Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
Sollenkrokavägen 124, Djurhamn

Vardagsrummet med rum för slow living

Sollenkrokavägen 124, Djurhamn

I lugnet av skärgården, en timma utanför Stockholm, vilar ett fritidshus på en solig höjd med utsikt över vattnet. Vi utmanade Pella Hedeby att inreda den generösa golvytan som utgör husets mittpunkt med en lösning som inbjuder till kravlös avkoppling.

Objektsbild på allrummet

Sänk tempot med stil

Slow Living är inredningsstilen som bygger på eftertanke kring t.ex. materialval och bjuder in till en lugnare, mer hållbar livsstil. Här vill Pella se material som trä, sten, linne och sisalhampa vilka förstärker husets karaktär och bandet mellan ute och inne.

– När jag tar mig an ett nytt hem vill jag ta tillvara på de genuina material som redan finns.

 

"När jag tar mig an ett nytt hem vill jag ta tillvara på de genuina material som redan finns."

Sätt samvaron i centrum

Den öppna spisen i tegel blir hemmets naturliga mittpunkt och den öppna planlösningen mellan matplats och vardagsrum uppmuntrar till både närvaro och social samvaro. Här vill Pella inreda vardagsrummet med en större matta där soffor och fåtöljer får en central plats med utblick genom rummen och de generösa fönstren. En platsbyggd bänk i trä eller sten byggs efter hela långväggen och i vinkel för att utnyttja nischen intill kaminen. Under bänken förvaras ved och extra plädar i korgar. En diskret vit TV kan placeras på bänken utan att förta uppmärksamheten från brasan och utsikten.

– En måttanpassad och platsbyggd inredning lyfter den arkitektoniska känslan i rummet.

Moodboard av Pella Hedeby: Linnetexturer med känsla, Fåtölj Hanna från Ire Möbler, tunna linnegardiner från Gotain och inspiration för Vallonia. Platsbyggd förvaring inspirerad av Boutique Pim, naturliga material i soffbordet från Heymoz och sisalmatta från Norrgavel.

Bjud in till samling

För att ta tillvara på den öppna planlösningen tipsar Pella om att inreda matplatsen med ett runt matbord som bjuder in till samvaro för att undvika att någon sitter med ryggen direkt mot vardagsrummet - ett bra tips för att skapa ett mjukare samband mellan rum och funktion. Generösa karmstolar runt matplatsen kan med fördel flyttas in i vardagsrummet om man behöver extra sittplatser runt soffan.

– Textiler som mattor och linnegardiner mjukar upp och dämpar ljud vilket är bra i öppna ytor med social samvaro.

Vill du förverkliga Pellas idéer?

Vi är huvudsponsor av Grand Designs Sverige

Konceptet Grand Tiny Designs är en spinn-off på TV4:s nya storsatsning, det internationella succéprogrammet Grand Designs. Men istället för storslagna nybyggnadsprojekt handlar Grand Tiny Design om att tillgängliggöra innovativa lösningar för fler genom att skapa storslagen design för mindre ytor.