Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 2 738 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Elin Bellander, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Elin Bellander
Reg. Fastighetsmäklare
Stockholm

Ringvägen 9a, 3tr

Månadsavgift: 2 738 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Elin Bellander, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Elin Bellander
Reg. Fastighetsmäklare

Familje-4:a i fint skick med balkong och grönskande utsikt!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 84 kvm
  • Lägenhetsnummer: 0140
  • Byggnadsår: 1982-83
  • Månadsavgift: 2 738 kr
  • Driftkostnad: 600 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3 av 6
  • Hiss: Ja

Välkommen till en välplanerad familje-4:a med balkong intill lugn innergård! Bilfritt läge och man kan lyssna till fågelkvitter i godan ro. Bostaden är i fint skick, har ett vackert ljusinsläpp från fönster i flera väderstreck och du kan njuta av en grönskande utsikt runt hela lägenheten. Ytorna disponeras väl med 3 bra sovrum, ett luftigt vardagsrum med utgång till balkong samt ett hemtrevligt kök med matplats och diskmaskin. Helkaklat och fräscht badrum med tvättmaskin och dessutom har hemmet mycket bra förvaringsmöjligheter i både garderober och generös klädkammare.
Föreningen är ytterst välskött och har låga månadsavgifter och goda hyresintäkter från kommersiella lokaler. Innergården är mycket fin, man har ett nyrenoverat gym samt festlokal och övernattningslägenhet. Givetvis också en stor hiss och garage.

Precis runt knuten finns både Skinnarviksparken och Tantolunden som erbjuder skönt parkliv och fina promenadstråk. Skinnarviksberget, som är den högsta naturliga punkten innanför tullarna, bjuder på en av Stockholms vackraste vyer över Riddarfjärden, ett perfekt picknickhäng på sommaren eller utmärkt utsiktsplats vid nyårsfirande när fyrverkerierna pryder Stockholms himmel. Badvänliga Långholmen når du på bara några minuters promenad. Här bor du ett stenkast från vackra Mariatorget och även Hornstull. Du kan därmed ta del av det bästa från två av Söders mest populära stadsdelar. Gillar du att botanisera i småbutiker och besöka trevliga restauranger, pulserande barer samt mysiga caféer har du hittat rätt. Här finns också närhet (2 min) till Zinkensdamms tunnelbanestation och ett flertal busslinjer som smidigt tar dig vidare genom staden. Matbutiker, gym, förskola och skola, apotek m.m finns i kvarteren.

Bostad med hög mysfaktor - välkommen hem!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 84 kvm
Lägenhetsnummer: 0140
Byggnadsår: 1982-83
Driftkostnad: 600 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 6
Hiss: Ja. Stor hiss med plats för barnvagn.

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Tv: Comhem
Internet: Ownit

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Mekanisk till - och/eller frånluft

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,59099 %
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 525 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

341 374 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Om föreningen

Fastigheten består av tre olika huskroppar och innehåller 203 lägenheter, varav 16 är hyresrätter och 1 disponeras av föreningens medlemmar som lokal. Dessutom finns 10 hyreslokaler,116 garageplatser för bil, 9 för MC/Vespa samt 12 parkeringsplatser utomhus.

Marken innehas med tomträtt och föreningens tomträttsavtal löper till 2031-06-30.
Besök gärna föreningens informativa hemsida www.harpalten1.se samt årsredovisning för mer info.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Harpalten 1
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1302
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Marken är tomträtt

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Stammar kök och badrum 1982 (byggåret)
Elstigare 1982 (byggåret)
Takmålning 2006
Gårdsrenovering 2007
Fasadtvätt 2009
Eget fibernät byggdes 2012
Trapphusrenovering 2015
Fönstermålning 2016
OVK 2018
Försäljning av hyresrätt efter renovering 2018
Nya maskiner i tvättstugor 2018-2019
Hissbyte 2021
Fönstermålning 2022
Kommande renoveringar: Föreningen planerar för stambyte i kök och badrum med start hösten 2023. Varje bostad kommer i samband med detta få ett nytt badrum, ev tillval bekostas av medlemmen själv.
Elstambyte kommer ske i samband med bytet av VA-stammarna. Uppgradering till 3-fas.

Gemensamma utrymmen

Det finns 4 tvättstugor i markplan med vardera 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp. Utöver detta finns också en grovtvättmaskin för mattvätt samt 1 torkrum. Miljöstuga med miljörum (soprum) där man kan sortera hushållssopor samt återvinning såsom tidningspapper, plast, kartong, glas och aluminiumförpackningar. I grovsoprummet källsorteras batterier, glödlampor samt mindre elektronik. Föreningen har även en fin innergård med lekplats och boulebana. I de två cykelrummen förvaras cyklar och det finns också cykelställ på gården. Gästlägenhet kan hyras. Ett källarförråd hör till bostaden.

Parkering

Utomhusparkering
Totalt 12 platser som hyrs ut till lokalhyresgästerna samt ett bilpoolsföretag.

Inomhusgarage i två plan
Totalt 117 bilplatser och 7 MC-platser. Parkeringsplatserna hyrs i dagsläget endast ut till lokalhyresgäster och boende i föreningen.

En garageplats kostar 1500 kr för medlem/hyresgäst och 1500 kr plus moms för ej boende i fastigheten.
Tillägg för laddning av elbil + elhybrid är 300 kr/mån (+ moms för lokalhyresgäst). Så kallad ’grön el’ levereras.
MC-platserna kostar upp till 490 kronor för boende i föreningen och upp till 490 plus moms för ej boende i fastigheten.

Föreningen uppger att kön för garageplats är kort.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen har inga planer på att förändra månadsavgifterna enligt föreningens hemsida 2022-07-07.

Övrigt

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.
Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i en månad. Om du inte vill få de här möjligheterna så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

2 738 kr
Värme, vatten och bredband.

Driftkostnader

600 kr/mån
Kommentar: Observera att driftkostnaden är ett cirkavärde som baseras på säljarens nyttjande av bostaden.

Fördelas enligt följande

El: 400 kr
Försäkring: 200 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 84 kWh/kvm/år
Energiklass: CC
Energideklaration utförd: 2018-05-09
Besiktningsman: Johnny Nybacka
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 24 Visa alla 30 bilder
 

Planritning

Karta & område

Ringvägen 9a, 3tr, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Den här bostaden saknar pris. Du kan justera siffrorna i kalkylen och räkna på hur en månadskostnad skulle se ut.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 2738 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Elin Bellander

Reg. Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning