Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
2 995 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Maria Celion, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maria Celion
Franchisetagare/Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Vallda

Västergårdsvägen 20

Pris (Utgångspris): 
2 995 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Maria Celion, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maria Celion
Franchisetagare/Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Fridfullt och idylliskt i Vallda!

  • Typ: Villa, 1-planshus
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: ca 48 m2
  • Tomtarea: 1 378 m2
  • Byggnadsår: 1963
  • Driftkostnad: 8 200 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

På lugn återvändsgata med naturen som närmaste granne ligger detta mysiga hus på Västergårdsvägen 20.
Detta är drömmen för dig som söker efter ett lugnt och harmoniskt ställe mitt i naturen med närhet både till både hav och Kungsbacka!

Huset har löpande genomgått renoveringar såväl invändigt som utvändigt. Med sin optimala planlösning är det svårt att förstå att huset inte är större än sina 44 + 9 kvm. Runt huset finns två stora härliga altaner där ni fångar dagens alla soltimmar. Ena altanen är delvis under tak vilket ger en perfekt plats när sommarvädret inte är med er eller när daggen faller om kvällen. Altanen som nås från vardagsrummet vetter åt sydväst och har gott om plats för såväl loungemöbel, solstolar och middagsbord för stora sällskap.

Huset har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och sammanbinds av en stor matplats. Vardagsrummet har plats för såväl soffa, tv och loungeyta. Rummet stoltserar med en mycket vacker braskamin, tillsammans med en generösa takhöjden här i vardagsrummet är charmen total. Huset har två sovrum. Ena rummet har plats fördubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i garderoberna. Det mindre rummet lämpar sig utmärkt för en enkelsäng och skrivbord. Badrummet nås från altanen utanför köksentrén, detta är i behov av renovering.

Den omgärdande trädgården är full av grönska och planteringar, allt från blommor, fruktträd och buskar till björnbär, blåbär och hallon. Det är verkligen lätt att förälska sig i tomten där det finns många ljuvliga vrår, kanske blir just din favoritplats på en skön bänk nedanför den magnifika rododendron. Här finns någonting för alla, för dig som vill ha en lättskött men ändå frodig trädgård, för dig som har gröna fingrar och vill odla massor och såklart för barnen med spring i benen.

Omgivningar är vidsträckta fält, närhet till hav, småbåtshamnar och omtyckta badställen med både klippor och sandstränder. Vill ni aktivera er finns flera fina golfbanor och padelbanor i närheten. Dessutom finns goda busskommunikationer längst med Valldavägen om ni vill njuta av vad Kungsbacka eller Göteborg har att erbjuda.

Sammantaget ett utmärkt hus för er som söker fritidshus, en mindre villa för att bo året om eller för er med drömmar om att bygga ut om man önskar ett större hus. Fastigheten ligger utanför detaljplan och utbyggnader behöver givetvis ansökas om bygglov hos Kungsbacka kommun.

Varmt välkomna på visning!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 1-planshus
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: ca 48 m2
Tomtarea: 1 378 m2
Pris (Utgångspris): 2 995 000 kr
Byggnadsår: 1963
Driftkostnad: 8 200 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet
I taxeringsinformationen finns info om att huset skulle ha en boarea om 44 kvm och ingen biarea. Men badrummet utgör biarea och är uppskattad till ca 9 kvm och huset har av säljarna mätts upp med lasermätare till 48 kvm boarea.

Uppvärmning

Direktverkande el

Byggnadssätt

Vatten: Enskilt vatten. Djupborrad brunn om ca 60 meter
Avlopp: Avlopp saknas. Man har tidigare fått dispens från kommunen då kommunalt Vatten och avlopp via förening är på gång i området men med oviss tidsplan. Läs mer: ”Fel och brister”
Grund: Krypgrund med bjälklag av organiskt material och grundmurar av betongsten. Marken består av berg
Stomme: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 2-glas i kopplade fönsterbågar
Takbeklädnad: Sadeltak med takpanneplåt
Ventilation: Självdrag
El: Uppdaterad av behörig elektriker i samband med ändring av planlösning/ köksrenovering
Murstock kommentar: Skorstenen provtrycktes vid installation av kamininsats och sotad en gång sedan dess.
Fel och brister: Tvättmaskin och diskmaskin ur funktion.

Ej godkänt avlopp då reningsverk behöver installeras, tidsfrist för nuvarande dispens för att få fortsätta använda avloppet var 20e maj 2023. Kommunen har idagsläget nekat till ytterligare dispens trots att området har inlett dialog kring att skapa en förening som ska dra kommunalt vatten och avlopp i området.
Tills vidare får nya ägaren låta uppföra ett minireningsverk för avloppshantering.

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 1977
-77 Byggs fastigheten till med duschrum
-05 Ny vattenpump
-07 ca läggs taket om
-10 Ändras planlösningen samt så renoveras köket
-11 Byggs stora altanen
-12 Monteras ny lockläkt på fasaden
-12 Dräneras del av gräsmattan
-12 Isoleras yttervägg från insidan i sovrum 2
-13 Friggebod
-15 Installeras kamininsats
-15 Monteras ny vattenpump till den djupborrade brunnen
-17 Byggs lilla altanen
-17 Staket
-18 Kyl och frys

Tomt/balkong/uteplats

Två ljuvliga altaner möjliggör att ni kan följa solen hela dagen. Ena altanen är dessutom delvis under tak vilket ger gott skydd när daggen faller om kvällen.

Övriga byggnader

Friggebod som idag används som gäststuga.

Parkering

Parkeringsmöjlighet för 2-3 bilar.

Tv/Internetanslutning

Ej Fiber se alternativ under webbadresser

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Kungsbacka
Fastighetsbeteckning: KUNGSBACKA BUERA 2:11

Omgivning

Grundskola (enl. upptagningsområde): Furulidskolan ÅK F-6 och Varlaskolan ÅK 6-9.
Förskola: Furulids förskola, Halla förskola och Lyngfjälls förskola - Dessa tre förskolor ligger alla i Hallaområdet på Furulidsvägen.

Lerkil och Vallda
Intill fantastiska naturområden i havsmiljö - ett riktigt "Paradis".

Västerhavet och Lerkils hamn med fina badplatser, en hamnmiljö som erbjuder restaurang, affär under sommartid, havsdelikatesser som bl.a. nykokta kräftor direkt från "trålen". Lerkil har mycket rikt hamnliv med bl.a. en aktiv fiskehamn. Här anordnas även kappseglingar och seglarskolor för både vuxna och barn. Ett populärt ställe om somrarna är Lerkilsbaren som periodvis haft livespelningar. Här finns även en välsorterad båtaffär. Korshamn som bjuder på en pittoresk hamnmiljö med mindre båtar och ev. möjlighet till båtplats.
Även charmiga Nälleviken har otroligt fin badplats och även bryggor för mindre båtar. Har man större båt rekommenderas Lerkil (eller Vallda Sandö inte långt ifrån). Småbåtshamnen i Vallda Sandö har också mycket rikt hamnliv och fantastiska bad.

I närheten finner vi även fantastiska naturskyddsområden för dem som gillar att ta härliga promenader i naturen. På fritiden går det bra att utöva t.ex. golf, bara i Vallda finner vi tre golfbanor. Även mycket populärt med ridning, fotboll och tennis inom närområdet.

I Vallda samhälle finner vi bra service med välsorterad mataffär Ica Supermarket, vårdcentral, konditori, gym, idrottshall och diverse övriga butiker och verksamheter.

Mycket fint och praktiskt läge, geografiskt sett med bra pendelavstånd till Kungsbacka på ca 15 min, till Göteborg på ca 30 min med bil. Bussförbindelser både till Göteborg och Kungsbacka. Från Kungsbacka med pendeltåg till Göteborg tar ca 25 min. Mycket populärt när man bor i Lerkil är att pendla via 158:an som leder direkt till västra delarna av Göteborg och spar mycket tid.

Inom 15-20 min kör man till Kungsbacka stad som erbjuder allt. Här finner ni större idrottsanläggningar som simhall och ishall. Både Aranäs handboll och Hanhalls Kings med ishockey är mycket populära idrottsklubbar som satsar mycket på ungdomarna. Flera gymnasieskolor, teater, bio och ett flertal restauranger. Kungsbacka erbjuder stor variation av affärer och affärsområden som livsmedel, byggvaruhandel, bilar, möbler och vitvaror - här finns allt!

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Buera Ga:20 - VÄG
Kommentar: Muntlig överenskommelse med granne att friggeboden står för nära tomtgräns.

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

2 995 000 kr

Driftkostnader

8 200 kr/år
Årlig elförbrukning: 450 kWh/år
Antal i hushållet: 2
Kommentar: Driftkostnaderna är exkl försäkring. Tänk på att familjesammansättning samt vanor kan påverka driftkostnaderna.

Fördelas enligt följande

Väg: 1 300 kr
Sotning: 500 kr
Slamsugning: 1 300 kr
Sommar renhållning av avfall: 1 000 kr
El och uppvärmning total kostnad för sommarhalvår ink elavgift helår: 4 100 kr
Beskrivning: Kostnaderna är baserade på säljarens uppgifter. Då har bostaden endast använts sommartid.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 287 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 423 000 kr
Mark: 2 569 000 kr
Totalt: 2 992 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1963
Standardpoäng: 21
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 6 pantbrev uttaget om sammanlagt 650 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration behövs ej

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

Alla bilder och 3D

+ 20 Visa alla 26 bilder
 

Planritning

Karta och område

Västergårdsvägen 20, Vallda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 774 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Kungsbacka
Västergårdsvägen 20
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning