tidpunkt för tillträde 2018 - 03 - 05

Allmänt

Föreningens namn: Brf Cigarrfabriken
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1602
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Kommun: Stockholm

Gemensamma utrymmen

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det kommer att finnas gemensamma anordningar i byggnaden i form av cykelförråd samt soprum för hushållssopor. Varje lägenhet kommer att ha ett tillhörande förråd i eller utanför lägenheten.

Visa all fakta

Övrigt

Filosofin bakom Cigarrfabrikens materialval är vackra, sobra, som tillsammans skapar en lugn och behaglig kontrast mot byggnadens industriella karaktär och känsla.

Bostäderna i Cigarrfabriken har genomgående, vitpigmenterande ekgolv av breda tiljor. En fin kontrast mot fönsterpartierna som är målade i en mörk kulör som ramar in de stora ljusinsläppen på ett vackert och effektfullt sätt.

Det är nu många decenier sedan fabriker i Stockholms innerstad stäckte ner och tystade för gott. Kvar står ett antal fantastiska byggnader vars goda kvaliteter och egenskaper lämpar sig perfekt som moderna bostäder med välbyggda genuina och vackert robusta med öppna planlösningar. Dessutom ofta med stora fönster som både ger rymd och ett riktigt ljusinsläpp. Under ledning av Oscar Properties omvandlades nu tre av dessa före detta industrifastigheter till moderna bostäder. Det råa och robusta kompletteras med smarta funktionella lösningar och taktila material. Unka detaljer som ger husen karaktär och personlighet bevaras. Det gamla tar plats bredvid det nya. Bryggeriet, Radiofabriken och Cigarrfabriken går från industrier till industriell elegans.

Industriverkets tre hus
Industriverket, beläget i kvarteret mellan Igeldammsgatan och Svarvargatan på Kungsholmen är samlingsnamnet för de tre fabrikshusen Bryggeriet, Radiofabriken och Cigarrfabriken. Huset som heter Bryggeriet har adress Igeldammsgatan 22 vars fasad vetter mot det stora grönområdet S:t Göransparken. Längs med Svarvargatan står det som kallas Radiofabriken och mellan dessa två byggnader ligger Cigarrfabriken. Det sistnämnda huset får ett helt nytt uttryck genom den nya fasaden som vetter mot söder.

Huset med namnet Bryggeriet uppfördes 1897 av AB centrator som tillverkade centrifugmaskiner samt ägnade sig åt mejeriverksamhet. Ritningarna signerades av den ofta anlitade industriella arkitekten Fritz Söderberg. Fabriken byggdes som gathus i en våningshöjd med tegelfasader och takfönster. Den öppna verkstadslokalen fick därför både sido - och överljus. En tacksam lösning när byggnaden nu omvandlas till modernt bostadshus.
I takt med att verksamheten växte köpte AB Centrator även upp gårdshuset samt grannfastighjeten på Svarvargatan - namnet Cigarrfabriken kommer av tobakstillverkningen som fanns här.
Över decenierna föränddrades industriverkets byggnader med fler våningar, tillbyggnader och nya fasader. Mest betydelsefulla är kanske ombyggnaden av Cigarrfabriken 1937 då exteriören fick ny utformning i funktionalistisk stil av Ragnar Östberg - en av Sveriges genom tiderna främsta arkitekter, mest känd för att vara kreatören bakom Stockholms stadshus.

Ekonomi

Accepterat pris

6 400 000 kr

Månadsavgift

3 485 kr
I avgiften ingår värme och vatten

Energideklaration

Status: Energideklaration ej utförd

Alla bilder

+ 21 Visa alla 27 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Igeldammsgatan 22, 6/6tr, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 3485 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens krav på minsta amortering går dock ej att simulera bort. Här kan du läsa mer om hur amorteringskraven fungerar.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Robert Radev, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare

Robert Radev

Reg. Fastighetsmäklare