Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
5 895 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Olle Bergsten, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Olle Bergsten
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Sofie Gustavsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Sofie Gustavsson
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Heberg

Ringtraststigen 16

Pris (Utgångspris): 
5 895 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Olle Bergsten, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Olle Bergsten
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Sofie Gustavsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Sofie Gustavsson
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Drömmer ni om ett havsnära läge att spendera vardagen eller semestern på?

  • Typ: Villa, 1 1/2 plansvilla
  • Rum: 6, varav 4 sovrum
  • Boarea: 155 m2
  • Biarea: 5 m2
  • Tomtarea: 1 053 m2
  • Byggnadsår: 2016
  • Driftkostnad: 21 767 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Hjärtligt välkomna till Långasand och detta fantastiska läge på Ringtraststigen 16. Långasand är till största delen ett fritidshusområde men här finns också permanenthus. Bostaden på Ringtraststigen 16 fungerar utmärkt för båda delar.
Långasands läge är svårslaget, en sommarort vid havet drygt en mil söder om Falkenbergs stad. Området och närområdet erbjuder en underbar miljö med flera vackra platser att besöka, oavsett om ni söker avkoppling eller mer fartfyllda aktiviteter. Under bifogade länkar finner ni flera förslag på platser värd ett besök.

Huset är en Smålandsvilla som uppfördes 2016 med ett tillhörande garage som byggdes 2022. Nuvarande ägare har använt bostaden som fritidshus och alla ytskikt upplevs vara i mycket gott skick. En välplanerad bostad med gott om sällskapsyta, två badrum samt möjlighet till fem sovrum. Solcellsanläggningen installerades 2022 och håller driftkostnaderna nere.

Ringtraststigen 16 har ett otroligt läge i Långasand och erbjuder en välplanerad och imponerande trädgårdsmiljö. Tomten angränsar till skogspartiet på baksidan och ger en känsla av lugn och fridfullhet. Slå er ner med en kopp kaffe och en bok på den mysiga uteplatsen längst ner i trädgården och njut av lugnet. I trädgården finns även en stor altan längst husets långsida, här installerades det ett spa-bad 2020. Terrassmarkiser finns installerades både här och på den mysiga frukost-altanen på husets kortsida. Utomhuskök och pergola blir en naturlig samlingsplats i trädgården. För den trädgårdsintresserade finns här en fin blandning av blommor, odlingsbäddar, rabarber, hallonland och en trädgårdsdamm. Trädgården omfamnas av en tät oxelhäck som skapar en skyddad och insynsfri oas på sommaren.

Drömmer ni om ett havsnära läge att spendera vardagen eller semestern på? Då har ni kanske hittat hem! Varmt välkomna att boka in er på visning så ses vi!

Om Bostaden

Beskrivning

Entré/hall
En rymlig entré välkomnar er direkt när ni stiger innanför dörren på Ringtraststigen 16. En öppen och ljus planlösning där ni kan skymta oasen på husets baksida redan från hallen. I hallen och i övriga ytor på entréplan ligger laminatgolv i ek som kombineras med vitmålade väggar.

Kök och vardagsrum
Sällskapsytorna i huset är centrala och bostaden hjärta. Här har ni ljusinsläpp från tre väderstreck och gott om yta för både matbord och soffgrupp. Köksinredning i tidlös design från Vedum-kök med vita köksluckor och grå laminatbänkskiva. Från köket når ni en uteplats där ni kan äta frukost och njuta av morgonsolen. Samtliga köksmaskiner är från Bosch (2016) förutom mikro som är från Ikea.

Sovrum
På entréplan finns två sovrum. Det största har en vacker fondtapet designad av Lisa Bengtsson. I rummet finns det gott om garderober och ni har en ljuvlig utsikt över det lummiga trädgården på baksidan av huset.

Sovrum
På entréplan finns ytterligare ett sovrum som idag används som arbetsrum/gästrum. Ljus mönstrad tapet kombineras även här laminatgolv i ek.

Badrum
I praktisk anslutning till sovrummen på entréplan finns ett badrum med dusch. Mörkgrått klinker på golv i kombination med vita kakelplattor och en fondvägg med kakel från Lisa Bengtsson är en fullträff.
Här finns handfat, dusch, wc och förvaringsskåp.

Groventré/tvättstuga
Från husets uppfart når ni bostadens groventré/tvättstuga. I detta utrymme finns även frånluftsvärmepump och teknikskåp.
Grå våtrumsmatta på golv och vitmålade väggar. Tvättmaskin från Bosch (2016).

Allrum övre plan
I entrén finns en trappa upp till övre plan. Takfönster i trappan ger ett fint ljusinsläpp. På övre plan finns ett allrum med plats för extra soffgrupp och tv-rum. På övre plan kombineras laminatgolv med vitmålade väggar.

Sovrum
På övre plan finns möjlighet att skapa tre sovrum. Det stora sovrummet går att dela på mitten för två mindre rum. Laminatgolv kombineras med vitmålade väggar.

Sovrum
Det mindre sovrummet på övre plan har laminatgolv och tapet från Lisa Bengtsson i grönt och vitt.

Badrum
Badrummet på övre plan färdigställdes 2017. En snygg kombination av svart/vitt klinkergolv tillsammans med vitt kakel på väggarna. Här finns dusch, wc, handfat och spotlights.

Klädkammare
Från allrummet når ni en klädkammare.

Sammanfattning

Typ: Villa, 1 1/2 plansvilla
Rum: 6, varav 4 sovrum, möjlighet till 5 sovrum
Boarea: 155 m2
Biarea: 5 m2
Tomtarea: 1 053 m2
Pris (Utgångspris): 5 895 000 kr
Byggnadsår: 2016
Driftkostnad: 21 767 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump via vattenburet system
Ålder: 2016

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Isolergrund
Stomme: Trä
Fasad: Liggande träpanel
Fönster: 3-glasfönster isoler
Takbeklädnad: Sadeltak, betongpannor på ett underlagstak av masonit och reglar
Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning (FX)
Kommentar: Funktionsgaranti och teknisk beskrivning finns till isolergrunden. Se information om grund under dokument.
Slutbesked på hus och garage finns.

Renoveringar

Bostaden har varit i fastighetsägarnas ägo sedan byggnationen.
2016 kaklades dusch/wc på entréplan av anhörig.
2017 byggdes dusch/wc på övre plan med kakel och klinker som ytskikt. Arbetet utfördes av fackman. Kvalitetsdokument finns utan
avvikelser.
2022 monterades solceller på taket.
2022 byggdes garaget. Arbetet utfördes av fackman.

Tomt/balkong/uteplats

Ringtraststigen 16 har ett otroligt läge i Långasand och erbjuder en välplanerad och imponerande trädgårdsmiljö. Tomten angränsar till skogspartiet på baksidan och ger en känsla av lugn och ostördhet. Slå er ner med en kopp kaffe och en bok på den mysiga uteplatsen längst ner i trädgården och njut av lugnet. I trädgården finns även en stor altan längst husets långsida, här installerades det ett spa-bad 2020. Terrassmarkiser finns installerades både här och på den mysiga frukost-altanen på husets kortsida. Utomhuskök och pergola blir en naturlig samlingsplats i trädgården. För den trädgårdsintresserade finns här en fin blandning av blommor, odlingsbäddar, rabarber, hallonland och en trädgårdsdamm. Trädgården omfamnas av en tät oxelhäck som skapar en skyddad och insynsfri oas på sommaren. Egen brunn för bevattning finns i trädgården.

Parkering

Vidbyggt garage samt uppfart. Garaget färdigställdes 2022 och har en mekanisk garageport. Från garaget når ni trädgårdssidan av huset, Ladd-box för elbilar finns installerad.

Tv/Internetanslutning

Fiber finns installerats men har inte nyttjats av nuvarande ägare.

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Falkenberg
Område: Långasand
Fastighetsbeteckning: FALKENBERG RISARP 1:48

Omgivning

Områdesbeskrivning Långasand Vesslunda

Långasand är till största delen ett fritidshusområde men här finns också permanenthus, ofta ombyggda sommarstugor. Långasands läge är svårslaget, en sommarort vid havet drygt en mil söder om Falkenbergs stad. Norr om Långasand ligger Vesslunda. Området där Suseån rinner ut i havet är ett naturreservat på 35,5 hektar som ägs av Naturvårdsverket. På en stor del av strandlandskapet växer tall som planterats under de senaste århundradena, för att förhindra sandflykt. Här finns sanddyner som är upp till tio meter höga och många sällsynta växter och djur. Här finns dels ett klippigt ljung- och enbusklandskap, dels sandstränder, dyner och fukthedar bakom. I ån finns ett värdefullt fiskbestånd. Sandstranden är som bredast närmast åmynningen och här når även sanddynerna en imponerande mäktighet. I viken mellan Boabjär och Garnbjär är sandmarkerna flackare.

Planbestämmelser

Risarp 1:3 m fl, Detaljplan (Beslutsdatum: 2009-09-24, Registreringsdatum: 2009-11-25, Senast ändrad: 2023-09-05)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: FALKENBERG EFTRA GA:4

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

5 895 000 kr

Driftkostnader

21 767 kr/år
Årlig elförbrukning: 6500 kWh/år
Antal i hushållet: 3

Fördelas enligt följande

El: 9 800 kr
Vatten och avlopp: 5 147 kr
Väg: 1 000 kr
Försäkring: 4 576 kr
Renhållning: 1 244 kr
Beskrivning: Huset har använts som fritidsbostad.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 2 376 000 kr
Mark: 840 000 kr
Totalt: 3 216 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 2016
Standardpoäng: 28
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 4 pantbrev uttaget om sammanlagt 3 042 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 65 kWh/kvm/år
Energiklass: BB
Specifik energianvändning: 34 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2023-12-08
Besiktningsman: Daniel Levin

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

Alla bilder

+ 35 Visa alla 41 bilder
 

Planritning

Karta och område

Ringtraststigen 16, Heberg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift *
+  
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr
* Underlag för beräkning av fastighetsskatt/-avgift saknas och ingår därför inte i totalsumman.

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Långasand, Falkenberg
Ringtraststigen 16
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning