Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Alena Wernståhl, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Alena Wernståhl
Reg. Fastighetsmäklare / Certifierad Nyproduktion
Camilla Möllerström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Camilla Möllerström
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion, Lantbruk
Vallda

Paravanvägen 5

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Alena Wernståhl, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Alena Wernståhl
Reg. Fastighetsmäklare / Certifierad Nyproduktion
Camilla Möllerström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Camilla Möllerström
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion, Lantbruk

Vackert belägen fastighet i lantlig miljö med anor från 1800 talet i populära Vallda !

  • Typ: Villa, 1 plan
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 140 kvm
  • Tomtarea: 14 357 kvm
  • Byggnadsår: 1985
  • Driftkostnad: 40 332 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Har du drömt om en mindre gård där du kan odla dina grönsaker själv, hämta dina egna ägg hos hönsen och kanske ha ytterligare djur såsom får eller hästar i mindre skala? Då är Paravanvägen 5 rätt för dig!
- Här har du möjlighet att uppfylla din gårdsdröm!

Nu finns chansen att förvärva denna charmiga fastighet i attraktiva Vallda med anor från 1860. Här kan ni njuta av enskildheten men samtidigt ha nära till både grannar och allmän kommunikation. De stora ytorna användas för både hästar, som fotbollsplan och för odling. Skogen blir den perfekta utflyktsplatsen för barnen där picknick och friluftsliv blir den oslagbara kombinationen. Härifrån kan man även cykla till havet.

Ett unikt ställe med stor skopa charm i alla byggnader som är bevarade - här har man inte renoverat sönder något utan här har man bevarat det charmiga i alla byggnaderna som torpet, ladugården, smedjan och kvarnen - alla har sin charm. Det nuvarande bostadshuset kom till 1985 och har genomgått en omfattande renovering. Här har nuvarande familj gjort ett jättefint jobb inte bara med huset utan med hela gården och gårdsplanet - skapat ett charmigt och framför allt en riktigt gårdsplan som verkligen bjuder in till detta trevliga och unika ställe.

Bostadshuset, en vacker 1-plansvilla om ca 140 kvm, ligger på en höjd och erbjuder härliga vyer från både vardagsrummet men även från altanen. Huset består utav ett stort och rymligt vardagsrum som badar i solljus tack vare det stora fönsterpartiet. Här finns det plats för ett stor matsalsbord framför den öppna spisen som blir den självklara platsen för middagsbjudningar och födelsedagsfiranden. Från vardagsrummet nås det inglasade uterummet och den tilltagna altanen. Här kan man sitta från tidig vår till sen höst. Huset erbjuder ett stort, helkaklat badrum med hög standard. Även köket har genomgått en totalrenovering och är idag ett stort kök i ljusa färger med fina materialval. Här finns även tre sovrum, tvättstuga och en gästtoalett.

Att bo lantligt men ändå intill ett bebyggt område har underlättat familjelivet med närhet till kompisar, skolor med skolbuss, affär, gym samt fritidsaktiviteter som fotboll och ridskola. Närheten till havet och Lerkils hamn ger också fina möjligheter till seglarskola och sommarsimskola för barnen som gillar havsmiljön. Naturen runt husknuten ger en direkt närhet till att beskåda årstiderna och erbjuder fantastiska skogsdelikatesser som fina svampmarker och blåbär. En ynnest att kunna ha allt detta på sin egen fastighet. Här kan man inte låta bli att bli förälskad i allt som naturen har att erbjuda!

- Som familjen beskriver själva;
" Här har vi verkligen lärt oss att uppskatta naturen, årstiderna och friluftslivet. På våren och sommaren börjar stora odlingstiden och här finns fina möjligheter att bli självförsörjande. Perfekta utrymmen att uppfylla sin dröm till att ha egna höns. Den stora gräsytan har används som fotbollsplan och lekyta. På hösten har vi nyttjat skogen, börjat i Smedjan med korv och marshmallowsgrillning som varit otroligt uppskattat av både barn och vuxna. På vintern är innergården full med vinterbelysning som en gammeldags julmarknad - Såå vackert! Här har vi fått det bästa av alla världar med anor från 1800 talet "

- Tänk er Emil i Lönneberga blandat med Madicken i Junibacken och en gnutta Ronja Rövardotter - att detta finner ni på Paravanvägen 5 i Vallda. Ytterst få ställen där vi med säkerhet kan säga att ni kommer inte att ångra er!

Hjärtligt välkomna med intresseanmälan redan nu!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 1 plan
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 140 kvm
Tomtarea: 14 357 kvm
Byggnadsår: 1985
Driftkostnad: 40 332 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Vattenburen värme gm. luft/vatten värmepump
Ålder: 2021

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Krypgrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Träfasad
Fönster: 3-glasfönster
Takbeklädnad: Betongpannor
Ventilation: Självdrag
Kommentar: Bostadshuset har nyligen genomgått en omfattande renovering.

Torpet, det var detta som var bostadshuset på gården innan det nya byggdes. Huset har helt klart sin charm kvar med mycket detaljer bevarade. Torpet genomgår just nu en renovering av kök och badrum för att höja standarden för att kunna användas som gäststuga eller för uthyrning.

Potatiskällare även kallad jordkällare har vi två st på gården. Perfekt till självhushåll eller varför inte göra en alldeles egen vinkällare.

Ladugården "stallet" som knyter samman gården på ett fint sätt och bildar samtidigt ett charmigt och härligt gårdsplan. Nuvarande familj har haft tre hästar på lösdrift. Det finns två ligghallar i anslutning till varandra på baksidan av stallet. Stallet är förberett för att kunna köra in en bil i så att det går att använda som garage. I ladugården finns det goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Stallet används idag för uppställning av hästar, sadelkammare, förråd, verktygsförråd samt förvaring på loftet.

"Smedjan" som har sina anor från 1800-talet, sällan skådat en sån härlig byggnad! Framgår tydligt att här har man skapat hantverk av hårdare slag. Den stora öppna "ugnen" pryder hela rummet och runt om finns gott om plats för större sällskap att beskåda och njuta av detta fina ställe. Här har familjen grillat korv, marshmallows, haft mysiga uppesittarkvällar.

Kvarnen - även detta är en unik byggnad både konstruktionsmässigt men även att äga en egen kvarn. Man ser tydligt det fina hantverket invändigt som utvändigt med bl.a. rejäla stommar, söta fina fönster - ja, även här är möjligheterna många - endast fantasin kan sätta gränser!

Renoveringar

2022 - Nya fönster
2022 - Ny altandörr
2022 - Taktvätt samt takbehandling
2022 - Renoverat lilla sovrummet
2022 - Parkering samt grusläggning
2022 - Utbyggnad av altan samt ny altan
2022 - Ny entrétrappa
2022 - Renovering hall
2022 - Ny fasad (delvis) samt målning av fasad
2021 - Renovering av båda sovrum
2021 - Nytt värmesystem (Luft/vatten)
2021 - Elarbete samt ny el central
2021 - Nytt kök
2021 - Nytt badrum
2021 - Golvvärme kök, badrum samt hall
2021 - Dränering samt grus i hagen

Tomt/balkong/uteplats

Ett jättefint inglasat uterum i anslutning till bostadshuset med bästa sydvästläge samt stor terrass utanför uterummet i samma fina läge.
Ett fantastiskt markområde. Delvis kuperad med lite blandskog, fina bergspartier där bl.a. den otroligt charmiga kvarnen ligger med högt läge.

Vi finner även en stor plan yta som man använt både till lekyta och fotbollsplan till barnen, passar även perfekt till egen odling on så önskas.

Hagen ligger praktiskt i anslutning till ladugården/stallet.

Övriga byggnader

Se under byggnadssätt.

Parkering

Jättefin gårdsplan till flertalet bilar. Möjlighet att göra garage i del av ladugården.
Finns även separat parkering till torpet.

Tv/Internetanslutning

Indragen fiber, öppen fiber.

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Kungsbacka
Fastighetsbeteckning: KUNGSBACKA BUERA 3:14

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Buera Ga:19

Övrigt

Vallda - Buera

- Intill fantastiska naturområden och med närhet till västerhavet, inom ca 2 km når du fina badvikar i populära Smarholmen.

Inte heller långt till Lerkils hamn som ligger inom ca 3,5 km från fastigheten - med otroligt fina badplatser, en hamnmiljö som erbjuder restaurang, affär under sommartid, havsdelikatesser som bl.a. nykokta kräftor direkt från "trålen". Lerkils hamn har mycket rikt hamnliv med bl.a. en aktiv fiskehamn. Här anordnas även kappseglingar och seglarskolor för både vuxna och barn. Ett populärt ställe om somrarna är Lerkilsbaren som periodvis haft livespelningar. Här finns även en välsorterad båtaffär. Vid Lerkils hamn kan om möjligt båtklubben erbjuda andrahandsplats alt. Vallda Sandö som också ligger inom bekväm avstånd har en aktiv småbåtshamn. Här finns även fantastiska naturreservatsområden med härliga promenadvägar, egentligen kan man vandra hela Kungsbackas kuststräcka ända till Särö om så önskas.

På fritiden går det bra att utöva t.ex. golf, bara i Vallda finner vi tre golfbanor. Även mycket populärt med ridning, fotboll, tennis och numer även utomhus padel alldeles i närområdet inom gångavstånd.

Mycket fint och praktiskt läge, geografiskt sett med bra pendelavstånd till Kungsbacka på ca 20 min, till Göteborg ca 30 min med bil. Goda bussförbindelser både till Göteborg och Kungsbacka. Från Kungsbacka med pendeltåg till Göteborg tar ca 25 min. Mycket populärt för Valldabor att även pendla via 158:an som leder direkt till västra delarna av Göteborg och spar mycket tid.

I Vallda samhälle finner vi bra service med välsorterad mataffär Ica, vårdcentral och diverse övriga butiker och verksamheter. Närmsta förskolan är Lyngfjälls förskola och Halla förskola.

Inom 15 min kör man till Kungsbacka stad som erbjuder allt. Här finner ni större idrottsanläggningar som simhall och ishall. Både Aranäs handboll och Hanhalls Kings med ishockey är mycket populära idrottsklubbar som satsar mycket på ungdomarna. Flera gymnasieskolor, teater, bio och ett flertal restauranger. Kungsbacka erbjuder stor variation av affärer och affärsområden som livsmedel, byggvaruhandel, bilar, möbler och vitvaror - här finns allt!

Hjärtligt välkomna till Vallda och Buera!

Ekonomi

Driftkostnader

40 332 kr/år
Årlig elförbrukning: 13000 kWh/år
Antal i hushållet: 4

Fördelas enligt följande

El: 26 000 kr
Vatten och avlopp: 8 500 kr
Väg: 3 160 kr
Renhållning: 2 472 kr
Sotning: 200 kr
Beskrivning: I elkostnaden ingår uppvärmning och hushållsel och är preliminärt beräknade på 2kr/kWh.

Driftkostnaderna är exkl försäkring. Tänk på att familjesammansättning, elavtal samt vanor kan påverka driftkostnaderna.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 10 239 kr.

Taxering

Byggnad: 1 878 000 kr
Mark: 1 254 000 kr
Totalt: 3 132 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1985
Standardpoäng: 29
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev uttaget om sammanlagt 4 794 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration pågår
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder och 3D

+ 1 Visa alla 7 bilder
 

Planritning

Karta & område

Paravanvägen 5, Vallda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Den här bostaden saknar pris. Du kan justera siffrorna i kalkylen och räkna på hur en månadskostnad skulle se ut.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 853 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Alena Wernståhl

Reg. Fastighetsmäklare / Certifierad Nyproduktion

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Camilla Möllerström

Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion, Lantbruk

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning