Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
Solbringsvägen 31, Åre

Storslaget stugliv med simple living

Solbringsvägen 31, Åre

Med fjället i ryggen ligger denna bruna timmerstuga på 27 m² omgiven av skog. En stuga som ska fylla en rad funktioner och samtidigt vara en trivsam plats för socialt umgänge. Vi utmanade Pella att skapa plats för hela stuglivet.

Objektsbild mot entrén

Mer sinnesro med färre saker

När man står inför utmaningen att lösa en massa funktioner på en liten yta så ser Pella att det handlar mycket om ett mindset.

– Simple Living innebär att rensa ut och att endast omge sig med saker som man verkligen behöver, för att helt enkelt kunna fokusera på det som är viktig. Genom att minimera detaljer och intryck skapas en rogivande helhet som blir både hållbar och tidlös.

Funktion i fokus

I utformningen av inredningen blir förvaring A och O, där dolda lösningar smälter in på ett naturligt sätt. Pella hämtar inspiration från båtinredningens compact living idé - där var sak har sin plats och man jobbar med smart förvaring och möbler med dubbla funktioner.

I stugan skapar Pella platsbyggda förvaringsbänkar med madrasser som bäddas till sovplatser på natten och får funktionen av dagbädd och sittplats under dagtid. Runt bordet står stapelbara pallar som även fungerar som avlastningsbord intill sängar eller dagbädd.

Moodboard av Pella Hedeby: Japansk keramik från Hasami/TypeO. Rustik värme och köksinspiration för IKEA. Badrumsinspiration med robust materialkänsla hos Bricmate och inspiration med basenkelt bäddset och vardagsnära detaljer för Ikea Livet Hemma.

Stilsam inredning

Pella väljer att hålla inredningen nedtonad med praktiska och lättskötta ytor och material. Allt som kommer in över tröskeln är noga utvalt med omsorg för att harmoniera och skapa en trivsam helhet.

Stugans rustika karaktär och gamla brädgolv bevaras och kompletteras med ett fräscht badrum och enkelt kök i en stilren och naturnära färg- och materialpalett. Keramiken följer också denna lugna ton och här kan muggar, skålar och fat staplas i varandra och även utgöra förvaringskärl.

– Robusta krokbrädor hängs upp runt väggarna i stugan där plagg och redskap kan förvaras med stil.

Där kan även filtar och ljuslyktor hänga och plockas fram när man samlas tillsammans efter en lång dag på fjället.

Vill du förverkliga Pellas idéer?

Vi är huvudsponsor av Grand Designs Sverige

Konceptet Grand Tiny Designs är en spinn-off på TV4:s nya storsatsning, det internationella succéprogrammet Grand Designs. Men istället för storslagna nybyggnadsprojekt handlar Grand Tiny Design om att tillgängliggöra innovativa lösningar för fler genom att skapa storslagen design för mindre ytor.