Hoppa till innehåll
4,8 av 5 baserat på 260 omdömen(260 omdömen) Se våra omdömen

Din fastighetsmäklare i Kungshamn och Sotenäs

Drömmer du om ett boende vid havet och letar efter en mäklare med koll på bostadsmarknaden i Sotenäs? Med utgångspunkt i Kungshamn hjälper våra mäklare dig. Oavsett om du ska sälja ditt hus i Hunnebostrand eller är på jakt efter en lägenhet på Kleven, Smögen. Vi förmedlar lägenheter, tomter, hus, fritidshus i hela Sotenäs kommun. Med över 85 års erfarenhet i branschen har vi den kunskap, erfarenhet och omtanke som krävs för att du ska få ut det mesta av din bostadsaffär. Kontakta din mäklare i Kungshamn för rådgivning.

Längst ut mot Västerhavet mitt i Bohuslän ligger Sotenäs, också kallat havets kommun, praktiskt belägen mellan storstäderna Göteborg och Oslo. Här bor cirka 9 000 människor i centralorten Kungshamn och kustsamhällen som Hovenäset, Smögen, Bovallstrand, Hunnebostrand och Malmön. I Sotenäs hittar du havsnära bostäder, storslagen skärgård och natur, bra skolor och möjlighet till en aktiv fritid.

I Kungshamn med omnejd finns alltid något att se och göra. Bland annat kan du besöka djurparken Nordens Ark, gå på Smögenbryggan, ta en skärgårdstur genom Sotekanalen, besöka Kattesands badplats och utomhusteatern på Bohus-Malmön. Inte minst njuta av färska skaldjur och magiska Bohusklippor. Du kan också gå vandringsleden Soteleden som sträcker sig från Nordens Ark mot Bovallstrand i norr till Kungshamn/Smögen i söder förbi flera idylliska kustsamhällen och naturreservat.

Efterfrågan på ny bostad i Sotenäs kommun är stor, speciellt på platser med havsutsikt. Under de närmsta åren planeras ett hundratals nya bostäder att byggas. Ett sådant område är Väjern som ligger strategiskt placerat med Kungshamn inom promenadavstånd och åt andra hållet Hunnebostrand och Bovallstrand en biltur bort. Letar du hus nära Kungshamn är Väjern ett hett tips. Kontakta din fastighetsmäklare i Sotenäs för förslag på nyproduktion.

Hitta din bostad i Sotenäs

Om du funderar på att flytta hit finns det många spännande orter. Ett populärt villaområde är Hovenäset, ett litet pittoreskt kustsamhälle omringat av vatten. Här hittar du mysiga fiskarhus och välbevarad arkitektur från början av 1900-talet. I närområdet finns Johannesviks camping och Reso badplats. Hovenäset är perfekt att flytta till för dig som söker lugn och ro och vill njuta av Bohusläns vackra natur och omgivning.

Letar du efter ett radhus i Kungshamn med närhet till det mesta kan familjevänliga Kungskullen vara det du söker. Kungskullen är ett tätbebyggt och välplanerat område där nyproducerade radhus dominerar. Här trivs barnfamiljer och andra året-runt-boende. I närområdet finns bland annatt en idrottsplats, apotek och Kungshamn centrum.

Söker du en enkel och lättskött lägenhet där du praktiskt taget har gångavstånd till Smögenbryggan och lena klippor ska du bo på Kleven, Smögen. På Kleven finns nyproducerade lägenhetshus som kräver lite underhåll och passar dig som söker ett fritidsboende eller som ”första boende” som ung vuxen. På den populära Smögenbryggan finns gott om restauranger, små klädbutiker och möjlighet att köpa färsk fisk och skaldjur. Är du på Smögen eller i Kungshamn får du inte missa att ta Hållöexpressen ut till Hållö, ett populärt turistmål som består av en klippig ö, en historisk fyr och ett gästvänligt pensionat med bastu och uthyrning för bröllop mm. Kontakta din mäklare på Smögen för att hitta en bostad som passar dina önskemål och behov.

Söker du lugn och ro i vacker natur kanske en charmig vit villa med ett stenkast från hav och hamn på centrala Bohus-Malmön är helt rätt. Hit kommer du med linfärja från fastlandet. Passar dig som kan jobba på distans eller kanske jobbar hemifrån i perioder och vill komma bort en stund.

Ett av Bohusläns äldsta kustsamhällen och ett populärt året-runt-boende är Hunnebostrand. Här finns vita charmiga trähus, ofta renoverade, en fin gästhamn, tennisbanor, mataffärer och gott om restauranger. Passar dig som vill njuta av västkusten och ha nära till Kungshamn och Smögen. Har du ett hus du vill sälja i Hunnebostrand? Ta hjälp av din mäklare i Hunnebostrand för att göra en värdering.

Vi hittar köpare i hela Sverige

Vad som gör Svensk Fastighetsmedling Kungshamn så speciellt är att vi är den enda lokala mäklaren i Sotenäs kommun där samtliga medarbetare bor i kommunen. Vi är en blandad mix av hungriga unga talanger och äldre rutinerade fastighetsmäklare med utgångspunkt i Kungshamn. Våra mäklare har god lokalkännedom om varje kustsamhälle i Sotenäs för att kunna presentera bostäderna på bästa sätt och är aldrig långt borta för att hålla en spontanvisning. Därför kan du lita på att våra fastighetsmäklare i Sotenäs gör allt för att hitta rätt köpare till din bostad eller hjälpa dig att finna ditt drömboende. Allt för att kunna nå det bästa möjliga slutresultatet för dig som kund. Välkommen att kontakta våra mäklare i Kungshamn för ett spännande första samtal om dina bostadsdrömmar.

Omdömen från kunder i Sotenäs

Tom Allan K
Tom Allan K
2023-09-04
Inkännande, positiv, kunnig, förtroendeingivande, ambitiös, seriös, trevlig och informativ. Tom & Eva
Patrik F
Patrik F
2023-09-03
Johan var trevlig & kunnig. Vi kände ett förtroende för honom.
Helene F
Helene F
2023-08-31
Ställer alltid upp inga problem med någonting.
Brita W
Brita W
2023-08-31
Philip är både Professionell och effektiv
Eva Margareta K
Eva Margareta K
2023-08-30
Inkännande, positiv, kunnig,, förtroendegivande, ambitiös, seriös samt trevlig och informativ!👍👍👍 Mycket nöjda säljare/ Tom & Eva
Per A
Per A
2023-08-30
Fantastiskt trevlig och kunnig mäklare. GAV mycket bra information. Fanns alltid tillgänglig på tel eller fysiskt, dygnet runt, för att svara på frågor. Kan varmt rekommendera Philip.
Linda E
Linda E
2023-08-30
Han är verkligen supertrevlig, enkel och tillmötesgående.
Martin J
Martin J
2023-08-22
Trevligt positivt bemötande och hög tillgänglighet. Stort engagemang och mycket behjälplig i att hitta svar på våra frågor.
Rune Strøm N
Rune Strøm N
2023-08-07
Hyggelig megler som fikset alle aspekter rundt salg av hus.
Göran E
Göran E
2023-08-01
Vi blev bemötta av David på ett mycket trevligt och proffsigt sätt från början. Dom förväntningar vi hade på mäklaren levde han upptill med råge. Av David fick vi från början ett stort förtroende för då vi fick löpande info hu...
Mats P
Mats P
2023-07-31
David var lyhörd på våra önskemål och väldigt professionell i relationer med både köpare och säljare
Mikael L
Mikael L
2023-07-31
Proffesionell och tydlig med en hjärtlig ton.

Kontaktuppgifter

Bostadsuppgifter

Fel adress? Ändra uppgifter
 

Oj, något gick fel. Försök gärna igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Ditt möte är bokat!
Mäklare:
Datum:
Tid:
kl.
Adress:
Lägg till gärna till epost för att inte missa något.

Till salu i Sotenäs

Hitta hit

Tidigare försäljningar i Sotenäs

Samarbetspartners

Anticimex

Anticimex hjälper oss att skapa en trygg bostadsaffär och ett tryggt boende med vår tjänst Varudeklarerat.

Familjens Jurist

Familjens Jurist är Sveriges största juristbyrå inom familjejuridik. De jobbar med att göra livet tryggare och enklare. I sorg, glädje och allt däremellan. Vänd dig till Familjens jurist med frågor som rör privat- och familjeliv, företagande och boende.

House:ID

House:ID hjälper dig samla all information som rör din bostad digitalt. Du slipper hålla koll på fysiska kvitton, garantier och bruksanvisningar - allt finns i appen. När du köper med oss får du Premium-tjänsten under ett år helt gratis.

If

För dig som köpt eller sålt en villa, bostadsrätt eller ett fritidshus genom oss erbjuder vår partner If hem- och fritidshusförsäkringar till rabatterat pris och fler andra unika förmåner. 

Nordea

Drömmer du om ett nytt hem? Börja med att ansöka om ett lånelöfte och räkna på vad bolånet kostar hos Nordea och få svar direkt.

Ordna Bolån

Ordna Bolån är en del av Svensk Fastighetsförmedling och jämför banker när du vill ansöka om lånelöfte eller omförhandla bolån.

Jämför och hitta rätt lån via Ordna Bolån

SEB

Köper du bostad genom oss kan du ansöka om bolån hos SEB till en förmånlig ränta.