Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
19 950 000 kr
Anmäl intresse
Sabina Klingsell, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Sabina Klingsell
Fastighetsmäklare, Butiksansvarig & Certifierad nyproduktion
Huddinge

Badstrandsvägen 14

Pris (Utgångspris): 
19 950 000 kr
Anmäl intresse
Sabina Klingsell, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Sabina Klingsell
Fastighetsmäklare, Butiksansvarig & Certifierad nyproduktion

Fantastiskt hus med sjötomt på udden med slående utsikt och sol från morgon till kväll

  • Typ: Villa, 2 plans hus med källare
  • Rum: 8, varav 5 sovrum
  • Boarea: 278 kvm
  • Biarea: 77 kvm
  • Tomtarea: 2 880 kvm
  • Byggnadsår: 1927
  • Driftkostnad: 74 211 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Välkommen till Huddinges bästa läge! Ett alldeles fantastisk, representativt hem med renoverad charm, vackra detaljer och magisk utemiljö med sjöläge och panorama vy över Långsjöns glittrande vatten.

I privat läge på höjden vid strandkanten finns nu möjligheten att förvärva drömhemmet med sjötomt som de flesta som passerat lagt märke till. Här möts man av husets utmärkande ståtlig entré och bevarad charm. Den generösa hallen öppnar upp huset på ett trevligt sätt och vidare in på entréplan har man fina sociala ytor med väldigt generösa fönsterpartier som utökats under åren för att fånga den fantastiska vyn på bästa sätt. Ett platsbyggt, stilfullt kök i vinkel med gott om förvaring, inbyggt vitrinskåp och anpassade bänkytor i granit efter husets vinklar, sätter karaktären för hela husets inomhusmiljö. Även från den stora kökssoffan kan man rofyllt njuta av den fina vyn över poolområde och sjön. Representativa ytor där matsalen har plats för 20 sittande gäster och vardagsrum i fil. Genomgående brett trägolv med dekorativ fris löper över dessa ytor liksom vackra taklister och golvlister. Från köket når man enkelt terrasserna på husets baksida som är byggda i nivåer och skapar olika rum i utemiljön.
På entréplan finns även ett sovrum i bra storlek och ett badrum. På övre plan finns ett stort allrum som i varsin ände når två sovrum, alla husets sovrum har bra storlek det ena av dessa två har också det den magiska sjöutsikten. Husets fjärde sovrum med tilltänkt fransk balkong mot Långsjön och tak upp till nock används idag som föräldrasovrum med badrum intill. En separat wc samt en bra klädkammare finns också liksom en balkong med husets kanske allra bästa vy.
I källarplan finns ett renoverat badrum, en tonårsavdelning/hemma kontor/ gästrum fördelat på ett rum och ett genomgångsrum, där ytorna kan nyttjas efter era behov. Samt tvättstuga, pannrum och förvaringsytor.

Den stora sjötomten som är något helt utöver det vanliga består av 3 olika miljöer, det finns gott om parkeringsmöjligheter på framsidan och gräsmattor för lekande barn. De magiska terrasserna på baksidan som erbjuder stort poolområde i ogenerat läge på lite höjd mot Långsjön med ett charmigt lusthus och en terrass med utespa. Vinkeln på fastigheten gör att man får ett sällsynt läge att njuta av Långsjön i hela dess prakt. Trappor finns ner till sjön när man blir badsugen. Man har också en del av tomten som är lägre belägen med mer natur bevarad, här har man enkel access från den egna kajkanten till sjön, perfekt till roddbåten eller supbrädan. Här kan du även vintertid sitta och snöra på dig skridskorna för en tur på Långsjön som vintertid också erbjuder rekreation och plogade skridsko spår. En äldre sjöstuga med massa potential är beläget här och kan bli ett väldigt roligt projekt och ytterliga tillgång för den som önskar.
En del av fastigheten mot gatan är styckad, se tomtkartan för ny tomtgräns.

Att bo intill Långsjön gör att du har fina promenadstråk utanför dörren. Mysiga Snättringe är lugnt beläget mellan Stuvsta C (2km) och (Segeltorp 2 km) här bor man med närhet till flera förskolor, grundskolorna Utsälje skolan (650m) Snättringe skolan ( 1,5 km) och Segeltorpskolan (2 km). Stuvsta C erbjuder matbutik, restauranger, apotek, vårdcentral mm nås enkelt, en kort resa med buss 710 till Pendeltåget som tar dig på ca 13 minuter till Stockholm City. Mot Segeltorp kör du för storhandling och shopping i Kungens kurva som du når på ca 7-10 min med bil. Mysiga Tranparken är en nyare lekplats med klätterställningar, fotbollsplan, picknick och badplatser, det ligger 500 m från bostaden. Där bredvid finns Lövdalen med Sushi, pizzeria och en omtyckt blomsteraffär. För rekreation i naturen har man Älvsjöskogen och Gömmarens naturreservat inom bra räckhåll, här finns flera upplysta elljusspår.

Varmt välkommen att kontakta mäklaren vid intresse, privatvisningar kommer att hållas.

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 2 plans hus med källare
Rum: 8, varav 5 sovrum
Boarea: 278 kvm
Biarea: 77 kvm
Tomtarea: 2 880 kvm
Pris (Utgångspris): 19 950 000 kr
Byggnadsår: 1927
Driftkostnad: 74 211 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Mätning

Uppvärmning

Sjövärme med vattenburen golvvärme och radiatorer, el golvvärme, braskamin

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Källare med betongplatta och krypgrund
Stomme: Betong/ trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: Energiglas
Takbeklädnad: takpannor/ dubbelfalsad plåttak
Ventilation: Självdrag. mekanisk frånluft i våtrum
Radon: Radon ej mätt
El: El till största delen omdragen och kontrollerad i samband med renovering/ tillbyggnad
Murstock kommentar: Sotad regelbundet
Fel och brister: Se besiktningsprotokoll och frågelista

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 1989
Huset förvärvades 1999 av nuvarande ägare.
Huset har byggts till i omgångar av tidigare ägare. bla 1989

Renoveringar:
1980-tal Badrum på nedre plan renoveras av tidigare ägare.
1999-2014 Fönster har bytts i omgångar av entreprenör
ca 2000 yttertaket läggs om av entreprenör
2000-2010 Fasadpanelen har bytts i omgångar av entreprenör
2005 Lilla toaletten på övervåningen renoveras av entreprenör
2010 Stora delar av källargolvet bilades bort , man la in underliggande isolering och ingjuten vattenburen golvvärme. Gjort av entreprenör
2010 Del av huset dränerades om, nya dräneringsledningar och utvändigt fuktskydd mot grundmur. Sidan mot poolen
2010 Plåtbeläggning under övre altan vid köket byts av entreprenör
2010 Ny vattenutkastare
2010 Badrum p övre plan renoveras av entreprenör
2010 Tvättstugan på källarplan renoveras av entreprenör
ca 2010 Planlösningen ändras vid kök/ vardagsrum / matsal. Man öppnar upp väggar och totalrenoverar köket . Gjort av entreprenör
ca 2014 Badrum på källarplan renoveras av entreprenör
2016 Spa bad installeras på terrassen
2018 Fasadpanel målas om med målare
2018 Mindre vattenskada i sovrummet på källarplan, försäkringsärende som åtgärdas fackmannamässigt
2021 Mindre vattenskada från köket till groventrén i källaren, försäkringsärende åtgärdat fackmannamässigt
2022 Vattenskada i samma sovrum i källarplan som 2018. Ärendet är nu under utredning av försäkringsbolaget och kommer vara åtgärdat innan ny ägare tar vid.

Poolen byggs 2001, ny luftvärmepump 2012. Poolduken byts 2017 och ny poolpump 2020.

Elen till största del om dragen och kontrollerad i samband med renovering/ tillbyggnad
Avloppsystemen bytt is samband med renovering / tillbyggnad

Tomt/balkong/uteplats

Stora terrasser i olika nivåer med sjöutsikt

Övriga byggnader

Lusthus vid poolen och äldre sjöstuga

Parkering

Parkeringsplats för flera bilar på uppfarten

Tv/Internetanslutning

Fiber

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Huddinge
Område: Snättringe
Fastighetsbeteckning: HUDDINGE ARKITEKTEN 1

Omgivning

Välkommen till ett lugnt och trivsamt område med mestadels villor och radhus.

Snättringe är ett lugnt och familjevänligt område med korta avstånd till förskola, skola, fina lekplatser, naturområden och badsjöar. Kommunikationerna är mycket goda med bussar som avgår regelbundet från Häradsvägen till anslutande pendeltåg, shopping och nöjen i Huddinge C åt ena hållet och Fruängen med tunnelbanans röda linje åt andra samt Stuvsta centrum med Ica, bank, apotek, vårdcentral och pendeltåg som tar dig in till Stockholm C.

På promenadavstånd finner ni det natursköna området runt Långsjön som även har en uppskattad badplats på sommaren och två populära lekplatser, Långsjöparken och den mycket uppskattade Tranparken. Här finns det underhållning för hela familjen i form av gungor, picknickplats, klätterställningar, inhägnad fotbollsplan, utegym och mycket mer.

För shopping finns SKHLM och Kungens Kurva inom bekvämt räckhåll. Kungens Kurva är ett av Europas största handelsområden, här finns gallerior, mataffärer, IKEA och Heron City med bowling, gym, lekland, bio, flertalet restauranger samt caféer.

Planbestämmelser

kv.arkitekten Och Arkivarien, Stadsplan (Beslutsdatum: 19720303)

Övriga rättigheter och belastningar

Inskrivna övriga rättigheter och belastningar: Östra Mälaren, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20081125, Registreringsdatum: 20111215)
Rättigheter förmån: Avtalsservitut: Biluppfart - Se beskrivning
Officialservitut: Ledning

Övrigt

BUDGIVNING
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

AVGIFTER/STÄMPELSKATT
2022 tas en fastighetsavgift ut om 8 874 kr/år. Den ersätter tidigare fastighetsskatt och regleras, enligt upplupen tid, på tillträdesdagen. Nybyggda hus med värdeår Du behöver inte betala någon fastighetsavgift de första fem åren, och betalar halv avgift de följande fem åren för nybyggda småhus och ägarlägenheter som har värdeår 2011 och tidigare.

Du behöver inte betala någon fastighetsavgift de första 15 åren för nybyggda småhus och ägarlägenheter som har värdeår 2012 och senare.
Värdeåret är oftast det år då ditt hus var färdigbyggt. För obebyggda tomter gäller fortfarande 1% av taxeringsvärdet i fastighetsskatt.

Lagfartskostnad: 1.5 % av köpeskillingen för privatperson och 4.25 % för företag samt en avgift om f.n. 825 kr.
Pantbrevskostnad: på nya pantbrev 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift om f.n. 375 kr.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

INTEGRITETSPOLICY
https://www.svenskfast.se/om-oss/integritetspolicy/

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

19 950 000 kr

Driftkostnader

74 211 kr/år
Årlig elförbrukning: 44623 kWh/år

Fördelas enligt följande

El: 26 611 kr
Uppvärmning: 41 500 kr
Vatten och avlopp: 3 600 kr
Renhållning: 2 200 kr
Sotning: 300 kr
Beskrivning: Elkostnad är totalkostnad inkl uppvärmning, pool öppen ca 5 mån, spabad ute året runt och hushållsel.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 874 kr.

Taxering

Byggnad: 2 857 000 kr
Mark: 5 400 000 kr
Totalt: 8 257 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1934
Standardpoäng: 29
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 5 st pantbrev uttaget om sammanlagt 8 400 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 142 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 79 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2022-08-29
Besiktningsman: Leif Eriksson, Anticimex
Beskrivning: Markvärme ( sjövärme med värmepump som även kan hantera bergvärme)
Varudeklarerad bostad
Den här bostaden är försedd med Varudeklarerat – marknadens mest omfattande paket för besiktning och försäkring.
Läs mer om Varudeklarerat

Alla bilder

+ 55 Visa alla 61 bilder
 

Planritning

Karta & område

Badstrandsvägen 14, Huddinge

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 740 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Sabina Klingsell

Fastighetsmäklare, Butiksansvarig & Certifierad nyproduktion

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning