Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Anmäl intresse
Jenny Näslund, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jenny Näslund
Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Drottningholm

Lovö Prästgård 2

Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Anmäl intresse
Jenny Näslund, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jenny Näslund
Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion

Underbar fastighet, inbäddad av vacker natur och öppna åkerlandskap.

  • Typ: Villa, 1,5-plans villa
  • Rum: 6, varav 4 sovrum
  • Boarea: 136 kvm
  • Biarea: 14 kvm
  • Tomtarea: 2 704 kvm
  • Byggnadsår: 1871
  • Driftkostnad: 38 684 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Varmt välkommen till gamla arrendatorsbostaden, Lovö Prästgård 2.

En härlig gårdskänsla med ett gammalt boningshus, ett utmärkt uthus, förvaringsbod, växthus och en alldeles, alldeles underbar trädgård.

Det vackra boningshuset har en klassisk exteriör med röd fasad, vita fönsterfoder och gröna dörrar. Dubbla skorstenar. Smakfull utbyggnad och en ljuvlig inglasad entréveranda.
Ytterst trivsamt och charmigt, huset har genomgått en varsam renovering med genomgående hög standard. Nuvarande ägare lagt mycket tid på förädling och haft god känsla för detaljer. Ett ombonat och hemtrevligt hus med tilltalande planlösning.
Inbjudande huvudentré, via glasade pardörrar nås en generös inglasad veranda som leder vidare till en möblerbar inre hall med gott om yta för avhängning. Här finner vi även trappan som leder upp till övre plan.
På entréplan finns vidare ett gediget och smakfullt inrett kök med fin platsbyggd skåpsinredning och bänkar av sten. Stort walk-in skafferi med dubbla ingångar. Smidigt med tillgång till en groventré. Rymlig matplats invid fönster. Via en serveringsgång når man matsalen. Serveringsgången har försetts med glasade pardörrar som ger access till trädgården.
Fin matsal angränsande två rum som idag brukas som bibliotek och arbetsrum/gästrum. Två kakelugnar och en Wasaspis ger extra värme i detta behagliga hem. Stilrent duschrum kombinerad tvättstuga.
På övre plan återfinns ett sällskapsrum med fantastiska takfönster. Två fina sovrum med klädkammare. Ett smakfullt duschrum med wc.

Här finns otroliga möjligheter för den trädgårds- och odlingsintresserade. En helt ljuvlig köksträdgård, nytt växthus och stor växtrikedom med prunkande rabatter. Fruktträd. Prydligt och välskött. En plan gräsmatta och en vild ängsdel. Underbar variation.
För den som hellre sitter och njuter av allt vackert (istället för att påta i trädgården) så är valmöjligheterna många... Platsbyggda bänkar i den grönskande bersån med magisk vy, skyddat från regn och rusk i växthuset eller på någon av de stenlagda uteplatserna.

Underbart uthus uppfört 2015 med många möjligheter. Fin exteriör med röd fasad, svarta fönsterfoder och svarta stora skjutdörrar. Idag finns här en mycket fin verkstad, i mitten en vagnslider som rymmer en bil och i andra änden av huset finns tre bra separata förråd.

Hänförande utsikt ifrån trädgården. Idyllisk närmiljö i Lovö naturreservat. Omgivet av ett ekologiskt jordbruk med mjölkkor, får och grönsaker. Fastigheten är beläget på "riktiga" landet men ändå så nära allt man kan tänkas behöva. Goda kommunikationer med buss, hållplats endast 150 meter ifrån huset. Promenadavstånd till Drottningholms golfklubb. Ren landsbygd, 10 minuter ifrån Brommaplan.

Kommande försäljning! Vänligen kontakta ansvarig mäklare för att anmäla ert intresse.

Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Varudeklarerat
Grattis! Du tittar just nu på ett Varudeklarerat hus.
Läs mer

Om Bostaden

Beskrivning

ENTRÉPLAN

ENTRÉ
Inbjudande entré till fastigheten, in genom de spröjsade pardörrarna till den fina inglasade verandan. Rymligt och välkomnande.

HALL
Inre möblerbar hall med yta för avhängning och förvaring. Trappa upp till övre plan. Vackert furugolv och målade väggar.

KÖK
Underbart lantligt kök. Mycket smakfull färgsättning med gröna målade väggar och rutigt linoleumgolv. Utrymme för matplats invid fönster. Platsbyggt gediget kök. Ljust grå skåpsinredning med speglade luckor. Goda arbetsytor på bänkar av trä och sten. Köket är utrustat med kyl, spis med dubbla ugnar, köksfläkt och diskmaskin. I det stora walk-in skafferiet finns mycket gott om förvaringsmöjligheter och här står även frysen. Dörr till groventréns praktiska hall.

En serveringsgång leder in till matsalen. Härifrån finns även accessen ut till trädgården genom glasade pardörrar.

MATSAL
Härligt rum som brukas som matsal idag. Här står en Wasaugn som värmer skönt. Två fönster. Tapetserade väggar och vackert trägolv.

BIBLIOTEK/SOVRUM 2
Angränsande matsalen finns ett till fint rum med kakelugn. Idag nyttjas rummet som bibliotek, tre av väggarn har bokhyllor från golv till tak. Ljusa målade väggar och bevarat trägolv.

ARBETSRUM/SOVRUM 1
Det här rummet har access från både biblioteket och hallen. Trivsamt med två fönster och kakelugn. Tapetserade ljusgula väggar och bevarat trägolv.

DUSCHRUM/TVÄTTSTUGA
Stilrent och snyggt. Vitt kakel på väggarna, vitt och svart klinker på golvet. Duschhörna med invikningsbara glasväggar. Wc. Tvättho med skåp under. Vägghängt badrumsskåp med speglar. Tvättpelare. Fönster med svart stenskiva. Spotar i tak.

Precis utanför finns ett linneskåp och ett städskåp.

ÖVRE PLAN

ALLRUM
Ombonat sällskapsrum med härligt ljusflöde från fina takfönster. Ljusa tapeter och ljusgrått målat golv.

SOVRUM 3
Rofyllt sovrum med en vidsträckt vy över åkrarna. Ljusa tapetserade väggar och vacker trägolv. Trivsamt med vedspis. Klädkammare.

SOVRUM 4
Ett till bra rum att bruka efter behov. Platsbyggd garderob. Ljusa tapetserade väggar och klickgolv.

DUSCHRUM
Snyggt duschrum med vitt kakel på väggarna, vitt och svart klinker på golvet. Dusch med frostade pardörrar, fina detaljer med hyllor. Spotar i tak. Wc. Bidé. Kommod med två lådor, handfat ovan. Spegel med infälld belysning. Förvaring i skåp. Handduksvärmare.

Sammanfattning

Typ: Villa, 1,5-plans villa
Rum: 6, varav 4 sovrum, möjlighet till 4 sovrum
Boarea: 136 kvm
Biarea: 14 kvm
Tomtarea: 2 704 kvm
Byggnadsår: 1871
Driftkostnad: 38 684 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Mätning
Mätning av bo- och biarea enligt SS 21054:2020, mätprotokoll finns hos mäklare.

Enligt uppgift hos Lantmäteriet är boarean 125 kvm.

Uppvärmning

Direktverkande el, eldstäder

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Enskilt avlopp, gemensamt med Lovö Prästgård 1:1. Modernt bioreningsverk utan kemikalier, Alnarp Cleanwater, nyinstallerat 2015.
Grund: Torpargrund/krypgrund/grundsula/mullbänk
Stomme: Timmer och regelverk.
Fasad: Stående träpanel.
Fönster: Energiglas 2 + 1
Takbeklädnad: Sadeltak och låglutande
Ventilation: Självdrag
Radon: Radonmätning ej utförd.
Murstock kommentar: Eldstäder:
Fastigheten har två kakelugnar och en Wasaugn (sk Rörspis)
Båda kakelugnarna är renoverade och Wasaugnen är nyinstallerad.
Kommentar: Fortsättning taktyp/takbeklädnad; Sadeltak och låglutande som delvis är parallellisolerade. Råspont, underlagspapp, läkt, tegelpannor. Papp på låglutande.

Renoveringar

Nuvarande ägare har ägt fastigheten sedan 2014.
Under innehavstiden har fastigheten genomgått en helrenovering.

2018 Fasaden målades om

2017 Båda låglutande papptaken omlagda

2016 Eldstäder renoverades och är sotade och godkända

2015 Golvkonstruktionen i sovrum 1-2 byggdes om. Fotodokument finns på utförandet. Vid detta tillfälle noterades en äldre grundförstärkning.
Köket byttes.
Dusch/tvätt/wc på entréplan renoverades.
Dusch/wc övre plan nyinstallerades. Kvalitetsdokument finns.
Elen i huset är omdragen med ny elcentral och jordfelsbrytare Renoverat de två kakelugnarna. Nyinstallerad Wasaugn (ersättning för äldre rörspis).
Montering av takfönster och takkonstruktionen förstärkt.

2014 Taklucka installerades inomhus för inspektion av nockvind.

Alla renoveringar och förbättringar är utförda av entreprenör.
Ägarna har själva tapetserat.

Nybyggnation av uthus om ca 60 kvm.
Ny trädgård har anlagts. Inhägnad köksträdgård med framdraget vatten. Nytt växthus med vatten.
Robotgräsklippare (ingår i överlåtelsen).

Utförda renoveringar enligt uppgifter från föregående ägare
Yttertaket lades om 2004 .
Fasad samt fönster och dörrar byttes på 1980-talet. Huset har förstärkt med två dragstål, omfattning oklart.

Övriga byggnader

Uthus/extrahus byggt 2015. En verkstadsdel med mycket hög standard. I mittsektionen finns vagnslider/carport, vidare innehåller byggnaden en förrådsdel med tre separata förråd plus en öppen vind.
Platta på mark med underliggande isolering, förberett för golvvärme.
Luft/luftvärmepump. Vatten och avlopp är inte indraget.

Parkering

Grusad uppställningsplats som rymmer många bilar, smidigt med två accesser.
Inom kort installeras en laddstolpe för el-bil.
I uthusets mitt finns ett vagnslider som går att nyttja som carport. Isolerad verkstad/garage som kan brukas efter behov.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Ekerö
Fastighetsbeteckning: EKERÖ LOVÖ PRÄSTGÅRD 1:6

Omgivning

Lovön, den vackra ön belägen endast några minuters bilfärd från Stockholm är nog mest känd för att Drottningholms slott återfinns här. Slottsområdet är upptaget på Unescos lista över världsarv och är ett mycket välbesökt turistmål. Den vackra slottsparken är ett populärt utflyktsmål och en oas för de stockholmare som för en stund vill komma i från stadens puls. Här finns möjlighet till härliga promenader och på de stora gräsytorna kan man med fördel bre ut sin picknickfilt. För den som hellre önskar komma till dukat bord finns Karamellan café och restaurang.

Men Lovön är mycket mer än slottet och ön har ett välbevarat kulturlandskap med flera jordbruk och stall. På ön finns även gott om fornlämningar från sten- brons- och järnåldern. Ön erbjuder fina svampskogar, möjlighet till härliga bad och runt ön finns en populär vandringsled. Alldeles intill Lovö kyrka ligger också Drottningholms välkända golfklubb med dess välskötta golfbana och skidspår på vintern.

På Lovön finns en grundskola (F-9), en förskola med Montessoripedagogik samt en kommunal förskola.

Bra allmänna busskommunikationer mot Ekerö och Brommaplan.

Planbestämmelser

Lovön(rörby 2:1 M Fl), Områdesbestämmelse (Beslutsdatum: 20141216, Registreringsdatum: 20150617)

Övriga rättigheter och belastningar

Inskrivna övriga rättigheter och belastningar: Östra Mälaren, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20081125, Registreringsdatum: 20110601)
Rättigheter förmån: Avtalsservitut: Avloppsanläggning - Se beskrivning
Officialservitut: Väg

Ekonomi

Driftkostnader

38 684 kr/år
Årlig elförbrukning: 19630 kWh/år

Fördelas enligt följande

El: 25 520 kr
Vatten och avlopp: 3 500 kr
Försäkring: 7 664 kr
Renhållning: 1 600 kr
Sotning: 400 kr
Beskrivning: Vänligen observera att elförbrukningen i kWh/år samt elkostnaden är uppskattad.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 524 kr.

Taxering

Byggnad: 1 882 000 kr
Mark: 3 895 000 kr
Totalt: 5 777 000 kr
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1929
Standardpoäng: 26
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 0 st pantbrev uttaget om sammanlagt 0 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 183 kWh/kvm/år
Energiklass: FF
Specifik energianvändning: 102 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2021-09-01

Alla bilder

+ 27 Visa alla 33 bilder
 

Planritning

Karta & område

Lovö Prästgård 2, Drottningholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Hur kan jag hjälpa dig?

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning