Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
167 350 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Elin Nöremark, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Elin Nöremark
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Tranemo

Kopparvägen 6

Pris (Utgångspris): 
167 350 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Elin Nöremark, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Elin Nöremark
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Nu finns möjligheten att förverkliga drömmen om att bygga ett eget hem.

  • Typ: Tomt
  • Tomtarea: 1 245 m2
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Tranemo kommun säljer nu bland annat fastigheten Tranemo 2:252 med adressen Kopparvägen 6 i området Silverdalen. Tomten mäter 1245 m² och ligger i ett detaljplanerat område.

Fastigheten säljs för utgångspriset 167 350 kr eller högstbjudande, inklusive plankostnad.

Utöver köpesumman för tomten tillkommer anslutningsavgifter för vatten och avlopp på cirka 145 000 kr. Fastigheten säljes exklusive anslutningsavgifter.

Det finns möjlighet att ansluta fastigheten till fibernät och i det fall betalas anslutningsavgiften av köparen.

Vid köp av tomt kommer följande villkor finnas med i köpekontraktet: Köparen ska inom 6 månader från undertecknandet av köpekontraktet erhållit beviljat bygglov. I det fall köparen är en juridisk person kommer ytterligare ett villkor att finnas med i köpekontraktet som säger att husgrund skall vara uppförd och färdigställd senast 12 månader efter att köpekontrakt undertecknats.

I samband med köpekontraktet erläggs en handpenning om 20 000 kr. Resterande del av köpesumman erläggs när villkoret/villkoren är uppfyllda.

Enligt planbestämmelserna i detaljplanen tillåts byggnad uppföras för bostadsändamål men med vissa restriktioner. Endast ett boningshus, med högst två våningar, får uppföras på tomten. Utöver huvudbyggnad tillåts att man uppför ett uthus eller annan gårdsbyggnad. Fastigheten får ha en maximal byggnadsarea på 300 m² vid uppförande av ett våningsplan och vid uppförande av två våningsplan tillåts en maximal byggnadsarea på 200 m². Nämnda byggnadsareor är den sammanlagda, dvs huvudbyggnad och eventuellt uthus/ gårdshus. Huvudbyggnad ska placeras minst 4,0 meter från fastighetsgräns, och gårdsbyggnad minst 2.0 meter från fastighetsgräns. Fastigheten får innehålla två bostadslägenheter. Vid frågor gällande tolkning av planen, kontakta kontaktcenter på e-post: kommunen@gislaved.se

Bostadsområdet Silverdalen är ett lugnt område utan genomgångstrafik med gång- och cykelavstånd till Tranemo centrum där alla vardagliga bekvämligheter finns. Silverdalen ligger med skog och natur tätt inpå, anlagda dammar förhöjer områdets egenskaper och endast en kort promenad bort finns både lekplats och den kommunala badplatsen vid Tranemosjön. Från området har du även närhet till bland annat sportanläggningen Tranehov med fotbollsplan och nybyggd padelhall, simhall/ sporthall samt barnomsorg som sträcker sig hela vägen upp till gymnasienivå.

För att se fler tomter i området som är till salu, gå in på länken: https://trane.maps.arcgis.com/apps/MapSeries/index.html?appid=55d551a6fd9c44979dec22b84f3bafa8

Låter detta intressant?
Välkommen att anmäla ditt intresse så kontaktar vi dig!

Om Tomten

Sammanfattning

Typ: Tomt
Tomtarea: 1 245 m2
Pris (Utgångspris): 167 350 kr
Upplåtelseform: Äganderätt

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Tranemo
Fastighetsbeteckning: TRANEMO TRANEMO 2:252

Omgivning

Tranemo är hjärtat och centralort i kommunen. Här finns det mesta av livets nödvändigheter; allt ifrån apotek, skolor och vårdcentraler till bank, post och affärer. Allt på bekvämt promenadavstånd. Här finns också en bred arbetsmarknad inom industri, service och offentlig sektor. (Flera företag som erbjuder många arbetstillfällen)

Tranemo bjuder på fina och varierande boendemiljöer – villor, hyresrätter och moderna bostadsrätter – med naturen runt knuten och den fina Tranemosjön glittrande mitt i samhället. En plats för bad, lek och fiske, men också en kär plats för många fåglar, bland annat tranor. Runt sjön finns en slinga för sköna promenader och ett torn som inbjuder till fågelskådning. Och gillar du att rida finns en populär ridskoleanläggning med en högt rankad och välbesökt terrängbana för fälttävlan.

En annan stolthet är Tranemo kyrka, en av landets få centralkyrkor byggd 1882 och ritad av den genialiske arkitekten Emil Viktor Langlet. Resultatet blev en sexkantig kyrka med sju torn.

Mitt i samhället intill Tranemosjön lyser en stor nybyggd blå byggnad upp, Centralen. En mötesplats för alla där du kan övernatta på det nybyggda hotellet, äta något gott i bistron och varför inte låna med dig en bok ifrån det välfyllda biblioteket.

Tranemo erbjuder ett stort utbud av kultur och fritidsaktiviteter. Det finns en förening för nästan varje intresse och aktiviteter, drivna av aktiva och engagerade kommuninvånare. Idrott, kultur och pensionärsorganisationer är bara nåra få av dem. Tycker du om att röra på dig kan spela både fotboll och padel på vår idrottsanläggning, Tranehov. I sim- och idrottshallen kan du idrotta, bada och gå på gym. Hagatorpet erbjuder fina vandringsleder och på vintern ett konstsnöspår där du kan åka längdskidor. Vårt fantastiska föreningsliv bidrar till mångfald och är en viktig del i hela vår kommun.

I Tranemo är det aldrig långt till skog och mark och fina vattendrag. Den fina naturen ger många möjligheter till friluftsliv i olika former som fiske, cykling, paddling och vandring. Dessutom får du också goda möjligheter till allmänna kommunikationer med lagom pendelavstånd till närliggande städer såsom Borås, Göteborg och Jönköping.

Planbestämmelser

Silverdalen, Detaljplan (Beslutsdatum: 20060704, Registreringsdatum: 20090915)

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

167 350 kr

Taxering

Mark: 105 000 kr
Totalt: 105 000 kr
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Typkod: 210, Småhusenhet, tomtmark

Pantbrev

Det finns 0 pantbrev uttaget om sammanlagt 0 kr

Alla bilder

+ 15 Visa alla 21 bilder
 

Karta och område

Kopparvägen 6, Tranemo

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Tranemo
Kopparvägen 6
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning