Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 798 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Jesper Carlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jesper Carlsson
Fastighetsmäklare
Stockholm

Rorgängargatan 23

Månadsavgift: 3 798 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Jesper Carlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jesper Carlsson
Fastighetsmäklare

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2
  • Boarea: 57 kvm
  • Lägenhetsnummer: 00551
  • Byggnadsår: 2007
  • Månadsavgift: 3 798 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3 av 7
  • Hiss: Ja

Denna bostad bjuder på genomgående och luftig planlösning med stora fönsterpartier och härligt ljusinsläpp från morgon till kväll.
Här bor du på smart planerade kvadratmeter där inga ytor går till spillo. Balkong med fantastisk utsikt mot innergården och vatten. Vardagsrum med härligt ljusinsläpp och gott om utrymme för stora och små sällskap. Trivsamt kök och två sovrum med gott om förvaring där ena sovrummet även kan nyttjas som arbetsrum.
Det centrala men ändå lugna läget gör det lätt att trivas. Med vatten och sköna promenadstråk runt hörnet, liksom flertalet mysiga restauranger och bageri i kvarteret. På en kort promenad komma till Södermalms härliga stadsliv alternativt ta färjan över från Lumabryggan gör Sjöstan till ett ännu mer trivsamt område att bo i.

Från porten tar du dig snabbt ner till bryggorna vid Hammarby Sjö, till lugnet och naturen vid Nackareservatet, i pjäxor till skidliften i Hammarbybacken eller i flip-flops till badplatserna vid Sickla sjön. Samtidigt har du alla Sjöstadens allmänna kommunikationer, butiker, caféer och restauranger några kvarter bort och en kort promenad till Sickla köpkvarter som är ett av landets största köpcentrum. Härifrån tar du dig även med lätthet upp till Södermalm och storstadspulsen. Mycket bra kommunikationsmöjligheter direkt utanför dörren med tvärbana och buss 71 och 74 samt gratis färja inom några få minuters promenadavstånd som tar dig över till Södermalm samt en mindre kostnad till Djurgården och Stockholms city.

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2
Boarea: 57 kvm
Lägenhetsnummer: 00551
Byggnadsår: 2007
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 7
Hiss: Ja

Tv/Internetanslutning

Bredband:
Ownit Broadband, 1000 Mbit/s, ingår I föreningsavgiften.
TV:
COMHEM grundutbud ingår i föreningsavgiften.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme + frånluftvärmepump (från hösten 2019). Uppvärmning ingår i föreningsavgiften.

Mekanisk frånluftsventilation, tilluft via uteluftsventiler.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Hammarby Sjöstad

Omgivning

För många som känner till området sedan länge, har förändringen varit otroligt påtaglig, från att ha varit ett industriområde av slumkaraktär och obskyra svartklubbar och annat till att det vuxit fram en helt ny stadsbild som präglas av ljus, stram elegans och där närheten till vågorna fått prägla arkitektur och stadsbild. Det är svårt att se spåren av det gamla ruffiga Lugnet som det trots allt ändå finns Stockholmare som talar lyriskt om.

Hammarby Sjöstad är en del av Sofia församling och Sjöstaden sträcker sig från Skanstullsbron i väster, utmed norrsidan av Hammarbyvägen och Hammarby Fabriksväg fram till Värmdövägen där området sträcker sig fram till Danviksklippans fot, men framför allt sträcker sig Hammarby Sjöstad utmed de glittrande vågorna i Hammarby Sjö och från många av bostäderna har man utsikt över såväl vågor som stora delar av Södermalm.

Hammarby Sjöstad har sedan byggstarten haft en tydlig miljötanke och det märks kanske tydligast för besökaren genom utformningen av kollektivtrafiken som till stor del bygger på spårbundna tvärbanan. Annan kollektivtrafik i Sjöstaden utgörs av bussar men bland det mest populära är nog att ta båten över till Södermalm eller hela vägen in till Nybroviken.

I Sjöstaden finns många små butiker av alla de slag och här finns ett stort antal caféer och restauranger och fler dyker upp allteftersom stadsdelen växer. Utbudet i restaurangväg sträcker sig över alla smakriktningar och alla världsdelar, så här kan man smaka sig fram på en turné över hela världen i fräscha lokaler och på många ställen med vågor som närmaste granne.

Fortfarande pågår byggnationen av Sjöstaden, men när den är färdigställd prognostiseras det att det kommer att finnas 11.000 bostäder som ska ge plats åt 25.000 invånare.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,0095400
Andel av insats: 0,95382 %
Andel av månadsavgift: 0,95382 %
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt
Pantsättningsavgift: 476 kr

Om föreningen

Brf Sjöstadsvikens fastighet, vilken uppfördes av AB Borätt, består av ett flerbostadshus om 6-7 våningar samt källarvåning med adresserna Fartygsgatan 2-8 samt Rorgängargatan 21-23. Föreningen innehar 83 lägenheter samt en lokal.

Tomträttsavtal med Stockholm Stad. Avgiften sänktes 2016 till 931 500 kr/år (från 1 775 000 kr/år). Nytt avtal från 2026.

Välskött JM-fastighet från 2007. Brf Sjöstadsviken är en välskött förening med god ekonomi och låg belåningsgrad för område (ca 7000 kr/kvm). Föreningen har för tillfället amorteringsfria lån och inga avgiftsförändringar är planerade i dagsläget.
Föreningen har inga större underhåll planerade de närmaste åren men har en stabil kassa och avsatta medel som reserveras årligen för framtida underhåll.
Som boende i föreningen har man möjlighet att hyra en gästlägenhet (300kr/natt), fri tillgång till tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum och återvinningsrum samt en stor fin innegård med boulebana. I fastigheten finns dessutom ett garage (1500 kr/mån)
För mer information vänligen besök: http://www.sjostadsviken.se.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Sjöstadsviken
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Marken är tomträtt

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2014 - Stamspolning
2014 - OVK
2016 - Besiktning av fastigheten
2019 - En frånluftsvärmepump installerades i undercentralen under våren/sommaren och driftsattes oktober 2019.
2019 - Rensning av avloppsstammar. Avser gemensamma spillvattenledningar och stickledningar till lägenheter.
2020 - Byte av plåtstosar på taket
- Reparation av putsad fasad vid balkonger
- Rengöring av värmesystemets vattencirkulation
- Byte av luftfilter i lägenheter
- Rengöring av fläktkanaler
2021 - Nytt passersystem
2022 - Fasadtvätt
- Lagningar av golv i garage
- Byte radiatortermostater
Kommande renoveringar: • Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2042.
• Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.

Gemensamma utrymmen

- Övernattningslägenhet (300kr/dygn)
- Cykelförråd
- Tvättstuga
- Barnvagnsrum
- Källarförråd
- Miljörum
- Innergård

Parkering

Bilplats 1: Garage . Avgift 1500 kr/mån, har separat kö.

Antal platser i varmgarage:
40 platser varav 14 platser med ladduttag för elbil
Kostnad:
1500 kr/mån, elbil 1750 kr/mån inklusive el.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga planerade höjningar av föreningsavgift. (enligt föreningens mäklarinfo 2020-12-31)
Kall- och varmvatten ingår i föreningsavgiften.

Kommunikationer

Båttrafik
m/s Lotten och m/s Lisen trafikerar Hammarbysjön. Turen är gratis och cyklister är välkomna. Färjelägena är på södra sidan Lumabryggan och Henriksdalshamnen. På norra sidan angör färjan Barnängsbryggan där buss 2 och 57 ansluter vid hållplatsen "Färjeläget".
M/S Emelie trafikerar sträckan Hammarby Sjöstad - Nybroplan.

Bussar
Sjöstaden trafikeras av linje 71 som går mellan Jarlaberg och Kungsträdgården via Sickla Udde och 74 som går mellan Mariatorget och Sickla köpkvarter via Hammarby Allé och Lugnets Allé. Från färjeläget i Norra Hammarbyhamnen kan du även ta linje 2 och 57. Nattetid är det buss 96 som gäller.

Tvärbanan
Tvärbanan går från Alvik via knutpunkterna Liljeholmen och Gullmarsplan och vidare till hållplatserna i Hammarby Sjöstad; Mårtensdal, Luma, Sickla kaj, Sickla udde och Sickla Köpkvarter, där en ny knutpunkt skapas med Saltsjöbanan.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 798 kr
- Värme
- Vatten
- Kabel-TV (Basutbud)
- Bredband

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 67 kWh/kvm/år
Energiklass: CC
Specifik energianvändning: 62 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2020-12-19
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 9 Visa alla 15 bilder
 

Planritning

Karta & område

Rorgängargatan 23, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Jesper Carlsson

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning