Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
154 708 kr
Anmäl intresse
Andréa Lidh, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Andréa Lidh
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Mathilda Grandén, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Mathilda Grandén
Mäklarkoordinator
Tranemo

Norrgatan 39

Pris (Utgångspris): 
154 708 kr
Anmäl intresse
Andréa Lidh, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Andréa Lidh
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Mathilda Grandén, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Mathilda Grandén
Mäklarkoordinator

Nu ges du möjlighet att uppfylla drömmen att bygga ditt egna hem!

  • Typ: Tomt
  • Tomtarea: 1 186 kvm
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Tranemo kommun säljer nu bland annat fastigheten TRANEMO JÄRPESBO 1:64 med adressen Norrgatan 39. Tomten mäter 1186 m² och ligger i ett detaljplanerat område.

Bostadsområdet längst upp på Norrgatan är ett attraktivt och lugnt område utan genomgångstrafik med gång- och cykelavstånd till Tranemo centrum där alla vardagliga bekvämligheter finns. Området ligger med skog och natur tätt inpå!

Enligt planbestämmelserna i detaljplanen tillåts byggnad uppföras för bostadsändamål men med vissa restriktioner. Byggnaden får högst ha en våning. Huvudbyggnaden skall placeras minst 4,5 meter från tomtgräns. Garage får placeras intill 2 meter från tomtgräns. Fastigheten får ha en maximal byggnadsarea på 300 m². Nämnd byggnadsarea är den sammanlagda, dvs huvudbyggnad och eventuellt garage. Vid frågor gällande tolkning av planen, kontakta kontaktcenter på e-post: kommunen@gislaved.se

Utöver köpesumman för tomten tillkommer anslutningsavgifter för vatten och avlopp på cirka 135 000 kr.

Det finns möjlighet att ansluta fastigheten till fibernät. Anslutningsavgiften bekostas av köparen.

Vid köp av tomt kommer följande villkor finnas med i köpekontraktet: Köparen ska inom 6 månader från undertecknandet av köpekontraktet erhållit beviljat bygglov. I det fall köparen är en juridisk person kommer ytterligare ett villkor att finnas med i köpekontraktet som säger att påbörjat byggnadsarbete från undertecknandet av köpekontraktet måste ske inom 18 månader. Med påbörjande av byggnadsarbete avses att bostadshusets klimatskal ska vara färdigställt, vilket innefattar färdigställandet av källare/torpargrund/bottenplatta, ytterväggar, tak och fönster samt dörrar.

I samband med köpekontraktet erläggs en handpenning om 15% eller minimum 15 000 kr. Resterande del av köpesumman erläggs när bygglov erhållits/ ev byggnadsskyldigheten är uppfylld. Vid frågor gällande villkor, mejla olle.ekberg@tranemo.se

Låter detta intressant?
Välkommen att anmäla ditt intresse så kontaktar vi dig!

Om Tomten

Sammanfattning

Typ: Tomt
Tomtarea: 1 186 kvm
Pris (Utgångspris): 154 708 kr
Upplåtelseform: Äganderätt

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Tranemo
Fastighetsbeteckning: TRANEMO JÄRPESBO 1:64

Omgivning

Tranemo är hjärtat och centralort i kommunen. Här finns det mesta av livets nödvändigheter; allt ifrån apotek, skolor och vårdcentraler till bank, post och affärer. Allt på bekvämt promenadavstånd. Här finns också en bred arbetsmarknad inom industri, service och offentlig sektor. (Flera företag som erbjuder många arbetstillfällen)

Tranemo bjuder på fina och varierande boendemiljöer – villor, hyresrätter och moderna bostadsrätter – med naturen runt knuten och den fina Tranemosjön glittrande mitt i samhället. En plats för bad, lek och fiske, men också en kär plats för många fåglar, bland annat tranor. Runt sjön finns en slinga för sköna promenader och ett torn som inbjuder till fågelskådning. Och gillar du att rida finns en populär ridskoleanläggning med en högt rankad och välbesökt terrängbana för fälttävlan.

En annan stolthet är Tranemo kyrka, en av landets få centralkyrkor byggd 1882 och ritad av den genialiske arkitekten Emil Viktor Langlet. Resultatet blev en sexkantig kyrka med sju torn.

Mitt i samhället intill Tranemosjön lyser en stor nybyggd blå byggnad upp, Centralen. En mötesplats för alla där du kan övernatta på det nybyggda hotellet, äta något gott i bistron och varför inte låna med dig en bok ifrån det välfyllda biblioteket.

Tranemo erbjuder ett stort utbud av kultur och fritidsaktiviteter. Det finns en förening för nästan varje intresse och aktiviteter, drivna av aktiva och engagerade kommuninvånare. Idrott, kultur och pensionärsorganisationer är bara nåra få av dem. Tycker du om att röra på dig kan spela både fotboll och padel på vår idrottsanläggning, Tranehov. I sim- och idrottshallen kan du idrotta, bada och gå på gym. Hagatorpet erbjuder fina vandringsleder och på vintern ett konstsnöspår där du kan åka längdskidor. Vårt fantastiska föreningsliv bidrar till mångfald och är en viktig del i hela vår kommun.

I Tranemo är det aldrig långt till skog och mark och fina vattendrag. Den fina naturen ger många möjligheter till friluftsliv i olika former som fiske, cykling, paddling och vandring. Dessutom får du också goda möjligheter till allmänna kommunikationer med lagom pendelavstånd till närliggande städer såsom Borås, Göteborg och Jönköping.

Planbestämmelser

Del Av Järpesbo 1:12 M Fl, Detaljplan (Beslutsdatum: 20140505, Registreringsdatum: 20150924)

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

154 708 kr

Taxering

Mark: 82 000 kr
Totalt: 82 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Typkod: 210, Småhusenhet, tomtmark

Pantbrev

Det finns 0 st pantbrev uttaget om sammanlagt 0 kr

Alla bilder

+ 4 Visa alla 10 bilder
 

Karta & område

Norrgatan 39, Tranemo

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Andréa Lidh

Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Mathilda Grandén

Mäklarkoordinator

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Bilder

Planritning