Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
2 250 000 kr
Anmäl till visning
Ida Söderberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Ida Söderberg
Fastighetsmäklare
Linnea Jacobsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Linnea Jacobsson
Mäklarkoordinator
Vegby

Skolgatan 1

Utgångspris: 
2 250 000 kr
Anmäl till visning
Ida Söderberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Ida Söderberg
Fastighetsmäklare
Linnea Jacobsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Linnea Jacobsson
Mäklarkoordinator

Ett paradis mitt i Vegby

  • Typ: Villa
  • Rum: 6
  • Boarea: 128 kvm
  • Biarea: 54 kvm
  • Tomtarea: 1 285 kvm
  • Byggnadsår: 1935
  • Driftkostnad: 35 139 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

På en lugn och barnvänlig gata i Vegby står det här gula huset på Skolgatan 1 och skiner som solen.

Med tidens gång har denna fastighet förädlats till vad det är idag. Ett hem där en rymlig tvåplansvilla med källare skapar oändliga möjligheter tillsammans med både en carport och två gårdshus. Uppvärmning via effektiv bergvärmepump, fiber finns indraget i fastigheten och nyligen installerades även en laddstation för elbil. Och trädgården, det är en historia för sig.

Oändligt antal timmar har lagts ner på att skapa denna vackra och harmoniska trädgård, som är en grönskande oas mitt i samhället. Varje del är varsamt planerad och överallt finns en tydlig känsla av olika rum, alla med olika syften. "Vi har två björkar som står i perfekt avstånd för att en hängmatta ska kunna hänga mellan dem." I trädgården finns inte bara ett uterum och en stor altan i flera olika etage, utan även ett spabad och en egen köksträdgård. Att bjuda över familj och vänner för att umgås utomhus blir inte bara enkelt - utan alldeles självklart.

Här bor du med ett naturnära och barnvänligt läge, bokstavligt talat bara ett kort stenkast till skolan. Vid intilliggande Sämsjön kan du både bada, fiska (fiskerätt följer fastigheten), spela bangolf och fika på närproducerad glass på det prisbelönta Café Sjöparken. Med bil går det snabbt att ta sig till både Ulricehamn, Borås och Tranemo, som erbjuder all vardaglig service. Eller varför inte ta cykeln eller rullskidorna och hoppa på banvallen som slingrar sig förbi alldeles i närheten av huset?

Förbered dig gärna genom att:
- Åk förbi huset och bekanta dig med området
- Låt oss hjälpa dig med att ordna lånelöfte via våra samarbetspartners
- Har du ett ägt boende? Boka en värdering av din nuvarande bostad. Kontakta Ida Söderberg på 0321-53 07 77 eller ida.ulricehamn@svenskfast.se.

Om Bostaden

Beskrivning

--ENTRÉPLAN--

ENTRÉHALL
Välkommen in genom den trevliga och inbjudande farstukvisten! I denna entréhall finns det gott om plats att hänga av dig jackan och ställa undan dina skor.

WC
I hallen finns också en gästtoalett, som inretts med våtrumsskivor i stilrena kulörer. Toaletten har utrustats med en kommod, en toalett och slutligen ett väggskåp för extra förvaring.

BADRUM & TVÄTTSTUGA
Detta badrum byggdes 2016 om från att tidigare har varit ett sovrum, och utrustades då med härlig och komfortabel golvvärme (vattenburen). Det helkaklade badrummet har mycket smakfull interiör med vita, kaklade väggar och mörkt klinkergolv. I taket sitter dimbara spotlights. I badrummet finns självklart allt det väsentliga såsom dusch, kommod, spegelskåp och toalett. Utöver detta finns även en stor garderob med mycket goda förvaringsmöjligheter. Tvättavdelningen är mycket praktisk med en arbetsbänk, under vilken det står både en tvättmaskin och torktumlare. Och över finns ett väggskåp som ger extra förvaringsmöjligheter.

ALLRUM
I detta allrum går det alldeles utmärkt att, precis som nuvarande ägare, sitta och filosofera medan man begrundar den härliga utsikten över trädgården och ner mot sjön. Eller varför inte med enkla medel göra om det till ytterligare sovrum? Det har nämligen nuvarande ägare också tidigare gjort. Rummet är inrett med laminatgolv och tapetserade väggar. Här finns många garderober och här finns också utgången till uterummet.

SOVRUM
Sovrum som är inrett med laminatgolv och tapetserade väggar. Förvaringsmöjligheter i en garderob.

SOVRUM
Detta rum är inrett med charmig parkett med fiskbensmönster och tapetserade väggar. Även här finns förvaringsmöjligheter i en garderob.


--OVANVÅNING--

HALL
Välkommen upp på ovanvåning. Trappan leder dig till hallen, som i sin tur leder dig ut till balkongen. Här kan du som inte är så glad i värme och sol finna skugga på dagen och njuta av den svalare kvällssolen senare på dagen.

WC
Denna gästtoalett är i utförandet närmast identisk med gästtoaletten på entréplan. Inredd med stilrena våtrumsskivor och utrustning i form av en toalett, kommod och väggskåp.

SOVRUM
Detta sovrum är inrett med dekorativ fiskbensparkett och ljusa, tapetserade väggar. Förvaringsmöjligheter i en garderob .

KÖK
Husets hjärta! En gång i tiden flyttade man alltså upp köket till andra våning. Anledningen är den underbara sjöutsikten, naturligtvis! Här kan hela familjen äta, umgås och läsa läxor - samtidigt som sjön speglar sig utanför köksfönstret. Köket är inrett med parkettgolv och ljusa, tapetserade väggar. I köket finns både ett riktigt skafferi och ett städskåp. Köksluckorna är av trä, som bryts av med ett vitt kakel ovanför arbetsbänken. Kökets maskinella utrustning kommer i form av en kombinerad kyl och frys, diskmaskin samt spis och spisfläkt.

VARDAGSRUM
Från köket kommer vi till ett ljust och luftigt vardagsrum i fil. Just nu nyttjas rummet både som matsal och TV-rum. Vardagsrummet är inrett med parkettgolv här finns två rymliga garderober, vilket möjliggör att även här kanske inreda för ytterligare sovrum... Notera den vackra utsikten även härifrån!


--KÄLLARPLAN--

HALL
Från trappan kommer vi till en större hall och här står ytterligare en tvättmaskin och en torktumlare.

PANNRUM
Här står villans bergvärmepump och även ett extra frysskåp.

MATKÄLLARE
Perfekt för att förvara saft, sylt och diverse torrvaror.

FÖRRÅD/KLÄDKAMMARE
Källaren är rymlig och innehar goda förvaringsmöjligheter i diverse förråd, bland annat i det gamla garaget (som ej nyttjas till garage längre).

BADRUM
I källaren finns även ett badrum med klinkergolv och kaklade väggar. Här finns en toalett, tvättställ och en duschhörna.

Sammanfattning

Typ: Villa
Rum: 6
Boarea: 128 kvm
Biarea: 54 kvm
Tomtarea: 1 285 kvm
Utgångspris: 2 250 000 kr
Byggnadsår: 1935
Driftkostnad: 35 139 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Bergvärmepump
Ålder: 1996/2011

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Träfasad
Fönster: 3-glasfönster
Takbeklädnad: Betongpannor
Ventilation: Självdrag
El: Stora delar av elen är utbytt. Det finns en laddstation för elbil placerad på carporten.
Murstock: Murad skorsten (används ej)
Murstock kommentar: Murstocken är inte i bruk.
Allmän information: Bostaden är Varudeklarerad, vilket innebär att säljaren har tecknat en försäkring via Anticimex som dels innebär att bostadsbyggnaden är besiktigad inför försäljningen. Utifrån den genomförda besiktningen försäkras bostadsbyggnadens skick och lämnar således ett starkt skydd för såväl säljare som köpare.

Renoveringar

De föregående ägarna har gjort följande renoveringar:

1991 - Tilläggsisolering, ny träpanel, fönsterbyte och nytt yttertak
1996 - Jordvärmepump
2005 - Carport med förrådsdel
2009 - Uterum
2009 - Nya yttertak på gårdshusen
2010 - Nytt golv vardagsrum
2011 - Borrade för bergvärme
2012 - Renovering av båda hallarna samt båda toaletterna
2016 - Verandan glasades in till viss del
2016 - Renovering av badrum inkl. golvvärme
2016 - Renovering av allrummet på entréplan
2016 - Ommålning av samtliga byggnader
2017 - Taktvätt
2018 - Byggnation av altan "soldäcket"
2019 - Byggnation av "legomuren"
2021 - Byggnation av altan "spadäcket" samt nytt staket
2022 - Elbilsladdare

Tomt/balkong/uteplats

- Inglasat uterum
- Överbyggd altan
- Trädäck i flera etage varpå ett det finns ett spabad

Övriga byggnader

- Carport med bakomliggande förråd, som byggts som till gästrum/tonårskrypin (uppvärmt med direktverkande elelement). Ovanför carporten finns ett loft för extra förvaringsmöjligheter
- Gårdshus med ytterligare ett gästrum/tonårskrypin (uppvärmt med direktverkande elelement)
- Ytterligare gårdshus med bl. a. förråd, vedbod och verkstadsutrymme, här finns också det charmiga gamla utedasset väl bevarat

Parkering

Carport med grusad infart som inrymmer en bil. Uppfarten rymmer ytterligare en bil. Goda parkeringsmöjligheter finns dock utanför fastigheten. På tomten ner mot gårdshuset finns en extra "parkering" för exempelvis släpkärra eller dylikt.

Tv/Internetanslutning

Fiber finns installerat

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Ulricehamn
Fastighetsbeteckning: ULRICEHAMN VEGBY 4:69

Planbestämmelser

Vegby Stationssamhälle, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19600630)

Övrigt

- En automower finns och kommer följa med i köpet av fastigheten
- Fiskerätt följer fastigheten

Ekonomi

Utgångspris

2 250 000 kr

Driftkostnader

35 139 kr/år
Antal i hushållet: 2
Kommentar: Driftkostnad är givetvis individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar.

Fördelas enligt följande

El: 22 682 kr
Vatten och avlopp: 7 500 kr
Försäkring: 3 657 kr
Renhållning: 1 300 kr
Beskrivning: - Observera att driftkostnaden inte är baserad på nuvarande ägares faktiska kostnader, då de bott i villan under för kort tid för att kunna få fram ett realistiskt underlag. Driftkostnaderna är därför baserade på föregående ägares faktiska kostnader.
- Hushållsel och uppvärmning går ej att separera.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 5 760 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 601 000 kr
Mark: 167 000 kr
Totalt: 768 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1935
Standardpoäng: 35
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 210 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 101 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 61 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2022-04-05
Beskrivning: Energideklarationen samt åtgärdsrapporten i sin helhet finns att läsa och ladda ned i annonsen under "Dokument".
Varudeklarerad bostad
Den här bostaden är försedd med Varudeklarerat – marknadens mest omfattande paket för besiktning och försäkring.
Läs mer om Varudeklarerat

Alla bilder

+ 45 Visa alla 51 bilder
 

Karta & område

Skolgatan 1, Vegby

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 480 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

10
jun
Anmälan krävs
Lör
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Ida Söderberg

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Linnea Jacobsson

Mäklarkoordinator

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Bilder

Planritning