Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 2 611 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Jessica Skogman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jessica Skogman
Fastighetsmäklare / Ekonom / Cert. Nyproduktion
Hägersten

Klubbacken 34, 1tr

Månadsavgift: 2 611 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Jessica Skogman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jessica Skogman
Fastighetsmäklare / Ekonom / Cert. Nyproduktion

Välkommen till en 2:a på Klubbackens topp med fin utsikt!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 54 kvm
  • Byggnadsår: 1943
  • Månadsavgift: 2 611 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 4

Söker du en 2:a med närhet till både natur & bad, men även till tunnelbanans röda linje? Ja, då har du kommit rätt! Här får du en riktigt bra planerad 2:a med ett högt hörnläge och utan insyn! Från balkongen har man fin utsikt över Mälaren och de lummiga omgivningarna!

Kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning, sovrummet är stort och har även en rymlig klädsammare och badrummet är helkaklat och stambytt 1997. På förmiddagen njuter man av solen på balkongen och sedan kan man packa picknickkorgen och bege sig rakt över gatan för att få njuta av Mälaren och Stockholm i panoramavy fram till solnedgången. Promenadvägarna vid vattnet nås på några minuter och det finns gott om badplatser i krokarna. Närmsta tunnelbana är Axelsberg som ligger ca 500 m bort. Klubbacken är en lugn återvändsgata med lite trafik. Är detta saker du uppskattar med ditt boende - ja då är det här något för dig!

Föreningen består av 21 st lägenheter och man har en familjär stämning. Missa inte att spana in trädgården i samband med visningen. Man är även något så ovanligt som skuldfria och detta med flera av de stora renoveringarna gjorda i närtid. Man äger marken och har alltså ingen kostnad för tomträtt. Bland de gemensamma utrymmena finns cykelförråd, bastu, snickarrum, tvättstuga och gemensamhetslokal med övernattningsmöjlighet.

VARDAGSRUM - har en öppen planlösning mot köket och även utgång till den trevliga balkongen. Gott om plats för en större soffgrupp, matplats och övrigt möblemang. Lägenheten har ett hörnläge vilket gör att vardagsrum och kök har ljusinsläpp från två håll.

KÖK - välutrustat och renoverat 2009 med bra förvaring, gott om arbetsyta och diskmaskin. Skåpsinredningen har vita luckor, bänkskivan är en laminatskiva och stänkskyddet har fått mörktonad mosaik. Utrustningen består av induktionshäll, ugn, kolfilterfläkt, kyl/frys, dubbelho, samt diskmaskin.

SOVRUM - här finns plats för en större dubbelsäng, fristående garderober eller en byrå. Från sovrummet nås också lägenhetens rymliga garderob. Sovrummet har ingen insyn och precis som resten av lägenheten ligger den med ett högt läge eftersom det är ett suterränghus.

BADRUM - helkaklat och stambytt 1997, vitt 15x15 kakel på väggarna och klinkergolv. Utrustat med handfat, kommod, spegel, duschplats, wc och handdukstork.

HALL - hatthylla och en stång för avhängning, finns även plats för en skohylla. Ytterdörren är en säkerhetsdörr.

ÖVRIGT
Ett vindsförråd tillhör lägenheten
Samtliga väggar är målade
Lägenheten har ett genomgående mörkt golv från 2009
Sänkt tak med spotlights i vardagsrum/kök från 2009
Balkongen har ett sydost läge

På frågan vad säljarna har uppskattat lite extra med just sitt boende blir svaret långt. Men högst på listan hamnar utsikten över Mälaren, frukostar i solen på balkongen och den mycket stabila föreningen som är både skuldfri och äger marken! Man har också uppskattat det optimala läget med närhet till både bad och natur, men även promenadavstånd till tunnelbanans röda linje.


Varmt välkommen att anmäla intresse eller ställa frågor till ansvarig mäklare!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 54 kvm
Byggnadsår: 1943
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 4

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Internetleverantör - Comhem eller Tele2, separata avtal med respektive medlem
Internetuppkoppling - coaxialfiber, fiberoptik

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning genom fjärrvärme
Ventilation genom självdrag

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm

Omgivning

Klubbacken har fått sitt namn efter Klubbensborg och består av två kullar som ligger söder om just Klubbensborg. Här uppfördes husen under andra världskriget åren 1942-1945. Arkitekt var Björn Hedvall och kvarteren är uppkallade efter Carl Michael Bellmans figurer. Kullen som Klubbacken vilar på ligger på en höjd av 53 möh. Klubbacken har en enastående utsikt över Mälaren, Ålsen och Smedslätten på andra sidan vattnet, samt Stora Essingen. Närheten till vatten och badplatser, men även goda kommunikationer med tunnelbanas röda linje gör läget optimalt. Här har du fina promenadstråk längs vattnet och kan stanna för fika på både Klubbensborg och populära Lyran. Tar du en lite längre promenad når du fina Vinterviken med sina koloniträdgårdar, bad och cafe.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,0591550
Andel av månadsavgift: 5,76747%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 483 kr

Om föreningen

Föreningen registrerades 1983 och fastigheten förvärvades av föreningen 1988.
Föreningen består av ett hus med 21 st lägenheter. 12 st 1:or, 7 st 2:or och 2 st 3:or.

Föreningen är obelånad, har låga månadsavgifter och intäkter från parkeringsplatser.
Man gör årliga avsättningar till underhållsfond.
Föreningen äger marken, dvs man har ingen kostnad för tomträtt.
Enligt årsredovisningen 2020 hade föreningen vid årets slut likvida medel på 3,7 milj.

Vid andrahandsuthyrning har föreningen rätt att ta ut en avgift enligt stadgarna.

Värt att känna till är en liten och familjär förening som sköter mycket av skötseln av byggnad och trädgård/tomt själva. Medlemmarna delar på trapphusstädning och några av medlemmarna sköter snöskottningen. De har cirka två arbetsdagar per år där föreningen gärna ser att samtliga medlemmar deltar efter förmåga. De har startat upp en energigrupp i föreningen, i medverkan med styrelsen, där de ska jobba vidare med olika alternativ gällande energibesparande åtgärder.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Mowitz nr 8
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Renoveringar i urval, se komplett lista i senaste årsredovisning

1991 Omläggning av tak
1996 Bastu
1997 Stambyte (VA)
1997 Gemensamhetslokal/övernattningslägenhet
1997 Fjärrvärme
1999 Elledningar i de flesta lägenheter byttes ut.
2000 Omputsning av fasad och nya balkonger
2003 Belysning på vind och i krypgrunder
2003 Sanering av krypgrund
2004 Värmeisolering i källaren
2009 Utbyte av ytter/fasadfönster samt balkongdörrar på hela fastigheten
2012 Nytt tak
2013 Renovering tvättstugan
2014 Ny entreport
2016 Byte radiatorventiler
2017 Rörelsestyrd belysning i tvättstuga och cykelförråd
2017 Ny sopstation
2020 OVK
Kommande renoveringar: Föreningen genomför just nu kontroll/utbyte av avstängningsventiler på vattenledningar i kök och badrum (Ballofixventiler). I övrigt planerar föreningen att byta ut tvättmaskiner och torktumlare i den gemensamma tvättstugan, men vet inte exakt när detta kommer att ske.

Gemensamma utrymmen

Trädgård på baksidan av huset, cykelförråd, bastu, snickarrum, tvättstuga och gemensamhetslokal med övernattningsmöjlighet.

Parkering

Föreningen har 7 antal parkeringsplatser (utan linjering) som kostar 300 kr/mån vid nyuthyrning. Det finns en kölista.

Parkering och boendeparkering på gatan enligt taxa 5.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen har en mycket stabil ekonomi och är helt skuldfri, se årsredovisningen.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.
Månadsavgiften justeras med 2% from 1 april 2022. (uppgift enligt styrelsen 2022-02-23)

Övrigt

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB och Danske bank gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i två månader. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB, Danske bank eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Bostadsbevakning: För att ge dig bästa insynen på marknaden får du en bevakning av det område som du visat intresse av. Dina personuppgifter administreras av oss och inkluderar att bevakningen kan skapas. Denna bevakning kan i varje mail avslutas eller förändras av dig. På så vis ökar du chanserna att hitta bostäder innan de kommer ut på Hemnet.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

2 611 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv
Månadsavgiften inkluderar kabel-tv 56 kr, balkongavgift 20 kr, Tivo mellan 160 kr och Bredband 100 160kr.

Driftkostnader

Kommentar: Observera att driftkostnaden är baserad på säljarens nyttjande av bostaden och att viss avvikelse kan förekomma.

Energideklaration

Energiprestanda: 175 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2017-10-09
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 3 Visa alla 9 bilder
 

Planritning

Karta & område

Klubbacken 34, 1tr, Hägersten

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Jessica Skogman

Fastighetsmäklare / Ekonom / Cert. Nyproduktion

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning