Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 306 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Maxine Mazy, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maxine Mazy
Fastighetsmäklare
Aila Brunnberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Aila Brunnberg
Fastighetsmäklare
Nacka

Finnbergsvägen 58

Månadsavgift: 3 306 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Maxine Mazy, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maxine Mazy
Fastighetsmäklare
Aila Brunnberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Aila Brunnberg
Fastighetsmäklare

Möjlig trea med balkong i stabil förening och med magiskt utsikt mot Stockholms inlopp!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 59 kvm
  • Lägenhetsnummer: 00217
  • Månadsavgift: 3 306 kr
  • Driftkostnad: 569 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 3
  • Hiss: Ja

- Möjlig trea
- Hiss i huset
- Ta båten till jobbet
- Underbar havsutsikt
- Magiska solnedgångar

Välkommen till en fantastisk lägenhet som måste upplevas på plats. Uppe på Finnberget med sitt höga och fria läge ligger denna lägenhet. Här njuter man av den magiska utsikten året om samtidigt som man ser kryssningsfartygen och luftballongerna åka förbi som en levande tavla. Utsikten och det fridfulla läget är något säljaren verkligen uppskattat. Lägenheten bjuder på stor yta som ger det möjligt att optimera lägenheten från en tvåa till en trea (se alternativ planlösning). Detta är ett boende du inte vill missa.

Välkomna hem till Finnbergsvägen 58 - och ett boende där du vill bo länge!

BRF Finnberget är en välmående förening med god ekonomi vilket det faktum att föreningen är lågt belånad är ett kvitto på. Många stora och tunga underhåll är avklarade och föreningen ligger i fas. Föreningen tillhandahåller dessutom en lokal i en annan byggnad som kan hyras till fester och diverse tillställningar men även också som övernattningslokal. En gemensam grillplats för föreningens medlemmar finns och här njuter man av den slående utsikten som karaktäriserar Finnberget. Endast åtta minuter med buss från bostaden når du expansiva Nacka forum som erbjuder allt vad service och shopping kan erbjuda. Dessutom kommer det finnas en närliggande tunnelbanestation som är planerad till 2030.

Finnberget är en oas i Nacka, väldigt nära stadens puls men samtidigt omsluten av vacker natur, skärgård men framförallt en tystnad och ett lugn. I takt med att närområdet i form utav Finnboda och Kvarnholmen vuxit fram finns idag goda kommunikationer i området. Har man bil tar man sig till Södermalm på fem minuter och via bron över Kvarnsholmen till Nacka Forum på fem minuter. Finnberget trafikeras med bussarna 55, 402 och servicelinjen 469 vilket möjliggör en snabb och smidig åtkomst till såväl centrala delar av Nacka som Södermalm och Slussen på 10 minuter.

Från det expansiva området Finnboda hamn eller Kvarnholmen kan man ta SL- båten till såväl Nybrokajen via Djurgården eller till Lidingö via Nacka Strand. Vid Henriksdal finns flertalet busslinjer dygnet runt och även Saltsjöbanan om man önskar åka tåg. Till Henriksdal går man på ca 15 min. Detta område är perfekt för dig som ställer höga krav på din boendemiljö!

Om Bostaden

Beskrivning

Interiörbeskrivning

Välkommande och rymlig hall med god plats för avhängning. I angränsning finner man även en klädkammare som är utrustad med hyllplan och två garderober, detta utrymme skulle även kunna används som hemmakontor eller barnrum! Mittemot klädkammaren finner du sovrummet som är stort och rymligt med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Lite längre in finner du badrummet som är betydligt rymligare än de flesta badrum i området. Badrummet är utrustat med wc, fönster med fantastik utsikt över Djurgården, handfat, dusch samt tvättmaskin och torktumlare.

Vidare in finner du kök, matplats och vardagsrum som flyter ihop i en öppen planlösning. Tack vare den öppna planlösningen medför denna del i lägenheten en trevlig social dimension. Det härliga ljusinsläppet från fönsterpartierna skapar både ljus och rymd. Här får både det mindre men även det större sällskapet plats! Kökets maskinella utrustning består av kyl/frys, diskmaskin, spis samt en ugn. Från köket når man den magiska balkongen med otrolig utsikt. Balkongen ligger mot Stockholms inlopp och Djurgården där solen lyser de första strålarna på morgonen och de sista timmarna på kvällen. Vardagsrummet är stort och ljust med stora fönster och är tillräckligt stort för att kunna skapa ett ytterligare rum och därmed en möjlig trea.

Till lägenheten hör ett rymligt hörnförråd samt mindre matkällare.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum, möjlighet till 2 sovrum
Boarea: 59 kvm
Lägenhetsnummer: 00217
Driftkostnad: 569 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 3
Hiss: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Observera att den exakta storleken inte är uppmätt. Som köpare rekommenderar vi att göra en uppmätning om man inte förlitar sig på att bostadsrättsföreningens information stämmer.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Sicklaön

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,0048970
Andel av månadsavgift: 0,45383%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Allmänt
BRF Finnberget består av 226 lägenheter varav ett antal är hyresrätter. Det finns därutöver sju lokaler. Föreningens hus byggdes 1948-1954 och bilades 2001 och förvaltas av SBC.

Kabel-TV och bredband
Föreningen har ett kollektivavtal via Halebop som levererar i Telias fibernät om en hastighet på 1000/1000 Mbit/s. I kollektivavtalet finns även tv från Telia med ett basutbud på 12 kanaler och playtjänst. Kostanden är cirka 130 kr/mån (kontrollerat med styrelsen 2022-08-26).

Gemensamhetsutrymmen
Tillgång till gemensam tvättstuga, barnvagnsrum, cykelförråd samt samlingslokal/övernattning som kan hyras för 300 kr/dygn. I lokalen finns ett kök med bardisk, rum med soffgrupp samt ett större rum med bord och stolar för cirka 30 personer. Där finns dusch och två toaletter. Lokalen är tänkt att användas av de boende vid lugnare fester, andra ordnade samkväm och när gäster vill övernatta. Grillplatser finns på berget som får nyttjas av alla boende. I övrigt finns innergårdar med lekplats utanför de flesta hus.

Ekonomi
Föreningen har stark ekonomi och låg belåning. Idag finns det inga planer på någon avgiftsförhöjning (kontrollerat med styrelsen 2022-08-26).

Balkongtillägg
Avgift för balkong/altan/terrass uppförda efter år 2007: För lägenhet som har balkong, altan eller terrass uppförda efter år 2007 utgår ett s.k. balkongtillägg om tre procent av vid varje tillfälle gällande prisbasbelopp per år. Avgiften debiteras månadsvis och kommer på månadsavin.

Parkering
Det finns 134 parkeringsplatser som kostar 350 kr/mån, viss kö råder till dessa platser. Styrelsen uppfattar inte parkeringen som ett problem i föreningen utan enligt dom brukar det alltid lösa sig om man vill ha en parkeringsplats (kontrollerat med styrelsen 2022-08-26). Det finns även 14 garageplatser att hyra för 1250 kr/mån, kö förekommer och rör sig mycket sakta. P-hus finns hos grannföreningen där möjlighet att hyra garageplats finns. Idag finns det lediga platser (kontrollerat med styrelsen 2022-08-26). Intresserade av p-plats ombeds skicka ett mail till parkering@finnberget.se efter det att köpet har blivit godkänd medlem i föreningen.

Gemensam el
Föreningen har under 2022 haft ett projekt de kallar "trefas". Detta har gått ut på att installera trefas i alla hus samt installera individuella elmätare i varje lägenhet. Nu kommer man inte behöva teckna eget elavtal utan det sker via ett kollektivavtal föreningen har. Kostanden för din faktiska elförbrukning kommer på månadsavin. Reglering och avräkning kommer att göras varje kvartal. Port 42-52 är sist ut och beräknas vara klart under hösten 2022 (kontrollerat med styrelsen 2022-08-26).

Kommande underhåll
Idag har man inga större renoveringar eller underhåll planerade (kontrollerat med styrelsen 2022-08-26).

Utfört underhåll
2022 - Fasad renovering av "punkthusen/höghusen"
2020 - Nya balkonger
2019- Tak- och fasadbyte på Nybygget. Solceller installerades
2017- Stamspolning
2017 OVK – Obligatorisk ventilationskontroll
2015-2016 Byte av fönster
2013 Byte av VA-ledning, börjat med matavfallsinsamling i mindre skala,
2012 Underhåll av undercentraler med byte av varmvattenväxlare, byte av samtliga ventiler på värmestammarna, renovering av uteplatser på "Varvsgården" Finnbergsvägen 44-50, nedtagning av almsjuka träd, installation av fiber (Telia), energideklaration,
2011 Delvis ny puts på fasaderna vid Finnbergvägen 3, 38 och 54. Nyasfaltering av hela området
2008-2012 Nya balkonger
2010 Ommålning av trapphusen, ny armatur i trapphusen, stamspolning, iordningställande av grillplatser,
2009 Extra belysning vid entréerna, uppfräschning av gemensamhetslokalens
övernattningsdel
2008 OVK - Obligatorisk ventilationskontroll
1989-1991 Bytt el-stammar i lägenheterna
1990-1991 Putsning av fasad
1988-1991 Byte av stammar
1988-1991 Ventilation

Förråd
Till varje lägenhet finns externt förråd att nyttja.
Sedan 2012 tillhandahåller föreningen ett antal förråd att hyra ut till de boende som önskar extra förråd utöver de som hör till lägenheten. Storleken och pris varierar.

Delat ägande
Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel ska dock vara 10 %.

Föreningens hemsida
https://www.finnberget.se/

Allmänt

Föreningens namn: Brf Finnberget Sicklaön 37:24
Föreningsform: Bostadsrätt
Kommun: Nacka
Markägare: Föreningen äger marken

Övrigt

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Pantsatt
Detta innebär att säljaren tagit lån för köpet av lägenheten med densamma som säkerhet. Dessa lån löses i sin helhet i samband med tillträdet.

Budgivning
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

3 306 kr

Driftkostnader

569 kr/mån
Antal i hushållet: 3
Kommentar: Angivna driftskostnader är säljarnas faktiska kostnader och dessa varierar utifrån antal personer i hushållet, avtalstyp och förbrukningsmönster.

Fördelas enligt följande

El: 350 kr
Försäkring: 219 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Energideklaration

Status: Energideklaration ej utförd
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 10 Visa alla 16 bilder
 

Planritning

Karta & område

Finnbergsvägen 58, Nacka

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Den här bostaden saknar pris. Du kan justera siffrorna i kalkylen och räkna på hur en månadskostnad skulle se ut.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 3306 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Maxine Mazy

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Aila Brunnberg

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning