Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
2 500 000 kr
Anmäl intresse
Per Bonnevier, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Per Bonnevier
Fastighetsmäklare / Franchisetagare / Ägare
Lingbo

Långnäset 15

Utgångspris: 
2 500 000 kr
Anmäl intresse
Per Bonnevier, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Per Bonnevier
Fastighetsmäklare / Franchisetagare / Ägare

Unik möjlighet att förvärva stor sjötomt på egen halvö med vackert sydväst läge

  • Typ: Lantbruk
  • Inriktning: Fritid
  • Rum: 2
  • Boarea: 32 kvm
  • Tomtarea: 34 789 kvm
  • Totalarea: 34 789 kvm
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Nu finns ett unikt tillfälle att förvärva en magnifik sjötomt på hela 34 789 kvm med avskilt, privat läge på Långnäsudden vid sjön Lingan. Stället har varit i samma släkts ägo i över 100 år, men är nu till salu. Här kan du förverkliga din dröm om att skapa ett sjönära boende med sann livskvalité. De stora markytorna och långa strandlinjer i både syd- och västläge ger många utvecklingsmöjligheter. En riktig pärla!

Tomten omfattar bland annat tre egna uddar med ett förstklassigt läge. På den första udden finns en gedigen knuttimrad stuga i västerläge som har varit ett fritidsboende sedan 1920-talet. Huset har ett fritt, högt läge med en vidsträckt panoramautsikt över sjön och magiska solnedgångar. De två andra uddarna ligger nedanför och har en platt topografi. Den tredje udden har dessutom en lång strandlinje i både syd- och västläge. Naturen och stämningen på uddarna kan närmast beskrivas som sagolik med perfekta möjligheter till utveckling och skapande. Här är det endast fantasin som sätter begränsningar!

Fastigheten ligger utanför detaljplanelagt område vilket ger en större flexibilitet vid eventuell avstyckning/delning eller nybyggnation. Fiber är på gång i området och planeras finnas på plats innan årets slut.

Den stora, attraktiva naturtomten har omväxlande både sjönära, plana ytor och höjden med panoramavyn där timmerstugan är belägen. Här finns en rik flora och fauna med björk, tall, blomster och blåbärsris. Klipphällar samsas med gräsytor, ljung, lövskog och vackra gläntor med vitsippor. Här finns också en skyddad vik i öster, där man förr i tiden tog sitt morgondopp från bryggan och där man förtöjde båten. Båten kan också förtöjas nedanför huset på andra sidan höjden. Sjön ger fina möjligheter till fiske både sommar- och vintertid för den intresserade. Tomten har sol från morgon till sen kväll. Här lever man på en unik och vacker plats.

I den knuttimrade stugan belägen på höjden är utsikten över sjön svårslagen. Här finns i öppen planlösning stugans kök, matplats och allrum med en gedigen gjutjärnskaminen i den öppna spisen. I anslutning till allrummet finns ett välplanerat sovutrymme med fyra bäddar. I hela stugan finns ett vackert trägolv, liksom på loftet/vinden där det förr i tiden också fanns sovplatser under takåsarna. Utanför huset finns plats för utemöbler, grill och utomhuskök.

Denna fritidsbostad passar både dig som vill ha ett spännande projekt med många olika möjligheter att utveckla och dig som vill logga ut för ett ögonblick, väcka liv i din kreativitet och som söker enkelheten. Kanske lockas du av fiske i det klara vattnet och att få tillaga din fångst i det öppna uteköket eller olika typer av vattensporter. Kanske vill du skapa en vacker oas med egna odlingar och söker en plats för rekreation och fullständig sinnesro.

Fastigheten ligger bara några minuters bilväg från den lilla idylliska byn Lingbo, där det vilar ett lugn. Här börjar Hälsingland, som är känt för sina naturupplevelser i form av bland annat ett rikt fiskeliv, vandringleder, hälsingegårdar och välbevarade badplatser.

Om du mot förmodan blir mättad på lugn och ro når du på mindre än 20 minuter Ockelbo som bjuder på en rad sevärdheter och besöksmål. Här ligger bland annat en av Sveriges vackraste parker, Wij trädgårdar, som med flera andra aktörer i Ockelbo erbjuder lokalproducerad och ekologisk förtäring, direkt från jord till bord med en smakupplevelse utöver det vanliga. I Ockelbo finns också flera affärer, kaféer, restauranger och matbutiker när förråden behöver fyllas på.

Lingbo med omnejd är populärt för fritids- och permanentboende för Stockholmare och Uppsalabor. Till fastigheten tar det mindre än 2,5 h med bil från Stockholm och bara 1 h och 50 minuter från Uppsala. Det finns också möjlighet att, som många pendlare i Lingbo, ta tåget från Stockholm till Gävle och därefter pendeltåget till Lingbo; en resa på ca 2,5 h. Pendeltåget mellan Gävle och Lingbo tar drygt 30 minuter.

Välkommen med din intresseanmälan!

Om Lantbruket

Sammanfattning

Typ: Lantbruk
Inriktning: Fritid
Tomtarea: 34 789 kvm
Totalarea: 34 789 kvm
Utgångspris: 2 500 000 kr
Upplåtelseform: Äganderätt
Tomtareauppgift enligt: Lantmäteriet

Allmänt

Län: Gävleborg
Kommun: Ockelbo
Område: Lingbo
Fastighetsbeteckning: OCKELBO FALLET 3:14

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: OCKELBO LINGBO GA:2 - VÄGAR
Rättigheter last: Officialservitut: Kraftledning expr fullbordad
Förvärvstillstånd krävs: Ja

Övrigt

Om du köper eller får en fastighet som klassas som lantbruksfastighet kan du behöva söka förvärvstillstånd för att få lagfart. Olika regler gäller för fysiska och juridiska personer. Du ansöker om tillstånd hos länsstyrelsen i det län där fastigheten ligger.

Om Timmerstuga

Sammanfattning

Typ: Småhusbyggnad lantbruk
Rum: 2
Boarea: 32 kvm. Boareauppgift enligt: Mätning
Biarea: 25 kvm

Planlösning

Här finns i öppen planlösning stugans kök, matplats och allrum med en gedigen gjutjärnskaminen i den öppna spisen. I anslutning till allrummet finns ett välplanerat sovutrymme med fyra bäddar. I hela stugan finns ett vackert trägolv, liksom på loftet/vinden som nås via utvändig trappa på gaveln där det förr i tiden också fanns sovplatser under takåsarna. Utanför huset finns plats för utemöbler, grill och utomhuskök samt ett friliggande förråd med vedbod/utedass.

Uppvärmning

Braskamin

Byggnadssätt

Byggnadstyp: 1-plan med vindsloft
Vatten: Vatten saknas
Avlopp: Avlopp saknas
Grund: Torpargrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Liggande timmer
Fönster: Enkelglasfönster och 2-glasfönster
Takbeklädnad: Taktegel
Ventilation: Självdrag
Murstock: Murad skorsten

Tomt/uteplats

Runt om fastigheten finns flera ytor med plats för sittgrupper, varav en vid timmerstugans entré har grillmöjligheter i rustik betongring.

Parkering

Plan gräsyta med plats för flera fordon.

Tv/Internetanslutning

Fiber är på gång till området och planeras vara framdraget innan årets slut.

Mark

Skogsmark

Area: 1 ha
Taxeringsvärde: 67 000 kr

Skogsimpediment

Area: 2 ha
Taxeringsvärde: 5 000 kr

Småhusmark lantbruk

Area: 0,2 ha
Taxeringsvärde: 132 000 kr

Ekonomi

Utgångspris

2 500 000 kr

Taxering

Mark: 204 000 kr
Totalt: 204 000 kr
Taxeringsår: 2020
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Typkod: 110, Lantbruksenhet obebyggd

Pantbrev

Det finns 2 st pantbrev uttaget om sammanlagt 16 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration behövs ej

Alla bilder

+ 33 Visa alla 39 bilder
 

Karta & område

Långnäset 15, Lingbo

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Per Bonnevier

Fastighetsmäklare / Franchisetagare / Ägare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning