Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
3 295 000 kr
Månadsavgift: 6 270 kr/månad
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Jenny Nilsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jenny Nilsson
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Helsingborg

Fågelsångsgatan 20

Utgångspris: 
3 295 000 kr
Månadsavgift: 6 270 kr/månad
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Jenny Nilsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jenny Nilsson
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Centrum - Unik etagelägenhet i anrik fastighet.

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 88 m2
  • Lägenhetsnummer: 1001
  • Byggnadsår: 1884
  • Månadsavgift: 6 270 kr
  • Driftkostnad: 349 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 och 2 (etage)

Välkommen till Fågelsångsgatan 20 - En unik och charmig etagelägenhet på attraktiv adress i hjärtat av Helsingborg. Här bor du i en vacker sekelskiftesfastighet med Öresundsparken och landborgspromenaden strax intill. Att bo i centrum ger både dig som boende och dina besökare möjligheten att uppleva stadens puls och ta del av kultur, nöjen och vackra omgivningar med sundet som närmsta granne. Trots liv och rörelse precis runt husknuten är Fågelsångsgatan en fridfull gata och lugnet infinner sig så fort du stiger in över tröskeln.

Här möts du av en imponerande möblerbar hall med takfönster och gott om förvaringsmöjligheter. Det ryms plats för till exempel skrivbord eller arbetsbänk, eller varför inte göra en välkomnande loungehörna? Från hallen leder en svagt lutande trappa i ek vidare upp i lägenheten och in i köket. Med högblank inredning i vitt, ljusgrå bänkskiva och matchande klinkerplattor ovanför, är köket både tidlöst och elegant. Maskinparken består av inbyggd ugn och micro, induktionshäll, diskmaskin, kombinerad kyl & frys samt köksfläkt i tilltalande design. Interiören är sammanhängande genom hela bostaden med släta väggar, klassiskt ekparkett och inbyggda spotlights i taken.

Från köket stiger du rakt ut på din alldeles egna terrass, belägen på föreningens vackra innergård. En uteplats med trallgolv och anpassningsbar taklösning som kan nyttjas oavsett väder och årstid. Bjud hem vännerna på grillkväll eller ta med en varm filt och kaffekoppen ut för att njuta av den friska luften. En av många attraktiva fördelar som ger lite extra guldkant till just den här bostaden!

Vardagsrummet är beläget en trappa upp på andra våningen. Ett mysigt rum med två fönsterpartier som vetter mot grannhuset. Det bjuds på spännande detaljer så som integrerade skjutdörrar och en i väggen inbyggd bokhylla som döljer ett gömt förvaringsutrymme bakom. Intill vardagsrummet ligger bostadens ena sovrum inbäddat, med stor klädkammare och samma behagliga atmosfär som följer genom hela lägenheten. Det andra sovrummet ligger intill köket, med utsikt över innergården. Ett rum med karaktär, som med rustik tegelvägg och restaurerade balkar vittnar om husets ålder och historia.

Hela lägenheten är i toppskick och binder samman gammal charm med moderna bekvämligheter. Det finns tvättstuga precis utanför köksdörren, förråd i markplan och cykeln parkeras tryggt på den inhägnade innergården. Här kan du flytta rakt in och skapa ett hem som inte liknar någon annans. Välkommen att lämna intresse!

Om Bostaden

Beskrivning

HALL
Bostadens entré är belägen i gatuplan. Här finns en stor hall med grått klinkergolv och ett spännande takfönster. Bakom draperiet döljer sig gott om förvaring i form av krokar och ett förvaringssystem med hyllor och utdragbara korgar. Det finns plats för flera förvaringsmöbler, alternativt skrivbord eller fåtölj. Den svagt lutande trappan i ek leder vidare in i bostaden.

BADRUM
Från hallen är badrummet beläget två trappsteg upp på en liten avsatts. Ett rymligt och modernt badrum, helkaklat med neutral och stilren interiör. Här finns wc, kommod med förvaring, spegel med inbyggd LED-belysning samt en rejäl duschhörna med dubbla duschmunstycken.

KÖK
Vidare några trappsteg upp nås köket som genomgått totalrenovering. Interiören består av skåp, skafferi och lådor med vita släta fronter, ljusgrå laminatbänkskiva med marmorerade klinkerplattor ovanför. Rostfria vitvaror i form av kyl/frys, diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggd micro, induktionshäll samt en riktigt dekorativ köksfläkt. Vita släta väggar, inbyggda spotlights i taket och genomgående ekparkett som sträcker sig från hallen och trappan. Köket är luftigt med högt i tak och bra ljusinsläpp från altandörren som leder ut till bostadens privata uteplats!

VARDAGSRUM
På våning ligger bostadens mysiga vardagsrum. Ett lagom stort rum som rymmer plats för soffa, tv-möbler och bokhyllor eller annan förvaring. Klassisk interiör med vita släta väggar och samma genomgående ekparkett som resten av lägenheten. En extra spännande detalj är den inbyggda bokhyllan som kan öppnas likt en dörr och döljer ett hemligt förvaringsutrymme bakom. I rummet finns två fina fönsterpartier med djupa karmar, som vetter mot grannhuset. Det finns ingen gata precis nedanför vilket gör att ovanvåningen ligger lugnt inbäddad.

SOVRUM
Det finns två sovrum, ett på vardera våningsplan. Det ena rummet er beläget intill köket och är ett rum utöver det vanliga! Här är en gammal tegelvägg bevarad och har målats vit, och de gamla bjälkarna har klätts om och ger rummet en alldeles speciell känsla. Inspirerande kontor, mysigt sovrum eller ett extra rum för egna intressen och att ha kul med vännerna? Fönster som vetter mot uteplatsen och innergården. Det andra sovrummet ligger intill vardagsrummet på våning två, och avgränsas med en inbyggd skjutdörr. Ett rum av lugn, med plats för dubbelsäng. I anslutning till sovrummet finns en riktigt stor klädkammare som även kan nyttjas som till exempel kontor.

UTEPLATS
Precis utanför köksdörren finns en stor privat terrass som tillhör bostaden. Med trallgolv, staket och en duk som kan rullas ut för att skapa ett tak som skyddar mot både sol och regn. Plats för möbler, grill och plantor! Uteplatsen är belägen ett par trappor upp från markplan, på föreningens mysiga innergård.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 88 m2
Lägenhetsnummer: 1001
Utgångspris: 3 295 000 kr
Byggnadsår: 1884
Driftkostnad: 349 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 och 2 (etage)

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Enligt föreningens lägenhetsförteckning är lägenheten registrerad som en 4a.

Upplåtna utrymmen

Till bostadsrätten tillhör ett förråd.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme & självdrag.

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Helsingborg

Omgivning

Helsingborg ligger precis vid havet och Centrum hör till de absolut mest attraktiva och åtråvärda stadsdelarna i staden. Norra Hamnen ligger på första parkett ut mot Sundet & strandpromenaden och i Centrum finns de flesta affärerna och många restauranger att botanisera mellan.

Många äldre, vackra byggnader förgyller stadsdelen; Allra äldst är Mariakyrkan från 1400-talet och Jacob Hansens hus, ett stort korsvirkeshus, som byggdes 1641.

Längs med stranden sträcker sig Gröningen, en fristad för både ung och äldre. Här finns badbryggor och sandstrand, flera restauranger, boulebanor, minigolfbana, grillplatser, lekplats, basketplan och inte minst stora härliga gräsytor där man träffas och umgås.

Här bor du med närhet till alla sorters bekvämligheter och ett stenkast från stadens vimmel. Kommunikationerna är goda med både buss, tåg och färjor över till Danmark från Knutpunkten.

Andel i föreningen

Andel av insats: 10,04016%
Andel av månadsavgift: 11,45632%

Pantsättningsavgift

525 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

867 844 kr
Enligt 2021 årsredovisning

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Föreningen äger sedan 2017 fastigheterna Kulle Östra 16 och 19 samt Gamla staden 7:34 och 7:35. Fastigheterna bebyggdes 1884 och består idag av två flerbostadshus, där föreningen upplåter 12 lägenheter med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt.

Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Fasadrenovering 2019-2020.
Kommande renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2018 och 2028 och medel reserveras årligen till det planerade underhållet. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga finns på innergården, strax utanför lägenhetens köksdörr.
Cykelrum i källaren samt uppställningsplats för cyklar på innergården.

Ekonomi

Utgångspris

3 295 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

6 270 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg
Månadsavgiften gäller från och med 2024-01-01.

Driftkostnader

349 kr/månad
Årlig elförbrukning: 990 kWh/år
Antal i hushållet: 1

Fördelas enligt följande

El: 349 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

Avgiftem höjdes med 20% 2024-01-01.

Pantbrev

Pantsättning: Uppgift om pantsättning saknas

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 14 Visa alla 20 bilder
 

Planritning

Karta och område

Fågelsångsgatan 20, Helsingborg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 6270 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Helsingborg
Fågelsångsgatan 20
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning