Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Jessica Lagergren, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jessica Lagergren
Franchisetagare/Reg.Fastighetsmäklare
Vallda

Krokens väg 31

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Jessica Lagergren, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jessica Lagergren
Franchisetagare/Reg.Fastighetsmäklare

  • Typ: Villa, Enplanshus
  • Boarea: 78 kvm
  • Tomtarea: 3 300 kvm
  • Byggnadsår: 1909
  • Driftkostnad: 29 753 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Här bor ni med ett fantastiskt lantligt läge med vyer över de öppna fälten samtidigt som ni har närhet in till Kungsbacka. Längst in på återvändsgata ligger huset ostört från vägen och med dessa fantastiska omgivningar. Tomtens storlek om ca 3300 kvm ger många möjligheter, här finns gott om plats för odling, utemöbler, lek eller om man bara vill sitta ute och njuta landskapet.

Huset har en härlig glasveranda, ett kök med vedspis och plats för matbord vid ett fönster som har vyer ut som liknar en tavla, helkaklat badrum, stort vardagsrum med öppet till nock samt ett loft och ytterligare två rum.

Här i Bröndome, endast 10 min från centrala Kungsbacka, finner ni en lantlig idyll utan att kompromissa med avstånd till kommunikation, pendlingsmöjligheter, livsmedelsbutiker och skolor.

Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område.

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, Enplanshus
Boarea: 78 kvm
Tomtarea: 3 300 kvm
Byggnadsår: 1909
Driftkostnad: 29 753 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Luft/luftvärmepump, Direktverkande el & Kakelugn
Ålder: 2

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Träfasad
Fönster: 2-glasfönster
Takbeklädnad: Tegelpannor
Ventilation: Självdrag
Allmän information: För några år sedan inventerades alla kulturhistoriskt värdefulla byggnader i Halland och samlades i en databas. Husen kategoriserades i tre klasser: A, B och C. A innebär att huset har ett mycket högt kulturhistoriskt värde, B innebär ett högt kulturhistoriskt värde och C att byggnaden har ett kulturhistoriskt värde. Krokens väg 31 har kategori B.

Ett hus med kulturhistoriska värden ställer krav på dig som husägare. Grundregeln är att behålla byggnadens kulturhistoria och arkitektur i så lång utsträckning som möjligt genom att exempelvis använda material och metoder som stämmer överens med byggnadens originaluttryck.

Man måste alltid söka bygglov om man vill renovera eller bygga om ett hus som är av kulturhistoriskt värde. Ansökan bedöms utifrån husets kulturhistoriska kvaliteter, karaktär, arkitektur, placering i landskapet, utformning och skala. Man kan också kontakta vår kommunantikvarie och få råd och tips kring byggnadsvård och innan man ska bygga om eller bygga till ditt hus.

Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område.

Renoveringar

2014 - Tog bort vind och öppnade upp till nock, ny belysning med spotlights
2012 - Nytt tak i glasverandan
2011 - Satte i isolerglas på alla fönster (förutom på ett vindsfönster)
2007 - Kök och badrum renoveras

Tv/Internetanslutning

Fiber finns på tomten men är inte indraget.

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Kungsbacka
Fastighetsbeteckning: KUNGSBACKA VALLDA-LUNDEN 10:2

Övrigt

Vallda/Bröndome
Bröndome ligger naturskönt och avskiljt intill Vallda. Här består omgivningen till stor del av gårdar, åkrar och skog. På Bröndomevägen finner ni bl.a. Naturgården som har gårdsförsäljning och håller öppet ons-lör.
Med närhet både till Vallda och Kungsbacka finns allt ni kan önska på behagligt avstånd.
I Vallda centrum finns en välsorterad ICA-butik och de stora mataffärerna finns inne i Kungsbacka dit ni når på ca 10 min. I Vallda finns även gym, motionsspår, vårdcentral, idrottsanläggning och två golfbanor.

Närhet även till småbåtshamnen i Lerkil och Vallda Sandö med mycket rikt hamnliv och med härliga bad. Här finns även naturskyddsområden i fantastisk miljö för de som gillar att ta härliga promenader i naturen.

Närmaste förskola:
Vallda Backa Förskola

Närmaste grundskola:
Toråsskolan, F-9

Längs med landsvägen går kommunaltrafikens linje 734 ca 2 ggr/timma och tar er in till stationen i Kungsbacka som har anslutning både norr över med pendeltåget in mot Göteborg samt söder ut med Öresundståget.

Kungsbacka
Med endast 20 minuter in till centrala Göteborg ligger Kungsbacka vackert inbäddad mellan hav och natur i norra delen av Halland. Kommunen växer expansivt och framförallt innerstaden där nya bostadsprojekt är många. Kommunikationen till kranskommunerna är goda med både möjligheter till buss, tåg och egen bil. Tack vare den gamla landsvägen finns även dem som väljer cykeln in till jobbet som en del av den vardagliga motionen.

Det mesta finns dock redan på plats i Kungsbacka. Här lockas vi av ett rikt kultur och nöjesliv med flera restauranger, kaféer och uteserveringar kring Kungsbackaåns rinnande vatten och innerstadens kärna. Här finns även bio, butiker, bibliotek, teater och ett kulturhus. Kungsmässans över 90 butiker erbjuder kommunens invånare blandad möjlighet till shopping och vid norra infarten till staden ligger Hede Fashionoutlet (f.d. Freeport). Ett antal stora livsmedelsbutiker finns att välja på och flera välkända kedjor finns etablerade.

Den charmiga innerstaden består gamla trähus och runt stadskärnan finns varierad arkitektur med gamla villaområden och både äldre och nyare hyreshus. Längs med de båda sidorna av innerstaden breder större villaområden ut sig där de flesta husen byggdes mellan -60- och 80-talet. Nyare bostadsområden ligger som en hästsko runt Kungsbacka och mer byggs ständigt. För barnfamiljen finns ett flertal bra förskolor och grundskolor i både kommunal och privat regi att välja mellan och fritidsaktiviteter finns för alla önskemål för både barn och vuxna. Dessutom kan Kungsbacka stoltsera med möjligheten att både bada i havet eller i någon av de vackra sjöarna som finns häromkring under en och samma dag.

Ekonomi

Driftkostnader

29 753 kr/år
Årlig elförbrukning: 10641 kWh/år

Fördelas enligt följande

El: 21 282 kr
Vatten och avlopp: 5 639 kr
Väg: 800 kr
Renhållning: 2 032 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 874 kr.

Taxering

Byggnad: 993 000 kr
Mark: 1 212 000 kr
Totalt: 2 205 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1929
Standardpoäng: 28
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 15 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 419 000 kr.
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 3 Visa alla 9 bilder
 

Karta & område

Krokens väg 31, Vallda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Den här bostaden saknar pris. Du kan justera siffrorna i kalkylen och räkna på hur en månadskostnad skulle se ut.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 740 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Jessica Lagergren

Franchisetagare/Reg.Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning