Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
10 500 000 kr
Västra Frölunda

Trälåsvägen 1

Pris (Utgångspris): 
10 500 000 kr

2-familjsvilla på trivsam hörntomt i lugnt läge

  • Typ: Villa, 2-plans villa med vindsplan samt källare
  • Rum: 12, varav 7 sovrum
  • Boarea: 275 kvm
  • Biarea: 110 kvm
  • Tomtarea: 878 kvm
  • Byggnadsår: 1944
  • Driftkostnad: 49 370 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

I lugna idylliska Grimmered ligger denna unika och mäktiga 2-familjsvilla uppförd 1944 på en plan fin hörntomt bland villor med gott om barnfamiljer. Tomten är 878 kvm där det finns plats för bollspel, studsmatta, lek och spring. Här bor man i 3-plan samt källare med en totalarea om 385 kvm (inklusive källare och garage). Möjlighet finns för flera hushåll, utmärkt t ex som generationsboende. Eller bo själv i en del av fastigheten och hyr ut resterande. Givetvis går det mycket bra att använda hela fastigheten till enfamiljsboende också. I dag finns det 12 rum, 2 kök, 3 badrum, wc och två kaminer. Låga driftskostnader i form av bergvärme.
På entréplan finns kök, badrum, wc, kontor (möjligt till mindre sovrum), vardagsrum med kamin samt tre sovrum. På plan 2 finns det kök, matsal, badrum, vardagsrum med kamin och två sovrum. Vindsplan med allrum, två sovrum och badrum. Fantastiskt källarutrymme där vi har gott om plats för förvaring. Där finns även villans tvättstuga, pannrum/torkrum, hobbyrum och förråd.
Villan erbjuder ett härligt lättskött boende, bekvämt nära natur, kommunikationer, skola, förskola och service.

Säljarna egna ord om varför de har trivts så bra i sin villa:
Från 1-årskalas till studentexamen – så länge har vi bott här, och firat stort och smått med trädgårdsfester, middagar, mingel och brasmys.
Här har vi bott med ljus, rymd och kontakt med årstidernas växlingar som man följer lika bra från soffhörnet som på knä i rabatten eller ute i Ruddalens motionsspår. Utsikt men ingen insyn! Från plan 1 kommer man rakt ut i trädgården, samtidigt som avenbokshäcken skyddar från insyn året om; grön på sommaren, och gemytligt rasslande under vinterhalvåret (den fäller inte höstens rostbruna blad förrän om våren). Och från plan 2 och vinden har man nära nog panoramautsikt.
Älskar vårt hem för det öppna, soliga läget och rymden inomhus, och i trädgården har det funnits utrymme för både sandlåda, kurragömma och badminton. Och sommarhalvårets grillfester, förstås.
Huset har servat oss väl och vuxit med behoven och barnen när vi renoverade vinden och integrerade den med våningsplan 2. De första åren ägde vi tillsammans med en annan familj, och efter att vi tog över hela ägandet har vi hyrt ut plan 1, de senaste åren till studenter. (Direktbuss mellan Högsbo och Chalmers.)
Att vi satte in kamin har vi inte ångrat en sekund. Även om den står i hörnet är den vardagsrummets mittpunkt, den perfekta platsen för mys och prat. Planlösningen med vardagsrum och matsal i fil (plan 2) var en av sakerna vi själva föll för. Här kan man umgås många utan att det känns trångt.
Kan man älska ett parkettgolv? Ja, det kan man. Man kan också bli förälskad i en balkong. Arkitektritad, och hem till otaliga generationer tomatplantor, liksom platsen där tonåringarna helst solar bakom balkongskyddet!
I garaget finns plats för hur många cyklar som helst, och på två hjul kommer man på 15-20 minuter både till city och till Saltholmen.
Vi är kanske inte världen bästa på trädgård, men nästan allt man sticker i jorden kommer upp och sprider färgprakt: allium, akleja, daggkåpa, kaprifol, kaukasisk förgätmigej, kungsängslilja, pion, pingstlilja, vallmo… för att inte tala om rabarber, vinbär och krusbär till pajen. Gräslök och vitlök. Ett tag hade vi potatisland också. Och skaffa genast en råsaftcentrifug till alla äpplen!
Och så har vi ju rhododendron, korallkornell och prydnadskörsbär …
Slutligen: Det är ett hus med historia. Byggdes 1944 av familjen Pettersson som drev livsmedelsaffär på plan 1 och bodde på plan 2, medan pigorna hade rum på vinden. Vi har träffat äldre i området som berättade att de köpte sitt lördagsgodis i affären, och vi har några fina foton från när huset var nybyggt. Ett fint hus! Vi hoppas att nästa ägare ska trivas lika bra och kanske lika länge (?) som vi.

Mer om närområdet: Grimmered omnämns redan på 1500-talet och var ett levande jordbrukssamhälle till långt in på 1900-talet. Grimmered är liksom grannområdet Ekebäck en trevlig blandning av gammalt och nytt, av olika stilar och epoker. Här finns allt från sekelskiftescharm till en modern arkitektur. Husen består av både radhus, kedjehus och friliggande villor.

Området gränsar till Ruddalens stora rekreationsområde med vacker skog, motionsslingor, vandringsleder och Ruddalens idrottscentrum. Till hav, badvikar och småbåtshamnar i Långedrag, Fiskebäck och Önnered är avståndet heller inte långt. Den som vill ta en härlig promenad kan, förutom att promenera i Ruddalen, ströva genom villaområdet i Ekebäck och bort mot Nya Varvet.

Det ligger ett antal förskolor samt en populär och välrenommerad låg- och mellanstadieskola i närområdet, Dalaskolan. Den har en lång historia. Dess äldsta skolbyggnad är över hundra år gammal. För mer information om skolor och barnomsorg gå in på www.goteborg.se.

Från Grimmered har man nära till både Frölunda Torg och till Göteborgs centrum. Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum endast ett par minuter bort med butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av service så som frisör, bank, tandläkare och vårdcentral.

Intill torget ligger Frölunda Kulturhus med bland annat biograf, simhall och bibliotek. Från Frölunda Resecentrum utgår ett nätverk av bussar och spårvagnar som snabbt tar dig till olika delar av Göteborg. Läs gärna mer på www.vasttrafik.se.

Om Bostaden

Beskrivning

Välkommen in i denna fantastiska villa med härliga ytor på samtliga våningsplan.
Entréplan: Vi kommer in i en entréhall som används gemensamt till både entréplanet och plan två samt till källarplanet. När vi kliver in i bostaden på plan 1 så möts vi av en rymlig hall med laminatgolv, vitmålade väggar och plats att hänga av sig ytterkläder. Till vänster finns planets wc med mosaikgolv och vitmålade väggar. Här finns toalett och handfat.
Stort härligt vardagsrum centralt placerat på planet, med en värmande kamin och ljusa väggar. Finns även separat entré till andra sidan av tomten.
Stort kök med grå luckor, bänkskivor i trä med vitt kakel ovan och rostfri diskbänk. Köket är utrustat med spis, spisfläkt, diskmaskin -18, kyl och frys. Vackert gammalt träplankgolv.
I passagen till sovrummet innanför köket finns ett städskåp. Mittemot finns badrummet med toalett, handfat samt dusch med vikväggar. Grå klinkers, vitt kakel i duschen och vitmålade väggar.
Sovrum 1, med plankgolv, vitmålade väggar och en dubbelgarderob.
Sovrum 2, med laminatgolv, vitmålade väggar och tre garderober.
Sovrum 3, med laminatgolv, ljusgrå väggar och fyra garderober. Utgång till balkong i söderläge.
Sovrum 4/kontor, med laminatgolv och vitmålade väggar.

Plan 2: Genomgående i hallen, båda sovrummen, vardagsrummet och matsalen finns det ett mycket fint parkettgolv i originalutförande med fiskbensmönster. I hallen har vi även plats att hänga av sig ytterkläder, mönstrad ljusbeige tapet designad av Arne Jacobsen och tre garderober med överskåp.
Rymligt vardagsrum med stora fönster och plats för stor soffa och fåtöljer. Härlig kamin att elda i. Väggarna målade i en trivsam varm sandbeige ton. I anslutande matsal har man målat i en grå/grön ton. (detta rum går att göra till ett ytterligare sovrum)
Kök med retroluckor i teakfanér från 60-talet. Bänkskivor i trä med vitt mosaikkakel ovan. Här finns spis med varmluftsugn, spisfläkt, diskmaskin -18, halv kyl och frys. Skafferi som man kan gå in i. Härligt gammalt platsbyggt skåp i serveringsgången mellan kök och matsal. Fint plankgolv och vitmålade väggar. Från köket kommer man även till balkongen i härligt västerläge med eftermiddags- och kvällssol.
Masterbedroom med ljusgrå väggar med mönstrad fondvägg (funkistapet från Lim & Handtryck) och garderobsmöbel.
Ytterligare ett stort sovrum med ljus tapet. Klädkammare mellan de båda sovrummen.
Badrum med mörkgrå klinker med golvvärme (el) och vitt kakel. Här finns toalett, handfat med skåp, spegelskåp, badkar samt handdukstork (vattenburen).

Vindsplan: Ljust och mycket fräscht härligt vindsplan med flera stora takfönster som ger ett härligt ljus och även möjlighet att studera stjärnorna kvällstid. Vitmålade plankgolv och vitmålade väggar.
Två bra sovrum med ekparkett, ljusa väggar och garderober.
Badrum med ljusgrå/beige klinkers, vitt kakel och dusch med turkos mosaik. Här finns toalett, handfat med skåp och handdukstork (vattenburen).
Gott om förvaring i sidovindarna.

Källarplan: Underbar källare för den som vill ha goda utrymmen att förvara saker och ha plats för hobbyverksamhet mm. Här finns villans tvättstuga verkstad/hobbyrum, med separat entré, torkrum/pannrum, stort förråd samt garage som nås både från villan och separat entré från parkeringen.
En fantastiskt villa att bo och leva i med underbara ytor!

Sammanfattning

Typ: Villa, 2-plans villa med vindsplan samt källare
Rum: 12, varav 7 sovrum, möjlighet till 9 sovrum
Boarea: 275 kvm
Biarea: 110 kvm
Tomtarea: 878 kvm
Pris (Utgångspris): 10 500 000 kr
Byggnadsår: 1944
Driftkostnad: 49 370 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren
Taxerad yta uppgår med en boarea på 210 kvm och en biarea på 132. Då vindsplanet inte har haft en korrekt yta så har säljarna mätt fastigheten.

Uppvärmning

Bergvärmepump, elvärmegolv i badrum på plan 2
Ålder: 2008

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Platta på mark
Stomme: Betong/trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glasfönster kopplade (merparten)
Takbeklädnad: Sadeltak, taktegel
Ventilation: Självdrag

Renoveringar

2000 Ny el i delar av övre plan. Yttertaket läggs om med ny papp och läkt, tegelpannorna återanvändes. Ny dränering (ej under källartrappan)
2001 Installation av kamin på plan 2.
2006 Installation av kamin på entréplan.
2007 Fastigheten tilläggsisoleras och ny puts appliceras. Vindsplanet inreds. Våtrum på plan 2 samt vind renoveras/byggs. Balkong plan 2 byggs.
2008 Installation av bergvärme
2010 Gavelfasad putsas om mot gatan efter en mekanisk skada.
2020 Elcentral byts på entréplan samt jordfelsbrytare monteras.
2022 Några fönster målas. Inläckage i källare via golvbrunnen i garaget. Källaren är under renovering av främst väggar. Golvbrunnen kommer att bytas innan tillträde för nya fastighetsägaren.

Tomt/balkong/uteplats

Uteplats under balkongen i trädgården samt balkong på plan 1 & 2.
Plan trädgårdstomt.

Övriga byggnader

Lekstuga

Parkering

Garage i källaren samt 2 p-platser

Tv/Internetanslutning

Öppen fiber

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Grimmered
Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG RUD 19:18

Planbestämmelser

Stadsplan (Beslutsdatum: 19620228)
19-Klänningen I Rud, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19670628)

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

10 500 000 kr

Driftkostnader

49 370 kr/år
Årlig elförbrukning: 17500 kWh/år
Antal i hushållet: 7

Fördelas enligt följande

Uppvärmning: 27 000 kr
Vatten och avlopp: 10 650 kr
Försäkring: 10 100 kr
Försäkringskommentar: IF
Renhållning: 1 420 kr
Sotning: 200 kr
Beskrivning: I uppvärmningskostnaderna ingår elnätavgift, elhandel och hushållsel.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 874 kr.

Taxering

Byggnad: 3 368 000 kr
Mark: 2 981 000 kr
Totalt: 6 349 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1944
Standardpoäng: 32
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 10 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 075 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 55 kWh/kvm/år
Energiklass: BB
Specifik energianvändning: 28 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2022-05-04
Varudeklarerad bostad
Den här bostaden är försedd med Varudeklarerat – marknadens mest omfattande paket för besiktning och försäkring.
Läs mer om Varudeklarerat

Alla bilder

+ 39 Visa alla 45 bilder
 

Planritning

Karta & område

Trälåsvägen 1, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 740 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.
Läs om våra Coronaregler för visning.

22
maj
Anmälan krävs
Sön 14:00-14:40
Välj tid
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Ulrika Bernhardsson

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Bilder

Planritning