Hoppa till innehåll
 
Accepterat pris: 
3 195 000 kr
Månadsavgift: 5 096 kr/mån
Anmäl till visning
Sara Kjellgren, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Sara Kjellgren
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Grödinge

Runstens Byväg 84

Accepterat pris: 
3 195 000 kr
Månadsavgift: 5 096 kr/mån
Anmäl till visning
Sara Kjellgren, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Sara Kjellgren
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Vackert parhus med stor tomt i natursköna Runsten Village - nära till natur och badsjö.

  • Typ: Parhus
  • Rum: 6, varav 4 sovrum
  • Boarea: 113 kvm
  • Lägenhetsnummer: 1029-6
  • Byggnadsår: 2020
  • Månadsavgift: 5 096 kr
  • Driftkostnad: 2 855 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Hiss: Nej

Ring mäklaren för visning!
Välkommen till detta vackra tvåplans parhus beläget i Runsten Village med en yta på 113 kvadratmeter och en stor hörntomt på cirka 900 kvadratmeter. Här, cirka 35 minuter söder om Stockholm, finns en orörd skog, hästar, badsjöar och vidsträckta ängar runt husknuten. Detta brf parhus är något speciellt och utmärker sig från mängden på grund av dess två uteplatser och stora insynsskyddade tomt. Uteplatserna kan nås från både vardagsrummet och ett av sovrummen och har sol från tidig förmiddag till eftermiddag/kväll. Detta boende är unikt för den som uppskattar lugn och ro med hästar och natur runt husknuten, men ändå nära till golf, dagis och affärer.Bra med kommunikationer till Tullinge. Det är värt att uppleva detta på plats, så varmt välkommen att kontakta mäklaren för visning.

Om Bostaden

Beskrivning

NEDREPLAN / HALL
Välkomnande hall som kan möbleras här finns tillräckligt med utrymme för att placera den önskade hallmöbeln. Dessutom finns det tillgång till ena badrummet och sovrum 1 från hallen.

BADRUM
Badrummet är rymligt och har mörkgrått klinkergolv och vita kaklade väggar. Inredningen består av en WC, handdukstork, handfat med vit kommod och ett spegelskåp med belysning ovanför. Dessutom finns ett badkar med dusch i badrummet. Under en vit arbetsbänk finns en tvättmaskin och torktumlare med förvaringsskåp ovanför. Badrummet är också utrustat med en NIBE värmepump.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum med en öppen planlösning som inkluderar en matsal och ett kök. Det finns ljusinsläpp från både en altandörr och två fönster. Från vardagsrummet har man en trevlig access till en uteplats på framsidan som är insynsskyddad. I vardagsrummet finns utrymme för soffmöblemang, soffbord och en matsalsbord med fyra stolar. Golvbeläggningen består av parkettgolv i ek och väggarna är målade i vitt.

KÖK
Stilrent kök med goda arbetsytor och förvaring. Vita släta skåpluckor och vitt liggande kakel ovan svart arbetsbänk. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, ugn, fläkt, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i rostfritt. Matplats intill fönsterparti med plats för cirka fyra till sex personer. Parkettgolv i ek och vitmålade väggar.

SOVRUM 1 / KONTOR
Lite mindre sovrum som för närvarande är inrett som ett kontor. Rummet har parkettgolv i ek och väggarna är målade i vitt. Det finns också en trevlig access till terrassen på baksidan

UTEPLATS 1
Trevlig uteplats på framsidan med ett insynsskydd och ett solig söderläge.

UTEPLATS 2
Härlig uteplats med en ljuvlig utsikt över en grönskande lövskog. En platsbyggd altan erbjuder gott om plats för stora sällskap och är perfekt för trevliga bjudningar och grillkvällar året om. Tomten är stor och gräsmattan erbjuder utrymme för lek och bus för hela familjen. Dessutom finns det vatten och elanslutningar som är förberedda för ett spabad.


ÖVRE PLAN / ALLRUM
Rymligt allrum som angränsar till de tre övre sovrummen. Fönsterpartiet ger ett fint ljusinsläpp till rummet som rymmer gott om plats för soffa, bord och tv-möbel. Golvet är belagt med ekparkett och väggarna är målade i vitt. Här finner man även en stor walk-in-closet.

SOVRUM 2
Trevligt sovrum med parkettgolv i ek och vitmålade väggar. Från rummet har man utsikt över den lummiga skogen och gräsmattan på baksidan

SOVRUM 3
Sovrum med parkettgolv i ek och väggar som är målade i vitt. Rummet har en vacker utsikt över den grönskande skogen och gräsmattan på baksidan

MASTER BEDROOM
Master bedroom med utrymme för en dubbelsäng, sängbord och en platsbyggd garderob som är utrustad med belysning och spegelskjutsdörrar. Rummet har parkettgolv i ek och väggar som är målade i vitt. Dessutom finns det en fin utsikt över gatan och omgivningarna.

BADRUM
Badrum med mörkgrått klinkers och väggarna är kaklade i vitt. Rummet är utrustat med en toalett, ett handfat med kommod och ett spegelskåp. Dessutom finns det en handdukstork och en praktisk duschhörna

WALK IN CLOSET
Stor walk-in-closet i allrummet.

FIBER
Finns i samtliga rum.

GOLVVÄRME
Det finns golvvärme i alla rum på båda planen och givarna är reglerbara.

Sammanfattning

Typ: Parhus
Rum: 6, varav 4 sovrum
Boarea: 113 kvm
Lägenhetsnummer: 1029-6
Accepterat pris: 3 195 000 kr
Byggnadsår: 2020
Driftkostnad: 2 855 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Hiss: Nej
Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen: Förberett för förråd (utgrävt)

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Kommentar: Parhus får bygga max 13 kvm förråd på egen bekostnad.

Tv/Internetanslutning

Varje bostad har sin egen kabel-tv och bredbandsleverantör och med den hastighet den boende önskar på egen bekostnad.

Värme- och ventilationsanläggning

Vattenburen golvvärme.
Frånluftsventilation.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Haninge

Omgivning

Runsten är ett naturnära område som präglas av hästsport, nybyggda hus och vacker skog. På närliggande Runsten Equestrian som är en omtalad ridanläggning finns en trivsam cafeteria/restaurang med fönster mot ridhuset. Här kan man avnjuta härliga bakverk samt god frukost och lunch samtidigt som man skådar trevliga ridekipage alt. sitter man ute i anslutande serverings trädgård. Det planeras även för en liten gårdsbutik i cafeterian.

Närmaste förskola och skola finns i Riksten, ett nybyggt bostadsområde ca.7 km från Runsten. Det finns även förskola i Tungelsta som ligger i Haninge kommun beläget ca 9 km från Runsten. Matvarubutik Ica Nära med bra sortiment finns i Riksten.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 6,3239
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 525 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

884 487 kr
Andel i % i föreningen
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Om föreningen

BRF Runsten 2 i Haninge är en äkta bostadsrättsförening med 10 stycken radhus om ca 113 kvm och 10 stycken attefallshus om ca 20 kvm i Haninge. Föreningen bildades år 2018.

Allmänt

Föreningens namn: BRF Runsten 2 i Haninge
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning
Kommun: Haninge
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Kommande renoveringar: Det finns i dagsläget inga planerade renoveringar för 2023 (Enligt styrelsen 2023-03-02).

Gemensamma utrymmen

Föreningen har inga gemensamhetsutrymmen.

Parkering

Samtliga bostäder har egna parkeringsplatser i anknytning till bostaden. Parhus har 2 st och attefallshus har 1 st.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Det finns i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar för 2023 (Enligt styrelsen 2023-03-02).

Kommunikationer

Runsten Village har en egen Skyttelbuss som trafikerar sträckan: Tullinge Station – Runsten C – Ridhusvägen 1 -Hovstigen -Brf Ängen. Skyttelbussen går på vardagar och har 7 avgångar. Du bokar din resa i appen ”Skyttelbuss”.

Ekonomi

Accepterat pris

3 195 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

5 096 kr
I avgiften ingår parkeringsplats
Vägavgifter samt fast avgift för vatten ingår i avgiften. Varje bostad betalar sin egen vattenförbrukning som regleras/läses av två ggr per år (Enligt styrelsen 2022-11-09).

Driftkostnader

2 855 kr/mån
Antal i hushållet: 4

Fördelas enligt följande

El: 2 512 kr
Bostadsrättstillägg: 156 kr
Sophämtning: 187 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Alla bilder

+ 32 Visa alla 38 bilder
 

Planritning

Karta & område

Runstens Byväg 84, Grödinge

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 5096 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

11
jun
Anmälan krävs
Sön
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Sara Kjellgren

Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning