Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Ulrika Bernhardsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Ulrika Bernhardsson
Fastighetsmäklare
Västra Frölunda

Osbergsgatan 1C

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Ulrika Bernhardsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Ulrika Bernhardsson
Fastighetsmäklare

60-talsjuvel

  • Typ: Villa, 1½-plan i soutteräng
  • Rum: 7, varav 5 sovrum
  • Boarea: 216 kvm
  • Biarea: 81 kvm
  • Tomtarea: 923 kvm
  • Byggnadsår: 1964
  • Driftkostnad: 63 689 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Villan visas efter överenskommelse med mäklaren.
I högt läge med strålande utsikt över takåsarna i centrala Påvelund finns denna renoverade och mycket smakfulla 60-talsjuvel. Med en totalarea om 297 kvm i två plan samt souterrängplan inklusive stort garage. Bekvämt med all service samt bra kommunikation med spårvagn/snabbuss till Göteborgs centrum bara några hundra meter utanför dörren. Även Påvelundsskolan med förskola och skola från F-9 finns nedanför backen bekvämt och lätt för barnen att själva gå till skolan.
Lättskött fastighet i tegel samt även lättskött tomt där det mestadels består av altaner och berg samt en liten gräsplätt. Har man sommarstuga eller båt och vill tillbringa sommaren där så är det inte så mycket man behöver ta hand om. Fastigheten är fördelad på 7 rum och kök. Entréplan med hall med plats att hänga av sig ytterkläder, stort härligt masterbedroom med stora fönster ner till golven samt öppen spis. Magnifikt badrum med både badkar samt dusch, i anslutning finns tvättstugan, en härlig walk-in-closet samt pannrummet. Gäst WC samt praktisk förvaring. Villans höga läge gör att rummen badar i ljus men ger även känsla av avskildhet mitt i byn.
Mellanplan med härligt ljust kök från HTH, ett paradis för gourmekocken då det finns en riktig gasspis. Trivsamt beläget på hörnet av villan med en loungedel och utsikt över området. I anslutning till köket finns matsalen med en härlig naturnära inne/utekänsla. Uteplatsen utanför matsalen har även där en öppen spis. Rymligt vardagsrum där man även här har tänkt på att "ta in" den naturnära känslan med stora fönster ner till golvet. Här finns också en öppen spis samt utgång till balkongen i söderläge . Sovrum/arbetsrum och gäst wc.
Övre plan rymmer tre bra sovrum varav två med utgång till balkongen i västerläge. Badrum med badkar. Stort vindsutrymme för förvaring samt en klädkammare.
Ett fantastiskt hem att bo och trivas i!

Säljarnas egna ord om varför de har trivts så bra i sin fastighet: När vi väntade vårt tredje barn letade vi länge efter ett stort och praktiskt hus där tonåringar och nyfödda kunde få sin egen plats. I det här huset har vi nu bott i snart 19 år och firat både bröllop, dop, student och alla jämna år.
Vi boade snabbt in oss i huset, gjorde det till vårt hem och hela familjen har stormtrivts. Här har varit lätt att leva för alla i familjen. Nära till bra skolor, allas fritidsaktiviteter, mataffärer, postombud, buss och spårvagnslinjer. Jag har kunnat cykla till jobbet.

På bara några minuter har vi tagits oss till skogsområden eller till havet för ett dopp.

Nu tar yngsta sonen studenten och planerar för skidsäsong och sen studier. Kvar i stora huset är då bara vi, två vuxna och hunden. Så vi tänkte också hitta på något nytt i livet och lämna över vår pärla till en ny familj. Vi hoppas att ni ska trivas och älska detta hus lika mycket som vi har gjort. //Ulrika och Jonas

Mer om närområdet: Påvelund är ett av Göteborgs mest attraktiva områden, med närhet till centrala Göteborg såväl som till Göteborgs södra skärgård. Området ligger i anslutning till Fiskebäck och Långedrag med det charmiga Osberget som central punkt.

Här erbjuder fina vandringsstigar i vacker natur utmed kustlinjen. Promenera till Hinsholmens småbåtshamn, utmed Eskils Kanal eller förbi Önnereds brygga. Området erbjuder även tennisbana samt en motionscentral med gym och idrottsplats. Önskar man gå en golfrunda så finns det banor inom 15 minuters avstånd bland annat i Sisjön och Hovås.

I närområdet finns bla. Påvelunds centrum med livsmedelsbutik, fiskbil, frisör, Svensk Fastighetsförmedlings kontor och pizzeria. I närområdet finns även apotek, vårdcentral och ytterligare service.

Från Påvelund tar man sig smidigt till badställen och badvikar i närheten. Det finns även flera småbåtshamnar i närområdet. Vad gäller barnomsorg och skolor finns det flera alternativ att välja mellan. För mer information gå in på www.goteborg.se. Även lokaltrafiken är god. Till och från området tar man sig smidigt med buss eller spårvagn till knutpunkten Frölunda Torg och dess Resecentrum varifrån flertalet bussar och spårvagnslinjer tar dig vidare till stadens alla delar. Läs gärna mer på www.vasttrafik.se. Spårvagnen är även ett smidigt transportmedel ut till Saltholmen, varifrån skärgårdsbåtarna avgår.

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av service så som mataffärer, frisörer, tandläkare och vårdcentral.

Intill torget ligger Frölunda Kulturhus med bland annat biograf, simhall och bibliotek. Mittemot Frölunda Torg ligger Ica Kvantum, Mio Möbler och Mc Donalds.

Om Bostaden

Beskrivning

Entréplan: (Säljarnas beskrivning om sina rum)
Du kommer in i en stor praktisk hall med grå klinkers, en lång klädhängare och plats för en bänk att sitta på och knyta skorna. I hallen finns också ett förråd för skor och väskor samt en liten klädkammare för ytterkläder.

I direkt anslutning till hallen finns ett stort rum med öppen spis, parkettgolv och stort fönsterparti samt en egen liten altan. Vi använder rummet som sovrum men när alla barnen bodde hemma var det deras häng.

Från hallen når du ett gäst wc med fönster, det stora familjebadrummet där det finns gott om utrymme samt både dusch och badkar. Separat tvättstuga, en rymlig walk-in-closet samt pannrum där det finns utrymme för fritidskläder fritidsutrustning.
Familjebadrummet har fönster med ljuvlig utsikt över soluppgångar och grannskapet, ja faktisk ända bort till Älvsborgsbron. Badrummet går i ljusa toner, klinker och kakel. Här ligger någon och spelar spel medan en annan stryker kläder eller tar en dusch.

Våning 1
En trappa upp hittar du ett arbetsrum/sovrum ett stort underbart vardagsrum med öppenspis, stora härliga fönsterpartier och utgång till balkong. I gången mellan trapphall och arbetsrum finns två garderober och dörren till en toalett även den med fönster.
Matrummet har öppen planlösning till köket och du når det även får vardagsrummet genom glasade dubbeldörrar. Matrummet har plats för 10 personer och har stora fönster ner till golv åt två håll med direktkontakt till altaner och en loggia med öppenspis.
Köket är familjens naturliga samlingsplats. Här pågår läxläsning samtidigt som maten kokar på spisen. I loungen finns två fåtöljer. Här äter vi ofta vår frukost med strålande utsikt och direktkontakt med naturen. Från loungen når man ut till den stora altanen som har plats för både matbord och soffgrupp. I nedre delen av altanen planerade vi att bygga en pool men allt annat kom emellan. Så det får bli ett tips till nästa familj som flyttar in.

Våning 2
Här finns tre sovrum (varav två med tillgång till balkong), badrum med badkar, klädkammare samt ett praktiskt vindsförråd. Här finns rikligt med garderober både i hall och sovrum.

Garaget och garageuppfart
Tack och lov finns här en stor garageuppfart med plats för både jollar, ribbar, släpkärra och familjens bilar. I garage/verkstad finns det plats för cyklar, trädgårdsutrustning, och allt annat som man lyckats samla på sig.

Trädgården
Någonstans på tomten kan du alltid hitta en plats i lä att njuta av solen på. Du kan också hitta en altan under tak att sitta under om det regnar.
Det finns en rabatt vid en entrén, en vid grillplatsen på baksidan av huset och en vid det stora rummet i entréplan. Vi har gjort trädgården väldigt lättskött då vi inte är hemma på vår och sommar. Älskar man att odla och pyssla går de ju alltid att avveckla någon altan till fördel för gräsmatta och rabatter.
Vi har belyst buskar och träd. Det ger en känsla av rum i rummet och är oerhört vackert att vila ögonen på under den kalla mörka årstiden.

Sammanfattning

Typ: Villa, 1½-plan i soutteräng
Rum: 7, varav 5 sovrum, möjlighet till 6 sovrum
Boarea: 216 kvm
Biarea: 81 kvm
Tomtarea: 923 kvm
Byggnadsår: 1964
Driftkostnad: 63 689 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Bergvärmepump, vattenburen golvvärme badrum entréplan, elvärmegolv i badrum plan 3 och 2 st öppen spis
Ålder: 2018

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Platta på mark
Stomme: Betong/lättbetong/trä
Bjälklag: Betong
Fasad: Tegelstensfasad
Fönster: 2-glasfönster isoler/3-glasfönster isoler
Takbeklädnad: Sadeltak/Tegel
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft
Allmän information: Tillsammans med grannen nedanför ansvarar man för skötsel av infartsvägen från Osbergsgatan till fastigheten.

Renoveringar

2004 Nytt kök
2007-2011 Altaner
2009 Isolering garagetak
2010 Nytt badrum, tvättstuga samt walk-in-closet entréplan, två fönster monterades in i våtrummet
2012 Nya fönster, delvis nya radiatorer
2018 Ny entrédörr, bergvärmepump installeras
2019 Ny vindsdörr
2021 Renovering av båda balkongerna med nytt bjälklag samt klinker, markarbeten samt dränering av garageuppfart
El kompletterat i omgångar.

Tomt/balkong/uteplats

Finns flera uteplatser i alla fyra väderstreck samt två balkonger i söder och väster
Högt läge med mestadels bergstomt.

Parkering

Garage ca 32 kvm samt flera p-platser.

Tv/Internetanslutning

Fiber via Telia

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Långedrag
Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG ÄLVSBORG 123:5

Planbestämmelser

123-Angöringsfyren I Älvsborg, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19630930)
Stadsplan (Beslutsdatum: 19620426)

Övriga rättigheter och belastningar

Samfällighet: GÖTEBORG ÄLVSBORG S:101
GÖTEBORG ÄLVSBORG S:125
GÖTEBORG ÄLVSBORG S:386
GÖTEBORG ÄLVSBORG S:89

Ekonomi

Driftkostnader

63 689 kr/år
Årlig elförbrukning: 23380 kWh/år
Antal i hushållet: 4

Fördelas enligt följande

Uppvärmning: 45 094 kr
Vatten och avlopp: 5 527 kr
Försäkring: 10 358 kr
Försäkringskommentar: IF
Renhållning: 2 010 kr
Sotning: 700 kr
Beskrivning: I uppgifterna om uppvärmning ingår även hushållsel och elnätavgift. I denna fastighet sotar man öppna spisarna varje år. I driftskostnaden ingår även laddning av elbil.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 874 kr.

Taxering

Byggnad: 3 258 000 kr
Mark: 3 219 000 kr
Totalt: 6 477 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1964
Standardpoäng: 30
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 11 st pantbrev uttaget om sammanlagt 4 665 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 86 kWh/kvm/år
Energiklass: CC
Specifik energianvändning: 44 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2022-06-03
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Varudeklarerad bostad
Den här bostaden är försedd med Varudeklarerat – marknadens mest omfattande paket för besiktning och försäkring.
Läs mer om Varudeklarerat

Alla bilder

+ 41 Visa alla 47 bilder
 

Planritning

Karta & område

Osbergsgatan 1C, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Ulrika Bernhardsson

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Bilder

Planritning