Hoppa till innehåll
Sverige
 
Månadsavgift: 3 853 kr/mån
Anmäl intresse
Nicola Grez-Pancetti, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Nicola Grez-Pancetti
Franchisetagare / Reg. Fastighetsmäklare
Stockholm

Dalagatan 90

Månadsavgift: 3 853 kr/mån
Anmäl intresse
Nicola Grez-Pancetti, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Nicola Grez-Pancetti
Franchisetagare / Reg. Fastighetsmäklare

Välplanerad 2 rok med social planlösning i lågt belånad förening!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2
  • Boarea: 76 kvm
  • Lägenhetsnummer: 234
  • Byggnadsår: 1924
  • Månadsavgift: 3 853 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3 av 4
  • Hiss: Ja

Varmt välkommen till denna sociala 2 rok högt upp i huset. Lägenheten renoverades smakfullt under 2012 och innehar en social planlösning som bjuder in till många härliga middagsbjudningar framöver. Lägenheten erbjuder en rymlig möblerbar hall med naturlig plats för arbetsbord samt en större inbyggd klädkammare, öppen social planlösning mellan kök och vardagsrum med plats för diverse favoritmöbler, sovrum med plats för dubbelsäng och fönster i två väderstreck samt ett modernt badrum med golvvärme, tvättmaskin och eluppvärmd handdukstork.

Stambyte utfördes i fastigheten under 2017. Föreningen är lågt belånad och räknar med att under 2018 med god marginal bli skuldfri givet att råvinden säljs som planerat.

Lägenheten är lugnt belägen i hörnet av Dalagatan/Västeråsgatan i charmiga kvarter endast några minuters promenad från S:t Eriksplan och Odenplan. I närheten finns gott om livsmedelsaffärer, butiker, restauranger samt bra kommunikationer. För Er som gillar grönska finns först och främst den stora välskötta innergården med grillmöjligheter och många sittgrupper, annars är det promenadavstånd till Vasaparken, Hagaparken och Karlbergsslott. I området finns även många lekparker, dagis och skolor. Precis runt hörnet i korsningen mellan Dalagatan och Vanadisvägen ligger den nya pendeltågsstationen Stockholm Odenplan. Från pendeltågsplattformen når man också tunnelbanans plattform vid Odenplan som även erbjuder innerstadsbussar till Stockholms alla håll och kanter samt flygbussen som tar dig till raka vägen till Arlanda. Tunnelbanans Gula linjen planeras även att byggas nere vid Torsplan, även denna inom kort promenadavstånd.

Om Bostaden

Beskrivning

HALL: Rymlig och välkomnande hall med gott om plats för valfritt möblemang. I kapprummet finns det plats för avhängning och ytterdörren är en säkerhetsdörr i stål. I den större delen av hallen finns det plats för valfritt möblemang samt en garderobsvägg om så önskas. Här finns även ingången till den större klädkammaren som sväljer det mesta.

VARDAGSRUM/KÖK: Härlig social yta med fri utsikt över takåsarna på den lägre grannfastigheten mittemot. Två större fönster bjuder på ett harmoniskt ljus i lägenheten och den öppna planlösningen bjuder in till många härliga middagsbjudningar framöver. Köket renoverades smakfullt 2012 och erbjuder ordentliga arbetsytor, diskmaskin, integrerad micro och ugn samt kyl och frys. Förvaringsmöjligheterna i köket är goda i form av hyllplan samt rymliga köksluckor som följer väggen i praktisk L-form.
Här inryms det med lätthet ett större matbord med plats för ca 6-8 personer samt en större soffgrupp med tillhörande TV-möbel. Väggarna är gråmålade och golvet är klätt i vackert trä.

SOVRUM: Rymligt sovrum med härliga fönster i två väderstreck. Plats för dubbelsäng, sängbord samt garderober av större modell.

BADRUM/WC: Badrummet stambytes under 2017. Badrummet bjuder på en modern och fräsch känsla, tvättmaskin, ordentlig duschyta samt eluppvärmd handdukstork och golvvärme. Förvaring finner ni i form av ett spegelskåp samt förvaringsskåp under handfat.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2
Boarea: 76 kvm
Lägenhetsnummer: 234
Byggnadsår: 1924
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 4
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Alla lägenheter har tillgång till 100/100 Mbit bredband som levereras av Bahnhof, för detta tillkommer en obligatorisk avgift a 89 kr/månad.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Vasastan

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,4607
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Brf Smedjan 14 vilken grundades år 2001, äger och förvaltar byggnader och förvaltar mark inom fastigheten Smedjan 14. Den totala bostadsytan uppgår till 5 578 kvm. Föreningen kommer under kommande år upplåta vindsyta för bostäder och BOA i föreningen kommer därefter att öka. 72 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 5 med hyresrätt. En hyresrätt förväntas säljas under 2017 och då upplåtas med bostadsrätt.

Byggnaderna är belägna mellan Tre Liljor och Röda Berget, en unik innerstadsmiljö i Vasastan och Birkastan. Fastigheten är uppförd under 1920-talet och är grönmärkt på Stadsmuseets klassificeringskarta: "Byggnad av större värde ur historisk, kulturhistorisk eller konstnärligt synpunkt. Föreningen Smedjan 14 har en god ekonomi med låga skulder i förhållande till totala tillgångar. Föreningen har ett antal hyresrätter som i en framtid kan komma att säljas, samt råvindar som även de utgör en dold tillgång, vilket ytterligare borgar för en god framtida ekonomi. De senaste åren har styrelsen engagerat sig för att kontinuerligt effektivisera förvaltningsavtalen vilket på sikt skall resultera i allt bättre förutsättningar för föreningen och dess medlemmar.

Besök gärna föreningens hemsida www.smedjan14.se för mer information.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Smedjan 14
Kommun: Stockholm

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2017 - Stambyte genomfört
2014 Installation av bredband
2014 Ny torktumlare
2013 Ny tvättmaskin, torkskåp, torktumlare
2013 Nya balkonger
2012 Stamspolning
2011 Ny tvättmaskin
2010 Anslutning av fastigheten till fibernät
2010 Renovering av hyresrätter
2008 Gårdsrenovering
2006 Stamspolning
2001 Omläggning av tak
1996 Ny värmecentral
1968-1974 Elstambyte
1968-1974 Byte av VA-stammar
1968 Nyinstallation hiss
Kommande renoveringar: 2018 Inredning av råvind
2017 Byte av fjärrvärmecentral

Gemensamma utrymmen

-Tvättstuga
-Innergård
-Soprum
-Cykelförråd
-Rullatorförråd

Ekonomi

Månadsavgift

3 853 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 123 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2009-05-05
Besiktningsman: Marie Gustafsson

Alla bilder

+ 23 Visa alla 29 bilder
 

Karta & område

Dalagatan 90, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Hur kan jag hjälpa dig?

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning