Hoppa till innehåll
Sverige
 
Månadsavgift: 3 170 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Marylene Johansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Marylene Johansson
Fastighetsmäklare
Lidingö

Källängsvägen 7

Månadsavgift: 3 170 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Marylene Johansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Marylene Johansson
Fastighetsmäklare

Stor tvåa med sydväst vänd inglasad balkong

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 60 kvm
  • Lägenhetsnummer: 10
  • Byggnadsår: 1958
  • Månadsavgift: 3 170 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 9
  • Hiss: Ja

Stor rymlig tvåa på 2 tr med hiss. Bra disponerad planlösning med ljust vardagsrum och utgång till en härlig inglasad balkong i sydväst. Köket ligger intill och det går att öppna upp för ett intregrerat kök/vardagsrum. Stambytt och renoverat badrum samt hall med klädkammare. Stabil BRF med god ekonomi och låg belåningsgrad. Näset där Brf Sobeln 1 ligger är ett fint område att bo i om man vill bo nära naturen men ändå med närhet till Stockholms City. Här finns underbara promenadstråk. Golfbana som man kan nyttja även på vintern för skidåkning. Källängstorget alldeles intill med ICA affär, restauranger, frisersalong mm. I närområdet ett flertal förskolor och skolor.
Varmt välkommen på visning!

Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.

Om Bostaden

Beskrivning

Välkommen in genom säkerhetsdörren, in i ENTRÈN. Bra yta för avhängning av ytterkläder och skor. Entrén mynnar ut i en större HALL. Hel garderobsvägg till vänster samt LINNESKÅP och en KLÄDKAMMARE till höger, vilket ger effektiv förvaring. Vita väggar och grå klinker med golvvärme, även i klädkammaren.

KÖK med skåpstomme i original men uppdaterad med nya moderna lådfronter och luckor. Blått kakel ovan arbetsbänkar i ljus ek. köket är utrustat med keramikhäll, ugn, fläktkåpa, diskmaskin samt kyl/frys. Ett fullstort skafferi med ventil, ger möjlighet att förvara större mängder mat inför en fest exempelvis. Ljus matplats intill fönster. Möjlighet att öppna upp helt, (utom en kil närmast ytterväggen) gentemot vardagsrummet, vilket ger ett större ljusinsläpp och mer fri golvyta. Vita väggar och likadan klinker som i hallen.

VARDAGSRUMMET har fönster i två väderstreck samt utgång till den stora inglasade balkongen. Vid borttagande av väggen mot köket ges ett integrera kök/vardagsrum och generösa sällskapsytor skapas. Vita väggar och parkett.

Härligt rymlig INGLASAD BALKONG med öppningsbara glaspartier som ger möjlighet att njuta av solen under varma sommardagar såväl som lite svalare tider under höst och vår. Balkongens läge i sydväst ger sol från förmiddagen, dagen och kvällen. Om infravärme installeras får man ett extrarum att nyttja året om.

SOVRUM som rymmer såväl dubbelsäng som en större garderob med skjutdörrar, om man så önskar. Fönster mot innergården och grönska, helt utan insyn. Vita väggar och en parkettliknande plastgolv.

Helkaklat och stambytt BADRUM 2012. Vitt kakel och grå klinker på golvet. Handfat, badrumsskåp med spegeldörrar, duschhörna med vikbara dörrar i klarglas. Eldriven handdukstork och tvättmaskin.

Näset där Brf Sobeln 1 ligger är ett fint område att bo i om man vill bo nära naturen men ändå med närhet till Stockholms City. Här finns underbara promenadstråk. Golfbana som man kan nyttja även på vintern för skidåkning. Källängstorget alldeles intill med ICA affär, restauranger, frisersalong mm. I närområdet ett flertal förskolor och skolor.

Varmt välkommen på visning!

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 60 kvm
Lägenhetsnummer: 10
Byggnadsår: 1958
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 9
Hiss: Ja
Beskrivning av förråd: Ett rymligt vindsförråd samt ett matkällarförråd tillhör lägenheten,

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Det som ingår i föreningens grupp abonnemang är det analoga grundutbudet som ComHem
levererar utöver SVT1, SVT2.

Det är den enskilde bostadsrättsinnehavaren / hyresgästens uppgift att själv införskaffa en
bredbandsuppkoppling, digital-tv, etc vid behov.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Lidingö

Omgivning

Lidingö, med sitt mycket attraktiva läge vid kustbandet och med närhet till Stockholms city är en mycket populär boendeort.
Här finns mycket att erbjuda både vad gäller fritidsaktiviteter och naturupplevelser. Lägenheten ligger mycket centralt beläget på Lidingö i ett populärt, barnvänligt område. På bekvämt avstånd ligger Lidingövallen där man kan spela fotboll, tennis, ishockey och utöva friidrott. Närhet till grönområdet Grönsta där det finns joggingspår i Lidingöloppsspåret.
För den som vill bada är det nära till bad i Askrike. Småbåtshamn finns i närområde i Kyrkviken och Askrike småbåtshamn. Bekvämt gångavstånd till Grönsta skogen med bra joggingspår.
Lägenheten ligger väldigt nära Källängstorget där det finns mataffär. restauranger, bank, café mm.
Mitt i naturen vackert och lugnt men ändå bra service och nära stan.
Lägenheten har ett mycket bra läge med allt man kan begära av närhet till Lidingö Centrum, naturområden, hav, bad, idrottsanläggningar, simhall, ridskola och fritid. Goda allmänna kommunikationer finns med buss från Källängsvägen. Kort gångavstånd till skolor, förskolor och diverse idrottsaktiviteter. Lägenheten har ett utmärkt läge för familjen.

Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen efter avslutad budgivning.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,81093
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Föreningen förvärvade fastigheten 2003.

Allmänt

Föreningens namn: Sobeln 1
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1204
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Lidingö
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2003-2006
Trappuppgångar, gemensamma utrymmen och garagedörrar målades om och schabloner uppfördes i entré och på alla våningsplan.
Innerbelysningen byttes ut i varje trapphus.
Installation av kabel-TV och bredband.
Renovering av hissar.
Portkod installerades. I alla hus har hissarna renoverats och portkod har installerats i entrén till varje fastighet.
2007-2008
Nya, stora och inglasade balkonger.
2008-2009
Nya sophus.
Parken mellan 7:an och 9:an färdigställdes, plattor och gräsmatta lades och utemöbler kom på plats.
Nya planteringar runt om alla hus.
Ny ytterbelysning.
Nya entrétak.
2012
Stambyte och indragning av ny el.
Fibernät installerades.
2013
Snörasskydd på samtliga balkongtak.
2014
Dränering runt husgrund Källängsvägen 7.
2015
Ny pump och avgasare i undercentralen.
Klimatanpassad styrning av värmesystemet.
Ny asfalt på parkering/gångvägar.
Individuell varmvattenmätning påbörjades.
Insamling av matavfall.
Renovering av lekplats.
Grillplats anordnades.
Renovering av tvättstugan.
Förbättring av taksäkerhet.
Trappa mellan parkeringen och trottoaren.
2016
Styrelsen ser bland annat över behov av renovering av tak, piskbalkonger och relining av dagvattenstammar samt gör investeringar i brandsäkerhet och förebyggande av brand.
2017
Komplettering av nödbelysning/skyltning.
Förbättring av snörasskydd och säkerhet vid takarbeten.
Staket runt hus nr 7.
Ny ventil till undercentralen.
Nytt aggregat till tvättstugan.
2018
OVK, injustering av värmestystem. Planer på utökade p-platser, inköp delar nytt låssystem.
2019
Fortsatt arbete med OVK och nödvändiga åtgärder, utökning av p-platser, gym och bättre snörasskydd på den del av taket närmast balkonger för att minska behov av takskottning/övervakning. Montering av låssystem och en del förbättringar i gemensamma utrymmen och tvättstuga.
2020
Samtliga 3 tak renoverades där filttak lades på den befintliga plåten. OVK arbetet fortsatte med rengöring av ventilationskanaler, översyn över ventilationerna i lägenheterna och byte av fläktar (i vinden för lägenheterna och på bottenplan för trapphusen). Det nya låssystemet kom igång och i och med det nytt bokningssystem för tvättstugan. Detta år påbörjades även planering för nya entréportar, bastuprojektet fortsatte samt planering inför fönsterbyte 2022 påbörjades.
Kommande renoveringar: Fönsterbyte.

"En solig måndag i maj åkte Roger, Solveig och Maria till Vallentuna för att träffa Nordic House som vi fått offert på inför vårt kommande fönsterbyte 2022. Vi fick ett gott intryck, de verkade väldigt seriösa och bra och kunde leverera snygga fönster från Leiab.
Vi kommer alltså byta ut samtliga fönster och balkongdörrar i våra hus. Dock de som redan har ny balkongdörr kommer ej behöva byta.
Ett spännande projekt vi har framför oss!" Från föreningens informativa hemsida.

Gemensamma utrymmen

I hus 9, på gaveln, finns en gemensam mindre lokal som kan lånas gratis dagtid för mindre sammankomster och för övernattning hyras för 250:- per dygn av boende i husen. Uthyrningen är avsedd för kortare perioder då man har övernattande gäster och inte har plats i sin egen lägenhet. I lokalen finns dusch, toalett, sängutrustning (inte lakan) och husgeråd för fyra personer. Tillgång till kokplatta, kyl, kaffebryggare och diskbänk finns. Lokalen skall städas efter att den hyrts ut. Kontakta Solveig för bokning och nyckel.

Parkering

Bilplats 1: . Avgift 250 kr/mån, har separat kö.

Det kostar 250 kr/månad att hyra parkeringsplats. Att hyra garage kostar mellan 500-1350kr/mån beroende på storleken på garaget. Det är förnärvarande kö. Detta innebär att man får max hyra en p-plats och ett garage per lägenhet.

Vänligen kontakta Maria Gallego Mattsson om du önskar ställa dig i kö för p-plats/garage eller om du önskar byta p-plats/garage. Dessa förmedlas enligt ködatum nedan.

Vi har nu även ett MC/Mopedgarage i hus 9. Kostar 250kr/mån/fordon i delat garage.
Observera att man inte får förvara mopeder eller motorcyklar i källaren.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Avgiftshöjning på 10% per 1 januari 2020, för att kunna sätta av tillräckligt för underhåll enligt nya regler.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 170 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg
Kallvatten ingår i avgiften. Varmvatten betalas efter faktisk förbrukning., vars mätare läses av regelbundet, sitter under diskbänken.
Bostadstillägg ingår i månadsavgiften via ett gruppavtal, upphandlat av styrelsen.

Driftkostnader

Antal i hushållet: 1

Energideklaration

Energiprestanda: 106 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2015-03-09
Besiktningsman: Lars Wikström, Ekbacken Fastigheter AB

Alla bilder

+ 23 Visa alla 29 bilder
 

Planritning

Karta & område

Källängsvägen 7, Lidingö

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Hur kan jag hjälpa dig?

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning