Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Johannes Stynsberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Johannes Stynsberg
Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion, Partner
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Färjestaden

Södra Sandby 107B

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Johannes Stynsberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Johannes Stynsberg
Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion, Partner
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

En pärla i Södra Sandby!

  • Typ: Villa, 1-planshus
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 60 m2
  • Tomtarea: 4 455 m2
  • Byggnadsår: 1988
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Upptäck det naturnära paradiset vid Södra Sandby 107B - en plats med vacker utsikt, konstnärlig touch och utvecklingspotential. Här finns flera byggnader, inklusive ett boningshus, fantastiskt gårdshus, stor lada och en trevlig innergård. Skapa ditt drömhem och njut av en inspirerande och avkopplande livsstil.

Följande text kommer från nuvarande ägare.

När man åker från Gårdby, strax efter Vället så öppnar landskapet plötsligt upp sig. Med Alvaret på höger sida och havet ner mot vänster så visar Östra Öland verkligen upp hur storslaget och mäktigt det faktiskt är. När jag kom till Södra Sandby 107 första gången så kände jag att det var något speciellt med platsen. Jag slogs av hur praktfull den stora asken är som vakar över gården, hur den vackra gråa stenväggen på grannens lada omslöt gården som en borg och hur jag skymtade hästarna beta genom utkiket ut mot Alvaret vid den gamla kvarnen. När jag insåg att man också kunde öppna upp dörrarna på vår lada och få havsutsikt genom hela gården var jag helt såld. Det är en helt unik plats men otroliga möjligheter. Därför gör det ont att behöva sälja denna öländska kringbyggda pärla men på grund av förändrad livssituation så är det dags för någon annan att ta vid vår dröm och ta sig an detta livsprojekt. Vi har haft två fantastiska år på gården, sena sommarkvällar med mycket vänner och lite lugnare höstdagar med olika trädgårdsprojekt. Det har varit otroligt att få följa årstiderna på ön och hur färgerna förändras och nya saker dyker upp hela tiden. Våren är underbar såklart när syrenen doftar över hela gården och lökarna dyker upp och pryder rabatten med röda tulpaner och gula liljor. Den torra sommaren med vallmo, blåklint och cikoria är inte heller så dum. Att promenera genom sommarblomster på den gamla kyrkvägen ner mot havet bland öppna fält förbi enstaka vindpinade träd är en upplevelse utöver det vanliga. Det är verkligen ett litet paradis som väntar på rätt personer att förvalta det för en tid.

Vi lade om taket förra våren. Det är mer eller mindre ett helt nytt tak som vi byggde och därmed en rejäl kostnad som redan är ombesörjd. Taket är isolerat med cellulosa och alla material är av högsta kvalitet helt igenom. Det tidstypiska enkupiga teglet är svensktillverkat från Sveriges enda kvarvarande taktegelbruk Vittinge. Snickarglädjen är originalmönster och målat i linolja. Hängrännor och de andra plåtarbetena är redan beställda, även de i tidstypisk stil. De är inte monterade än då fasaden behöver fixas på sina ställen först. Det finns en del att göra på det gamla boningshuset men det kommer bli otroligt fint när det är klart.

Boningshuset är nästan helt orört sedan 1800-talet vilket gör att det vackra genuina uttrycket inte är bort renoverat. Ena hälften av huset är renoverat på 30-talet och har otroligt fina detaljer som exempelvis de färgade glasen i entrédörrarna som nästan lyser när ljuset ligger på. Det är verkligen en dröm för den som är intresserad av byggnadsvård och genuint hantverk. Min egen favoritdel av huset är den stora kalkväggen och den enorma bakugnen i den ”gamla delen”. Skulle man öppna upp i nock i den delen och få fram den gamla murstocken skulle det kunna bli ett superhäftigt medelhavsinspirerat lantligt kök. Stenladan tänkte vi göra om till en ateljé och studio men varför inte även göra det till ett boende med havsutsikt så småningom? Om man inte vill ha djur där såklart. Ja, möjligheterna är oändliga i alla fall för den som vill och kan.

Det är verkligen en vilande skatt och gården har varit vårt hjärteprojekt så det känns viktigt att den hamnar i rätt händer och att den väcker samma skaparglädje i dig som den gjorde i oss. Vi har god kännedom kring tidigare ägare och gårdens historia för den som är intresserad av sånt. Hoppas vi hörs.
/Aliette

Låter detta intressant? Kontakta mig så berättar jag gärna mer!

Om Bostaden

Beskrivning

Hall,
Trevlig entré med gott om plats för avhängning.

Vardagsrum,
Ljust och trevligt vardagsrum. Gott om plats för matmöblemang.

Kök,
I anslutning till vardagsrummet finns ett bra arbetskök.

Sovrum,
Plats för säng och förvaring.

Duschrum,
Utrustat med wc, handfat och dusch.

Sovrum,
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring.

Sammanfattning

Typ: Villa, 1-planshus
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 60 m2
Tomtarea: 4 455 m2
Byggnadsår: 1988
Upplåtelseform: Äganderätt
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Arean är uppskattad

Uppvärmning

Direktverkande el

Byggnadssätt

Vatten: Enskilt vatten
Avlopp: Enskilt avlopp
Grund: Betong
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Träfasad
Fönster: 2-glasfönster
Takbeklädnad: Betongpannor, tegelpannor

Allmänt

Län: Kalmar
Kommun: Mörbylånga
Fastighetsbeteckning: MÖRBYLÅNGA SÖDRA SANDBY 1:6

Övriga rättigheter och belastningar

Inskrivna övriga rättigheter och belastningar: Öland, Landskapsbildsskydd (Beslutsdatum: 19660810, Registreringsdatum: 20191205)
Öland, Landskapsbildsskydd (Beslutsdatum: 1966-08-10, Registreringsdatum: 2019-12-05, Senast ändrad: 2023-04-25)

Ekonomi

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 287 kr.

Taxering

Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 1 pantbrev uttaget om sammanlagt 2 125 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration behövs ej

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 36 Visa alla 42 bilder
 

Karta och område

Södra Sandby 107B, Färjestaden

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 774 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Mörbylånga
Södra Sandby 107B
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning