Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
1 395 000 kr
Anmäl intresse
Cicilia Odenbrink, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Cicilia Odenbrink
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Grimsås

Rönnvägen 11

Pris (Utgångspris): 
1 395 000 kr
Anmäl intresse
Cicilia Odenbrink, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Cicilia Odenbrink
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Välskött och rymlig villa

  • Typ: Villa, 1 plansvilla med källare
  • Rum: 7, varav 4 sovrum
  • Boarea: 120 kvm
  • Biarea: 120 kvm
  • Tomtarea: 1 044 kvm
  • Byggnadsår: 1973
  • Driftkostnad: 52 690 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

På ett trivsamt och lugnt område med begränsad genomfartstrafik saluför vi nu detta väl omhändertagna hem i Grimsås, närmare bestämt på Rönnvägen 11.

Invändigt erbjuder entréplanet bland annat på öppna och ljusa ytor samt fyra möjliga sovrum och rymlig toalett. Kök och vardagsrum ligger lättillgängliga varandra och de stora fönsterpartierna i vardagsrummet vetter ut mot en uteplats skyddad under tak, en förlängning av ytorna under den varmare årstiden. En trappa ner finns bland annat ett hobbyrum/ tonårsrum, en matkällare, ett andra allrum/ gillestuga med öppen spis samt stor tvättstuga. Likaså dusch, toalett och bastu men också integrerad varmgarage med fjärrstyrd port.

Exteriört bjuder detta hem på fina umgängesytor. Uteplatsen som har direkt access från det inglasade uterummet är som gjort för sommarens sköna grillkvällar. Den trevliga trädgården mäter 1044 kvm och på baksidan har du en ganska stor del av ytan, perfekt för ett parti kubb frampå kvällskvisten. På tomten finns det en praktisk friggebod och fastigheten har fiber indraget.

I Grimsås ligger det globalt framgångsrika kabeltillverkningsföretaget Nexans, som också är en av kommunens största arbetsgivare. Här finns massor av aktiviteter och ett starkt idrotts- och föreningsliv med många aktiva. Med ideella krafter i samverkan med kommunen har en ny mobil livsmedelsbutik öppnat. För den naturintresserade ger omgivningarna goda möjligheter till fiske, jakt, svamp-, bärplockning och skogspromenader m.m. IKO Fritid´s anläggning vid Fritidsstugan är ett fritidsområde som erbjuder många möjligheter för olika aktiviteter, t.ex. elljusspår, tennisbana, bangolf, boulebanor och beachvolleyplan på sommaren och på vinterhalvåret finns spolad skridskobana, preparerade skidspår och pulkabacke. Dessutom finns det en utomhusbassäng som håller öppet under sommaren i orten och skolan, årskurs 1-6, är restaurerad.

En bilresa på cirka 15 minuter tar er till Hestra tågstation med tågförbindelse till Göteborg bland annat. I Hestra ligger även Isaberg Mountain Resort med sina åtta skidliftar. När det inte vankas skidsäsong erbjuds andra aktivitet såsom mountainbike, rodel, hinderbana, höghöjdsbana m.m.

Om Bostaden

Beskrivning

ENTRÉPLAN
Entré & hall:
Väl inne möts ni av en öppen och ljus hall med god plats för en bra hallmöbel som gömmer vinterns mössor, halsdukar, vantar mm. På golvet vid entrédörren ligger ett tåligt klinkers som övergår till ekparkett och sidoljuset gör att hallen badar i ljus. Hallen ligger öppet mot vardagsrummet, till vänster når ni ett av hemmets sovrum som ligger vägg i vägg med köket och till höger når ni övriga rum på entréplan. Den u-formade trappan som förbinder hemmets båda våningsplan nås härifrån och en av väggarna i hallen är prydd av granitsten vilket bidrar till en varm och inbjudande känsla. En rymlig klädkammare finns tillgodo runt hörnet.

Vardagsrum:
Rakt fram från ovannämnd hall möts ni av de generösa sällskapsytorna och husets givna samlingspunkt – ett rymligt och ljust rum i vinkel. Här erbjuds fint ljusinsläpp och härliga umgängesytor. Stor soffa och matsalsmöbel får plats här och uterummet som förbinder hemmet med baksida trädgård nås enkelt härifrån och förlänger sällskapsytorna ytterligare under den varmare årstiden.

Inglasat uterum:
Uterummet har skjutbara dörrpartier och suddar ut gränsen mellan ute och inne. Här kan ni ta vara på de sköna sensommarkvällarna eller möta våren lite tidigare. Utemöblerna kan stå inne året om, inga löv som blåser in och det är lättare att bevara värmen några extra timmar på kvällen här. Du är inte heller väderberoende, så när regnet öser eller vinden ilar, kan man lugnt sitta kvar! En liten öppen spis finns i det ena hörnet.

Kök & matplats:
Ljust kök med goda arbetsytor och fina uppläggningsmöjligheter. Till er hjälp vid matlagning finns utrustning i form av kyl och frys, diskmaskin, spis med ovanhängd köksfläkt samt inbyggd mikrovågsugn.

Sovrum 1:
Hemmets första sovrum, ett något mindre sovrum, nås via entréhallen.

Sovrum 2:
I bortersta delen av hallen ligger det andra sovrummet som idag har används som arbetsrum. Här finns inbyggda garderober och rummet är något större än det första sovrummet.

Sovrum 3:
Detta sovrum är det största och ligger belägen mot baksida trädgård med dubbla altandörrar ut till den härliga lilla altanen som är byggd invid uterummet. Förvaring i form av garderober finns till förfogande.

TV-rum alt. Sovrum 4:
Ytterligare ett rum ligger på detta våningsplan som med enkla medel skulle kunna omvandlas till ett sovrum om så behövs. Idag används det som ett mindre tv-rum men agerar också gästrum vid behov.

Toalett:
Toaletten, ett tidigare badrum, är generös i sin storlek och en gammal brunn skvallrar om att det med stor sannolikhet tidigare funnits ett badkar placerat här. Idag agerar dock rummet som sagt endast som toalett men som ni förstår skulle det gå att skapa bad-och duschmöjlighet här. Väggarna har målats i vitt och här finns utrustning såsom dubbla tvättfat nedfällda i en kommod med varsina ovanhängda speglar. Bra belysning via inbyggda spottar ovan speglarna underlättar morgonrutinerna och givetvis finns toalettmöjlighet.

KÄLLARPLAN
Gillestuga:
Återgår ni till entréhallen och går ner för trappan möts ni av ett stort sällskapsrum, en gillestuga. Väggarna är vitmålade och här finns en vitmålad öppen spis centralt placerad som höjer myskänslan i rummet. Plats att möblera med stor soffa som rymmer hela familjen. Är ni i behov av ytterligare ett sovrum är detta ett fint alternativ att disponera om till fördel för detta syfte.

Hobbyrum/ tonårsrum:
På detta våningsplan gömmer sig även ett hobbyrum. Idag agerar rummet som ett musikrum men rummet är flexibelt i dess användning och skulle mycket väl kunna vara ett tonårsrum eller ett motionsrum med plats för diverse träningsredskap.

Matkällare:
Bredvid hobbyrummet ligger en rymlig matkällare.

Toalett med dusch & bastu:
Ljust helkaklat med dusch, handfat med kommod, spegel med belysning, toalett samt möjlighet till ett värmande besök i bastun som bekvämt ligger med direkt access.

Tvättstuga & torkrum:
Tvättstugan och torkrummet ligger i vinkel. Ljusa och vältilltagna med generöst svängrum för diverse klädvård och plats för en liten syhörna. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, arbetsbänk med tvättho och praktisk skåpinredning.

Varmgarage & förvaringsmöjligheter etc.:
Vidare på källarplan finner ni även goda förvaringsmöjligheter och en grovingång med plats för ex. familjens cyklar samt ett integrerat varmgarage med plats för en bil. Fjärrstyrd garageport.

Sammanfattning

Typ: Villa, 1 plansvilla med källare
Rum: 7, varav 4 sovrum
Boarea: 120 kvm
Biarea: 120 kvm
Tomtarea: 1 044 kvm
Pris (Utgångspris): 1 395 000 kr
Byggnadsår: 1973
Driftkostnad: 52 690 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Direktverkande el i form av golvvärme på entréplan, i gillestugan & i hobbyrummet samt elradiatorer i källaren.

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Källare
Stomme: Träregelverk
Fasad: Kalksandsten
Fönster: 3-glas isolerfönster, kopplade 2-glasfönster & några enstaka 2-glas isolerfönster
Takbeklädnad: Betongpannor
Ventilation: Självdrag förstärkt med våtrumsfläkt i källarens badrum
Radon: Radon finns. Under år 2018 utfördes en korttidsmätning av radon. Rapporten från denna mätning finns att ta del här i webbannonsen men kommer också att finnas tillgänglig vid visningstillfället.
Murstock kommentar: Det finns en öppen spis i källaren samt samt ytterligare en i det inglasade uterummet där sotning skett regelbundet. Senaste brandskyddskontrollen godkändes under 2021 utan anmärkningar.

Parkering

I källardelen finns ett integrerat varmgarage. Ytterligare parkeringsmöjlighet finns på nedfarten till garagedelen.

Tv/Internetanslutning

Fastigheten är ansluten till fibernät.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Tranemo
Fastighetsbeteckning: TRANEMO MOGHULT 1:117

Planbestämmelser

Grimsås Samhälle, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19691124)

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter last: Officialservitut: Ledning

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

1 395 000 kr

Driftkostnader

52 690 kr/år
Årlig elförbrukning: 28734 kWh/år
Antal i hushållet: 6
Kommentar: Driftkostnaden är baserad på nuvarande ägares kostnader. Driftkostnad är givetvis individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar. I posten hushållsel ingår uppvärmningskostnaden.

Fördelas enligt följande

El: 32 052 kr
Vatten och avlopp: 9 339 kr
Försäkring: 3 340 kr
Renhållning: 2 331 kr
Samfällighet: 300 kr
Sotning: 528 kr
Telia internet fiber: 4 800 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 3 990 kr.

Taxering

Byggnad: 435 000 kr
Mark: 97 000 kr
Totalt: 532 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1973
Standardpoäng: 31
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 8 st pantbrev uttaget om sammanlagt 820 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 113 kWh/kvm/år
Energiklass: FF
Energideklaration utförd: 2018-11-12
Besiktningsman: Magnus Henriksson, Byggrådet i Väst AB
Varudeklarerad bostad
Den här bostaden är försedd med Varudeklarerat – marknadens mest omfattande paket för besiktning och försäkring.
Läs mer om Varudeklarerat

Alla bilder

+ 38 Visa alla 44 bilder
 

Planritning

Karta & område

Rönnvägen 11, Grimsås

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 332 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Cicilia Odenbrink

Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Bilder

Planritning