Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Carolina Ramsten, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Carolina Ramsten
Fastighetsmäklare
Nacka Strand

Danielsvägen 4

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Carolina Ramsten, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Carolina Ramsten
Fastighetsmäklare

Nu kommer chansen att förvärva ett underbart hus i Vikdalen!

  • Typ: Villa, 2-plansvilla
  • Rum: 5, varav 3 sovrum
  • Boarea: 138 kvm
  • Tomtarea: 595 kvm
  • Byggnadsår: 1997
  • Driftkostnad: 53 600 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

I attraktiva kvarter och inbäddad i den lummiga Villaidyllen, finner vi denna charmiga villa i populära Vikdalen. Området styckades av i slutet på 1800-talet från Järla gård och Stockholmsfamiljer byggde sommarvillor i dalen. Detaljplanen för området föreskriver att ”bebyggelsen utformas på ett sådant sätt att hänsyn tages till områdets egenart eller kulturhistoriska värden”. När nybyggnation startades 1996 så byggdes hus i stil med sekelskiftesvillorna: träpanelfasad, fönsterspröjs, snickarglädje, glasveranda och grusade gångar.

Huset är väl omhändertaget. På den stenlagda uppfarten har man plats att parkera två bilar.
Tomten är växlande berg, gräsmatta och längst med husets baksida har man ett rymligt trädäck med magisk utsikt över takåsarna och Djurgårdens trädtoppar och del av Kvarnholmen. Den trädäckade uteplatsen är en oas där man kan sitta och njuta av solen från eftermiddagen tills dess att solen går ner. Om det blåser och regnar kan man fortsätta njuta i det inglasade uterummet. Många njutbara stunder med familj och vänner - grilla, fika eller ligga och läsa en bok har man haft här. Huset är disponerat i två plan: entréplan har en välplanerad hall med platsbyggda garderober ända upp till nock. Intill hallen ligger husets tvättstuga och ett förråd. En halvtrappa upp så når man ett öppet kök med matplats som rymmer 6-8 personer, ett vardagsrum och ett sovrum och ett badrum med badkar. På övre plan finns det två sovrum, ett allrum och ytterligare ett badrum. Skulle man vara i behov av ytterligare ett sovrum kan man göra om allrummet till ett sovrum.
Det finns även en charmig "skrivarstuga"/gäststuga på tomten. Den är isolerad och har indragen el, så perfekt som extrarum, arbetsrum eller gästrum. Under huset har man även ett förråd/snickarbod.

Med närhet till bra kommunikationer, Nacka Forum, Nacka Strand och havet som närmsta grannar är detta tveklöst ett utav Nackas mest attraktiva bostadskvarter som bjuder på ett bekvämt boende nära city.

Från bostaden tar det ca 10-12 minuter att gå ner till båten i Nacka Strand (SL-kort gäller) som tar er vidare till Nybroplan, Frihamnen, Lidingö, Fjäderholmarna m.m. Waxholmsbolaget erbjuder flera båtlinjer mot Vaxholm och Skärgården. På några minuter når man direktbussar som går till Slussen på ca 9 min eller till Cityterminalen på ca 14 min. Någon minut från fastigheten finner vi Nacka Strands berömda strandpromenad och på gångavstånd ligger det populära naturreservatet Nyckelviken med 4H-gård och mycket mer. Vikdalen är ett litet villaområdet i Nacka Strand med direktförbindelse till Kvarnholmen, Saltsjöqvarn m.m. via Kvarnholmsbron. Vikdalen ligger även i närheten av Nyckelvikens naturområde, Nacka simhall och olika idrottsanläggningar. Såväl förskolan Vikdalens barn som finns i Vikdalen som Nacka Strands skola, åk 1-3 återfinns i kvarteret. I Nacka Strand ligger också Internationella Engelska skolan, åk 4-9.

Nacka Strand har ett stort serviceutbud med bland annat bageri, blomsteraffär, kemtvätt, frisör och bank. För hälsan finns SATS-gym, Boost gym nere på kajen, yoga på yogastudion Local Soul, fantastiska möjligheter för löparen eller avkopplande behandlingar hos Njuta SPA. Nacka Strand är en växande stadsdel med utsikt över havet och Stockholms inre skärgård, som i en naturskön miljö förenar historik, nutid och framtid. Nere på kajen händer det en hel del. Vill man äta gott finns bland annat Restaurang J och "The Quay". Här avnjuter man härliga middagar i kvällssolen med första parkett mot inloppet och båttrafiken. Utöver Restaurang J och Kajen "The Quay" finns här flera olika foodtrucks samt fik beläget mitt på kajen. För den som gillar att spela padel finns numera dessutom totalt 3 padelbanor belägna på kajen! Uppe på torget finner man även bland annat restaurang Savör och Forno. Gillar man hamburgare finner man här enligt många Stockholms bästa hamburgare, Funky chicken food truck som serverar utsökta hamburgare på torget.

På andra sidan motorvägen hittar du Nacka Forums köpcenter med över 100 butiker, fik, matställen mm, vårdcentral, banker, systembolag och ännu fler bussar till stan och ut mot Värmdö. På Forumsidan växer Nacka stad fram med hundratals nya bostäder och ännu mer restauranger. Tunnelbanebygget är i full gång och om 6-7 år kommer det vara möjligt att åka till Stockholm Central med anslutning till fjärrtåg och Arlanda express på mindre än 15 minuter.

Om Bostaden

Beskrivning

Entréplan - hela entréplan har vattenburen golvvärme, hallgolv har elburen golvvärme
HALL
En yteffektiv hall med platsbyggda garderober med skjutdörrar.

TVÄTTSTUGA
Intill hallen ligger husets tvättstuga som också har en groventré. Här finns tvättmaskin, torktumlare, Nibe värmepanna, tvättho och gott om skåp för förvaring.

FÖRRÅD
Innanför tvättstugan ligger ett rymligt förråd.

KÖK
Köket är öppet mot matsal och vardagsrum och avgränsas med en köksö. Under köksön finns en micro. Övrig utrustning är kyl, frys, spis, ugn, fläkt och en diskmaskin. Det är såväl över som underskåp.

MATSAL/VARDAGSRUM
Matbordet är intill det vackra burspråket som även har utgång till altanen. Denna sida av altanen är utmärkt för frukost och lunch i solen. Vid matplatsen kan man lätt sitta 6-8 personer och det går fint att duka upp för fler när man har fest.
I vardagsrummet har man god plats för soffgrupp, tv-möbel och skänk eller bokhylla för den som önskar. Här finns även bostadens täljstenskamin - en extra stor mysfaktor under vintern. Även från vardagsrummet har man utgång till det inglasade uterummet och altanen.

INGLASAT UTERUM/ALTAN
Ett härligt extrarum som förlänger utesäsongen många månader, utanför och längst med ena sidan av huset har man även altan för att kunna njuta av solen under hela dagen tills dess att den går ner.

SOVRUM 1
Ett sovrum eller om man önskar ett arbetsrum. Här ligger det parkettgolv.

BADRUM
Ett helkaklat badrum med golvvärme. Badrummet är utrustat med badkar, en vägghängd wc, handfat med kommod, ett spegelskåp samt två handdukstorkare.

Övre plan - vattenburna element och det är genomgående parkettgolv.'
MASTERBEDROOM/SOVRUM 2
Ett oerhört charmigt och mysigt sovrum som har plats för dubbelsäng och sängbord. I anslutning till sovrummet finns det två walk in closet som båda har fönster. Det är även en balkong utanför sovrummet.

ALLRUM
Här är det utmärkt att sitta och läsa eller om man hellre önskar skapa sig en tv-hörna. Är man i behov av ytterligare ett sovrum kan man givetvis sätta upp en vägg här.

SOVRUM 3
Detta sovrum är också rymligt och har plats för en bredare säng om man önskar, alternativt enkelsäng, sängbord och skrivbord. Här har man också en egen walk in closet, försett med fönster.

BADRUM
Ett helkaklat badrum med golvvärme. Badrummet är utrustat med dusch med vikväggar, en wc, handfat med kommod, ett spegelskåp samt en handdukstorkare.

Sammanfattning

Typ: Villa, 2-plansvilla
Rum: 5, varav 3 sovrum
Boarea: 138 kvm
Tomtarea: 595 kvm
Byggnadsår: 1997
Driftkostnad: 53 600 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet
Denna area kan av olika anledningar vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump med vattenburet system golvvärme och radiatorer

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Betongplatta på mark och delvis Krypgrund med träbjälklag
Stomme: Trä
Fasad: Träfasad
Fönster: 3-glasfönster isoler
Grundmur: Grundmur med makadam fyllning med ovanliggande platta
Takbeklädnad: Sadeltak/parallellts, Betongpannor/falsad plåtbeklädnad
Ventilation: Mekanisk frånluft
Murstock kommentar: Kontroll senast 2021-06
Allmän information: 2-plans villan

Renoveringar

2021 Totalrenovering av uteförråd
2021 Ommålning fasad
2020 Byte av kyl, frys och torktumlare
2019 Skräddarsydda garderober i hallen
2018 Delvis ommålning/tapetsering inomhus
2018 Ny tvättmaskin
2017 Ny värmepanna
2017 Omlagt tak på skrivarstugan
2013 Stenläggning uppfart
2013 Komplettering av glaspartier
2012 Nedre badrum renoverat
2011 Övre badrum renoverat
2009 Köksrenovering
2009 Ommålning och tapetsering inomhus

Tomt/balkong/uteplats

Bergstomt med trädäck
Bergstomt med träaltaner

Övriga byggnader

En mindre gäststuga/skrivarstuga, isolerad och el finns indragen.

Parkering

Uteplats för två bilar

Tv/Internetanslutning

Internet - fiber
TV- Telia

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Sicklaön
Fastighetsbeteckning: NACKA SICKLAÖN 393:8

Planbestämmelser

S 357, Stadsplan (Beslutsdatum: 19880122)
Husbonden, Fastighetsplan (Beslutsdatum: 19890510)

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter last: Officialservitut: Väg
Officialservitut: Väg
Officialservitut: Väg
Officialservitut: Väg
Officialservitut: Väg

Övrigt

Lagfartskostnad
1.5% av köpeskillingen för privatperson och 4,25% för företag samt en avgift om f.n. 825 kr.

Pantbrevskostnad
På nya pantbrev 2% av pantbrevsbeloppet samt en avgift om f.n 375 kr.

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Ekonomi

Driftkostnader

53 600 kr/år
Årlig elförbrukning: 17614 kWh/år
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 28 300 kr
Vatten och avlopp: 17 200 kr
Försäkring: 7 526 kr
Sotning: 574 kr
Beskrivning: I kostnaden för vatten och avlopp ingår kostnaden för sophämtning.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 874 kr.

Taxering

Byggnad: 2 553 000 kr
Mark: 3 235 000 kr
Totalt: 5 788 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1997
Standardpoäng: 27
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev uttaget om sammanlagt 4 200 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är beställd
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Varudeklarerad bostad
Den här bostaden är försedd med Varudeklarerat – marknadens mest omfattande paket för besiktning och försäkring.
Läs mer om Varudeklarerat

Alla bilder

+ 28 Visa alla 34 bilder
 

Planritning

Karta & område

Danielsvägen 4, Nacka Strand

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Carolina Ramsten

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning