Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
62 590 kr
Anmäl intresse
Andréa Lidh, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Andréa Lidh
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Mathilda Grandén, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Mathilda Grandén
Mäklarkoordinator

LJUNGSARP 6:47

Pris (Utgångspris): 
62 590 kr
Anmäl intresse
Andréa Lidh, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Andréa Lidh
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Mathilda Grandén, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Mathilda Grandén
Mäklarkoordinator

Tillfälle att bygga nytt längst in på återvändsgata

  • Typ: Tomt
  • Tomtarea: 858 kvm
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Tranemo kommun säljer nu bland annat fastigheten Tranemo Ljungsarp 6:47 med en tomtyta på 858 m². Fastigheten säljs för utgångspriset 62 590 kr eller högstbjudande, inklusive plankostnad.

Utöver köpesumman för tomten tillkommer anslutningsavgifter för vatten och avlopp på cirka 125 000 kr. Observera att fastigheten säljs exklusive anslutningsavgifter. Det finns möjlighet att ansluta fastigheten till fibernät och i det fall betalas anslutningsavgiften av köparen.

Vid köp av tomt kommer följande villkor finnas med i köpekontraktet: Köparen ska inom 6 månader från undertecknandet av köpekontraktet erhållit beviljat bygglov. I det fall köparen är en juridisk person kommer ytterligare ett villkor att finnas med i köpekontraktet som säger att påbörjat byggnadsarbete från undertecknandet av köpekontraktet måste ske inom 18 månader. Med påbörjande av byggnadsarbete avses att bostadshusets klimatskal ska vara färdigställt, vilket innefattar färdigställandet av källare/torpargrund/bottenplatta, ytterväggar, tak och fönster samt dörrar.

I samband med köpekontraktet erläggs en handpenning om 15% eller minimum 15 000 kr. Resterande del av köpesumman erläggs när bygglov erhållits/ev byggnadsskyldighet är uppfylld. Vid frågor gällande villkor, mejla olle.ekberg@tranemo.se

Enligt planbestämmelserna i detaljplanen tillåts byggnad uppföras för bostadsändamål men med vissa restriktioner. Endast ett fristående boningshus med högst en våning samt inredd vind får uppföras på tomten. Byggnaden får inte vara högre höjd än 4,5 meter. Utöver huvudbyggnad tillåts att man uppför ett uthus eller annan gårdsbyggnad. Fastigheten tillåter en maximal byggnadsarea om 200 m². Nämnda byggnadsareor är den sammanlagda, dvs huvudbyggnad och eventuellt uthus/gårdshus. Planbestämmelser finns att läsa och ladda ned i annonsen under "Dokument". Vid frågor gällande tolkning av planen, mejla kontaktcenter på: kommunen@gislaved.se

I Ljungsarp lever man i ett lugnt och trivsamt samhälle där samtliga boenden har närhet till sjö, emellan 50-skyltarna finns hela två sjöar, Stomsjön och Mörksjön. Vacker skog och natur finns även nära inpå alla husknutar. Förutsättningarna för arbete här är mycket goda, här finns en sann entreprenörsanda med flera starka industriföretag som erbjuder många arbetstillfällen. I Ljungsarp finns även förskola och bussförbindelser som tar de lite äldre barnen till grundskola i Dalstorp och högstadiet i Tranemo. I utkanten av samhället gömmer sig en av kommunens mest populära badplatser, Lagmanshaga, som mitt i tallskogen överraskar med sin långa fantastiska sandstrand. När man tagit ett dopp i Lagmanshagasjön rekommenderas ett besök hos Erikson Cottage mysiga sommarcafé för lunch eller fika.

Låter detta intressant? Välkommen att skicka in en intresseanmälan så tar vi på Svensk Fastighetsförmedling kontakt med dig!

Om Tomten

Sammanfattning

Typ: Tomt
Tomtarea: 858 kvm
Pris (Utgångspris): 62 590 kr
Upplåtelseform: Äganderätt

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Tranemo
Fastighetsbeteckning: TRANEMO LJUNGSARP 6:47

Planbestämmelser

Ljungsarops Samhälle, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19760322)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Tranemo Ljungsarp Ga:5

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

62 590 kr

Taxering

Mark: 31 000 kr
Totalt: 31 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Typkod: 210, Småhusenhet, tomtmark

Pantbrev

Det finns 0 st pantbrev uttaget om sammanlagt 0 kr

Alla bilder

Karta & område

LJUNGSARP 6:47,

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Andréa Lidh

Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Mathilda Grandén

Mäklarkoordinator

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Bilder

Planritning