Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
5 695 000 kr
Anmäl till visning
Henric Gustafsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Henric Gustafsson
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Philip Andersson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Philip Andersson
Butikschef SF Sydost, Franchisetagare, Fastighetsmäklare - Certifierad Nyproduktion
Rockneby

Drag 190

Utgångspris: 
5 695 000 kr
Anmäl till visning
Henric Gustafsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Henric Gustafsson
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Philip Andersson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Philip Andersson
Butikschef SF Sydost, Franchisetagare, Fastighetsmäklare - Certifierad Nyproduktion

Smakfull 1-plansvilla om 180 kvm med gäststuga och brygga. Otroligt vacker utsikt över Kalmarsund!

  • Typ: Villa, 1 plans villa
  • Rum: 7, varav 1 sovrum
  • Boarea: 180 kvm
  • Biarea: 50 kvm
  • Tomtarea: 1 000 kvm
  • Byggnadsår: 1962/2016
  • Driftkostnad: 29 937 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Varmt välkomna till attraktiva och rogivande Drag 190 med sin otroligt vackra utsikt mot Kalmarsund. En havsnära enplansvilla i mycket gott skick om 180 kvm med extremt låga driftkostnader tack vare de nyinstallerade solcellerna. Vinterbonad gäststuga om ca 40 kvm. Dubbelcarport med el-laddare samt egen brygga precis nedanför huset.

Nu ges den unika möjligheten att förvärva denna havsnära enplansvilla på första parkett med slående utsikt över Kalmarsund som bara går att drömma om. Den vackra havsutsikten fångar ögat direkt och går att njuta av från flertalet av husets alla rum som förgyller bostadens hemtrevliga känsla och charm. Detta är helt enkelt en plats att hämta kraft på såväl sommartid som vintertid. När vi sätter ner foten precis innanför dörren så välkomnas vi direkt av bostadens öppna och sociala ytor som skapar en alltigenom luftig atmosfär som bara går att uppleva på plats. Därtill erbjuds ett rymligt vardagsrum med öppet i nock och ett tilltaget fönsterparti med fantastisk utsikt över vattnet som aldrig går att se sig mätt på. Att bara sitta här och blicka ut över tomten, vattnet och båtarna som passerar är en ynnest. Från vardagsrummet når vi det inglasade uterummet i bästa söderläge med praktiskt kökspentry som bjuder in till mysiga kvällar med nära och kära. Via skjutdörrar i glas når vi altandäcket i trä med nedsänkt utespa som vi gärna hoppar i när vi känner oss lite extra frusna. Köket går i stilrent vitt med goda arbetsytor och påkostade materialval. I anslutning till köket finns allrummet med plats för såväl större matgrupp som soffgrupp. Här finns en fläktstyrd Cronspis som vi gärna värmer oss vid under vinterns kallare dagar. Lägg därtill ett optimalt planerat sovrum med både klädkammare och toalett, som förenklar morgonbestyren. Fastigheten har nya solceller (februari 2022) med beräknad generering av 20 000 Kwh/år vilket ger fastigheten extremt låga driftkostnader för uppvärmning och hushållsel.

På fastigheten finns dessutomen jättemysig vinterbonad gäststuga om ca 40 kvm som har flera olika användningsområden med tanke på sin storlek och komfort. Här kan du hyra ut stugan veckovis eller till och med hela året för att få in extra intäkter. Tonårsboende eller för de övernattande gästerna. Stugan lämpar sig jättebra för er som har egen verksamhet och för er som kan arbeta hemifrån på distans (fiber är anslutet). Stugan erbjuder två rum och kök samt badrum. Utöver detta finns dubbelcarport med nyinstallerad laddare för elbil. Ett isolerat förråd & verkstad om ca 10 kvm på husets baksida i anslutning till groventré/tvättstuga och ett skyddat växthus.

Från huset tar man på sig badrocken och går ca 20 meter ner till sin egna brygga. Fastigheten äger, tillsammans med sina fyra närmaste grannar, den samfällda marken mellan fastigheterna och vattnet. Här får ägarna ha varsin brygga och man sköter om området tillsammans. Fyra av dessa fem fastigheter bor permanent. Här bor ni med ett fantastiskt läge, extremt låga driftkostnader och i direkt närhet till naturen med rofyllda promenadstråk och inte minst havet.

Denna chans får ni bara inte missa.

Varmt välkomna på visning!

Om Bostaden

Beskrivning

BOSTAD

HALL
Svart granitgolv med golvvärme och mönstrad tapet på väggar samt infällda spotlights i tak. Gott om plats med förvaring i garderob.

KÖK
Parkettgolv och gråa väggar samt infällda spotlights i tak. Vit lantlig köksinredning med grått kakel ovan bänkskiva i trä. Köket är utrustat med dubbla diskhoar, integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, varmluftsugn, induktionshäll och fläkt från 2016. Utöver detta bjuds det på goda arbetsytor och optimal förvaring. Här finns även en gammal vedspis som går att elda i. Köket går i öppen och social planlösning med vardagsrum, allrum med matplats och bibliotek.

VARDAGSRUM
Parkettgolv och gråa väggar samt infällda spotlights i tak. Stort fönsterparti i söderläge med fantastisk panoramavy över Kalmarsund. Från vardagsrummet nås det inglasade uterummet.

INGLASAT UTERUM
Mörk matta på golv och vit liggande panel på väggar. Uterummet är utrustat med mindre sommarkök med kyl/frys och vask. I söderläge finns skjutbara fönsterpartier som tar oss ut till altandäcket i trä med nedfälld jacuzzi som kan användas året om. Uterummets väggar och tak är isolerade.

ALLRUM
Oljad ekparkett på golv och ljusa väggar. Här finns plats för större matgrupp med utsikt över sundet, längs ena väggen finns en platsbyggd bokhylla i ek. Dessutom finns en fläktstyrd Cronspis som höjer mysfaktorn rejält. Härifrån nås även altan i söder, med stor motordriven markis.

KONTORSYTA
Svart granitgolv med golvvärme och ljusa väggar. Här finns plats för skrivbord med arbetsyta.

BADRUM
Våtrumsmatta på golv samt kakel med mosaik på väggar. Badrummet är utrustat med toalett, dusch, handfat, förvaringsskåp, handdukstork och golvvärme.

SOVRUM
Parkettgolv och vita väggar. Gott om plats med förvaring i klädkammare och garderober. Sovrummet har egen toalett.

TOALETT
Våtrumsmatta på golv och kakel på väggar med mosaik. Den är utrustad med toalett, handfat samt golvvärme.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare där båda är installerade nya 2023, varmvattenberedare samt luftvärmepump. Härifrån nås altandäck i trä på husets baksida med intilliggande växthus, odlingsbäddar, förråd och verkstad.

GÄSTSTUGA

En jättemysig vinterbonad gäststuga om ca 40 kvm som har flera olika användningsområden med tanke på sin storlek och komfort. Här kan du hyra ut stugan veckovis eller till och med hela året för att få in extra intäkter. Tonårsboende eller för de övernattande gästerna. Stugan lämpar sig jättebra för er som har egen verksamhet och för er som kan arbeta hemifrån på distans.

ALLRUM MED MINDRE KÖK
Grå tapetserade väggar och parkettgolv samt infällda spotlights i tak. Kökspentry med vit köksinredning med grått kakel ovan bänkskiva i trä. Kökspentry är utrustat med diskho och mindre kyl. Intill allrummet finns ett mindre rum som kan användas som sovrum eller förråd.

UTERUM
Från allrummet nås det inglasade uterummet i söderläge med utsikt över Kalmarsund.

SOVRUM
Parkettgolv och ljusa väggar samt mönstrad fondvägg.

BADRUM
Mörk våtrumsmatta och kakel på väggar. Badrummet är utrustat med toalett, handfat och dusch.

Sammanfattning

Typ: Villa, 1 plans villa
Rum: 7, varav 1 sovrum, möjlighet till 2 sovrum
Boarea: 180 kvm
Biarea: 50 kvm
Tomtarea: 1 000 kvm
Utgångspris: 5 695 000 kr
Byggnadsår: 1962/2016
Driftkostnad: 29 937 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren
Utöver huvudbyggnadens 180 kvm tillkommer den vinterbonade gäststugan om ca 40 kvm samt förråd/verkstad ca 10 kvm.

Uppvärmning

Oljefyllda element, luft/luftvärmepump, Cronspis,. Golvvärme i hall, arbetsrum, badrum och toalett.

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Platta på mark och krypgrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Träfasad
Fönster: 3-glasfönster
Takbeklädnad: Betongpannor
Ventilation: Mekaniskt från och till luft med värmeåtervinning
El: Februari 2022 installerades solceller som har en beräknad generering på ca 20 000 kwh. Detta innebär att fastigheten har en extremt låg elkostnad för uppvärmning och hushållsel.
Murstock: Murad skorsten

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 2017
2014 Badrum och toalett renoverades.
2015-2016 Byggdes bostadshuset till med entré och vardagsrum. I samband med tillbyggnaden renoverades kök, ytskikt och el.
2016 Yttertak omlagt på bostadshus (inte ny papp på bostadshusets norrsida) och automatisk utomhusbelysning installerades. Nya fönster sattes in, dock inte i tvättstuga och vardagsrum.
2016-2018 Gästboende byggdes om och till.
2017 Fasad ommålad och fiber installerades.
2018 Nytt uterum.
2020 Nya fönster i vardagsrum och sovrum.
2020 Garderobsvägg i sovrum.
2020 Ny FTX anläggning för ventilation med värmeåtervinning.
2022 Solceller med beräknad generering av 20 000 Kw/h per år.
2022 Laddare för elbil.
2022 Nya pumpar i spa.

Tomt/balkong/uteplats

Stort altandäck med underbar utsikt mot Kalmarsund i söder och Ölandsbron i horisonten. Från altanen ser du den mysiga samfällda marken som når ner till vattnet där bryggor finns för alla delägare i samfälligheten. Altandäcket rymmer utespa och har plats för både soffgrupp och matgrupp. I anslutning till altandäcket finns uterum med skjutbara fönsterdörrar som i sin tur har dörr in till bostaden.

Övriga byggnader

Gästbyggnad om ca 40 kvm med vardagsrum, två sovrum, badrum samt stort uterum. Ett hus med flera olika användningsområden. Uthyrning, tonårsboende, för övernattande gäster eller för er som kan jobba på distans.
Isolerad friggebod med förråd och verkstad.
Växthus.
Förråd vid carport.
Förråd och verkstad om ca 10 kvm på husets baksida vid groventré/tvättstuga.

Parkering

Carport för två bilar och nyisntallerad laddare för elbil (feb 2022).

Tv/Internetanslutning

Fiber för internet och TV.

Allmänt

Län: Kalmar
Kommun: Kalmar
Område: Drag
Fastighetsbeteckning: KALMAR SÖREGÄRDE 3:35

Planbestämmelser

Söregärde 3:37 M Fl, Detaljplan (Beslutsdatum: 19920409)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Kalmar Söregärde Ga:3
Samfällighet: KALMAR SÖREGÄRDE S:3
KALMAR SÖREGÄRDE S:4
Kommentar: Samfällighet (S:3) mär marken fastigheten och vattnet med bland annat tillhörande bryggor. Denna samfällighet ägs av de fem närmaste fastigheterna inklusive Drag 190. Här har man rätt till varsin brygga och skötsel av marken. Man träffas varje år i juni och har årsmöte.

Ekonomi

Utgångspris

5 695 000 kr

Driftkostnader

29 937 kr/år
Årlig elförbrukning: 17047 kWh/år
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 16 913 kr
Vatten och avlopp: 4 361 kr
Försäkring: 5 342 kr
Försäkringskommentar: Länsförsäkringar
Renhållning: 2 636 kr
Sotning: 385 kr
Bryggavgift: 300 kr
Beskrivning: Elkostnaden innefattar fast kostnad, uppvärmning och hushållsel för hela fastigheten. Kostnaden är så pass låg tack vare solcellerna. Utöver ovanstående driftkostnader har säljare larm (Sector) som kostar 5 915 kr/år. Telia bredband 5 988 kr/år.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 874 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 2 143 000 kr
Mark: 837 000 kr
Totalt: 2 980 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1987
Standardpoäng: 36
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 13 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 143 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 143 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Energideklaration utförd: 2019-12-20
Beskrivning: Ny energideklaration har ej utförts inför denna försäljning då föregående gjordes 2019.
Varudeklarerad bostad
Den här bostaden är försedd med Varudeklarerat – marknadens mest omfattande paket för besiktning och försäkring.
Läs mer om Varudeklarerat

Alla bilder

+ 43 Visa alla 49 bilder
 

Planritning

Karta & område

Drag 190, Rockneby

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 740 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

7
apr
Anmälan krävs
Fre 13:00-13:30
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Henric Gustafsson

Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Philip Andersson

Butikschef SF Sydost, Franchisetagare, Fastighetsmäklare - Certifierad Nyproduktion

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning