Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 4 612 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Liliya Morozova, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Liliya Morozova
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Sigtuna

Venngarn 293D

Månadsavgift: 4 612 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Liliya Morozova, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Liliya Morozova
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Sigtuna - Venngarn

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 54 m2
  • Lägenhetsnummer: 23
  • Byggnadsår: 1950
  • Månadsavgift: 4 612 kr
  • Driftkostnad: 808 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 2
  • Hiss: Nej

Välkommen till en smart planerad 3:a där du har en strålande utsikt över ängar och vacker natur.

Här kan du njuta av en stilren bostad med egen ingång och balkong i soligt söderläge. Vardagsrummet och det nyrenoverade köket ligger i öppen planlösning och rymmer både soffgrupp och köksmöbler. De två sovrummen har fin förvaring och duschrummet är helkalkat i snygga sobra färger med härlig golvvärme.

Här bor du i en mysig slottsmiljö med fina faciliteter så som gym, bageri och eventytor. Under vår och sommar är restaurangen Dammstugan öppen tillsammans med en ny äventyrsgolfbana. På promenadavstånd finns Askarehage naturreservat vid fågelrika Garnsviken i Mälaren. Du når Arlanda på 15 minuter, Uppsala på 20 minuter och Stockholm på 30 minuter. Både buss UL 183 och SL 579 stannar vid hållplatsen på Venngarnsvägen. På vägen till Sigtuna ligger det nya området Sigtuna Stadsängar där du kan nyttja restaurang, matbutik och annan service. I Sigtuna stad finner du en pittoresk stadskärna med all tänkbar service.

Varmt välkommen på visning!

Om Bostaden

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med två garderober (2022) där du kan stoppa undan dina ytterkläder och skor. Här är väggarna vita och på golvet ligger ekparkett.

KÖK och VARDAGSRUM
Kök och vardagsrum ligger i en modern öppen planlösning och har flera fönster där du kan njuta av en utsikt mot ängar och hästhagar. Här får du plats med både matbord och soffgrupp. Köket är nyrenoverat (2022) och har skåpluckor i en varm, snygg färg. I samband med renoveringen förbättrades planlösningen för att få mer arbetsytor och utrymme. I samband med renoveringen byttes induktionshällen (2022) och inbyggnadsugnen (2022). I övrigt är köket utrustat med kolfilterfläkt (2016) och kombinerad kyl/frys (2016). I kök och vardagsrum ligger en snygg ekparkett och väggarna är vita tillsammans med en snygg fondtapet som blir som en prydnad .

SOVRUM 1 och 2
Mysiga sovrum med ekparkett på golvet. I det ena sovrummet finns en garderobsvägg och i det andra sovrummet finns smart förvaring genom skåp ovanför sängen.

DUSCHRUM
I duschrummet ligger ett snyggt mörkgrått klinkergolv med golvvärme och stilrena helkaklade väggar. Duschhörnan har duschväggar som du enkelt fäller in för att skapa mer utrymme. Under handfatet finns en kommod med nya skåpluckor (2022) och fin förvaring och ovanför handfatet finns en spegel med belysning. Utöver detta finns en handdukstork och en WC.

Alla rum i bostaden, både väggar och tak, är nymålade.

Till bostaden hör ett förråd i källaren (ca 4 kvm)

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 54 m2
Lägenhetsnummer: 23
Byggnadsår: 1950
Driftkostnad: 808 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 2
Hiss: Nej
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

TV, bredband och IP telefoni via Sigtuna Stadsnät

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning via fjärrvärme
Ventilation via mekanisk frånluftsventilation med fläktar på taket. Tilluft via spaltventiler i och i anslutning till fönster.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Sigtuna
Område: Venngarn

Omgivning

OMGIVNING
Wenngarn har en vision om att vara ett levande bysamhälle, med slottet som dess hjärta, anpassat efter den moderna människans behov och förutsättningar. Det ska vara en plats att leva och må bra på. Wenngarn har en lång och händelserik historia och i slutet av 1600-talet byggdes Wenngarn slott om det i den barockstil som du kan se än idag. Även slottsparken är från denna tid. I början av 1900-talet byggdes en anstaltsbyggnad för alkoholistvård och direktören och tjänstemän flyttade in i slottet. 2013 köpte Sisyfos fastigheten och har skapat det som finns idag.

SKOLA - FÖRSKOLA
På Wenngarn finns en egen förskola med två avdelningar (1-3 år och 3-5 år). Det finns Gårds-hästis där barn 6-12 år kan tillbringa eftermiddagarna.
Utöver detta, i Sigtuna, finns förskolan Karusellen som ligger på Tivolivägen i närheten av Klockbacken och på Stora Gatan finns montessori Elefanten. Centralt i Sigtuna på en stor naturtomt ligger också Montessori Sandsborg. Väringaskolan har både förskola samt årskurs F-6. Utöver det finns S:t Pers skola (F-6) som ligger vackert på en kulle i Sigtuna. Högstadiet (åk 7-9) finns på S:t Olofs skola på Skolbacken eller på Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL). I kommunen finns tre gymnasieskolor varav SSHL är en av dem.

KOMMUNIKATIONER
Buss UL 183 och SL 579 stannar vid hållplatsen Venngarnsvägen. UL bussen tar dig till Knivsta och Uppsala. SL bussen tar dig till Sigtuna busstation eller Märsta pendelstation. Vid Märsta pendelstation kan man åka vidare med pendeltåg till Stockholm eller SJ:s tåg till Stockholm eller Uppsala. Från Märsta busstorg kan man åka SL-buss till Arlanda. Upplands Lokaltrafiks linjebuss mellan Enköping och Arlanda stannar nära området, med den kan man åka direkt till Arlanda, Bålsta eller Enköping.

FRITID
På Wenngarn finns ett sportcenter med både ute- och innegym samt hinderbana. Det är gångavstånd till Sigtuna Golfklubb.
Om du tar dig en bit från Wenngarn finns Sigtuna Fritidscenter som ligger på Rektor Cullbergs väg och anses vara en av landets charmigaste anläggningar som erbjuder simskolor, vattengymnastik, bubbelpool m.m. Nedanför Sigtuna stad finns en strandpromenad och möjlighet att spela minigolf. Har du båt finns också en båt- och gästhamn där du kan koppla av med en glass på det välbesökta Våfflan. På vintern går det att åka skridskor på fjärden. Prästängshallen är en anläggning som erbjuder bra möjligheter för idrotten i Sigtuna. Sporthallen är främst för innebandy, handboll och basket. Det finns en judolokal och en tennishall. Sigtuna IF har en stor del av sin verksamhet här och man har tillgång till två konstgräsplaner och en med naturgräs. För dig som spelar golf finns Sigtuna GK.

KULTUR – NÖJEN - SERVICE
På Wenngarn har man egenodlade råvaror i slottsparken och i dagsläget driver man eget bageri och det finns en restaurang. Här finns även hunddagis. I Betongfabriken företagscenter kan man hyra arbetsplatser, konferensrum m.m.
Om du tar dig till Stora Gatan i Sigtuna finns biografen Gröna Ladan där också Sigtuna Museum ligger. Med tanke på Sigtunas fantastiska historia finns mycket intressant för den historieintresserade. I Sigtuna stad finns det som du behöver i form av livsmedelsbutiker, restauranger, caféer, butiker, banker och systembolag.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 4,9500%
Andel av insats: 4,9475%
Andel av månadsavgift: 0,049496

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

703 162 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Brf Anstaltshöjden ombildades till bostadsrätter 2016 och består av flerbostadshus med 2 våningar om totalt 24 lägenheter och 4 lokaler med adresserna Venngarn 293 A-F samt Venngarn 294 A-E.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Bostäderna byggdes 1950 men har genomgått omfattande renoveringar under 2015/2016.
Kommande renoveringar: Borra för bergvärme

Gemensamma utrymmen

I källaren finns förråd och tvättstuga.

Parkering

Det finns 17 p-platser. Till alla platser tillämpas separat kösystem.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga planerade höjningar i dagsläget (info från BRF nov 2023)

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

4 612 kr
I avgiften ingår värme och vatten

Driftkostnader

808 kr/månad
Antal i hushållet: 1
Kommentar: Observera att driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på användningssätt. Exempelvis användningen av elektriska artiklar samt val av försäkringsbolag. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.

Fördelas enligt följande

El: 250 kr
Försäkring: 66 kr
Samfällighetsavgift: 492 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

Inga planerade höjningar i dagsläget (info från BRF nov 2023)

Pantbrev

Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 189 kWh/kvm/år
Energiklass: FF
Energideklaration utförd: 2016-01-18

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 8 Visa alla 14 bilder
 

Karta och område

Venngarn 293D, Sigtuna

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 4612 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Venngarn, Sigtuna
Venngarn 293D
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning