Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Elise Pettersson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Elise Pettersson
Franchisetagare, Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lerum

Eklövsvägen 36

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Elise Pettersson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Elise Pettersson
Franchisetagare, Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Helt fantastiskt renoverat! Här är det bara att flytta in!

  • Typ: Radhus, 1 1/2-plans radhus
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 101 m2
  • Biarea: 16 m2
  • Tomtarea: 156 m2
  • Byggnadsår: 1978
  • Driftkostnad: 44 454 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Här har vi ett absolut topprenoverat radhus där färg, form och materialval harmoniserar in i minsta detalj! Det är sobert inrett där varje del är väl genomtänkt och där alla utrymmen har nyttjats väl. Läckert renoverat kök med mörka luckor som blandas med ek i överskåp, bänkskiva och stänkskydd och gör att det blir en mycket varm ombonad känsla. Vardagsrum med ljusa färger och vackert enstavig ljuslaserad ekparkett som dessutom är genomgående i kök och hall. Självklart är det infällda spotlights i taket med Plejd-system kopplat till sig. I hallen finns det platsbyggda garderober samt avhängningsyta och vid entrén ligger ett fint stengrått klinkers med stora plattor och golvvärme. Badrummet är läckert inrett, även det med stengrått kakel och klinker i terazzomönster. Tvättstugan är en dröm med skåpsinredning i gröngrått och vitt liggande kakel ovan den ljusgrå bänkskivan. Bra ytor för att vika tvätt och hänga kläder. Varmvattensberedaren har det gömt undan smart i skåpsinredningen!

Trappan upp till övervåningen är även den vackert renoverad med slipade trästeg och ribbor i ljus ek som spaljé längs med. I alla rum här uppe finns ett massivt ljuslaserat furugolv som sträcker sig i långa brädor in och ut i rummen utan trösklar och gör att det blir ett fint flöde på övervåningen. Dessutom är allt väl genomtänkt med skjutdörrar till rummen som skapar mer yta, platsbyggda garderober och förvaringsskåp i kattvindarna för att maximera ytorna. I ena sovrummet finns dessutom en platsbyggd säng som passar bra för ett barn, allt för att harmonisera med resterande inredning och maximera ytorna. Kontorshörnan som är före detta klädkammaren har öppnats upp och är idag integrerad med hallen. Här skulle man kunna bygga en trappa upp till vinden om man i framtiden vill inreda den till boyta. Badrummet på detta plan är även detta renoverat med kakel och klinkers i grå skala och har badkar!

Det här är ett radhus som ni absolut inte får missa att titta på och här bor ni utmärkt med barnvänligt och naturnära läge med kort gångavstånd till bland annat skolor, förskolor, lekplatser, pizzeria och busshållplats. Pendelstation, badsjö och Lerums centrum ligger även de med en lite längre promenad bort. Åker man kommunalt eller kör bil går det snabbt att ta sig till Göteborg och E20. Detta är en bostad med perfekt läge och skick i hjärtat av Almekärr!

Om Bostaden

Beskrivning

Välkommen in i detta fantastiska hus där man möts av en skön atmosfär redan vid entrén och blir glatt förväntansfull av vad man kommer att få se! I hallen är det först ett slitstarkt klinker med stora stengrå plattor med golvvärme. Sedan övergår det till en fin ljuslaserad enstavsparkett. Väggarna är målade i en gråbeige färg och vid entrén finns platsbyggd förvaring med garderob och kapphängare. Längre bort under trappan skymtar man även där en platsbyggd förvaring, allt för att ta till vara på varenda centimeter på ett smart sätt. Spotlights i taket.

Till vänster om hallen kommer man till köket. Här är stilrent varmbonat kök med mörkgrå luckor med fint inslag av ek på överskåp, stänkskydd och bänkskivor. Förvaring och bänkskivor löper längs hela långväggen från matplats till väggen mot vardagsrum, vilket gör att även här har man maxat ytan. I utrustningsväg finns inbygg kyl och frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll (80 cm), inbyggnadsugn och inbyggd micro. I belysningsväg finns inbyggda lysrör i överskåpen samt spotlights i tak. Väggarna är målade i likadan kulör som i hallen samt likadant golv.

Till vardagsrummet kommer man både från kök och hall. Här är det likadant fint enstavig parkett som i hall och kök samt den härliga kulören i gråbeige skala. Här får ett större sällskap plats kring matbordet liksom soffhörnan. Utgång finns till den mysiga trädgården med en stor altan där solen njutes av redan ganska tidig förmiddag till en bra bit in på eftermiddagen/kvällen. Önskar man att alltid sitta i solen, går det bra att njuta av den på husets främre altan de andra tiderna. Gräsmattan klipps av en robot som man delar ihop med grannen!

Tillbaka i hallen och man tar första dörren och kommer in till den magiska tvättstugan. Här är dörren igenstängd mot köket så att man har haft möjlighet att bygga bra med förvaring och bänkytor. Skåpinredning i gröngrå släta luckor och ovan den vita laminatbänken finns ett vitt liggande kakel. I övrigt finns det tvättmaskin, torktumlare och varmvattensberedare från -20 samt grovho. Spotlights och klädstång under överskåp samt ett ljusgrått klinker på golvet.

Näst på tur kommer badrummet som också har blivit större en originalplanlösningen då man har flyttat en vägg. Kakel och klinker är i stengrå skala med terazzomönster och tvättkommod i en gråblå ton. I övrigt finns det dusch med vikbara duschväggar, vägghängd toalett, spegel med belysning bakom, handdukstork, golvvärme och spotlights.

Trappan upp till övre plan är också fint renoverad med slipade trästeg och vacker spaljé i ekribbor. Här möts man först av en arbetshörna som var före detta klädkammaren. Här finns uppgången till vinden och vill man i framtiden skapa sig boyta även där, är detta perfekta stället att göra trappan på. I alla rummen på detta plan är färgerna på väggarna målade i nästan samma nyans av gröngrått. Här sträcker sig även ett massivt ljuslaserat furugolv in i alla rum. Ägarna har även här bytt alla innerdörrar till skjutdörrar så att man slipper att ta onödig yta för dem.

Det stora sovrummet har två dubbelgarderober, målad i samma nyans som väggarna och i kattvindarna har det platsbyggts hyllor och luckor.
I det ena barnrummet är det platsbyggda garderober längs med ena långväggen och avslutas med en platsbyggd säng i samma stil. Allt mycket fint.
Det tredje rummet har platsbyggd förvaring och luckor till kattvinden.
Badrummet på detta plan är också renoverat med stora kakel och klinkerplattor i en stengrå nyans. Här finns badkar, ljus tvättkommod, spegel med belysning bakom, toalett, linneskåp, golvvärme och spotlights. Här är även takfönstret bytt.

Sammanfattning

Typ: Radhus, 1 1/2-plans radhus
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 101 m2
Biarea: 16 m2
Tomtarea: 156 m2
Byggnadsår: 1978
Driftkostnad: 44 454 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Oljefyllda el-element samt el-golvvärme

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Träfasad
Fönster: 3-glasfönster/ 2-glasfönster
Takbeklädnad: Betongpannor
Ventilation: Självdrag/ Mekanisk frånluft

Renoveringar

2007 Nya fönster nedre plan (förra ägaren)
2013 Nytt tak (förra ägaren)
2013 Målning av kupa (förra ägaren)
2019 Totalrenovering av badrum övre plan
2020 Altan baksida byggdes ut
2020 totalrenovering av badrum nedre plan
2020 Totalrenovering av tvättstuga
2020 Ny varmvattensberedare
2021 Nytt takfönster
2021 Totalrenovering av kök
Byte av element till oljefyllda radiatorer har gjorts löpande sedan 2019
Alla ytskikt golv, väggar, tak, garderober samt el är renoverat löpande sedan 2019
Plejdsystem är installerat i huset överallt utom badrum

Övriga byggnader

Isolerat förråd vid huset. Växthuset på tomten ingår ej i köpet.

Kvarterslokalen samt bastun är gratis att använda för alla medlemmar i samfälligheten. Man får använda lokalen till fest, barnkalas, spela pingis, övernattning samt övriga aktiviteter vid ansvar. Den som bokar lokalen måste vara medlem i samfälligheten samt vara över 18år.

Bredvid parkeringsplatsen i område 3 (vid taxificka C) har föreningen en gemensam byggbod. Där förvarar de gräsklippare, skottkärra, stegar och gemensamma redskap.

Parkering

Garage nr 20 i länga med fjärrport och parkering på samfällighetens parkering.

Tv/Internetanslutning

Via Ekhagens fiberförening med iTux som nätleverantör

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Lerum
Område: Lerum
Fastighetsbeteckning: LERUM ALMEKÄRR 3:248

Planbestämmelser

Södra Almekärrsomr(etapp Iii), Stadsplan (Beslutsdatum: 19800123)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Lerum Almekärr Ga:4
Rättigheter last: Avtalsservitut: Ledning - Se beskrivning

Ekonomi

Driftkostnader

44 454 kr/år
Årlig elförbrukning: 10726 kWh/år
Antal i hushållet: 4

Fördelas enligt följande

El: 22 080 kr
Vatten och avlopp: 7 867 kr
Försäkring: 6 507 kr
Samfällighet: 8 000 kr
Beskrivning: I samfällighetsavgiften ingår garage, sopor, nyttjande av kvarterslokalen, drift och underhåll av föreningens gemensamma ytor.

Kvarterslokalen samt bastun är gratis att använda för alla medlemmar i samfälligheten. Man får använda lokalen till fest, barnkalas, spela pingis, övernattning samt övriga aktiviteter vid ansvar.

Se samfällighetens hemsida för mer info http://ekhagenssamfallighet.se/

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 525 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 1 677 000 kr
Mark: 1 034 000 kr
Totalt: 2 711 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1978
Standardpoäng: 35
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 9 pantbrev uttaget om sammanlagt 2 845 100 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 74 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2018-10-23
Besiktningsman: Nils Eriksson, Nils Energideklarationer AB
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

Alla bilder och 3D

+ 28 Visa alla 34 bilder
 

Planritning

Karta och område

Eklövsvägen 36, Lerum

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 794 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Lerum, Lerum
Eklövsvägen 36
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Kopiera länk Länken kopierad!

Planritning