Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
4 000 000 kr
Sammanfattning
Pris (Utgångspris): 
4 000 000 kr

Hamratorpsvägen 3B, Kullavik

  • Typ: Tomt
  • Tomtarea: 1 018 kvm
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Underbar tomt med fin havsutsikt och västerläge i Malevik!

Fakta

Fakta om tomten

Sammanfattning

Typ: Tomt
Tomtarea: 1 018 kvm
Pris (Utgångspris): 4 000 000 kr
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Kungsbacka
Fastighetsbeteckning: KUNGSBACKA MALEVIK 12:13

Omgivning

OMRÅDET
Kullavik, med attraktivt läge vid kusten och med närhet till både Göteborg och Kungsbacka, är ett mycket populärt område att bo och leva i.
Här finns mycket att erbjuda både vad gäller fritidsaktiviteter och naturupplevelser.
Förutom mysiga promenadstråk, cykelleder och båthamnar finns det gott om badplatser i form av klippor eller sandstränder. Trevliga restauranger, caféer, bagerier och små butiker samsas med livsmedelsaffärer, skolor samt apotek och vårdcentral. Här finns dessutom bra bussförbindelser till såväl Kungsbacka som Göteborg.

Bor ni på Hamratorpsvägen cyklar ni till populära Maleviksbadet för att njuta av hav och salta bad på några minuter. Närområdet är lugnt och trivsamt och här finns många mysiga promenadvägar.

Kullavik har flera vikar, badstränder och klippor typiska för den svenska västkusten. Malevik, Korshamn, Kyvik, Kullaviks hamn, Gillvik, Kullsvik och Skalvik för att nämna några. Många resande längs kusten lägger till i Kullaviks Båthamn.

I samhället ligger grundskolorna Fullriggaren Malevik, Kullaviksskolan samt Kullaviks Montessoriskola.

MALEVIKSSKOLAN
Fullriggaren Malevik, ligger vackert beläget vid havet. Skolan är en mycket populär skola med en förskola-skola från 1-16 år med integrerad skolbarnsomsorg. I anslutning till skolenheten ligger Maleviks förskola.
Fullriggaren Malevik startade sin verksamhet 1992 och består idag av två skolenheter som är uppdelade F-5 samt år 4-9. Vi har idag två ålderintegrerade hemvister (F-1), resterande årskurser är ålderhomogena.
För de som behöver omsorg före och efter skoltid erbjuder vi detta inom vår fritidsverksamhet. Fritids är uppdelat i åren F-1, 2-3 samt en fritidsklubb för elever i år 4-6. Inom enheten ryms också fem förskoleavdelningar som arbetar med åren 1-5. Avdelningarna är uppdelade på två hus som ligger inom skolenheten. På Fullriggaren Malevik lär vi för livet, med glädje!


KULLAVIKSSKOLAN
Kullaviksskolan är en del av Särö-Kullaviks pedagogiska enhet. Kullaviksskolan är belägen längst norrut i Kungsbacka kommun. Organisationen är en "husorganisation", vilket innebär att Kullaviksskolan består av ett antal hus. I varje hus finns det olika åldersgrupper representerade. De flesta ligger samlade på det gemensamma skolområdet, några äldre hus är belägna en bit ifrån själva Kullaviksskolan. För närvarande går det 776 elever i skolår f-9. Personalen är organiserad i arbetslag utifrån husorganisationen

HISTORIK
Kullavik definierades som tätort med 679 invånare år 1975. År 1980 hade befolkningen stigit till 1 006. Idag har Kullavik en egen församling och 8 000 invånare.
Kungsbacka kommun hade i mars 2016, 79 254 invånare, med en ökning med ca 1000 personer per år. Detta innebär att vår kommun är landets 26:e största kommun. I Kungsbacka stad bor drygt 20 000 personer.


Kullavik är ett utpräglat villasamhälle som börjar vid Kungsbacka kommuns norra gräns mot Göteborg och sträcker sig söderut ned till Malevik norr om Särö. Samhället var från början en trakt med många småjordbruk, men på ej odlingsbar mark byggdes det efter 1904 och järnvägens tillkomst spridda sommarstugor som successivt omvandlades till permanentboenden. Under 1970-talet byggdes ett stort antal moderna villor och under 1980-talet tillkom Kullaviks Centrum med affärer och hyreslägenheter.
Kullavik var mötesstation på Göteborg-Särö Järnväg sommartid och hållplats på vintern under ångloktiden fram till början på 1950-talet. På vintern fanns det bara en hållplats då det inte förekom några tågmöten. Stationshuset var också poststation året runt.

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Malevik Ga:3
Kungsbacka Bukärr Ga:2

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

4 000 000 kr

Taxering

Typkod: 210, Småhusenhet, tomtmark

Alla bilder

Karta & område

Hamratorpsvägen 3B, Kullavik

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Jakob Franzon, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare

Jakob Franzon

Fastighetsmäklare, Franchisetagare