Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 8 200 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Christopher Storm, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christopher Storm
Fastighetsmäklare, Certifierad för nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Nacka

Östra Finnbodavägen 13b

Månadsavgift: 8 200 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Christopher Storm, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christopher Storm
Fastighetsmäklare, Certifierad för nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Spektakulär våning med frontläge mot Stockholms inlopp

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 107 m2
  • Lägenhetsnummer: 0803
  • Månadsavgift: 8 200 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2
  • Hiss: Ja

- Frontläge
- Sjöutsikt
- Golvvärme i hela bostaden
- Högt i tak
- Badrum en suite
- Sällan till salu
- Atrium
- Walk in closet
- Fransk balkong

I det klassiska Gomanhuset fr 1967 återfinner man denna arkitektoniska juvel om totalt ca 107 kvm fördelat på 4 rum med en enastående utsikt över vattnet kring Stockholms inlopp och mot Skansen och Gröna Lund på Djurgården.

Fastigheten uppfördes från början som livsmedelslaboratorium åt Kooperativa Förbundet 1965-1967, ritad av arkitekt Joen Sachs. Fastigheten är byggd i sluttningen ned mot vattnet och är tack vare dess helt unika karaktär kulturminnesmärkt. När huset under 2014-15 byggdes om till några få spektakulära lägenheter gjordes detta på ett mycket omsorgsfullt sätt, och arkitekt Joen Sachs var i samband med färdigställandet på plats för att inspektera omvandlingen och ge sin välsignelse.

Bostaden, som genomgående håller mycket hög standard, karaktäriseras av stora öppna ytor med högt i tak i kombination med stora fönsterpartier med vidunderlig utsikt. Utsikten bjuder på ett vackert skådespeleri i form av passerande båtar och kryssningsfartyg. De generösa och öppna ytorna bjuder in till ett socialt umgänge i harmoni. Fönsterpartierna är till stora delar skjutbara och öppnas upp för att bilda en fransk balkong.

Köket är modernt och flyter ihop med det underbara vardagsrummet och bildar en social mittpunkt. Utmärkt för trevliga middagar eller diverse tillställningar. Det stora sovrummet är ett rum i harmoni med härligt ljusinsläpp från det mysiga atriumet och med ett badrum en suite. Utöver detta stora sovrum finner man två mindre där det ena också gränsar mot atriumet och det andra ut mot de stora fönsterpartierna med utsikt över inloppet. Med hjälp av atriumets stora skjutbara glasväggar i tre riktningar erbjuds också en unik känsla av att gränsen mellan ute och inne helt suddas ut

Bostaden erbjuder ordentlig med förvaring i bland annat den stora klädkammaren Badrummen är modernt utrustade med dusch / badkar, vägghängd wc, handdukstork, tvättmaskin (ena badrummet), torktumlare (ena badrummet) samt golvvärme.

Lägenheten är attraktivt belägen med närhet till bästa Nacka och Södermalm har att erbjuda - perfekt för dig som ställer höga krav på din boendemiljö! Här bor du centralt med promenad- och cykelavstånd in till pulsen på Södermalm. I Saltsjöqvarn möts modern arkitektur med vackra byggnader från svunna tider endast 5 min från slussen. Nere på kajen startar promenadstråk med utsikt mot Stockholms inlopp och Djurgården som sträcker sig till via Hammarbykanalen mot Hammarby Sjöstad eller bort mot Finnboda Hamn och trendiga Kvarnholmen. Träffa vännerna ute på Boule och Berså eller ta en brunch och en spabehandling på populära Elite hotell och Sturebadet SPA.

Läget vid Saltsjön erbjuder utmärkta kommunikationer in till såväl Stockholms innerstad samt till natur- och skärgårdsnära omnejder på Djurgården och i Nacka. Promenadstråk, cykelbana, buss, Saltsjöbanan, båt eller bil - här kan ni välja mellan flera olika kommunikationsmöjligheter. Båten tar dig både till City, Finnboda, Kvarnholmen, Nacka strand, Djurgården samt Lidingö! Nära till stan, men ändå med total närhet till lugnet.

Har du fler frågor eller vill se bostaden? Välkommen att kontakta mäklare Christopher Storm

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 107 m2
Lägenhetsnummer: 0803
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Observera att den exakta storleken inte är uppmätt. Som köpare rekommenderar vi att göra en uppmätning om man inte förlitar sig på att bostadsrättsföreningens information stämmer.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Sicklaön

Om föreningen

Föreningen består av 22 lägenheter, fördelade på två huskroppar. Fastighetsbeteckning är Sicklaön 37:13 och huset var klar för inflyttning år 2015. Marken ägs av bostadsrättsföreningen. Lägenheterna har mekanisk till- och frånluftsventilation och huset värms upp via fjärrvärme.

Internet
Tv och internet levereras via Ownit och tillkommer på månadsavin som en obligatorisk kostnad om 199 kr/mån.

Månadsavgiften
I månadsavgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer en obligatorisk kostnad om 199 kr/mån för tv/bredband. Föreningen höjde avgiften i januari 2023. I dagsläget finns det inga fler planerade höjningar men beroende på hur räntor utvecklas i framtiden kan det bli aktuellt. Föreningen har dock tagit höjd för att klara sig i cirka två år utan att behöva höja på grund av räntor (kontrollerat med styrelsen 2023-03-12).

Kommande underhåll
Föreningen kommer genomföra en stamspolning samt genomföra ett arbete av anläggning av rabatt vid port 13A (kontrollerat med styrelsen 2023-03-12).

Förråd
Samtliga lägenheter har källarförråd på 4-7 kvm.

Parkering
Det finns garageplatser i föreningen som går att hyra för 1500 kr/månad samt uteplatser med laddningsmöjlighet för 950 kr/mån. Idag är det ingen kö på uteplatserna och det generellt brukar det inte vara något problem att få en p-plats (kontrollerat med styrelsen 2023-03-12).

Gemensamma utrymmen
Cykelrum finns i 13 B i entréplan samt en trappa ned.

Hitta hit
Med båt
Åk till Saltsjöqvarn med Sjövägens båtar som bl.a. trafikerar Nybroplan, Allmänna Gränd, Lidingö (Dalénum) och Frihamnen, samt Blockhusudden på helger. SL-biljetter gäller. Tidtabell och mer information finns på www.sjovagen.nu. Fortsätt gå längs kajkanten ca 150 meter bort från stan tills du kommer till en lång trappa. Efter 111 steg är du framme.

Med Saltsjöbanan
Tag Saltsjöbanan till station Henriksdal. Gå upp på Hästholmsvägen via gångvägen till vänster om spåret (tågets färdriktning om du kommer från Slussen). Sväng sedan till vänster in på Västra Finnbodavägen. Följ vägen fram mot vattnet, efter backen svänger vägen till höger, fortsätt fram till rödbrun tegelbyggnad på vänster sida. FYI, Saltsjöbanan är tillfälligt avstängd fram till 2025 och ersätts under tiden med busstrafik.

Med buss
Tag vilken som helst av Värmdöbussarna från Slussen till hållplats Henriksdal. Gå över Värmdövägen och fortsätt till Saltsjöbanans perrong, följ sedan väganvisningarna som gäller för Saltsjöbanan. Alternativt, tag buss 53 (från Roslagstull, Odenplan, Centralen eller Slussen). Gå av vid hållplats Saltsjöqvarn. Följ sedan bussens färdriktning för att sedan ta vänster vid vår rödbruna tegelbyggnad. Välj mellan ingång 13A eller 13B.

Övrigt

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Pantsatt
Detta innebär att säljaren tagit lån för köpet av lägenheten med densamma som säkerhet. Dessa lån löses i sin helhet i samband med tillträdet.

Budgivning
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

8 200 kr
I avgiften ingår värme och vatten
Obligatorisk avgift för TV & Bredband om 199 kr / mån tillkommer.

Pantsättning

Uppgift om pantsättning saknas

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 82 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 106 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2022-02-13
Besiktningsman: Rickard Berg, RicMan Energy

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

Planritning

Karta och område

Östra Finnbodavägen 13b, Nacka

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 8200 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Sicklaön, Nacka
Östra Finnbodavägen 13b
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning