Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
5 500 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Leif Fourong, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Leif Fourong
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Certifierad Nyproduktion och jord och skog
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Grebbestad

Hälleflundravägen 10

Pris (Utgångspris): 
5 500 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Leif Fourong, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Leif Fourong
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Certifierad Nyproduktion och jord och skog
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Mysig fritidsdröm om 103 kvm på Hälleflundravägen 10 med gångavstånd till Tanumstrand och havet

  • Typ: Villa, 1-plan
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 103 m2
  • Tomtarea: 954 m2
  • Byggnadsår: 2022
  • Driftkostnad: 41 500 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Välkommen till detta charmiga och idylliska fritidshus på Hälleflundravägen 10, beläget i det mysiga området vid Tanumstrand i Grebbestad. Med en stor och välplanerad yta om 103 kvadratmeter erbjuder detta hem gott om plats för avkoppling och trivsel.

Redan vid första ögonkastet möts du av en ljus och luftig atmosfär, som genomsyrar varje rum i bostaden. De stora fönsterpartierna släpper in generöst med naturligt ljus och ger dig en känsla av att vara i ett soligt paradis.

Närheten till bad salta gör detta fritidshus till den perfekta sommaroasen. Efter en uppfriskande simtur kan du njuta av de långa soltimmar som erbjuds på den trevliga uteplatsen. Här kan du avnjuta härliga grillkvällar och skapa minnen med familj och vänner.

Här har man verkligen tänkt på detaljerna och skapat en stilfull och modern atmosfär. Med fyra rum finns det gott om utrymme för både umgänge och avskildhet.

Grebbestad och Tanumstrand är en ort som erbjuder en fantastisk livsstil med närhet till både natur och stadsliv. Här kan du njuta av skärgårdens vackra skiftningar samtidigt som du har bekvämt avstånd till all service du behöver.

Välkommen till detta välskötta fritidshus där lantligt boende möter modern elegans.

Här är det även Gångavstånd till Bohusläns vackraste skärgård och alla Tanumstrand och Grebbestads alla nöjen, shopping, restauranger och nordens största sportbutik. Huset passar både för permanent boende och fritidsboende och genom att det är nybyggt betalar man ej

heller någon fastighetskatt de närmaste 15 åren från att bygget blev slutanmält hos kommunen. Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för visning av fastigheten, se även på vår hemsida bifogad detaljplan, avstyckningskarta.

INTRESSERAD AV EN PRIVAT VISNING!

Den här chansen kommer sällan igen, vill du inte missa det här unika läget och att du har finansieringen i ordning då kan kan du kontakta ansvarig mäklare redan idag för mer information och bokning av privat visning!

Vi ses på Hälleflundravägen 10


Avstånd till
Göteborg 14,7 mil ca 1h 30 min bilfärd
Oslo 15,8 mil ca 2 h bilfärd
Grebbestad 1,6 mil ca 20 minuter
Mjölkeröds golfbana ca 15 minuter
Fjällbacka golfbana ca 15 minuter

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 1-plan
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 103 m2
Tomtarea: 954 m2
Pris (Utgångspris): 5 500 000 kr
Byggnadsår: 2022
Driftkostnad: 41 500 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet
Huvudbyggnad 103m²

Uppvärmning

värmepump med värmeåtervinning

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Betong
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glasfönster isoler
Takbeklädnad: Betongpannor
Markbeskaffning: Sten
Ventilation: Mekanisk frånluft
Jordat/ojordat: Jordat

Tomt/balkong/uteplats

Trädäck på två sider om huset med sol hela dagen

Parkering

Flera parkeringsplatser

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Tanum
Område: Grebbestad
Fastighetsbeteckning: TANUM ERTSERÖD 1:73

Planbestämmelser

Detaljplan för del av ertseröd 1:5 samt ertseröd 1:7 m.fl., rörvik, Detaljplan (Beslutsdatum: 2018-12-10, Registreringsdatum: 2019-06-13, Senast ändrad: 2024-05-20)
Ändring av detaljplan för del av ertseröd 1:5 samt ertseröd 1:7 mfl, rörvik, Ändring av detaljplan (Beslutsdatum: 2021-10-26, Registreringsdatum: 2022-01-31, Senast ändrad: 2024-05-20)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Tanum Ertseröd Ga:6 - UTFARTSVÄG, VÄNDPLATSER, DIKEN OCH SLÄNTER SAMT UTRYMME FÖR INFORMATIONSSKYLT. - UTFARTSVÄG,VÄNDPLATSER,DIKEN OCH SLÄNTER SAMT UTRYMME FÖR INFORMATIONSSKYLT.
undefined ERTSERÖD GA:20 - Miljöhus
undefined ERTSERÖD GA:21 - Grönområde
undefined ERTSERÖD GA:19 - Väg, gångväg, belysning.
Rättigheter last: Infartsväg
Officialservitut: Rätt att använda och underhålla befintlig väg för in- och utfart. - Väg

Övrigt

Grebbestad var tidigt ett strandsittarsamhälle. Under 1800-talet ökade handel och sjöfart. Vid förra sekelskiftet hade den expanderande stenindustrin nått orten.

Redan i mitten av 1800-talet blev begreppet badgäster känt. Till Grebbestad sökte man sig av hälsoskäl. Här kunde man få lerbad, som sades bota det mesta. Grebbestadsleran och de handfasta baderskorna blev vida kända.

Grebbestad har blivit en av Sveriges mest restaurangtäta orter.

Grebbestad och Tanumshede har under 2000-talet "tävlat" om att vara kommunens största ort. De senaste åren har Grebbestad varit störst. Befolkningen i Grebbestad är nästan 1800 innevånare.

Grebbestads historia
Området kring Grebbestad har varit bebott sedan lång tid tillbaka. I nära anslutning till nuvarande Grebbestad finns många fornminnen, bl a gravfält från järnåldern på Greby och Gissleröd och vid Ulmekärr finns både en stenlabyrint och en fornborg. Mängden formlämningar antyder att det på platsen kan har funnits mer människor än i en jordbruksby, kanske har det också funnits en liten handelplats.

Norr om infarten till samhället ligger Greby Gravfält som är ett Bohusläns största forntida gravfält med cirka 200 anläggningar. De består av runda och ovala högar och stensättningar samt kraftiga resta stenar, både på högarna och separat. Gravfältet är till utformning och läge typiskt för Bohusläns äldre järnålder (500-800 e Kr), vilket också bekräftas av äldre undersökningar.

Labyrinten vid Ulmekärr, längs vägen till Havstenssund, är den bäst bevarade i Bohuslän. Den stenlagda labyrinten är av okänd ålder men troligen förhistorisk. Tidlös är lyckligtvis nyfikenheten och det är just den som lockar till att följa labyrintens gångar.

När Pehr Kalm i augusti 1742 besöker Grebbestad noterar han att Grebbestad :
"... är en by belägen i Tanum socken och ned vid stranden av saltsjön. Invånarna äro allesammans fiskare, hade varken åker eller äng utan måste genom fiskande förtjäna sig allt vad de hava av nöden; de må dock tämmligen väl."

Under början av 1800-talet ändrade Grebbestad karaktär från fiskeläge till ett mer mångsidigt samhälle när handel, fraktfart och hantverk började utvecklas. Utvecklingen började då "sillen gick till" i slutet av 1700-talet. Under 1800-talet utskeppades stora kvantiteter havre från Grebbestad. Konservindustrin växte fram och gav många arbetstillfällen. Kustfrakten blev allt mer betydande och i början av 1900-talet hade Grebbestad flera egna fraktskutor i hamnen. Vid sekelskiftet blomstrade verksamheterna i Grebbestad. Men när sillen började svika under sillperioden i slutet av 1800-talet och fraktfarten fick konkurrens av andra transportmedel vände utvecklingen.

Framgångarna för "Fjellbacka-ansjovis" sporrade givetvis andra konservfabrikörer att tillhandahålla kryddade inläggningar av skarpsill. Från Fjällbackas grannsamhälle Grebbestad rapporterade år 1887 landsfiskalen i Tanum till landshövdingen att konservfabrikören Edvard Nilsson installerat en ångmaskin om tre hästkrafter "för tillverkning och tillslutning av ansjoviskärl".
Här finns alltså ursprunget till den ansjovis vi känner under namnet Grebbestads Hummeransjovis. Konservtillverkningen i Grebbestad lades successivt ner under 1960-talet och början av 1970-talet. Numera, omdöpt till Grebbestad Ansjovis Original, tillverkas ansjovisen hos Abba i Kungshamn.

Redan på 1840-talet blev sommarvistelse i Grebbestad en del i den nationella "kallbadsrörelsen", som bl a bestod i lerinpackningar, tångbad och stärkande kallbad i havet. Idag är Grebbestad ett av de mest populära besöksmålen i Bohuslän.

Sydväst om Grebbestad ligger Otterön med stora skalgrusbankar som bidrar en artrik och ovanlig flora. Det var på Otterö Evert Taube i början av 1950-talet bodde då han bland annat skrev visorna "En solig morgon" och "Så länge skutan kan gå".


Namnet Grebbestad
Namnet Grebbestad betyder Grebys stad, där stad i det här fallet betyder båtplats, dvs båtplatsen vid gården Greby. Greby kommer av Grjotby, bildat av fornnordiska ordet för sten, stenig mark.

Grebbestad idag
Grebbestad är fortfarande ett levande fiskeläge. Vid fiskmottagningen i hamnen lämnar trålarna från Grebbestad och omgivande fiskelägen sina fångster: mest kräftor och räkor.

Längs samhällets huvudgata, Nedre Långgatan, finns idag det mesta - affärer, bank, restauranger och uteserveringar. En promenad längs Strandvägen och vidare in på Grebbestadsbryggan vid gästhamnen lockar sommartid med restauranger, skaldjurscaféer, boutiquer, presentaffärer och ett intensivt folkliv.

I Grebbestad finns Grebbestads folkhögskola med Västra Götalandsregionen som huvudman.

Grebbestad är ett levande kustsamhälle där mycket av den äldre bebyggelsen bevarats samtidigt som ett modernt och funktionellt samhälle för dagens behov utvecklats. Ett fint arv från äldre tider är den gamla bebyggelsen som ligger mellan nedre och övre Långgatorna.

Terrängen nordost om Grebbestad, mellan Grebbestad och Tanumshede, används för närrekreation och är rik på utflyktsmål med bland annat fornlämningsmiljöer. Här finns vandringsleder och motionsslingor i anslutning till idrottsplatsen Siljevi.

Nästan 1800 personer bor idag i Grebbestad.

Näringsliv i Grebbestad
Näringslivet i Grebbestad är inriktat på service och turistnäringens behov. Många av de bofasta pendlar till arbetsplatser i de närliggande orterna.

Största arbetsgivaren i Grebbestad, vid sidan av kommunen, är turistanläggningen TanumStrand- By the sea söder om centrum.

Planer för Grebbestad
Den kraftigt ökande turistnäringen, med samhället i centrum, gör att kommunen planerar för en expansion i Grebbestad. Planerna redovisas i den Fördjupade översiktsplanen.

Offentlig service i Grebbestad
Grundskola F-6
Fritidshem
Förskola

Familjedaghem
Folkhögskola
Tärnegårdens äldreboende
Återvinningscentral
Post

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

5 500 000 kr

Driftkostnader

41 500 kr/år
Årlig elförbrukning: 10000 kWh/år
Antal i hushållet: 5

Fördelas enligt följande

El: 5 000 kr
Uppvärmning: 15 000 kr
Vatten och avlopp: 12 500 kr
Försäkring: 6 000 kr
Renhållning: 3 000 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 2 144 000 kr
Mark: 1 332 000 kr
Totalt: 3 476 000 kr
Taxeringsår: 2023
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 2022
Standardpoäng: 27
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 3 pantbrev uttaget om sammanlagt 3 349 000 kr.

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 42 Visa alla 48 bilder
 

Planritning

Karta och område

Hälleflundravägen 10, Grebbestad

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 0 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Grebbestad, Tanum
Hälleflundravägen 10
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning