Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
7 995 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Anton Eriksson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anton Eriksson
Fastighetsmäklare, Franchisetagare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Vännäs

Västra Selet 25

Pris (Utgångspris): 
7 995 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Anton Eriksson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anton Eriksson
Fastighetsmäklare, Franchisetagare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Unikt tillfälle att förvärva en komplett och stor gård i Västra Selet – Drömläget nära Umeå!

  • Typ: Lantbruk/Gård
  • Inriktning: Avstyckad gård, Kött, Gård, Fritid, Mjölk, Hästgård, Spannmål, Skog, Åker, Svin, Övrigt
  • Rum: 7
  • Boarea: 220 m2
  • Tomtarea: 965 908 m2
  • Total area: 965 908 m2
  • Driftkostnad: 25 350 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Här har ni chansen att köpa en magnifik gård, vackert belägen i natursköna Västra Selet, endast 35 minuter från Umeå, 20 minuter från Vännäs och 25 minuter från Vindeln. Denna gård är ett sällsynt fynd då ingen avstyckning har skett på den värdefulla marken som består av både högklassig åker och fina skogsbestånd. Här får ni en komplett och sammanhållen fastighet som erbjuder ett lantligt drömliv med stor potential.


Enastående bostadshus och välskötta ekonomibyggnader


Gårdens bostadshus är en ståtlig tvåplansvilla av klassisk Västerbottentyp, genomgående mycket välskött och utan omedelbart underhållsbehov. Uppvärmningen sker med pellets och el via ett effektivt vattenburet värmesystem, vilket enkelt kan konverteras till jordvärme. Dessutom ingår hela 18.000 kWh frikraft per år, vilket med rätt dimensionerat värmesystem kan innebära noll i driftskostnad för bostaden.

Ekonomibyggnaderna inkluderar ett varmgarage med verkstad och tre portar, samt en maskinhall med gjuten platta – perfekt för olika verksamheter, inklusive möjlighet till häststall eller annan djurhållning. Ladugården är äldre men i gott skick och erbjuder stora möjligheter för ombyggnad till ytterligare garage eller verkstad. På fastigheten finns också ett charmigt gästhus, tidigare en bagarstuga, som är i utmärkt skick.


Stora arealer och välskött mark


Fastigheten omfattar cirka 40 hektar produktiv skogsmark med ett imponerande bestånd på över 4650 skogskubikmeter (uppräknat per 2023 års tillväxt), med stor tonvikt på barr. Här finns omgående möjlighet att avverka cirka 2000 skogskubikmeter, vilket ger en direkt ekonomisk fördel. Skogen har ett högt bonitetstal på 4,2 kbm/ha och inslaget av lövträd ökar värdet då vedförädling är en attraktiv del av skogsbruket idag.

Inägomarken omfattar hela 55 hektar och har alltid varit i bruk och hållits i mycket gott skick. Åkermarken är högt klassad och attraktiv för arrendering av lokala bönder, vilket kan generera ytterligare intäkter. Viss kompletterande dränering kan behövas för optimal drift, men samtliga inägomarker är väl samlade och av en sådan storlek att de är intressanta för kommersiell drift.


Drömmer du om att kombinera ett idylliskt boende med en passion för jakt? Då är detta för dig!

Fastighetens unika läge intill älven, där jakträtt ingår i viltvårdsområde på hela 3500 hektar ingår, gör detta till en synnerligen intressant plats. Detta vidsträckta område erbjuder en fantastisk tilldelning på både vuxet vilt och kalv, vilket ger dig rika möjligheter till storviltjakt. Men det slutar inte där – området är också en pärla för småviltsjakt, perfekt för dig som uppskattar mångsidigheten i jaktupplevelsen.

Här kan du uppleva naturens ro och spänning året om, med otroliga jaktmarker som sträcker sig så långt ögat kan nå. Oavsett om du är en erfaren jägare eller nybörjare, kommer du att uppskatta den rika faunan och den välskötta miljön som detta viltvårdsområde erbjuder.

Föreställ dig att starta din dag med en promenad genom skog och mark, andas in den friska luften, och med kikaren i handen spana efter nästa trofé. På kvällen kan du återvända till ditt charmiga hem, nöjd och belåten efter en dag fylld av äventyr och naturupplevelser.


Sammanfattning


Detta är en unik möjlighet för dig som söker en komplett gård med stora utvecklingsmöjligheter, i ett oslagbart läge nära Umeå. Den välskötta bostaden och ekonomibyggnaderna, tillsammans med den produktiva skogs- och inägomarken, gör denna fastighet till ett enastående tillfälle. Missa inte chansen att förverkliga dina lantliga drömmar i Västra Selet – kontakta oss idag för mer information och visning!

Välkommen till ditt nya liv på landet!

Om Lantbruket

Sammanfattning

Typ: Lantbruk/Gård
Inriktning: Avstyckad gård, Kött, Gård, Fritid, Mjölk, Hästgård, Spannmål, Skog, Åker, Svin, Övrigt
Tomtarea: 965 908 m2
Total area: 965 908 m2
Pris (Utgångspris): 7 995 000 kr
Driftkostnad: 25 350 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Inflyttning: Enligt överenskommelse
Tomtareauppgift enligt: Lantmäteriet

Allmänt

Län: Västerbotten
Kommun: Vännäs
Fastighetsbeteckning: VÄNNÄS SELET 8:3

Övriga rättigheter och belastningar

Inskrivna övriga rättigheter och belastningar: Vindelälven, Natura 2000-område (Senast ändrad: 2024-03-28)
Rättigheter last: Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning
Avtalsservitut: Vattenledning - Se beskrivning
Officialservitut: Rätt till erforderlig väg - Väg
Officialservitut: Rätt till erforderlig väg - Väg
Officialservitut: Gångväg
Officialservitut: Väg vattentäkt båtplats
Officialservitut: Rätt att för utdrivning av virke eller eljest i mån av behov färdas över avrösningsjord, tillhörig ägolotten litt A, dock utan åstadkommande av onödig skada - Väg
Samfällighet: VÄNNÄS SELET S:4
VÄNNÄS SELET S:6
VÄNNÄS SELET S:2
VÄNNÄS SELET S:8

Övrigt

Säljaren önskar inför visning att man har klart med lånelöfte. Saknar ni lånelöfte, så kontakta handläggande fastighetsmäklare så kan denne bistå er i detta. På denna fastighet kommer endast enskilda visningar ske, så välkommen att boka.

Om Bostadshus

Sammanfattning

Typ: Småhusbyggnad lantbruk
Rum: 7
Boarea: 220 m2. Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen
Biarea: 110 m2
Byggnadsår: 1984

Planritning

Charmig gård i Västra Selet – Ditt drömhem på landet!


Välkommen till denna fantastiska gård, vackert belägen i idylliska Västra Selet. När du närmar dig fastigheten möts du av ett imponerande hus i klassisk Västerbottenstil, målat i en strålande gul färg och prytt med vacker snickarglädje. Här känns det lantliga livet direkt med fina planteringar av perenner som omger huset och skapar en härlig atmosfär.


En inbjudande entré och välkomnande interiör

När du parkerar bilen intill det grönskande växthuset och tar några kliv över gårdsplanen, möts du av en vacker bro med fina snickeridetaljer. Genom ytterdörren öppnar sig en stor och välkomnande hall med gott om plats för möblering och avhängning av kläder.

Till höger i hallen finner du det stora vardagsrummet med imponerande takhöjd och ljusinsläpp från tre väderstreck, vilket skapar en ljus och rymlig känsla. Rakt fram från hallen finns två sovrum, varav det ena är ett större huvudsovrum. Till vänster om hallen ligger det rymliga, lantliga köket som erbjuder matplats för tio personer utan att kännas trångt. Köket har också härliga ljusinsläpp från tre väderstreck. På detta plan finns även ett stilfullt badrum.


Rymliga övervåningen med balkong och öppna ytor

Från hallen leder en trappa upp till övervåningen där du möts av en stor och rymlig hall som också kan användas som allrum tack vare sin storlek. Via detta rum når du balkongen med en slående utsikt över den grönskande tomten och älven nedanför. Här finns tre sovrum av varierande storlek, samt ytterligare ett vardagsrum med en härlig öppen spis som sprider värme under kyliga höstkvällar. Även på detta plan finns ett badrum.


Praktisk och generös källarplan

I husets källarplan imponerar den generösa takhöjden och de stora ytorna. Här hittar du en stor tvättstuga och torkrum, ett rymligt pannrum, matkällare, förråd, badrum och en praktisk groventré.


En komplett fastighet med stora möjligheter

Denna gård erbjuder en sällsynt kombination av charm och funktionalitet. Det stora, vackra huset är perfekt för en familj som söker en lantlig livsstil med närhet till städer som Umeå, Vännäs och Vindeln. Den välskötta marken, produktiva skogsbestånden och möjligheterna med ekonomibyggnaderna gör detta till ett perfekt tillfälle för dig som vill leva och verka på landet.


Missa inte chansen att förverkliga dina drömmar!

Uppvärmning

Pellets, ved och el

Byggnadssätt

Byggnadstyp: 2-plansvilla
Vatten: Enskilt vatten, vattenförening
Avlopp: Enskilt avlopp, 3-kammarbrunn
Grund: Betong
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Träfasad
Fönster: 3-glasfönster
Takbeklädnad: Plåt
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Självdrag
Murstock: Murad skorsten
Murstock kommentar: Skorstenen är besiktad och godkänd.

Tv/Internetanslutning

Fiber finns till fastigheten och byn är delägare av själva nätet, vilket sörjer för låga avgifter.

Taxering

Taxeringsvärde: 1 965 000 kr
Värdeår: 1984

Energideklaration

Energiprestanda: 128 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Energideklaration utförd: 2024-05-27

Om

Sammanfattning

Typ: Ekonomibyggnad
Taxeringsvärde: 91 000 kr

Om

Sammanfattning

Typ: Ekonomibyggnad
Taxeringsvärde: 115 000 kr

Om

Sammanfattning

Typ: Ekonomibyggnad
Taxeringsvärde: 81 000 kr

Om

Sammanfattning

Typ: Ekonomibyggnad
Taxeringsvärde: 78 000 kr

Om

Sammanfattning

Typ: Ekonomibyggnad
Taxeringsvärde: 81 000 kr

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

7 995 000 kr

Driftkostnader

25 350 kr/år
Årlig elförbrukning: 36612 kWh/år

Fördelas enligt följande

El: 9 000 kr
Uppvärmning: 10 000 kr
Vatten och avlopp: 3 500 kr
Renhållning: 2 000 kr
Sotning: 850 kr
Beskrivning: Observera att fastigheten har 18.000kWh frikraft per år, vilket gör boendekostnaden lägre. Idealiskt hade varit att installera jordvärme, för att på så sätt erhålla verkligt låg boendekostnad. Ägaren har haft mycket varmt i huset.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 10 049 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 2 646 000 kr
Mark: 2 485 000 kr
Totalt: 5 131 000 kr
Taxeringsår: 2023
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Typkod: 120, Lantbruksenhet bebyggd

Pantbrev

Det finns 7 pantbrev uttaget om sammanlagt 1 015 000 kr.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

Alla bilder

+ 49 Visa alla 55 bilder
 

Karta och område

Västra Selet 25, Vännäs

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Vännäs
Västra Selet 25
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning