Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
2 395 000 kr
Månadsavgift: 1 916 kr/mån
Anmäl intresse
Vendela Philipsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Vendela Philipsson
Reg. Fastighetsmäklare/Cert. Nyproduktion
Tänndalen

Vigelterassvägen 4 lgh 2A

Utgångspris: 
2 395 000 kr
Månadsavgift: 1 916 kr/mån
Anmäl intresse
Vendela Philipsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Vendela Philipsson
Reg. Fastighetsmäklare/Cert. Nyproduktion

Bostadsrätt som ger känslan av din alldeles egna stuga!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 48 kvm
  • Lägenhetsnummer: 2A
  • Byggnadsår: 2022
  • Månadsavgift: 1 916 kr
  • Driftkostnad: 1 133 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt

Drömmer du om ett alldeles eget fjällboende med Ski in/Ski out till Tänndalens skidbackar? Då är detta hemmet för dig.

Här finner du ett stilfullt boende på 48 kvm med känslan av en egen vinterstuga. Denna bostadsrätt är nämligen placerad i ett fristående hus utan några grannar vägg i vägg! Mer bekvämt kan det knappast bli. Denna unika bostad med sina genomtänkta materialval gör det lätt för familjen att njuta av sin vistelse i vackra Tänndalen. Kök med kaklad kamin och trevliga ytor att äta en god middag på. En våning upp finns sällskapsytor för de som hellre vilar upp sig i soffan framför en bra film. Här finns två sovrum med totalt fyra sängplatser. Med en bäddsoffa kan ytterligare gäster få plats i ert mysiga boende. Utanför finns en altan på ca 9 kvm där du kan njuta av morgonsolen i öster eller grilla med familjen efter en dag till fjälls!

*Bostadsrätt i ett fristående hus
*Eldstad
*Bergvärme
*Förening med kostnadstäckningsgaranti
*Altan mot soluppgången
*Fri från uthyrningsavtal

I Skarljus råder en genuin bykänsla, där trånga gränder samsas med öppna platser längs den slingrande bygatan. Skarljus fjällby är utformad för att göra det enkelt att ta del av allt det fjällen har att erbjuda. Den är utformad för att passa familjens behov, med generösa sällskapsytor och god förvaring av utrustning. För de minsta med mycket energi finns en pulkabacke runt knuten att leka i tillsammans med andra barn i byn. Hamra livs, som är öppet året runt, ligger endast en kort promenad från Skarljus. När man kommer till Skarljus lämnar man allt vad stress heter och kan fokusera på det som är viktigt. Det är en plats i nuet.

Tack vare bostadens attraktiva läge kan det inbringa goda intäkter vid eventuell uthyrning. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare med din intresseanmälan!

Vänligen uppmärksamma att bilderna i annonsen är digitalt illustrerade renderingsbilder från nyproduktionsprojektet. Viss avvikelse från verkligheten kan förekomma. Kolla gärna in materialbeskrivningen från projektet som ligger under "dokument". Tillträde från 28/9-23.

Om Bostaden

Beskrivning

Välkomnande entré med utvändiga skidförråd. Hall med granitkeramikplattor i mörkt utförande, praktiskt torkskåp för blöta kläder samt en garderob. Kök med kaklad kamin i en läcker orange/röd kulör, skåpsluckor i en mattsvart kulör med svarta gjutjärnsbeslag och svart bänkskiva från Dekton i praktisk keramik. Maskinell utrustning i form av kyl/frys, diskmaskin, inbyggnadsugn, induktionshäll samt väggmonterad kolfilterfläkt i svart utförande med koppardetaljer. Platsbyggd fönsterbänk där du kan njuta av naturen utanför. Hårdvaxat, enstavigt parkettgolv i vit ek samt panelklädda innerväggar. Badrum i samma granitkeramikplattor som i hallen och kaklade väggar i liknande, mörkgrå kulör. Här finner du WC, tvättmaskin, takdusch med duschväggar i glas, handfat, tvättställ samt blandare från Tapwell.

En våning upp finner du vardagsrum samt sovrum där taket är öppet upp till nock som ger känslan av ett ljust och luftigt våningsplan. Längst långsidorna är takhöjden något lägre, ca 2,1 m enligt ritning. Hårdvaxat, enstavigt parkettgolv i vit ek samt panelklädda innerväggar över hela våningsplanet. Vardagsrummet kan med fördel möbleras med en bäddsoffa för att ge plats åt fler gäster. Här finns en platsbyggd fönsterbänk, liknande den i köket. Master sovrum med plats för dubbelsäng, fönster upp mot fjället samt en platsbyggd garderob. Gästrum med fönster mot soluppgången som kan möbleras utifrån dina behov. Våningssäng, gästsäng eller varför inte en kontorsplats för dig som vill flytta hemmakontoret till magiska Tänndalen.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 48 kvm
Lägenhetsnummer: 2A
Utgångspris: 2 395 000 kr
Byggnadsår: 2022
Driftkostnad: 1 133 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Beskrivning av förråd: Skidförråd finns i anslutning till entrédörren.

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Ritning(ar)

Byggnadssätt

Kommentar: Grundplatta: Balkgrund eller betongplatta på mark med underliggande isolering. Suterrängplan är i betong/mur-konstruktion.
Stomme/bärande konstruktion: Träregelstomme
Bostadsavskiljande vägg: Separerad träregelstomme.
Yttervägg: Träregelstomme med svart /ljus stående och liggande panel. Isolering.
Entréer: Alla lägenheter har minst en egen entrédörr som öppnas direkt ut.
Yttertak: Svart plåttak.
Fönster: Trä med 3-glas. Lågt U-värde

Tv/Internetanslutning

Varje lägenhet förses med en egen anslutning för fiber, som möjliggör för respektive bostadsrättsinnehavare att erhålla bredband och telefoni.

Värme- och ventilationsanläggning

Ventilation är specifik för respektive hus och består av frånluftsventilation och tilluft via automatiska freshventiler. Vattenburen golvvärme via bergvärme som justeras separat i varje rum. Denna bostads värmekälla sitter i det större grannhuset.

Allmänt

Län: Jämtland
Kommun: Härjedalen
Område: Tänndalen

Omgivning

Tänndalen är en del av Destination Funäsdalen som även innefattar skidanläggningarna Funäsdalsberget, Tännäskröket, Ramundberget och Kappuret. Alla system kan besökas på samma skidpass, så man lätt kan hitta de backarna som just den dagen ligger bäst i solen. Med en skidsäsong som sträcker sig från oktober till maj finns alla möjligheter att utveckla sin skidåkning, oavsett om man åker utför eller på längden.

För den som föredrar längdskidåkning finns närmast oändliga möjligheter med över 300 km preparerade spår både på kalfjället och i dalgången. Som omväxling till skidor finns också möjlighet att testa isklättring och snö-kite. Eller varför inte en längre expedition längs Sveriges längsta skoterleder? Här kan man ta sig ända bort till Åre för en trevlig lunch eller en picnic på en egen fjälltopp.

I Tänndalen har varje årstid sin egen unika karaktär med massor av möjligheter till aktiviteter utanför skidbacken. Utmana dig själv på mountainbike, testa bergsklättring eller skoter. Vandra, paddla eller cykla genom det färgsprakande höstlandskapet och andas fjälluft under fisketurer och svamputflykter. Ta med barnen på en vandring genom Lämmelstigen, en nyöppnad vandringsstig för barn uppe på fjället ovanför Tänndalens skidanläggning. Eller varför inte en golfrunda på hisnande vackra Funäsdalen Golf, utsedd till Härjedalens bästa bana? Tänndalen är en plats att uppleva året runt.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 2,1
Andel av insats: 2,1
Andel av månadsavgift: 2,1
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

459 488 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Skarljus 1
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning
Kommun: Härjedalen
Markägare: Föreningen äger marken

Gemensamma utrymmen

Gemensamma sopkärl placeras på tillgängligt avstånd för samtliga bostadsrättsinnehavare. Samfälligheten ansvar för sophantering samt snöröjning.

Parkering

Det finns en parkeringsplats intill huset att tillgå utan extra kostnad. Elbilsladdare finns i området och är endast till för medlemmarna i föreningen. Man styr och betalar för laddningen via en app.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Projektören har har lämnat en kostnadstäckningsgaranti om högst 454.920 per kalenderår för 2023, 2024 och 2025 för att säkra avgifterna till föreningen.

Vägbeskrivning

Bil.
Att färdas med bil till Tänndalen med det storslagna fjällandskapet som kuliss är en upplevelse i sig. Resan från Stockholm tar ca 7 timmar och från Göteborg ca 9 timmar.

Tåg.
Med tåg reser man smidigt till Tänndalen från hela landet. Närmaste tågstation ligger på norska sidan i Röros men det finns flera stationer i närheten som Östersund, Sveg eller Ljusdal. Därifrån går taxi eller buss till Tänndalen.

Buss.
Man kan också välja den bekväma snabbussen Härjedalingen som går regelbundet från Stockholm, Uppsala och Gävle med trafik sex dagar i veckan. Från Norrlandskusten går bussar till Östersund. Därifrån går linjebuss till Härjedalen.

Flyg.
Härjedalen har också en regional flygplats i Sveg med busstransfer till Tänndalen. Man kan också ta del av fördelaktiga paketerbjudande med taxi från Sveg till Funäsdalen. Från Arlanda går det flyg flera gånger om dagen och resan tar endast 1 timme. Från Oslo flyger man lättast till Röros.

Ekonomi

Utgångspris

2 395 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

1 916 kr

Driftkostnader

1 133 kr/mån
Kommentar: I kostnaden för hushållsel ingår kostnaden för uppvärmning. Vänligen observera att driftskostnaderna är preliminära och att de kan komma att ändras beroende på användning. Kostnaderna för el och uppvärmning är beräknade utifrån året runt-användning. Varje lägenhet har separat mätare för el och varmvatten som debiteras utifrån förbrukning.

Fördelas enligt följande

El: 500 kr
Försäkring: 50 kr
Bostadsrättstillägg: 80 kr
Fast VA-avgift till föreningen: 503 kr

Alla bilder

+ 2 Visa alla 8 bilder
 

Planritning

Karta & område

Vigelterassvägen 4 lgh 2A, Tänndalen

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 1916 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Vendela Philipsson

Reg. Fastighetsmäklare/Cert. Nyproduktion

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning