Hoppa till innehåll

Mellan tummen och pekfingret

Få en fingervisning på ditt bostadsvärde – eller ungefär vad det kostar att köpa i ett område.

Värdera din lägenhet eller hus online

Mellan Tummen och Pekfingret är en interaktiv gratistjänst från Svensk Fastighetsförmedling som enkelt hjälper dig att få en översiktlig prisuppskattning av den svenska bostadsmarknaden.

Välj bostadstyp och storlek

Välj “Hus” eller “Lägenhet” och ungefärlig storlek.

Gå till kartan

Klicka dig vidare till kartan. Du kan närsomhelst gå tillbaka och ändra dina inställningar.

Hitta ditt område

Zooma in och ut, förflytta dig i kartvyn och får prisuppskattningar bokstavligen Mellan Tummen och Pekfingret.

 

Vanliga frågor och svar

 
Hur exakt är prisuppskattningen?

Prisuppskattningen ger endast en fingervisning om snittpriset i området du tittar på utifrån dina inställningar. Prognosmätare hjälper dig tolka hur osäker/säker uppskattningen bedöms vara.

Vad baseras prisuppskattningen på?

Prisuppskattningen baseras på slutpriser från liknande bostäder i området du tittar på. Det ger en bra fingervisning med hänsyn till exempelvis läge och storlek men tar ingen hänsyn till just din bostads unika egenskaper eller skick. Det gör att det prisuppskattningen och det faktiska värdet kan skilja sig –  både uppåt och nedåt.

Jag får ingen prisuppskattning, vad beror det på?

Vi saknar tillräckligt med statistik från tidigare försäljningar i området du tittar på som matchar dina inställningar. Testa att byt position eller ändra storlek, det kan räcka med små justeringar för att få en prisuppskattning.

Värdera bostad online – snabbt, enkelt och ungefär

Intresset kring marknadsvärdet för hus och lägenheter är stort. Många frågar sig "Vad är min bostad värd?" när man går i säljtankar, men också av ren nyfikenhet. Allt från grannars och bekantas bostäders marknadsvärden till prisbilden för hela områden. Med Mellan tummen och pekfingret får du en uppskattad bostadsvärdering på nätet för hus och lägenheter i Sverige. Och när du väl behöver en exakt värdering finns våra mäklare till din hjälp.

Slutpriser från sålda bostäder ligger bakom vår onlinevärdering

Prisuppskattningen baseras på slutpriser från sålda bostäder i ditt område. Det ger en bra fingervisning med hänsyn till exempelvis läge och storlek men tar ingen hänsyn till just din bostads unika egenskaper eller skick. Det gör att det uppskattade marknadsvärdet och det faktiska värdet på din villa eller bostadsrätt kan skilja sig – både uppåt och nedåt. För en exakt värdering rekommenderar vi att du vänder dig till våra mäklare.