Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Jenny Nilsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jenny Nilsson
Fastighetsmäklare
Maria Pettersson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Maria Pettersson
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Kattarp

Planavägen 25

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Jenny Nilsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jenny Nilsson
Fastighetsmäklare
Maria Pettersson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Maria Pettersson
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Charmigt hus i familjevänliga Kattarp med stor garagebyggnad.

  • Typ: Villa
  • Rum: 5, varav 2 sovrum
  • Boarea: 105 m2
  • Biarea: 63 m2
  • Tomtarea: 934 m2
  • Byggnadsår: 1928
  • Driftkostnad: 57 783 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Välkommen till Planavägen 25 i mysiga och familjevänliga Kattarp. Här bor du i ett otroligt charmigt hus med stora fönster, underbar fiskbensparkett och stora rum med flera vinklar & vrår - ett riktigt Pippi-hus! Boytan om 105kvm är fördelad på 1,5 plan med sällskapsytorna utbredda på entréplan och sovrummen samlade på anda våningen. En trappa ner är det bara fantasin som sätter gränsen för hur den 63 kvm stora källaren kan nyttjas. Likaså den fristående garagebyggnaden vilken ger utrymme för flera fordon, förvaring, verkstad & annan hobbyverksamhet. Ett spännande hus med historia och stor potential att disponera, förändra & förbättra utefter dina egna preferenser.

Idag består bostaden av ett underbart lantligt kök och genomgående planlösning in i matrum och vardagsrum. Här finns fantastiska gemensamhetsytor med plats för gediget matrumsmöblemanget och soffgrupp intill den vackra kaminen. Lägg märke till rymden i rummen, de stora fönsterpartierna, burspråket och golvet! Husets gamla entré har gjorts om till ett litet rum som nås via en skjutdörr i vardagsrummet, en perfekt arbetsplats eller gästhörna. De två sovrummen på ovanvåningen är stora & mysiga och kan med fördel delas av vid behov, och det finns stora förvaringsmöjligheter i båda rummen.

Från hallen som agerar knutpunkt mellan kök och vardagsrum stiger du ut på den upphöjda altanen som vittnar om flera långa sommarkvällar med grill och umgänge. Här sitter du i lä, omgiven av buskar och den stora trädgårdstomten, och njuter av Kattarps lugn & trygghet. Det finns en stor trivselfaktor i samhället som inbäddat i ett jordbrukslandskap erbjuder flera promenadstråk och cykelvägar. Här bor du med naturen runt husknuten. För pendlaren finns täta tågförbindelser mot både Ängelholm i norr och Helsingborg, Lund & Malmö i söder. Det är inte svårt att förstå varför Kattarps goda boendemiljön lockar så många barnfamiljer.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse, visningar sker löpande!

Bra att tänka på:
Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen sätter igång;
* Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga oss; Jag/vi ber gärna våra bankkontakter att ringa upp dig med ett bra erbjudande!
* Äger du ditt nuvarande boende / Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller att lägga upp en plan för din försäljning!

Om Bostaden

Beskrivning

HALL
Rymlig & ljus hall med praktisk grå klinker och släta ljusa väggar. Här finns ett stort klädskåp samt plats för ytterligare förvaringsmöbler, sittbänkar och krokar. Från hallen är det öppet in till både kök och vardagsrum, samt altandörr ut till terrassen.

KÖK
Stilrent kök med lantlig känsla i vitt med fasade luckor, vitrinskåp, rektangulärt högblankt kakel och integrerad belysning. De rostfria vitvarorna består av inbyggnadsugn Husqvarna (2015), inbyggd micro Elektrolux (2022), spis Siemens (2015), spisfläkt Franke (2015), diskmaskin Bosch (2021) samt kombinerad kyl & frys Siemens (2015). Genomgående grå klinker in från hallen och på väggarna sitter vit tapet med svart mönster som tillsammans med övrig interiör ger köket den där hemtrevliga känslan.

VARDASGRUM
Vardagsrummet ligger i vinkel och är genomgående via hallen och köket. Här finns oändliga möbleringsmöjligheter och idag består vardagsrummet av en soffdel intill det vackra burspråket i anslutning till hallen samt en matrumsdel i anslutning till köket. Den vackra matrumsdelen rymmer plats för långbord och stora sällskap. Vardagsrummet erbjuder flera spännande vinklar och stora fönsterpartier i tre väderstreck. Tillsammans med generös takhöjd får rummet fantastisk rymd. Väggarna är bredspacklade och på golvet ligger ett gammalt och OTROLIGT vackert fiskbensparkett. Dekorativ äldre kamin för extra myskänsla & värme (obs, ej sotad/kontrollerad).

SOVRUM
Idag erbjuder bostaden två stora sovrum på ovanvåningen, som vid behov kan avgränsas för fler sovplatser. Det ena rummet har gott om plats för både dubbelsäng, klädförvaring och fåtölj. Det andra rummet har flera vinklar och vrår, fönster i två väderstreck och en egen liten klädkammare - perfekt för ett eller två barn. På nedre plan har nuvarande ägare gjort ett litet rum av utrymmet vid den gamla entrén. Rummet ligger i anslutning till vardagsrummet och avgränsas med en skjutdörr. Ett litet mysigt utrymme med stort fönster och perfekt som inspirerande arbetsplats eller litet övernattningsrum (en 90-säng får plats).

BADRUM
Badrummet är beläget på nedervåningen i anslutning till kök och vardagsrum. Svart klinker och halvkaklade vita väggar med helkaklad duschhörna. Inredningen består av vit kommod med dubbla förvaringslådor, krokar, spegel med belysning och wc.

KÄLLARE
Källaren nås via trappan bakom en stängd dörr i köket. Idag består källarplanet av stort rum/sovrum/spel-rum, tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare (2018), pannrum och matkällare. De stora källarfönsterna ger bra med ljusinsläpp och takhöjden är tillfredställande.

Sammanfattning

Typ: Villa
Rum: 5, varav 2 sovrum, möjlighet till 3 sovrum
Boarea: 105 m2
Biarea: 63 m2
Tomtarea: 934 m2
Byggnadsår: 1928
Driftkostnad: 57 783 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Värmepump luft-vatten
Ålder: 2006, servad och ny kompressor 2020

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: källare
Stomme: Tegel
Fasad: Eternit
Fönster: 3-glasfönster
Takbeklädnad: Eternit
Ventilation: Självdrag
Jordat/ojordat: Jordat

Renoveringar

2022 Tapetsering trappuppgång
2021 Vindskivor och nya stup- och hängrännor
2020 Service värmepump samt ny kompressor
2019 Gamla entrén omgjord till rum
2018 Nya tapeter och nytt golv ovanvåning
2018 Uppfräschning av badrum inkl ny inredning
2018 Helspackling och målning av vardagsrum
2011 Fönster (föregående ägare)
2006 Värmepump (föregående ägare)
2005 Dränering (föregående ägare)

Övriga byggnader

Fastigheten har en stor separat garagebyggnad i trä med både fönster, dörr och garageport. Här finns plats för flera stora fordon samt en separat förrådsdel samt snickeridel. Här fins otrolig potential att utveckla diverse intressen, förvara stort & smått eller driva egen verksamhet.

Parkering

Garage med plats för flera fordon samt stor & bred asfalterad uppfart.

Tv/Internetanslutning

Fiber.

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Helsingborg
Fastighetsbeteckning: HELSINGBORG SIGNESTORP 1:10

Omgivning

I Kattarp bor du i en lantlig, lugn och trivsam miljö i ett samhälle med anor från 1800-talet och traditioner såsom jordbruksbygd. Det finns en stor trivselfaktor i samhället, där befolkningen känner gemenskap och trygghet. Kattarp ligger vid järnvägen där tågen kör mellan Göteborg och Malmö och har täta tågförbindelser både norrut med Ängelholm och söderut med Helsingborg, Lund och Malmö. Kattarp har byggts ut med villor i flera omgångar, och i samhället finns nu förskola, skola och äldreboende. Den goda boendemiljön lockar många barnfamiljer.

Barnfamiljer kan njuta av det aktiva föreningslivet, en F9 skola med integrerat fritidshem samt förskola i omedelbar närhet. Byn har även ett eget bibliotek och egen distriktssköterska. Kattarp är inbäddat i ett jordbrukslandskap som erbjuder många olika promenadstråk och cykelvägar, bland annat längs det nedlagda järnvägsspåret som leder ända till Mölle.

Planbestämmelser

Kattarps Samhälle,del Av, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19641201)
Hasslarps/kattarps Samhällen, Ändring av dp (Beslutsdatum: 19951219)

Ekonomi

Driftkostnader

57 783 kr/år
Årlig elförbrukning: 23755 kWh/år
Antal i hushållet: 4
Kommentar: Driftkostnaderna är nuvarande ägares faktiska kostnader under helåret 2021. Observera att driftkostnaderna kan variera kraftigt beroende på förbrukning, avtal och antal personer i hushållet.

Fördelas enligt följande

El: 47 324 kr
Vatten och avlopp: 4 434 kr
Renhållning: 6 025 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 7 920 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 653 000 kr
Mark: 403 000 kr
Totalt: 1 056 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1929
Standardpoäng: 22
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 8 pantbrev uttaget om sammanlagt 1 525 750 kr.

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 16 Visa alla 22 bilder
 

Karta och område

Planavägen 25, Kattarp

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 660 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Helsingborg
Planavägen 25
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning